6 Alternatieve Opties voor Emla Crème bij de Drogist

Een vroegtijdige zaadlozing is iets wat iedere man wel eens heeft gehad. Als je eens in de zoveel tijd last hebt van vroegtijdige zaadlozing, dan vind je dat waarschijnlijk niet raar en ga je daarna gewoon weer verder met je leven. Wanneer je echter regelmatig of altijd last hebt van een vroegtijdige zaadlozing, dan is het een stuk minder aangenaam en voel je je er onzeker door.

Je schaamt je misschien wel voor je bedpartner(s) en vind het eigenlijk niet meer heel leuk om deel te nemen aan een seksuele activiteit. Het is ongemakkelijk wanneer je een snelle zaadlozing hebt en daarnaast simpelweg heel vervelend. Emla crème is een bekend medicijn dat je kan helpen de zaadlozing uit te stellen, maar er zijn ook een aantal alternatieven voor Emla crème waar je ook eens naar zou kunnen kijken.

In dit artikel bespreken we de alternatieve opties voor Emla crème die je zelf kunt kopen, zonder recept, bij de drogist!

Wat is Emla crème?

Voordat we je de alternatieve opties geven voor Emla crème, is het natuurlijk handig als je in eerste instantie weet wat Emla crème überhaupt is. In Emla crème zit de werkzame stof lidocaïne met prilocaïne. Het is een crème die je gemakkelijk op de huid kunt aanbrengen.

De bestandsdelen van de Emla crème hebben een verdovende werking en deze crème wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in andere crèmes en pleisters om de pijn te verminderen.

Artsen schrijven Emla crème voor als je pijn hebt door een wond of bij een medische ingreep. Het wordt echter ook gebruikt bij seksuele stoornissen en dan dus met name bij een voortijdige zaadlozing.

Een vroegtijdige zaadlozing houdt in dat de zaadlozing sneller plaatsvindt dat de man of de partner wil. Een vroege zaadlozing zie je vaak terug bij jongens in de puberteit. Dit gaat dan vaak vanzelf weer over naarmate de leeftijd toeneemt. Soms is dit echter niet het geval, en dan kan het een echte impact op je verdere leven.

Een vroegtijdige zaadlozing kan verscheidene oorzaken hebben. Zo kan het te maken hebben met een erectieprobleem, een schildklierafwijking, een zenuwaandoening, medicijnen die je gebruikt, een ontsteking van de prostaat of gevoelens die je hebt. Voordat je gaat beginnen aan het gebruik van medicijnen is het dus altijd goed om op zoek te gaan naar de oorzaak van jouw seksuele stoornis.

De Emla crème is heel gemakkelijk te gebruiken. De crème smeer je zelf, of smeert je partner, op de penis en laat je daarna 5 tot 10 minuten inwerken. Hierna verwijder je de crème van de penis en zou de crème je moeten helpen de zaadlozing uit te stellen. Het is belangrijk dat je de crème verwijderd, omdat de crème het rubber van de condooms kan aantasten. Daardoor zou de condoom per ongeluk kunnen scheurt.

Helaas kan ieder medicijn ook bijwerkingen hebben en de Emla crème dus ook. Zo kun je bijvoorbeeld huidirritatie krijgen. Je hebt dan last van zwelling, roodheid, jeuk, branderigheid of tintelingen. Als dit niet overgaat moet je direct de arts raadplegen over wat je kunt doen om de bijwerkingen te stoppen.

Ook kun je overgevoelig zijn voor de crème. Dit merk je op wanneer je uitslag of galbulten krijgt, roodheid, zwelling en/of jeuk ervaart. Als je heel erg overgevoelig bent, kan het ook zijn dat je gezicht opgezwollen raakt, je het heel benauwd krijgt en in sommige gevallen zelfs flauwvalt. Ook in dit geval moet je uiteraard de arts weer raadplegen.

Tot slot kun je last krijgen van een blauw-grijze kleur van de slijmvliezen of de huid. Dit kan erop wijzen dat je methemoglobinemie hebt. Dit betekent dat je last hebt van bloedarmoede. Als je voor het gebruik al weet dat je last hebt van methemoglobinemie, dan is het goed om eerst te overleggen met de arts of Emla crème wel het juiste middel is voor jou. Emla crème is tot slot enkel op recept verkrijgbaar. (Bron)

6 Alternatieve Opties voor Emla Crème bij de Drogist

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al een stevige erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

1.     Paroxetine

Het eerste alternatieve medicijn tegen vroegtijdige zaadlozing dat we zullen bespreken is Paroxetine. Paroxetine verbetert je stemming en zorgt voor een vermindering van verschijnselen van angst (denk aan: prikkelbaarheid, slaapproblemen, piekeren en trillen). Daarnaast vertraagt het uiteraard ook de zaadlozing.

Paroxetine wordt gebruikt wanneer iemand in een depressie zit, een angststoornis heeft (denk aan een paniekstoornis, specifieke fobie, sociale angst, PTSS of een dwangstoornis), bij mensen die last hebben van jeuk, van zenuwpijn, opvliegers tijdens de overgang en dus ook vroegtijdige zaadlozing.

Bij een vroegtijdige zaadlozing kan paroxetine je helpen. Het kan de tijd tot de zaadlozing namelijk verlegen. Het is handig om aan je dokter te vragen hoe vaak je paroxetine mag en kunt gebruiken. De arts kan je aanraden het medicijn iedere dag standaard in te nemen of alleen een aantal uur voor de seksuele activiteit.

Wanneer je paroxetine iedere dag in gaat nemen, dan zal het waarschijnlijk langer duren (5 tot 10) minuten voordat de zaadlozing komt. Als je het alleen gebruikt voordat je seks gaat hebben, zal de zaadlozing ook vertraagd worden (ongeveer 3 minuten) maar minder dan bij dagelijks gebruik.

Een nadeel van proxetine is dat je het effect niet meteen merkt. Het kan één tot twee weken duren voordat het medicijn begint te werken. Daarnaast kan dit medicijn ook bijwerkingen hebben als je er gevoelig voor bent. Zo kun je maagdarmklachten krijgen en tijdelijke seksuele stoornissen zoals bijvoorbeeld minder zin in vrijen, niet een harde erectie kunnen krijgen en een vertraagde zaadlozing (in dit geval is het laatste juist de bedoeling).

Het medicijn is verkrijgbaar zonder recept onder de naam Proxetine en Paroxetinum in de vorm van tabletten en een drank. Als je de crème dus niet fijn vindt of bang bent dat het condoom zal scheuren, dan kan dit een goed alternatief voor je zijn. (Bron)

2.     Sertraline

Ook Sertraline is een alternatief voor Emla crème en zorgt voor een vertraging van de zaadlozing. Sertraline doet eigenlijk exact hetzelfde als het voorgenoemde medicijn; het verbetert je stemming en verminderd enige angsten die je mogelijk hebt (piekeren, prikkelbaarheid, slaapproblemen en trillen). Daarnaast vertraagt het wederom de zaadlozing.

Bovendien is het ook bij Sertraline zo dat je niet meteen de werking merkt, dit kan weer enkele weken duren. Je kunt wel net als bij Paroxetine meteen de eventuele bijwerkingen merken. Dit zijn maagdarmklachten, seksuele stoornissen en een droge mond. Het kan ook zijn dat de last krijgt van slaaploosheid, sufheid en hoofdpijn.

Ook Sertraline kun je weer zonder recept kopen bij de drogist. Het merkloze merk heet simpelweg Sertraline en is ook, net als bij Paroxetine verkrijgbaar in een drank of in tabletten. (Bron)

3.     Dapoxetine

Dapoxetine is nog een ander middel dat je kan helpen bij de vertraging van de zaadlozing. Dit medicijn is voor mannen tussen de 18 en 64 jaar die tijdens de seks (of een andere seksuele activiteit) binnen twee minuten ejaculeren, die voortdurend ejaculeren bij de geringste seksuele stimulatie voordat zij dit willen, relatieproblemen ervaren door de vroegtijdige ejaculatie, de ejaculatie slecht kunnen beheersen en een voorgeschiedenis hebben van premature ejaculatie.

Dapoxetine gebruik je voor de 1 tot 3 uur voor de seks en maximaal één keer per dag. Het is tevens niet bedoelt voor continu en dagelijks gebruik; dus niet net als bij Proxetine en Sertaline waarbij je het medicijn dagelijks kunt gebruiken om de werking te bevorderen. Als je reacties hebt gehad op het medicijn word je natuurlijk aangeraden om te stoppen met het gebruik ervan.

Ook als je een lever- of nierfunctiestoornis hebt, wordt het niet aanbevolen om Dapoxetine te gebruiken. De voornaamste bijwerkingen die je kunt krijgen van Dapoxetine zijn: misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Dapoxetine is een medicatie om premature zaadlozing te voorkomen in de vorm van een tablet. Deze tablet neem je in met water. (Bron)

4.     Tramadol

Tramadol wordt meestal voorgeschreven voor pijn, maar sommige artsen gebruiken het “off-label” om premature ejaculatie te behandelen. (“Off-label” is een term die wordt gebruikt wanneer het geneesmiddel wordt gebruikt voor een niet-goedgekeurd doel).

Hoewel klinische onderzoeken hebben aangetoond dat Tramadol effectief is voor het bestrijden van een vroegtijdige ejaculatie, zijn wetenschappers bezorgd over bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld erectiestoornissen, misselijkheid en braken, constipatie, hoofdpijn, jeuk en slaperigheid. Echter zien we deze bijwerkingen ook terug bij de voorgenoemde medicijnen en lijkt het onmogelijk om een middel te vinden zonder een aantal potentiële bijwerkingen.

Experts zijn ook bezorgd of mannen verslaafd zouden raken aan Tramadol of ademhalingsproblemen krijgen. In januari 2015 publiceerden onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk een studie waarin de resultaten van acht Tramadol-onderzoeken werden geanalyseerd. Ze meldden dat de proeven van verschillende kwaliteit waren. Er zijn dus nog steeds vragen over de veiligste en meest effectieve dosis en de langetermijneffecten van Tramadol.

Premature ejaculatie kan lastig zijn voor mannen, maar ook voor koppels. Mannen die zich zorgen maken over ejaculatieproblemen, worden aangemoedigd om hun arts te raadplegen om mogelijke behandelingsalternatieven zoals psychotherapie, plaatselijke verdovingscrèmes en dagelijkse of on-demand antidepressiva samen met dapoxetine en Tramadol te bespreken. (Bron)

Tramadol kan dus een alternatief zijn voor de Emla crème, maar of het veilig is dat weten we voorlopig niet helemaal zeker. Het wordt namelijk normaliter alleen gebruikt voor mensen met hevige en chronische pijn. Het is dus oorspronkelijk niet bedoelt voor het oplossen van premature ejaculatie, maar dat zijn de voorgenoemde geneesmiddelen ook niet.

Tramadol is verkrijgbaar is verschillende vormen. Hierbij kun je denken aan: een capsule, een capsule met gereguleerde afgifte ‘Retard’, een tablet met gereguleerde afgifte ‘Retard’ een bruistablet, een druppelvloeistof en een zetpil. (Bron)

5.     Lidocaïnegel

Lidocaïnegel is simpelweg de Emla crème, maar dan zonder recept en te verkrijgen bij de drogist. Het voordeel van een verdovende crème is dat er een systematisch effect afwezig is, maar het nadeel blijft natuurlijk dat de partner mogelijk last kan hebben van de restjes die achterblijven van de gel.

Lidocaïnegel is niet in Nederland geregistreerd voor een vroegtijdige zaadlozing, net als de voorgenoemde medicatie. De effectiviteit ervan zou niet dusdanig aangetoond zijn om het ook daadwerkelijk te kunnen verkopen voor premature ejaculatie. (Bron)

Het blijkt echter toch dat de licodaïnegel regelmatig werkt en het kan dus een goed alternatief zijn voor de formele Emla crème.

6.     Orgalang

Orgalang kan je ook helpen om een vroegtijdige zaadlozing te stoppen. Het helpt je namelijk om meer controle te krijgen over je orgasme. De stoffen die in Orgalang zitten helpen het lichaam bij de aanmaak van serotonine. Als je meer serotonine aanmaakt, dan ervaar je vaker dat je niet meteen een zaadlozing hebt bij het kleinste beetje seksueel contact en dat helpt je dus om de zaadlozing uit te stellen.

Orgalang capsules slik je in de vorm van een kuur. Het verschilt per persoon hoe lang de kuur duurt, maar gemiddeld duurt deze kuur 2 tot 3 maanden. Het ligt eraan hoe snel je penis weer op het juiste niveau zit; hoe sneller dit is, hoe sneller je kunt stoppen met de kuur.

Je neemt tijdens de kuur iedere dag voordat je gaat slapen twee capsules in met voldoende water. Binnen twee weken zou je de werking van Orgalang moeten gaan merken en na 3 tot 4 weken zou je alweer de totale controle over je orgasme en het moment van de zaadlozing terug kunnen hebben.

De enige echte nadeel van Orgalang is dat je je in de eerste paar weken best slaperig kunt voelen, maar om die reden wordt het aangeraden om de capsules in te nemen voordat je naar bed gaat; de slaperigheid duurt namelijk maar 1 tot 2 uur. Het voordeel van Orgalang is dat de ingrediënten natuurlijk zijn en daarmee de kans op bijwerkingen vrij laag.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *