Ejaculatieproblemen: Begin Vandaag nog met de Oplossing!

Mannen kunnen verschillende problemen ondervinden bij een zaadlozing. Het gaat hierbij dan om vroegtijdige zaadlozingen of het uitblijven van een zaadlozing. Hiervoor is niet één oorzaak aan te wijzen, het is vaak een combinatie van lichamelijke en psychische oorzaken.

Deze problemen kunnen tot schaamte, onzekerheid en relatieproblemen leiden. Het is lastig om hierover te praten met anderen en veel mannen doen dit dan ook niet. Gelukkig zijn er oplossingen te vinden voor dergelijke problemen.

Het uitstellen van een zaadlozing is een leerproces wat enige oefening en tijd vergt, maar alles behalve onmogelijk is. Meer informatie over ejaculatieproblemen en wat je hieraan kunt doen, kun je lezen in dit artikel. Hoewel de focus in dit artikel ligt op het vroegtijdig ejaculeren worden ook andere problemen toegelicht.

Wanneer heb je een ejaculatieprobleem?

Je kunt vaststellen dat je een ejaculatieprobleem hebt wanneer je seksleven hierdoor belemmerd wordt. Het kan dat je daardoor seksueel contact uit de weg gaat of dat je er eerder tegenop ziet dan ernaar uitkijkt. Als man heb je moeite om het zaad binnen te houden en kom je sneller klaar dan gewenst. Jij en je partner willen graag samen genieten van seks en op deze manier wordt dat erg moeilijk gemaakt. Dus wanneer jouw vroegtijdige ejaculatie je onzeker maakt en de kwaliteit van je seksleven vermindert, dan heb je te maken met een ejaculatieprobleem. Maar problemen zijn op te lossen, lees daarom snel verder.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Ontstaan van ejaculatie en ejaculatieproblemen

Een orgasme gaat gepaard met een zaadlozing. Wat gebeurt er eigenlijk bij een zaadlozing? Laten we daar even wat dieper op ingaan. Als een man ejaculeert komen er miljoenen zaadcellen vrij. Zaadcellen ontstaan in de teelballen en in de bijballen worden deze cellen gerijpt. Bij stimulatie van de penis ontstaat een zaadlozing. De zaadlozing bestaat uit twee fasen.

De uitstoot fase vindt als eerste plaats en hier hoopt het sperma zich op in de prostaat. Daarna volgt de fase waarbij de spieren zich samentrekken en het sperma zijn weg naar buiten vindt. Ejaculatieproblemen kunnen bestaan uit twee zaken. Het ene probleem is het te snel klaarkomen waarbij vroegtijdige ejaculatie ontstaat. Het andere probleem is het volledig uitblijven van een ejaculatie. Sommige krijgen dan wel een orgasme maar dit wordt dan een droog orgasme genoemd om dat hierbij geen sperma vrijkomt. De oorzaken van deze problemen zijn onder te verdelen in medische oorzaken en psychische oorzaken.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Medische oorzaken

Bepaalde medicijnen kunnen invloed hebben op de zaadlozing bij mannen. Geneesmiddelen zoals antidepressiva vertragen het proces van de ejaculatie en geneesmiddelen kunnen ook een negatieve invloed hebben in de mate van seksuele opwinding. Ook de gevolgen van een operatie kunnen voor ejaculatieproblemen zorgen. Daarnaast zijn er nog andere punten die problemen met de zaadlozing kunnen veroorzaken. Ouderdom, te weinig prikkeling van de penis en het overmatig veel seks hebben, zijn hier voorbeelden van.

Psychische oorzaken

Een veel voorkomende oorzaak is seksuele onzekerheid. De druk om te moeten presteren zorgt dan voor een vroegtijdige ejaculatie. Door masturbatie hebben veel mannen zichzelf aangeleerd om snel klaar te komen, dit wordt dan als het ware een soort reflex. Net zoiets als de aandrang voelen om te moeten plassen wanneer je in de buurt komt van een toilet. Wanneer een bepaald reflex aangeleerd is, betekent dat je dit ook weer af kunt leren. Dat is goed nieuws dus! Ook kan het voorkomen dat de man moeite heeft om opgewonden te raken, dit ligt meestal niet aan de partner. Zaken zoals stress en spanning kunnen een nadelige invloed hebben bij het opgewonden raken.

Verschillende soorten ejaculatieproblemen

Symptomen bij een vroegtijdige zaadlozing zijn duidelijk te herkennen.  Soms vindt er al een zaadlozing plaats tijdens het voorspel of zelfs voordat er lichamelijk contact gemaakt is. Het gaat in ieder geval om  een zaadlozing die sneller komt dan de bedoeling is. Dit kan natuurlijk erg frustrerend zijn en het plezier tijdens het vrijen bederven.

Maar er bestaan meerdere problemen op dit gebied. We gaan nu kort bekijken welke andere soorten ejaculatieproblemen er bestaan. Je kan als man last hebben van een vertraagde zaadlozing. Het kan dan voorkomen dat je alleen kunt ejaculeren tijdens het masturberen en niet tijdens de gemeenschap met je partner. Het kost dan veel tijd en moeite om te ejaculeren.

Een andere stoornis die kan optreden is een zaadlozing zonder orgasme. Het is niet gek dat dit als bijzonder vervelend wordt ervaren. De oorzaak hiervan ligt waarschijnlijk in de hersenen, omdat hier een stofje kan ontbreken die zorgt voor het gevoel dat hoort bij een orgasme. Momenteel zijn wetenschappers bezig om hier meer over te ontdekken want er is nog niet veel over bekend.

Tenslotte kan er ook nog sprake zijn van een retrograde zaadlozing. Bij een retrograde zaadlozing komt het zaad niet via de normale weg naar buiten. Het zaad komt in de blaas terecht terwijl normaal de blaasuitgang zich sluit bij een zaadlozing. Wanneer dit reflex verstoort is, noemen we dat een retrograde zaadlozing. Als man kun je dit merken doordat er weinig of geen sperma vrijkomt. Een urineonderzoek kan uitwijzen of iemand last heeft van deze stoornis.

Oplossing

Wanneer je als man ejaculatieproblemen hebt die worden veroorzaak door psychische klachten is het raadzaam om hierover met uw partner en/of huisarts te praten. Voor uw relatie en seksleven is het belangrijk om hier open over te zijn en samen naar een oplossing te zoeken.  Een deel van het probleem kan vaak al opgelost worden wanneer de onzekerheid en de druk om te presteren tijdens de seks minder wordt. Wanneer de klachten lichamelijk lijken te zijn, ga dan langs de dokter om dit uit te sluiten of te behandelen.

De behandeling bij vroegtijdige ejaculatie wanneer dit veroorzaakt wordt door een psychologische factor, is er een grote kans op verbetering. Het gaat er dan vooral om dat de angst, onzekerheid en spanning vermindert moet worden. Als man zijn er verschillende manieren en oefeningen die je zelf kunt uitvoeren om meer controle te krijgen over je ejaculatie. Het hoeft dus niet langer een probleem te zijn wanneer je weet wat je te doen staat. Hier kun je verschillende artikelen lezen en tips uitproberen voor een plezieriger seksleven. Neem de controle weer zelf in handen!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *