Erectieproblemen Oplossen Zonder Medicatie? 4 Tips

Erectieproblemen; er zijn in Nederland en wereldwijd erg veel mannen die ermee te maken hebben. Volgens sommige cijfers heeft maar liefst 14 procent van alle Nederlandse mannen last van een erectiestoornis; dat zijn er dus al bijna 2,5 miljoen. Aangezien je op dit artikel hebt geklikt, is de kans groot dat jij één van die mannen bent.

Geen erectie kunnen krijgen brengt natuurlijk een heleboel vervelende problemen met zich mee. Allereerst kun je natuurlijk geen seks hebben, wat op zich al goed rot is, maar bovendien schamen heel veel mannen zich ervoor. Zij wenden zich dan tot medicatie om erectieproblemen op te lossen. Dat kun je beter niet doen: met deze 4 tips kun je juist je erectieproblemen oplossen zonder medicatie.

Ik geef je de volgende tips:

 • Zorg voor minder angst en stress
 • Verander je voedingspatroon
 • Train je pc-spier met Kegeloefeningen
 • Verminder het gebruik van alcohol en tabak

Tip 1: Zorg voor minder angst en stress

zonder-medicijnen2Als je ervoor wil zorgen dat je erectieprobleem verdwijnt, moet je de hoeveelheid angst en/of stress in je leven moeten verminderen. Dit klinkt voor veel mannen als een vreemde tip, omdat een erectieprobleem iets fysieks lijkt. Toch is een deel van het probleem heel mentaal, en als je erover nadenkt is dat niet gek.

Je kan door gedachten over seks een erectie krijgen, dus waarom zouden andere gedachten je erectie niet kunnen tegenhouden?

Het is waarschijnlijk zelfs zo dat de meeste erectiestoornissen ontstaan door te veel angst en stress in het leven van de mannen waar het om gaat. Soms zijn deze gevoelens direct verbonden met je erectie. Je bent bijvoorbeeld bang dat je geen erectie kan krijgen, raakt hierdoor gestrest, en kan vervolgens geen erectie krijgen.

Dit hoeft echter niet: ook als je bijvoorbeeld op je werk te veel stress ervaart, kan dit ten koste gaan van je vermogen om een erectie te krijgen.

Maar hoe zorg je er dan voor dat je deze emoties vermindert? Vaak is het een kwestie van te veel hooi op je vork nemen: je neemt meer verantwoordelijkheden en werkzaamheden op je dan je eigenlijk aankan. Door het gewoon wat rustiger aan te doen, zal je al veel minder stress ervaren. Ook kan meditatie voor veel mannen erg goed helpen om hun erectieproblemen zonder medicatie op te lossen.

Wat betreft stress of angst over je erectiestoornis zelf, kan het helpen om van tevoren alvast te accepteren dat je waarschijnlijk geen erectie gaat krijgen. Dat is prima, want je kan een vrouw ook op andere manieren bevredigen. Als je dat doet, is de kans dat je toch een erectie krijgt gek genoeg juist groter (maar hier moet je niet te erg op hopen, want dan krijg je weer stress).

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Tip 2: Verander je voedingspatroon

Je gezondheid is van groot belang voor het kunnen krijgen van een erectie. Daarom is het belangrijk dat je op je voeding gaat letten als je hier problemen mee hebt. Bepaalde soorten etenswaren kunnen een erg negatief effect hebben op je vermogen om een erectie te krijgen, en die kun je daarom dus beter laten liggen.

Het gaat dan vooral om producten waar veel verzadigde vetten of transvetten in zitten. Deze producten zorgen ervoor dat er een soort vetafzettingen in je bloedvaten ontstaan. Hierdoor stroomt er dus niet genoeg bloed naar je penis om een erectie te kunnen krijgen. Suiker heeft eenzelfde, maar minder heftig effect, omdat suiker erg makkelijk wordt omgezet in vet.

Daarnaast zijn er nog enkele specifieke etenswaren die je nog extra kunnen helpen om makkelijker een erectie te krijgen, om verschillende redenen. Deze helpen je om erectieproblemen op te lossen zonder medicatie. Het gaat om de volgende etenswaren, die ik even kort zal bespreken:

 • Hete pepers
 • Vette vis
 • Noten
 • Bananen
 • Koffie
 • Donuts
Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al een stevige erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Hete pepers

zonder-medicijnen3Als je weleens een hete peper hebt gegeten, dan viel het je waarschijnlijk op dat je het warmer kreeg, en dat je gezicht een beetje rood aanliep. Dit had ermee te maken dat bloed ineens harder door je lichaam werd gepompt. Dit is dan ook precies de reden dat het eten van hete pepers je kan helpen bij het krijgen van een erectie.

Doorbloeding is van groot belang voor het krijgen van een erectie, aangezien de zwellichamen in je penis hiervoor gevuld moeten worden met bloed. Als je vlak voordat je seks gaat hebben een hete peper opeet, dan zal je daar meteen al profijt van hebben.

Vette vis

zonder-medicijnen4Misschien klinkt dit je een beetje gek in de oren, omdat ik net heb gezegd dat vet juist slecht is als je erectieproblemen hebt. Dat ging echter over verzadigd vet, onverzadigd vet is een heel ander verhaal. Deze soort vet, die vooral in bepaalde soorten vis zit, maar bijvoorbeeld ook in avocado’s, helpt je juist om een stijve te krijgen.

De omega 3-vetzuren die in vette vis zitten zorgen ervoor dat je bloed minder dik en kleverig wordt, en dat er zich geen vetophopingen vormen in je bloedvaten. Kortom: ze bevorderen de bloedsomloop, en ik heb net uitgelegd dat een goede bloedsomloop essentieel is voor het krijgen van een erectie. Vette vis is overigens ook gewoon gezond: artsen raden aan om het zeker één keer per week te eten.

Noten

Iets anders dat erg kan helpen om makkelijker een erectie te krijgen zonder medicijnen, is het eten van noten. Noten werden in het Midden-Oosten al eeuwen geleden als middel tegen impotentie gebruikt, en recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit terecht was.

Noten worden ook wel “de viagra van het oosten” genoemd.

Maar hoe komt dit nou precies? Dit keer heeft de verklaring niet met doorbloeding, maar met hormonen te maken. Noten bevorderen de aanmaak van het hormoon testosteron. Je kent dit misschien wel als het mannelijke geslachtshormoon, en het is dan ook essentieel op seksueel vlak.

Mannen met te weinig testosteron hebben vaak te maken met erectieproblemen, dus je kan maar beter zorgen dat je er genoeg van in je lichaam hebt.

zonder-medicijnen5

Bananen

Er zijn twee manieren waarop bananen je helpen om een erectie te krijgen. Ten eerste bevatten ze erg veel kalium. Deze stof is van groot belang voor je hart en je bloedsomloop, waardoor bananen ervoor zorgen dat bloed veel makkelijker naar je penis kan worden gepompt. Je krijgt dus sneller een erectie, zonder medicijnen.

Daarnaast verhogen bananen ook het libido, oftewel je zin om seks te hebben. Meestal is libido niet het echte probleem bij mannen met een erectieprobleem, maar als je graag een stijve wil krijgen, dan kan een klein beetje extra zin natuurlijk alleen maar helpen.

Koffie

zonder-medicijnen6Koffie geeft je natuurlijk een beter uithoudingsvermogen, wat je zeker zal gaan helpen in bed, maar het kan er ook voor zorgen dat je makkelijker een stijve krijgt. Koffie zorgt namelijk voor een betere bloedcirculatie, en ik hoef je denk ik niet meer uit te leggen waarom dat goed is als je last hebt van erectieproblemen.

Let wel op dat koffie niet erg gezond is, en je er dus ook weer niet vijf koppen per dag van moet drinken: dan kan het zelfs averechts werken.

Donuts

Dit klinkt misschien heel vreemd, aangezien donuts nou niet bepaald gezond zijn. Het gaat dan ook niet per se om het eten van donuts, maar meer om het ruiken ervan. Uit onderzoek van de Chicago Smell and Taste Treatment Foundation is gebleken dat de geur van donuts de bloedtoevoer met maar liefst 13% doet toenemen. Nogmaals: donuts zijn niet gezond, dus ik raad je niet aan om ineens de hele dag donuts te gaan eten.

Tip 3: Train je pc-spier met Kegeloefeningen

Een goede manier om sneller een erectie te kunnen krijgen, en deze bovendien langer aan te kunnen houden, is het trainen van je bekkenbodemspier, ook wel je pc-spier genoemd. Deze naam is een beetje misleidend, aangezien het eigenlijk niet gaat om één spier, maar om een groep spieren.

zonder-medicijnen7Deze spiergroep is van essentieel belang voor seks, niet alleen voor je vermogen om een erectie te krijgen, maar bijvoorbeeld ook om voortijdig klaarkomen tegen te gaan. Je kunt je erectieproblemen oplossen zonder medicatie door deze pc-spier te trainen.

Er is echter een goede kans dat je geen idee hebt waar je pc-spier zit. Gelukkig is hij niet al te moeilijk te vinden: onbewust weet je best waar hij zit, want je gebruikt hem elke dag. Je pc-spier gebruik je namelijk om je plas op te houden. Als je even doet alsof je je plas ophoudt, dan voel je meteen welke spier het is, en ben je klaar om je pc-spier te gaan trainen met Kegeloefeningen.

Kegeloefeningen zijn vernoemd naar de Amerikaan Arnold Kegel, en zijn erg geschikt om je pc-spier sterker te maken. Span gewoon je pc-spier even aan (alsof je je plas ophoudt dus), hou dit even vast, en laat hem vervolgens weer los. Gefeliciteerd, je hebt zojuist een Kegeloefening gedaan! Zoals je merkt, is dit geen moeilijke oefening, en kan iedereen hem eigenlijk wel uitvoeren.

Aanvankelijk hoef je je pc-spier maar ongeveer 10 seconden lang aangespannen te houden, en dit ongeveer 10 keer achter elkaar te doen, elke dag opnieuw. Op een gegeven moment zal je merken dat dit wel erg makkelijk wordt. Als dat het geval is, moet je hem iets langer aangespannen gaan houden, en/of de oefening vaker achter elkaar gaan uitvoeren.

Net als elke andere spier train je je pc-spier alleen als je hem ook echt aan het werk zet.

Tip 4: Verminder het gebruik van alcohol en tabak

Dat het drinken van alcohol en het roken van tabak niet goed voor je is, dat wist je natuurlijk al wel. Maar wist je ook dat het een desastreuze invloed kan hebben op jouw vermogen om een erectie te krijgen? Dit is niet iets waar de meeste mensen bij nadenken als ze een biertje drinken of een sigaret opsteken, maar het is wel degelijk het geval.

Laten we beginnen met roken. Op een pakje sigaretten heb je misschien weleens zien staan dat je van roken impotent kan worden. De stoffen die in tabak zitten zijn ontzettend slecht voor je bloedvaten, en deze erg kunnen beschadigen.

Bovendien zorgt de nicotine in tabak ervoor dat je bloedvaten zich vernauwen. Deze twee factoren zorgen er samen voor dat er niet genoeg bloed naar je penis stroomt.

Er zijn genoeg redenen om te stoppen met roken; impotentie is er maar een van.

zonder-medicijnen8Dan is er ook nog alcohol. Je weet waarschijnlijk wel dat mannen vaak geen erectie meer kunnen krijgen als ze die avond te veel gedronken hebben. Het zal je misschien dan ook wel niet verbazen dat dit effect ook op de lange termijn bestaat. Als jij consequent te veel drinkt (wat te veel is, verschilt op dit vlak per persoon), dan zul je moeilijker een erectie kunnen krijgen.

Alcohol is een bloedverdunner, waardoor mensen met te veel alcohol in hun bloed geen erectie kunnen behouden, omdat het dunne bloed te makkelijk weer wegstroomt. Als je te vaak alcohol drinkt, zal er altijd een resthoeveelheid alcohol in je bloed aanwezig zijn, waardoor het constant moeilijk is om een erectie te krijgen. Dit kun je gelukkig oplossen door te stoppen met drinken.

Alcohol kan echter ook permanente schade aan je bloedvaten veroorzaken. Alcohol vernauwt de bloedvaten heel erg (dit is waarom je hoofdpijn hebt als je een kater hebt). Wanneer dit te vaak gebeurt, kunnen bloedvaten permanent beschadigd raken, waardoor het de rest van je leven moeilijker zal zijn om een erectie te krijgen.

Matig dus zo snel mogelijk je alcoholgebruik, of stop er gewoon helemaal mee.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *