Condooms Gebruiken om te Snel Klaarkomen Te Stoppen

Het enkele feit dat jij dit artikel hebt aangeklikt, maakt dat er een goede kans is dat jij last hebt van vroegtijdig klaarkomen. Dat is op zich niks om je voor te schamen, maar wel een heel vervelend probleem. Ik snap dan ook maar al te goed dat je op zoek bent naar een oplossing voor je vroegtijdige ejaculatie. Op internet zijn echter tal van mogelijke oplossingen te vinden, waardoor het moeilijk te bepalen is welke goed werken en welke niet. In dit artikel zoom ik in op één zo’n mogelijke oplossing: het gebruik van condooms. Is dit een goede oplossing om te snel klaar komen te stoppen, en zitten er ook nadelen aan? Dat alles en meer leer je in dit artikel, aan de hand van de volgende punten:

  • Later klaarkomen met normale condooms
  • Later klaarkomen met orgasmevertragende condooms
  • Zijn orgasmevertragende condooms een goede oplossing? 5 nadelen

Later klaarkomen met normale condooms

Iets wat je vaak hoort van mannen die liever geen condooms gebruiken, is dat het ze minder gevoelig maakt. Hierdoor genieten ze minder van de seks, en dus doen ze het liever onbeschermd. Voor de meeste mannen is een minder gevoelige penis niet iets positiefs. Als je last hebt van te snel klaarkomen, kan dit echter precies zijn wat je wil.

Wanneer je last hebt van vroegtijdig klaarkomen, dan zorgen seksuele prikkels er te vroeg voor dat je klaarkomt. De stimulering van je penis wordt veel te snel overweldigend, waardoor je hersenen veel te vroeg het signaal afgeven dat het uit is met de pret. Als je echter minder gevoel hebt tijdens de seks, zullen de seksuele prikkels minder overweldigend worden. Dit kan er daarom voor zorgen dat je later klaarkomt.

“Hoe meer je voelt tijdens de seks, hoe eerder je klaarkomt.”

Zoals je misschien al wel weet, is het ook daadwerkelijk zo dat condooms ervoor zorgen dat je iets minder voelt tijdens de seks. Wanneer er een extra laagje tussen jou en je partner zit, zul je minder wrijving ervaren tijdens de seks. Het is dus wel degelijk mogelijk om later klaar te komen door het gebruik van een condoom.

In de meeste gevallen zal dit effect helaas niet groot genoeg zijn om merkbaar minder snel klaar te komen. Een normaal condoom maakt je maar een héél klein beetje minder gevoelig, en daarom heeft een regulier condoom voor de meeste mannen maar weinig effect op wanneer ze klaarkomen. Indien je wat dikkere condooms neemt, is er misschien een iets merkbaarder effect, maar alsnog zal het effect niet supergroot zijn.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Later klaarkomen met orgasmevertragende condooms

Normale condooms hebben dus weinig effect op hoe snel je klaarkomt. Gelukkig zijn er ook speciale, orgasmevertragende condooms op de markt. De bekendste van deze condooms, de Durex Performa, heb je misschien wel eens in de schappen zien liggen. Deze condooms zijn speciaal ontwikkeld voor mannen die het langer willen volhouden in bed.

Allereerst is dit het geval omdat het vaak vrij dikke condooms zijn (al is dit niet altijd zo). Doordat er een dikkere laag latex om je penis zit dan wanneer je een normaal condoom gebruikt, voel je een stuk minder wrijving tijdens de seks. Dit is echter niet de belangrijkste manier waarop deze condooms te snel klaarkomen tegengaan.

Het belangrijkste is namelijk dat deze condooms een chemisch middel bevatten, dat ervoor zorgt dat je penis verdoofd raakt. Je penis wordt dus op een chemische manier minder gevoelig gemaakt. In tegenstelling tot het effect van normale condooms, is dit effect vrijwel altijd wél groot genoeg om een merkbare invloed te hebben op het moment van klaarkomen.

De effectiviteit van orgasmevertragende condooms loopt een beetje uiteen, dus ik kan ze niet allemaal zomaar aanbevelen. Ik kan je wel vertellen dat condooms met benzocaïne behoorlijk goed werken. Dit is de stof die het vaakst in dit soort condooms verwerkt wordt, en de werking ervan is wetenschappelijk bewezen (bron). Om te weten of een orgasmevertragend condoom goed werkt, moet je dus even checken wat het werkzame ingrediënt is.

“Benzocaïne wordt door artsen gebruikt voor plaatselijke verdovingen.”

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Zijn orgasmevertragende condooms een goede oplossing? 5 nadelen

Als je het voorgaande zo leest, dan zou je de conclusie kunnen trekken dat orgasmevertragende condooms een zeer goede oplossing zijn voor te snel klaarkomen. Je kan echter ook zien dat dit artikel nog lang niet klaar is, en dat er dus wel een addertje onder het gras zal schuilen.

Daar heb je helaas gelijk in. Hoewel orgasmevertragende condooms in de basis goed werken, kleven er ook enkele nadelen aan. Ik zal de belangrijkste vijf nadelen kort bespreken:

  1. Jezelf verdoven betekent ook minder genieten
  2. Je weet niet van tevoren of het condoom sterk genoeg is
  3. Sommige mannen zijn er allergisch voor
  4. Bij verkeerd gebruik verdoof je je partner
  5. Je lost er het onderliggende probleem niet mee op

Nadeel 1: Jezelf verdoven betekent ook minder genieten

Als jij je penis gaat verdoven met chemische middelen, dan is het logisch dat het langer duurt voordat je klaarkomt. Voor je partner is dat hartstikke fijn, omdat die langer van de seks met jou kan genieten. Voor jezelf is het echter minder ideaal, omdat jij juist minder geniet van de seks.

Het is natuurlijk leuk dat je je partner beter kan bevredigen, maar ik neem aan dat je ook seks hebt om er zelf van te genieten. Wanneer jij minder voelt, dan zul je natuurlijk ook een stuk minder genieten van de seks. Voor veel mannen maken orgasmevertragende condooms de seks dan ook erg saai. Als je minutenlang moet stoten voor jij er zelf eindelijk iets van voelt, is de lol er wel vanaf.

“De keus is aan jou: wil je slechte seks omdat het te kort duurt, of slechte seks omdat je niks voelt?”

Het is overigens niet zo dat elke man dit zo ervaart. Sommige mannen voelen nog steeds genoeg van de seks om zich bevredigd te voelen, en voor die mannen zijn orgasmevertragende condooms dus een prima oplossing. Dit alles hangt vooral af van jouw persoonlijke voorkeuren, en hoe intens je de seks wil hebben.

Nadeel 2: Je weet niet van tevoren of het condoom sterk genoeg is

Zoals ik eerder al zei, zijn orgasmevertragende condooms eigenlijk niets anders dan condooms met een verdovend middel erin. Iedere arts zal je kunnen vertellen dat de dosering die iemand nodig heeft om zich verdoofd te voelen sterk verschilt van persoon tot persoon (iets wat ik zelf helaas aan den lijve heb ondervonden toen mijn verstandskies getrokken werd). Hoe weet je dan wat de juiste dosering is voor jou?

Helaas, dat weet je niet! De enige manier om erachter te komen of een condoom voor jou de juiste dosering bevat, is door het uit te proberen. Verschillende condoommerken bevatten verschillende doseringen, en het is dus maar de vraag welke voor jou goed werkt. Er is dus een goede kans dat je een product koopt waar je uiteindelijk niets aan hebt.

“Als het eerste condoom niet werkt, kun je meteen het hele pakje weggooien.”

Wanneer je een condoom koopt dat te sterk is, dan zul je veel te weinig voelen. Er is voor jou dan niks meer aan, en misschien ben je zelfs wel zo verdoofd dat je geen erectie meer kan krijgen. Als je echter een condoom koopt dat te zwak is, dan zul je alsnog te snel klaarkomen, en heeft dat hele condoom dus weinig voor jou uitgehaald.

In theorie is het natuurlijk mogelijk om alle merken uit te proberen, tot je een merk te pakken hebt dat voor jou goed functioneert. Het kan echter heel lang duren voordat je het juiste merk te pakken hebt. Misschien wil je die tijd daar nog wel in investeren, maar daarnaast kost het natuurlijk ook veel geld om allemaal nutteloze pakjes condooms te kopen. Misschien vind je dit het nog steeds waard, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Nadeel 3: Sommige mannen zijn er allergisch voor

Dat je allergisch voor condooms kan zijn, dat weten de meeste mensen wel. Het materiaal waar condooms van gemaakt zijn, latex, zorgt bij sommige mensen voor een allergische reactie (bron). Nou zijn er wel condooms die van een ander materiaal gemaakt zijn, maar voor zover ik kan vinden geldt dat niet voor orgasmevertragende condooms.

Bovendien kun je ook nog een meer specifieke allergie hebben voor de verdovende middelen in deze condooms. Neem bijvoorbeeld benzocaïne, de stof die in de meeste orgasmevertragende condooms zit. Dit is een stof waar je allergisch voor kan zijn, waardoor het gebruik van deze condooms vervelende neveneffecten kan hebben (bron).

Zo kun je misselijk worden van deze condooms als je er allergisch voor bent, en kun je al vrij snel na het omdoen ervan een brandend gevoel krijgen. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je huid ook gaan irriteren, en kunnen er blaren, zwellingen en uitslag op je penis ontstaan. Als deze effecten optreden, dan ben je waarschijnlijk niet meer in de stemming voor seks.

Nadeel 4: Bij verkeerd gebruik verdoof je je partner

Iedere man die ooit een condoom om heeft moeten doen, weet dat dit best een gedoe kan zijn. Je hebt een condoom al snel per ongeluk binnenstebuiten om gedaan, omdat het lastig te zien is welke kant het randje nou oprolt. Normaal gesproken is dit niet zo erg, maar als het om orgasmevertragende condooms gaat, dan kan dit hele nare gevolgen hebben.

Zoals ik eerder al meermaals benoemd heb, zit er verdovend middel in deze condooms. Dit middel zit natuurlijk aan de binnenkant van het condoom, zodat het alleen jou verdooft, en niet je partner. Dat is op zichzelf slim bedacht, maar als je bedenkt dat het niet altijd makkelijk is om de binnenkant en de buitenkant van elkaar te onderscheiden, dan zie je waarschijnlijk al waar de problemen ontstaan.

Indien je het condoom binnenstebuiten draagt, dan is het natuurlijk zo dat je niet jezelf, maar je partner verdooft. Het condoom verliest het effect dat het op jou heeft, waardoor je alsnog veel te snel klaarkomt. Bovendien heeft je partner minder gevoel tijdens de seks, waardoor de seks voor je partner dus nóg slechter is dan normaal.

“Orgasmevertragende condooms werken alleen als álles goed gaat.”

Je kan natuurlijk extra goed opletten om ervoor te zorgen dat het condoom niet binnenstebuiten zit, en daarmee deze situatie voorkomen. Dan is er echter nog steeds de mogelijkheid dat het condoom scheurt. Zodra dit gebeurt, dan zal al dat verdovingsmiddel alsnog naar buiten stromen en je partner verdoven.

Nadeel 5: Je lost er het onderliggende probleem niet mee op

Ik heb je nu een aantal belangrijke nadelen van orgasmevertragende condooms laten zien, die je moet meenemen in je beslissing over het wel of niet gebruiken ervan. Gezien het feit dat vroegtijdig klaarkomen gewoon ontzettend naar is, kan het echter best zijn dat je vindt dat de voordelen opwegen tegen de nadelen.

Orgasmevertragende condooms zijn dan een prima optie om je seksleven te verbeteren. Ze maken het mogelijk voor jou om een normaal seksleven te hebben. Wat ze echter niet doen, is het oplossen van je probleem. Orgasmevertragende condooms zijn eigenlijk niets meer dan symptoombestrijding, en de onderliggende oorzaak pakken ze niet aan.

“Als vroegtijdig klaarkomen een griepje is, dan zijn orgasmevertragende condooms een paracetamolletje: je hebt er even minder last van, maar het probleem is er nog steeds.”

Vroegtijdig klaarkomen heeft namelijk altijd een dieperliggende reden. Het kan zijn dat je te vroeg klaarkomt vanwege een slechte lichamelijke gezondheid, een teveel aan stress, of een waslijst van andere oorzaken. De enige manier om definitief af te rekenen met vroegtijdig klaarkomen, is door die oorzaak aan te pakken.

Doe je dit niet, dan blijf je altijd afhankelijk van orgasmevertragende condooms. Op de lange termijn geef je hier veel geld aan uit, en bovendien wordt spontane seks een stuk lastiger. Als jij niet toevallig zo’n condoom bij de hand hebt, dan is het onmogelijk om normale seks te hebben, en dat is natuurlijk jammer.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *