shopify visitor statistics

Ejaculatio Praecox: Handige Tips voor Vroegtijdige Zaadlozing

Snel klaarkomen, het overkomt iedere man wel eens. Het is dan ook geen reden om je meteen zorgen te maken.

Echter vormt (te) snel klaarkomen bij één op de vijf mannen wel een probleem op seksueel gebied. Het vroegtijdig klaarkomen gebeurt dan vaker wel, dan niet. Dit kan een flinke belemmering betekenen voor je seksleven of zelfs leiden tot relatieproblemen.

Natuurlijk draait seks niet alleen om klaarkomen. Het gaat vooral om de beleving van de man en vrouw. De vraag die eigenlijk centraal staat, is dan ook: kom ik sneller klaar dan ik of mijn partner zou willen?

Denk jij dat je last hebt van een vroegtijdige zaadlozing? En wil je weten wat je hieraan kunt doen? Lees dan dit artikel.

Onrealistische verwachtingen

Geslachtsgemeenschap is niet bedoeld om lang te duren, van nature uit was het juist noodzakelijk dat geslachtsgemeenschap van korte duur was. Veel mannen zijn niet op de hoogte wat de normale of gemiddelde tijdsduur van seks is.

Normaal gesproken duurt het 3 tot 6 minuten voordat de meeste mannen tot een zaadlozing komen. Wanneer je dus in de veronderstelling was dat je het minstens een kwartier moet volhouden, dan weet je nu dat dit een onrealistische verwachting is.

Het praten over vroegtijdige zaadlozing is nog steeds een taboe. Dit is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom zowel mannen en vrouwen last hebben van onrealistische verwachtingen en andere incorrecte informatie op dit gebied.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Praten lucht op

Vroegtijdige zaadlozing is geen erectiestoornis, want hierbij heb je last van problemen met de erectie. Een vroegtijdige zaadlozing gaat echter wel gepaard met andere problemen. Negatieve gevoelens zoals onzekerheid, frustratie, spanning, irritaties, angst en stress of zelfs het vermijden van seksueel contact, vormen serieuze belemmeringen. Dit kan weer leiden tot relatieproblemen.

Het is dan ook opmerkelijk dat weinig mannen hulp zoeken wanneer ze last hebben van ejaculatio praecox, oftewel een vroegtijdige zaadlozing. Dit betekent dat er inderdaad nog steeds een groot taboe op rust en dat schaamte een grote rol speelt. Dat is zonde, want praten over dit probleem kan al een hele opluchting zijn.

Praten met je partner zorgt voor wederzijds begrip en zorgt dat je samen aan de slag kunt om het probleem aan te pakken. Het is ook slim om een gesprek aan te gaan over jullie verwachtingen en behoeftes op seksueel gebied. Misschien liggen deze dichter bij elkaar in de buurt dan je denkt. Erover praten is in ieder geval de eerste stap.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Seksueel probleem

Een vroegtijdige zaadlozing kan dus zeker een (seksueel) probleem zijn. Het is niet voor niets de meest voorkomende seksuele aandoening. Wanneer heb je nou last van ejaculatio praecox? Dus wanneer is een vroegtijdige zaadlozing te vroeg?

Wanneer een man binnen één a twee minuten klaarkomt, is te stellen dat het gaat om een vroegtijdige zaadlozing. Ook moet er sprake zijn van het gevoel dat je hier geen controle over hebt en niet in staat bent je zaadlozing uit te stellen. Dit zorgt doorgaans voor vervelende gevoelens zoals onzekerheid, machteloosheid en frustratie.

De oorzaken hiervan hebben vaak te maken met de angst en onzekerheid om het niet goed te doen. In sommige gevallen is snel klaarkomen een aangeleerd reflex. Dit heeft te maken met masturbatie uit de jeugd, waarbij snel klaarkomen wel vaak een prioriteit was. Maar wanneer iets aangeleerd is, is het gelukkig ook weer af te leren.

Een vroegtijdige ejaculatie kan echter ook veroorzaakt worden door een achterliggende ziekte. Daarom is het belangrijk om dit uit te sluiten. Wanneer het probleem wel veroorzaakt wordt door een bepaalde ziekte, dan zal een arts hier een behandeling voor opstellen. Een dergelijke behandeling heeft dan een positieve invloed op je vroegtijdige ejaculatie.

En nu?

Is een ziekte niet de oorzaak van het vroegtijdig ejaculeren? Dan zijn er tal van andere opties die je kunt proberen om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. Wij raden trouwens geen onnatuurlijke middelen aan, zoals medicijnen of crèmes. De mogelijkheden die in dit artikel benoemd worden, zijn allemaal eenvoudige manieren hoe jij zelf kunt voorkomen dat er een vroegtijdige zaadlozing plaatsvindt.

Allereerst kun je met behulp van masturbatie zorgen dat je minder snel klaarkomt tijdens de seks. Je kunt dan voordat je seksueel contact aangaat, door middel van zelfbevrediging tot een hoogtepunt en een zaadlozing komen. Je krijgt dan vooraf al een zaadlozing waardoor dit een tweede keer langer op zich laat wachten. Hierdoor verleng je de tijdsduur van de seks en het voorspel.

Een andere nuttige techniek is de start-stop-techniek. Deze techniek houdt in dat je pauzes inlast tijdens de seks. Dit zijn dan meerdere korte pauzes waardoor je een zaadlozing uitstelt. Je kunt na zo’n pauze ook besluiten om van standje te wisselen. Het is nu eenmaal zo dat het ene standje meer seksueel stimulerend is dan het andere, maak hier dus gebruik van. 

Ademhalingstechnieken en seksuele opwinding sturen

Je hebt waarschijnlijk het gevoel dat een orgasme je overvalt. Het lijkt alsof je hier geen enkele controle over hebt. Gelukkig is dit niet waar! Je kunt wel degelijk meer controle krijgen over jouw seksuele opwinding en daardoor een ejaculatio praecox voorkomen. Bij het sturen van seksuele opwinding is het belangrijk dat je bewust wordt van jouw lichamelijke signalen.

Wanneer je gespannen bent, zal een vroegtijdige zaadlozing bijvoorbeeld sneller plaatsvinden. Hoe kun je nou zorgen dat je minder gespannen bent tijdens de seks? Dit doe je door middel van ademhalingstechnieken.

Het is heel eenvoudig, je ademt heel rustig in via je neus en vervolgens adem je weer rustig uit via de mond. Door dit een aantal keer te herhalen, zul je merken dat je meer ontspannen wordt. Het is daardoor ook makkelijker om je lichamelijke signalen op te merken.

Zodra je merkt aan je lichaam dat de seksuele opwinding hevig toeneemt, kun je door middel van ademhalingstechnieken zorgen dat deze opwinding afneemt. Op die manier stuur je dus de seksuele opwinding, en zorg je voor uitstel van een orgasme en vroegtijdige zaadlozing.

Prestatiedruk heeft negatief effect op seksleven

Een andere oorzaak voor een ejaculatio praecox is dat mannen onder druk staan en last hebben van stress tijdens de seks. Het gevoel om het niet goed te doen is dan een overheersende factor. Gek genoeg, is dit nou juist de reden van het te vroeg klaarkomen.

Onder hoge druk presteren werkt dan averechts en zorgt dat plezier beleven aan seks een stuk lastiger wordt. Een goed seksleven draait om genieten van elkaar en moet geen spanning opleveren.

En kom je er met deze tips alleen niet uit? Lees dan eens een boek over dit onderwerp. Je zult versteld staan van de andere mogelijkheden!

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *