shopify visitor statistics

Ejaculatie praecox: Oorzaken en Gevolgen

Ejaculatie praecox is een mooie benaming voor een vroegtijdig orgasme. Iedere man overkomt het wel eens, maar bij zo’n 20 procent van de mannen zorgt het ook echt voor problemen.

We spreken van een vroegtijdige zaadlozing, wanneer een man binnen twee minuten ejaculeert, zonder dat hij daar controle over heeft. Dit is eigenlijk niet vreemd, want van nature hoef je het niet langer vol te houden dan twee minuten.

Voortplanting kan tot stand worden gebracht door een ejaculatie en in dat kader geldt: hoe sneller, hoe beter. De natuur houdt alleen geen rekening met het plezier van de mens, waar het tegenwoordig wel om draait.

Wat zijn de oorzaken en gevolgen van een vroegtijdige zaadlozing? En, nog belangrijker: wat kun je doen om dit probleem op te lossen? Je leest het in dit artikel.

Je wilt het als man graag langer volhouden in bed, het is frustrerend wanneer dit niet lukt. Je merkt dat je te weinig of helemaal geen controle lijkt te hebben over een zaadlozing.

Het gaat erom dat je als man pas klaar wil komen wanneer jij dat wilt en natuurlijk wil je graag de vrouw bevredigen. Het is niet abnormaal dat je hiernaar streeft. Het is echter wel belangrijk dat je realistische verwachtingen hebt, anders eindigt het altijd in een teleurstelling.

Sommige verwachtingen kun je nu eenmaal niet waarmaken. Je hoeft het als man ook echt niet langer dan 15 of 20 minuten vol te houden. Daar zitten (de meeste) vrouwen ook niet op te wachten! Meer controle over je orgasme krijgen is een realistisch streven, zeker wanneer je veel te vroeg klaarkomt.

Gevolgen

Vroegtijdige zaadlozing is het meest voorkomend probleem op seksueel gebied. Je hoeft je dus nergens voor te schamen. Deze aandoening kan veel verschillende vervelende gevolgen hebben, zowel op persoonlijk als relationeel vlak.

Het kan een flinke impact hebben op je gevoel van mannelijkheid en daarmee ook op je zelfvertrouwen. Je zelfvertrouwen kan dus schade oplopen waardoor je het vertrouwen in jezelf kwijtraakt en misschien zul je zelfs seksueel contact vermijden.

Frustraties spelen op, je voelt je gespannen en je ergert je aan jezelf. Dit kan flink wat stress opleveren en stress heeft negatieve gevolgen voor je gemoedstoestand. Al deze dingen bij elkaar hebben natuurlijk ook een hoop invloed op je seksleven en relatie.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Betrek je partner bij het probleem

Als je een relatie hebt, is seks een belangrijk onderdeel. Intimiteit staat gelijk aan vertrouwen en geborgenheid, dit zijn nu net de dingen waar jij je misschien niet voor open durft te stellen wanneer je kampt met dit probleem.

Je partner zal vroeg of laat doorhebben dat er iets aan de hand is. Seksueel contact vermijden is daarom geen goed idee. De kans is ontzettend groot dat je partner bereid is om hierover in gesprek te gaan. Sterker nog, ze wil je waarschijnlijk graag helpen om van dit probleem af te komen.

Natuurlijk is seks niet het belangrijkste in een relatie, maar wanneer de seks niet is zoals jullie beide zouden willen, dan kan dat een serieus struikelblok worden. In het ergste geval heb je last van anteportale ejaculatie. Dit houdt in dat je zaadlozing al plaatsvindt voordat er penetratie is geweest. Slechts vijf procent van alle mannen die kampen met vroegtijdige zaadlozing hebben hier last van.

Als dit het geval is, heeft dit nog grotere gevolgen voor je relatie, omdat dit betekent dat de daad vaak onmogelijk is.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Primaire ejaculatie en secundaire ejaculatie

Je kunt vroegtijdige zaadlozing opsplitsen in twee verschillende soorten; primair en secundair. Wanneer je last hebt van primaire vroegtijdige ejaculatie, betekent dit dat je al vanaf het eerste seksuele contact hiermee kampt; je hele leven tot nu toe.

De secundaire vroegtijdige ejaculatie komt ineens om de hoek kijken. Je hebt een hele tijd, misschien wel jarenlang, nergens last van gehad en ineens kom je te snel klaar. Dit kan een gevolg zijn van allerlei factoren.

Je kunt denken aan een aandoening als een prostaatziekte of een erectiestoornis, maar het kan ook een bijwerking zijn van medicatie.

Oorzaken

Er bestaat een redelijke kans dat een vroegtijdig orgasme een gevolg is van psychologische factoren, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Het kan ook goed een combinatie zijn van psychologische en lichamelijke factoren.

Je gevoelens hebben invloed op dit probleem. Dus wanneer je gefrustreerd raakt, zal dit negatieve gevolgen hebben. Dit maakt het alleen maar erger en daardoor raak je in een vicieuze cirkel.

De lichamelijke factoren die invloed hebben op je vroegtijdige ejaculatie, zijn ook niet bepaald motiverend. Het kan namelijk zo zijn dat je hersenen te weinig serotonine aanmaken, waardoor je de hoeveelheid aan adrenaline niet onder controle hebt.  Dit zorgt voor een zaadlozing die je niet in de hand hebt. En wist je dat, schildklierhormonen kunnen ook je orgasme kunnen beïnvloeden?

Dit alles bij elkaar laat zien, dat er talloze oorzaken kunnen zijn waardoor jij last hebt van vroegtijdige zaadlozingen.

Behandeling

Zoals je al hebt kunnen lezen, hebben ontzettend veel mannen last van dit fenomeen. Het is dan ook vreemd dat slechts negen procent van deze mannen hulp zoekt. Als je kijkt naar de grootte van dit probleem, is dat natuurlijk erg zonde. Het heeft immers direct invloed op de kwaliteit van je (seks)leven en van je relatie.

Daarnaast is er tegenwoordig veel informatie bekend over dit probleem, dus kan het nooit kwaad om hulp te zoeken. Veel stappen kun je zelf uitvoeren, maar het is toch verstandig om erover te praten. Niet alleen met een huisarts, maar ook met je partner. Dit creëert openheid en het maakt de meest lastige onderwerpen bespreekbaar, waardoor jullie vertrouwensband alleen maar sterker wordt.

De dingen die je zelf kunt doen om het probleem op te lossen, hebben alles de maken met masturbatie. Er bestaan verschillende technieken, zoals bijvoorbeeld de start-stop techniek en de knijptechniek. Deze technieken helpen jou om meer controle te krijgen over je zaadlozing.

Daarnaast speelt ademhaling een ontzettend grote rol. Hierdoor kan je de seksuele opwinding enigszins sturen en hiermee krijg je meer controle over jouw orgasme.  Als je de oplossing op het psychologische gebied wilt vinden, kun je denken aan gedragstherapie die je helpt om zelfverzekerder te worden. Het neemt onzekerheid en dus ook onnodige spanningen weg. Hierdoor ervaar je minder stress in bed, en daarbuiten!

Zoals je ziet zijn er een hele hoop oplossingen voor dit welbekende probleem. De meeste oplossingen bestaan uit oefeningen en manieren die jijzelf kunt toepassen. Laat vroegtijdig klaarkomen niet langer een issue zijn!

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *