Minder Snel klaarkomen: Is Delay Spray Effectief?

Veel mannen hebben last van vroegtijdig klaarkomen. En niet alleen de mannen hebben hier last van, ook de partners ervaren hierdoor minder seksueel genot.

Daarom worden er tegenwoordig vele manieren aangeboden op het internet waarbij de focus ligt op het minder snel klaarkomen.

Verschillende oefeningen en bijvoorbeeld therapie zouden de oplossing van het probleem kunnen zijn. Er zijn ook verschillende producten verkrijgbaar waarvan wordt beweerd dat ze effectief zijn.

Wij raden je echter alleen natuurlijke oplossingen aan, lees verder om erachter te komen wat jij zelf kunt doen om dit probleem te bestrijden.

Op het moment dat je ervoor kiest om producten te gebruiken, ga je echter niet op zoek naar de kern van het probleem. Dergelijke producten bieden namelijk slechts een tijdelijke oplossing.

Als je zo’n product bovendien vaak gebruikt, dan is er een grote kans aanwezig dat het lichaam hier aan gaat wennen.

Kortom, wanneer je zo’n product niet bij de hand hebt wanneer je seks gaat hebben, dan wordt je nog steeds met hetzelfde probleem geconfronteerd.

Zijn condooms effectief?

Een van de producten die regelmatig gebruikt wordt om het klaarkomen uit te stellen is een condoom. Condooms heb je verschillende kleuren, smaken en maten. Condooms zijn voornamelijk bedoeld als bescherming tegen geslachtsziektes en als anticonceptiemiddel. Maar kan een condoom ook helpen bij het uitstellen van een orgasme?

Een condoom biedt dus bescherming, waardoor seksueel contact niet of nauwelijks schadelijk zou kunnen zijn. Bovendien is de laag van deze bescherming ook een soort extra huid, waardoor de penis minder gevoelig is. Hierdoor is het mogelijk dat je het langer vol kunt houden in bed.

Naast het gewone condoom, heb je ook condooms die er specifiek op gericht zijn om je prestaties te verbeteren. De ‘Durex Performance’ is hiervan een voorbeeld. Dit condoom biedt niet alleen bescherming, maar zou er bovendien voor moeten zorgen dat je langer door kunt gaan tijdens de seks.

Je kunt natuurlijk een poging wagen en deze condooms uitproberen. Misschien biedt het jou net dat beetje zelfvertrouwen om beter te presteren in bed. Dit zou zomaar een effectieve oplossing kunnen zijn voor jou. Indien dit niet het geval is, heb je gelukkig nog andere opties.

De zin en onzin van delay spray

Naast condooms en andere hulpmiddelen wordt er tegenwoordig ook gepleit voor een ander product. Het gaat hierbij om de ‘delay spray’, die mannen zou helpen om minder snel klaar te komen. Het doel van deze spray is heel simpel: het uitstellen van een orgasme en zaadlozing.

De bedoeling is dat je de spray enkele keren op de top van de penis spuit. Dit maakt de penis minder gevoelig waardoor het langer duurt om tot een orgasme te komen. Deze spray zou moeten helpen om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. Delay spray is dus een middel dat ingezet kan worden om een zaadlozing uit te stellen. Zoals eerder in dit artikel al werd aangegeven, gaat het hier om een tijdelijk middel.

Het is namelijk zo dat het spuiten van spray op je penis maar eventjes werkt. Bovendien zal de penis zonder deze spray even gevoelig zijn als voorheen. Daarom kan je je afvragen in hoeverre het verstandig is om delay spray te gebruiken. Je lichaam zal er namelijk in bepaalde mate aan wennen dat er een hulpmiddel gebruikt wordt.

nadelen-tabletten-priligy

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Onderzoek de aard van het probleem

Daarnaast kan het gezien worden als een onnatuurlijk en dus chemisch middel waarvan de mogelijke gevolgen op het lichaam misschien nog niet in kaart gebracht zijn. Naast het feit dat gebruik van een delay spray schadelijk kan zijn, is het ook niet zeker of dit nou daadwerkelijk het probleem van vroegtijdig klaarkomen oplost.

Het is namelijk zo dat de spray weliswaar werkt voor het minder gevoelig maken van de penis, maar misschien is dit het probleem helemaal niet. Zoals in eerdere artikelen over seksuele problemen al werd aangegeven, kan het mogelijk zijn dat de problemen fysiek van aard zijn. Een even zo grote kans is er echter dat de problemen psychisch van aard zijn, waardoor een spray dus geen oplossing biedt.

Het is veel slimmer om te achterhalen welke zaken invloed hebben op het vroegtijdig klaarkomen en van welke aard deze zijn. Pas dan kan je echt gaan kijken naar échte oplossingen, dat is altijd beter dan een tijdelijke oplossing.

Een oplossing op maat

Ieder mens is uniek en ieder probleem kent dan ook zijn eigen oplossing. Daarom pretenderen we in dit artikel niet dat er een eenduidige oplossing is voor het verhelpen van seksuele problemen.

Als het gaat over het te snel klaarkomen dan kan het zo zijn dat een spray of een condoom kan helpen, maar dit is lang niet altijd zeker. Het ligt namelijk ten eerste aan de aard van het probleem. Zowel bij mentale als bij fysieke problemen wordt het aangeraden om een gesprek met een dokter of therapeut aan te gaan.

Therapie is namelijk een vorm waarbij zowel mentale als fysieke problemen kunnen worden aangepakt. De kans dat je problemen kunnen worden aangepakt nemen toe wanneer je gebruik maakt van therapie. Therapie kan namelijk perfect op een individu worden afgestemd. Het aspect van praten over en erkennen van je problemen zal hierbij zeker aan bod komen.

Op het moment dat je probleem fysiek van aard is zal er naar andere oplossingen worden gezocht. Als het probleem van psychische aard is, dan wordt de oplossing gezocht in het voeren van verschillende gesprekken waarbij de kern wordt aangepakt. Je zult in elk geval bereid moeten zijn om hier tijd en energie in te steken.

Erkenning als startpunt

Het begint bij het erkennen van je probleem, pas dan kan je echt aan de slag. Deze fase is wel cruciaal bij het succes van je therapie. Dit geeft namelijk aan in hoeverre je open staat voor hulp. Als je er voor open staat om geholpen te worden dan ligt de oplossing voor de hand en kan je hier snel mee aan de slag.

Om dit artikel af te sluiten willen we dus nogmaals benadrukken dat een condoom of een delay spray slechts een tijdelijke oplossing is. Op lange termijn zullen deze middelen het probleem dus niet verhelpen!

Daarom raden we een ieder met seksuele problemen aan om er voor uit te komen en er over in gesprek te gaan. Op onze website zijn meer artikelen en informatie te vinden die je hierbij kunnen helpen.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *