Hoelang Seks Gemiddeld Duurt + 3 Tips voor een Langere Vrijpartij

Je hebt een romantische avond gepland met je partner. Van uitgebreid dineren tot een bioscoopbezoek en van de film rechtstreeks naar de slaapkamer. Een top avond op het eerste gezicht, maar schijn bedriegt.

In het heetst van de strijd ben je zo opgewonden dat je niet meer kunt stoppen. Het resultaat? Een zaadlozing die je eigenlijk langer had willen uitstellen. En jij niet alleen. Ook je partner had het graag anders gezien. Langer, uitgebreider, intiemer. Voordat je begint te stressen, stel jezelf de vraag: hoe lang duurt seks? In dit artikel vertel ik je alles over een normale vrijpartij.

Hoelang duurt seks gemiddeld?

Het korte antwoord: 3 tot 7 minuten, maar dat is dan alleen penetratie.

Dit klinkt kort maar dat komt omdat je seks vaak langer ervaart dan dat het in werkelijkheid is. Toch is dit VEEL te kort om een vrouw écht te bevredigen, al helemaal als het voorspel ook kort is geweest.

Maarja, dat is de eigenwijsheid van mannen. Bijna geen enkele mannen verdiept zich in beter worden in bed. Letterlijk 90% van de vrouwen zegt één écht goede sekspartner in haar leven te hebben gehad terwijl ruim 90% van de mannen denkt goed te zijn in bed en vinden bijleren onnodig…

Lees verder en ik vertel je er meer over…

Seks: de ultieme eenwording met je partner

We kunnen er niet omheen, seks is tegenwoordig overal. Altijd. Seks is alles en nog veel meer. Het is een oerdrift, een manier om te ontspannen en zeker een prettig tijdverdrijf. Het is een manier om jezelf verbonden te voelen met je partner. Seks is namelijk intiem; intiemer dan elke andere manier van aanraken.

Tijdens de seks durven we onszelf te laten gaan; we geven ons over en genieten van het moment. Dit durven we omdat de bloedtoevoer naar je hersenen sterk afneemt tijdens een orgasme. Bij vrouwen al helemaal. Er worden bij vrouwen nóg meer hersengebieden uitgeschakeld tijdens een orgasme, waardoor vrouwen doorgaans extra lang genieten.

hartslag

Een goede vrijpartij hoeft niet per se lang te duren om als goed bestempeld te worden. Wel is het belangrijk dat beide partijen genieten. Seks draait om twee partijen en niet om het genot van één iemand. Een goede vrijpartij duurt echter ook niet te kort. Wat is nu het gemiddelde? Wanneer spreken we van een té korte vrijpartij? Wanneer is het tijd om het roer om te draaien en vroegtijdig klaarkomen aan te pakken?

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Wat is vroegtijdig klaarkomen?

Het is lastig om te bepalen hoe lang een vrijpartij zou moeten duren. Voor de één kan het niet lang genoeg zijn en worden avonden lang gebruikt om de ultieme vrijpartij te creëren. Een vrijpartij die soms wel uren kan duren. Een kanttekening hierbij is dat men nooit uren achter elkaar kan penetreren. Een vrijpartij die uren duurt, is altijd inclusief voorspel en naspel om zo het genot te verlengen. Een ander gaat graag voor een vluggertje, waarbij heet, wild en snel centraal staan.

Vroegtijdig klaarkomen lijkt wellicht een vaag begrip. Wanneer kom je nu daadwerkelijk te snel? Wanneer ben je sneller dan gemiddeld? Om hierop een antwoord te geven, is het goed om te kijken naar de wensen van jou en je partner. Doorgaans kan worden gesteld dat vroegtijdig klaarkomen samenhangt met een ejaculatie na minimale stimulans. Ook wanneer je het idee hebt geen controle te hebben over je ejaculatie spreken we van vroegtijdig klaarkomen. Eigenlijk kom je dus sneller klaar dan jij of je partner wil. Hoe lang duurt seks dan gemiddeld? Wat is de standaard voor seks?

Voetjes

Hoe lang duurt seks gemiddeld?

Laten we eens kijken naar hoe lang penetratie normaal gesproken duurt bij de meeste stellen. De gemiddelde seksduur van een vrijpartij ligt tussen de 3 en 7 minuten. Deze tijd gaat alleen over de penetratie. Ideaal is het wanneer de vrijpartij 7 tot 13 minuten duurt. Voordat je onrealistische verwachtingen opstelt, is het dus belangrijk om jezelf met bovenstaande resultaten te vergelijken.

Wil jij het graag een half uur volhouden, dan ben je eigenlijk niet realistisch. Vrijwel niemand kan een half uur aan één stuk penetreren zonder klaar te komen. Hoewel een vrijpartij dus gemiddeld 8 tot 10 minuten duurt, is deze duur vaak te kort voor een optimale bevrediging van de vrouw.

Waarom is minder dan 2 minuten dan eigenlijk te kort? Kan het niet zo zijn dat sommige vrouwen ook gewoon supersnel klaarkomen en minder penetratie nodig hebben? Onderzoek toont aan dat het gemiddelde uithoudingsvermogen van een man met vroegtijdige ejaculatie 1,8 minuten is, terwijl een standaard man het gemiddeld 7,3 minuten volhoudt. Je ziet hier dus veel verschil. De duur van seks is dus langer dan je wellicht zou denken. Onderstaande grafiek toont de cijfers voor optimaal genot voor vrouwen.

Figuur genot

Laat een vrouw optimaal genieten

Zoals je in de grafiek kunt zien, genieten vrouwen pas echt van penetratie als je het als man minimaal 7 minuten vol kunt houden. Wil je jouw partner écht goed verwennen, dan dien je minimaal 15 minuten bezig te zijn met daadwerkelijke penetratie. Dit betekent dat een vrijpartij met slechts 5 minuten penetratie vrijwel nooit plezierig is voor de vrouw. Vrouwen hebben nu eenmaal meer en langere stimulans nodig om daadwerkelijk te genieten van goede seks.

Velen weten ondertussen wel dat mannen en vrouwen een vrijpartij anders beleven. Waar mannen al opgewonden worden door een korte streling van het geslachtsdeel, zal er bij de meeste vrouwen meer aan te pas moeten komen. Dit komt simpelweg door de weinige zenuwen die aanwezig zijn in de vagina zelf. De focus bij de vrouw ligt dus voornamelijk op een ander lichaamsdeel: de clitoris.

Romantische vrijpartij

Maak gebruik van voorspel om een vrouw te plezieren

9 op de 10 vrouwen hebben moeite met klaarkomen door penetratie alleen. Dat is ook niet verwonderlijk, aangezien de meeste vrouwen simpelweg onvoldoende opgewonden worden van penetratie alleen. Zoals gezegd, speelt de clitoris een belangrijke rol bij het plezieren van vrouwen. Dit kleine lichaamsdeel bevat ontzettend veel zenuwuiteinden en is daardoor erg gevoelig voor directe aanraking.

Merk je dat je te snel klaarkomt en dat je partner nog onvoldoende gestimuleerd is, dan is het goed om je te focussen op de clitoris van een vrouw. Dit kun je scharen onder de noemer voorspel.

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw vrijpartij langer duurt. Nu je weet hoe lang je ongeveer zou moeten kunnen penetreren voor optimaal genot van de vrouw, gaan we dieper in enkele tips voor een langere vrijpartij.

Tip 1: verleg je focus

De meeste mannen zijn het gewend om op een bepaalde manier seks te hebben. De focus ligt normaal gesproken op klaarkomen. Penetratie speelt daarin een grote rol. Je kunt op een andere manier seks gaan hebben met je partner. Probeer niet meer te focussen op de penetratie zelf, hoe moeilijk dit ook is. Verleg je focus en je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is om het anders te doen.

Een manier om dit te doen is door voorspel en naspel meer prioriteit te geven. Je vrijpartij draait dan niet meer alleen om de penetratie zelf, maar om de handelingen daarnaast. De gemiddelde penetratieduur beslaat immers maar 8 minuten van de hele vrijpartij.

Een andere manier om je focus te verleggen is door op je ademhaling te letten. Probeer duidelijk in en uit te ademen gedurende je vrijpartij. Op deze manier krijg je meer controle over je lichaam – je bent immers goed geconcentreerd bezig – waardoor het makkelijker wordt om je zaadlozing uit te stellen. Ook verdwijnt eventuele stress uit je lichaam, één van de oorzaken van te snel klaarkomen.

Tip 2: maak voorspel prioriteit

Een tweede tip die ik je kan geven is aandacht geven aan voorspel. De meeste vrouwen moeten worden klaargestoomd om seks te kunnen hebben. Een vrouw kan in principe altijd seks hebben, maar dit betekent niet dat het ook fijn is voor een vrouw. Om echt te kunnen genieten van penetratie dient de vagina van de vrouw vochtig te zijn. Dit gebeurt wanneer vrouwen opgewonden raken. De vagina wordt nat doordat het lichaam vocht afscheidt. Hierdoor zal de vagina minder stroef worden, wat het vrijen makkelijker maakt. Je kunt dit als het ware vergelijken met een soort glijmiddel.

Voorspel is bij uitstek geschikt om een vrouw opgewonden te krijgen. De meeste vrouwen hebben ongeveer 20 minuten nodig om daadwerkelijk in de stemming te zijn voor penetratie. Uiteraard verschilt dit per partner. Ben je al langer samen, dan weet je doorgaans beter wat je partner fijn vindt en is de kans groot dat je partner sneller opgewonden is.

Tip 3: kies voor ultieme genotsseksstandjes

Er zijn bepaalde standjes die jouw vrijpartij kunnen verlengen. Sommige standjes zorgen juist weer voor extra stimulans, waardoor je sneller klaarkomt. In onderstaande figuur kun je zien welke standjes ideaal zijn voor een langere vrijpartij.

Tabel seksstandjes

In bovenstaande tabel kun je zien dat bepaalde standjes je niet zullen helpen bij een langere vrijpartij. Probeer deze standjes – zeker in het begin – te vermijden. Focus je op de standjes die snel klaarkomen tegengaan. Uiteraard kun je altijd je eigen variatie aanbrengen als je weet welke standjes voor jou wel of niet werken.

Zoals je kunt zien, zijn er bepaalde standjes die juist wel of juist niet helpen om je zaadlozing uit te stellen. Dit heeft met name te maken met wrijving en nauwheid. Bij sommige standjes zit je penis strak gekneld in de vagina van je partner. Dit zorgt ervoor dat je meer gestimuleerd wordt, waardoor je uiteindelijk sneller klaarkomt. Andere standjes hebben dit minder en zorgen er zo voor dat je minder wordt gestimuleerd. Het resultaat? Een vrijpartij die langer duurt en waar jullie allebei intens van kunnen genieten.

Optimaal genieten

Met deze tips heb ik je hopelijk een goede leidraad gegeven om jouw seksleven – en dat van je partner – een flinke boost te geven. Kijk zelf welke tips je kunt gebruiken en welke juist niet voor je werken. Iedereen is anders. Probeer daarnaast goed op je voeding en beweging te letten. Is je binnenkant gezond, dan wordt het ook makkelijker om andere problemen aan te pakken.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *