Waarom Ademhaling Zo Belangrijk is bij Vroegtijdige Ejaculatie

Samen liggen jullie in bed. Het voorspel was al geweldig. De spanning wordt nóg intenser door de sekspartij die zo komt. Je gaat bij haar naar binnen en drie seconden later kom jij al klaar. Balen, want jij wilde nog wel even door. En jouw bedpartner ook…

Elke man heeft wel eens te maken met een vroegtijdige zaadlozing. Te snel klaarkomen, oftewel premature ejaculatie, wordt echter een seksueel probleem wanneer je nét voor, tijdens of nét na de penetratie ongewenst of sneller klaarkomt dan gewenst. We spreken van een vroegtijdige zaadlozing als je binnen enkele seconden, oplopend tot maximaal één minuut na de daad een zaadlozing krijgt.

Vroegtijdige zaadlozingen maakt veel mannen onzeker, waardoor frustratie, angst, schaamte en ergernis opspelen. Doordat je deze gevoelens telkens triggert tijdens of bij de gedachte aan een sekspartij, worden ze versterkt. Je raadt het al, er ontstaat hierdoor een vicieuze cirkel. Uit een recentelijk Brits onderzoek onder duizenden proefpersonen blijkt dat vroegtijdige zaadlozing een veelvoorkomend probleem is bij ongeveer tien procent van alle mannen.

Andere cijfers beweren weer dat één op de vijf mannen met vroegtijdige zaadlozingen kampt. Deze cijfers liegen er niet om en daarom blijft te snel klaarkomen een gevoelig onderwerp bij mannen. Veel mannen schamen zich ervoor, waardoor er niet veel over wordt gepraat. Er heerst daarom nogal een taboe rondom vroegtijdige zaadlozingen.

Men only?

Niet alleen mannen zien te snel klaarkomen als seksueel probleem. Ook de bedpartners zitten niet te wachten op een abrupt einde van een sekspartij die nog maar nét is begonnen. Aan de andere kant van het bed is er daarom vaak onbegrip voor dit ‘mannenissue’. Dit blijkt ook uit de onderzoeksresultaten van een klinisch psycholoog aan de Universiteit van Zürich die onderzoek deed naar het seksleven van meer dan 1500 vrouwen uit Mexico, Italië en Zuid-Korea. Uit dit onderzoek blijkt dat de seksuele frustratie groot is bij een vroegtijdige zaadlozing, zowel bij de man als de vrouw. Daarnaast blijkt dat 40 procent van de vrouwen een gecontroleerde zaadlozing in hun seksleven zeer belangrijk vindt (zie figuur 1).  grafiek

Figuur 1: Percentage vrouwen en het belang van een gecontroleerde zaadlozing

Geen wonder dat de man te snel klaarkomen als falen beschouwt en er extra druk ontstaat bij het uitstellen van een zaadlozing. Het probleem wordt groter als het onderwerp niet besproken wordt met elkaar en het issue van vroegtijdige zaadlozingen blijft ‘zweven’. Seks kan hierdoor zelfs vermeden worden door beide kanten. Een goede voedingsbodem voor relatieproblemen. Iets wat je niet wilt.

Seks moet lekker zijn en ontspanning geven. Schaam je dus niet als man en mijd vooral geen seks. Praat erover met je bedpartner, zodat je relatie door ‘jouw issue’ niet in zwaar weer komt.

Door juist te oefenen om je zaadlozing uit te stellen, komen jullie wel verder. Onderneem daarom nu actie en blijf niet zitten met frustratie of schaamte. Er zijn namelijk veel oplossingen voor vroegtijdige zaadlozingen. De voorkeur gaat uit naar een natuurlijke manier om vroegtijdige zaadlozing op te lossen. Zo is de ademhalingsmethode een zeer effectieve oplossing.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Rustig ademhalen? Een mustwater

Het klinkt misschien vreemd, maar te snel klaarkomen is op te lossen door te letten op je ademhaling. Om te achterhalen waarom het ademhalingssysteem zo belangrijk is, moeten we eerst kijken naar de werking hiervan. De meest belangrijke functie van dit systeem is namelijk de gaswisseling in de longblaasjes tussen bloed en lucht.

Als je ademhaalt, wordt er zuurstof vanuit de lucht opgenomen in het bloed. Het bloed stroomt door de longen, waarna koolstofdioxide wordt afgegeven vanuit het bloed aan de lucht in de longen. Een goede wisselwerking is cruciaal. Gaswisseling vindt namelijk plaats als de lucht in de longen regelmatig wordt ververst, dankzij de combinatie van in- en uitademing.

Door een inademing krijgt ons lichaam elke vier seconden zuurstof. Dat is meer dan twintigduizend keer per dag, of acht miljoen keer per jaar. Je ademt 24 uur per dag, je hele leven lang. Wist je dat een mens drie dagen zonder water kan, maar slechts dertig seconden zonder zuurstof?

Onmisbaar is dus een goede werking van de longen en het ademhalingssysteem. Bij inspanning versnelt onder meer je ademhaling, omdat je lichaam meer zuurstof nodig heeft om alles goed te laten functioneren in je lichaam. En wat is één van de meest intensieve activiteiten, waardoor je gaat hijgen en je uithoudingsvermogen op de proef wordt gesteld? Precies, seks.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Seks en de kracht van ademhaling

Seks is een opwindende bezigheid, waardoor je ademhaling versnelt. Alleen wat heeft ademhaling met te snel klaar komen te maken? Door jouw ademhaling kun je achterhalen wanneer je (te) opgewonden raakt. Dankzij de sensuele aanrakingen, het zoenen en de bewegingen tijdens het voorspel of de seks, bouwt de spanning zich op in jouw lichaam. In een opgewonden toestand versnelt de ademhaling. Deze wordt oppervlakkiger en onrustig.

Een goede ‘maatstaaf’ voor de mate van jouw opwinding. Voorspel is heerlijk en een goede manier om jullie klaar te stomen voor ‘de grote ronde’, alleen soms niet handig als je last hebt van vroegtijdige zaadlozingen. Door het voorspel ontstaan er seksuele prikkels in het lichaam, waardoor een zaadlozing al vóór de daad komt of op het punt dat de seks net begint. Alleen penetratie kan hierdoor al tot een zaadlozing leiden.

Ook door het bevredigen van jouw partner kan niet alleen zij, maar ook jij opgewonden raken. Haar zien genieten van jouw strelingen, kunnen jou al laten klaarkomen. Niet altijd handig dus. Let dus goed op je ademhaling, zowel tijdens het voorspel als tijdens de seks, zodat je op tijd actie kunt ondernemen.

Langzaam of snel?

Voordat je gaat slapen, adem je vaak diep en rustig in. Dankzij de diepe ademhaling wordt er een signaal afgegeven aan de hersenen dat het zich moet ontspannen en kalmeren. De hersenen geven dit signaal door aan je lichaam. Je ontspant. In gespannen situaties of in situaties van inspanning, is je ademhaling oppervlakkig en onrustig.

Je ademhaling vertelt dus veel over je lichamelijke en geestelijke toestand. Bedenk maar eens hoe je ademhaalt wanneer je stress hebt. Vaak adem je ongecontroleerd, snel en oppervlakkig. Geen pretje, waardoor soms ook nog eens hyperventilatie ontstaat.

Normaal gesproken heb je vaak niet eens door dat je ademhaalt. Dat is de bedoeling. Ademhalen moet ook als een natuurlijk proces voelen. Dankzij je ademhaling kun je echter achterhalen of je gespannen, intensief bezig bent of stress hebt, omdat je dan hijgt of een onrustige en oppervlakkige ademhaling hebt.

Een mooie werking van de natuur en een effectief hulpmiddel bij te snel klaarkomen. Door de sensuele bewegingen, aanrakingen, het zoenen en genot ontstaan er tijdens seks opwinding en spanning. Logisch dat je hierdoor gaat hijgen.

Door goed op te letten op wanneer jouw ademhaling versterk staaltje technieksnelt en oppervlakkiger wordt tijdens de seks, kun jij dus achterhalen hoe opgewonden je bent. Wordt jouw ademhaling door bepaalde aanrakingen of bewegingen tijdens het voorspel onrustiger? Stop dan (even) met deze sensuele handeling(en) en richt je op jouw partner, zodat je ademhaling weer kalmeert.

Belangrijk is dat je ook op je ademhaling let als jij jouw bedpartner bevredigd. Ook dit kan opwindend werken, waardoor jij (sneller) een erectie of zaadlozing kan krijgen.

Als je merkt dat je zeer opgewonden raakt van het voorspel, beperk het voorspel dan tot zoenen en strelen en stop tijdig als je ademhaling versnelt. Zo kunnen jullie langer genieten van de seks. Als je merkt dat jouw zaadlozing steeds later komt tijdens de seks, kunnen jullie het voorspel uitbreiden. Maar hoe controleer je je ademhaling? Hiervoor heb je ademhalingstechnieken.

Sterk staaltje techniek

Volg deze stappen tijdens het voorspel om je ademhaling te controleren en de spanning geleidelijk op te bouwen tot de ‘grote daad’. Focus je tijdens de seks niet volledig op je ademhaling, maar geniet ook van de seks en je bedpartner. Zoek een balans.

The magic three

 • Focus je op je ademhaling
 • Adem drie seconden diep in vanuit je buik
 • Wacht drie seconden, voordat je de adem uitblaast
 • Blaas gedurende drie seconden de adem uit
 • Herhaal dit proces, totdat je ademhaling rustig en kalm is

Doordat je met deze techniek bewust ademhaalt, besteed je meer tijd aan de kwaliteit van je ademhaling. De gecontroleerde in- en uitademing zorgt voor rust en ontspant jouw lichaam. Je geeft jouw hersenen hierdoor een seintje dat je lichaam moet kalmeren op het moment dat jij (te) opgewonden wordt.

De ademhalingsoefening kun je tactisch en onopgemerkt inzetten tijdens de seks, zodat jouw bedpartner niet eens hoeft te weten dat jij hem uitvoert. Oefening baart kunst en dit is bij deze ademhalingstechniek niet anders.

In het begin zal het onwennig zijn om tijdens de seks te moeten letten op je ademhaling. Blijf het proberen, geef niet direct op en houd in gedachten dat je met een gecontroleerde ademhaling je zaadlozing kunt uitstellen. Lukt het om je zaadlozing steeds verder uit te stellen na de penetratie? Gebruik de ademhalingstechniek dan ook tijdens ‘de grote daad’, zodat je jouw zaadlozing nog langer kunt uitstellen.

Ademhalingsoefeningen zijn een onderdeel van het e-book ‘Complete Ejaculatie Controle’ van seksuoloog Chris Coster. De ‘Complete Ejaculatie Controle’ methode is een bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie te verbannen en heeft al duizenden mannen geholpen bij hun seksprobleem.

Benieuwd geworden naar hoe je met diverse ademhalingsoefeningen je zaadlozing kunt uitstellen? Koop het e-book ‘Complete Ejaculatie Controle’ en zorg dat vroegtijdige zaadlozingen tot jouw verleden behoren.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

1 reactie op "Waarom Ademhaling Zo Belangrijk is bij Vroegtijdige Ejaculatie"

 1. Pieter Bedvrediging

  says:

  Ik hou erg van orale sex, wilje een pijpbeurtje? Wilje een nachtje verwend worden? Vanaf 10,- per uur. Inlusief oraal, anaal, pijpen, beffen en nog veel meer!!!!! bel 06 36177483

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *