shopify visitor statistics

Jouw Eigen Lichaam Veroorzaakt pre-ejaculatie

Last van vroegtijdige ejaculatie? Allereerst: geen zorgen, want je bent zeker niet de enige man met dit probleem.

In Nederland hebben gemiddeld 3 op de 10 mannen wel eens last van premature ejaculatie. Dit is een probleem waarvan de oorzaak niet alleen tussen de oren zit, maar waar het lichaam ook een aandeel in kan hebben.

Jouw eigen lichaam veroorzaakt pre-ejaculatie, dat kan in sommige gevallen voor de problemen zorgen. Om dit vervelende probleem te voorkomen, is het belangrijk dat je je lichaam beter leert kennen. Dit doe je door gebruik te maken van de tips in dit artikel.

Benieuwd naar de tips? Lees dan snel verder.

Als je last hebt van stress of spanning wordt het voor mannen die daar gevoelig voor zijn lastig om hun orgasme in bedwang te houden, waardoor je te snel klaarkomt. Je raakt dan eigenlijk totaal de controle kwijt over jouw eigen lichaam.

Gelukkig kun je leren om meer controle over jouw lichaam en orgasme te krijgen. In dit artikel geven we daarom informatie en tips, zo kun jij het weer langer volhouden in bed!

Wanneer kom je precies te vroeg klaar?

Het overkomt elke man wel eens: dat het in bed niet wil lukken of dat het juist te snel gaat. Het ‘ideale moment’ om klaar te komen, is een relatief begrip en geldt voor iedereen anders.

Als het zo nu en dan gebeurt dat je te snel klaarkomt, is er niet meteen sprake van een probleem. Pas wanneer het steeds vaker gebeurt en als je merkt dat je geen controle hebt over je eigen hoogtepunt, kan het wel een groot probleem worden. Op lange termijn kan vroegtijdig klaarkomen leiden tot frustratie, irritatie en schaamte.

Mannen spreken al snel van een premature ejaculatie wanneer ze sneller klaarkomen dan ze zich eigenlijk hadden voorgenomen. Seksuologen stellen dat er sprake is van premature ejaculatie wanneer een man bij intiem contact of seks binnen 30 tot 120 seconden een orgasme heeft. Dit komt bij ongeveer 25 – 60% van de mannen regelmatig voor. Het kan zijn dat je al voor de penetratie klaarkomt.

Voor andere mannen is een aanraking van het geslachtsdeel al genoeg om een orgasme te krijgen. Het hebben van een gezond seksleven is door zulke reacties niet mogelijk.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Waardoor wordt een premature ejaculatie veroorzaakt?

Het hebben van een vroegtijdig orgasme kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende dingen. Zoals je al kon lezen, zijn stress en spanning van grote invloed op het seksleven. Deze twee oorzaken verminderen de controle over het hoogtepunt, waardoor je sneller klaarkomt dan gepland.

Daarnaast zorgen druk om te presteren en angst om het niet goed te doen voor seksuele onzekerheid. Wanneer er te hoge verwachtingen worden opgesteld van de prestatie (‘Ik móet het op deze manier doen anders vindt mijn partner het niet lekker’) ontstaat er weer stress waardoor je de controle over het orgasme kwijtraakt. Het hebben van een voortijdig orgasme is dus eigenlijk een wisselwerking van allerlei factoren.

Een te vroeg orgasme kan ook komen door zogenoemd ‘aangeleerd gedrag’. Dat houdt in dat mannen die zich aan het begin van hun seksuele carrière vaak hebben afgetrokken zichzelf hebben aangeleerd om snel klaar te komen zonder er echt van te genieten. Wanneer er dan sprake is van seksuele stimulatie komen ze vanzelf snel klaar, omdat ze dat nou eenmaal zo gewend zijn.

Naast psychologische oorzaken van premature ejaculatie, is er soms ook sprake van een biologische oorzaak. Een gebrek aan de stof serotonine in de hersenen zorgt voor verstoring van het signaal waardoor een man een bepaalde staat van opwinding bereikt. Hierdoor vindt de zaadlozing vaak te vroeg plaats, omdat de relatie tussen de hersenen en de staat van opwinding dan niet helemaal klopt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Pre-ejaculatie, wat is er aan te doen?

Heb jij vaak last van pre-ejaculatie, dan zijn er een aantal oplossingen die je bij jezelf kunt toepassen om het orgasme leren uit te stellen. Je hoeft er in ieder geval niet bang voor te zijn dat er niks tegen te doen is. Met een aantal tips en natuurlijke oefeningen heb jij voor je het weet ook het geweldige seksleven waar je altijd al van hebt gedroomd.

Een bekende techniek is bijvoorbeeld de stop-startmethode. Deze methode houdt in dat de penis van de man wordt gestimuleerd tot het moment dat hij bijna klaarkomt. Op dat moment is er een pauze van 20 tot 30 seconde, waarna de stimulatie verder gaat zonder dat de man klaarkomt. Een lastige techniek, die wel wat oefening nodig heeft.

Een andere techniek is de knijp-methode. Dit houdt in dat je je stijve penis in de hand houdt, en op het moment dat je voelt dat je moet klaarkomen er in knijpt zodat het bloed uit de penis en eikel weg trekt. Hierdoor verslapt je stijve penis en verdwijnt de drang om klaar te komen. Door deze oefening ongeveer drie tot vier keer te herhalen voordat je klaarkomt, krijg je de controle over je eigen orgasme weer terug.

De bekkenbodemspier speelt een belangrijke rol bij het krijgen van een orgasme. Als je deze spier af en toe aanspant neemt de opwinding toe, maar als deze spier te erg gespannen is kan die juist zorgen voor een te snel orgasme. Hoe meer je probeert om de zaadlozing uit te stellen, hoe meer spanning er komt te staan op deze spier en daardoor kom je dus vanzelf sneller klaar.Door jezelf aan te leren hoe je deze spier bewust kunt ontspannen krijg je weer controle over het orgasme en kun je de spanning aanvoelen die ontstaat wanneer je vlakbij het hoogtepunt bent.

Naast deze oefeningen zijn er nog een aantal psychologische oefeningen die je bij jezelf kunt uitoefenen om het orgasme uit te stellen. Op het moment dat je voelt dat je moet klaarkomen denk je bijvoorbeeld aan iets dat je helemaal niet opwindt zoals wiskundesommen of je oude overbuurvrouw van 86.

Daarnaast zijn hoge verwachtingen een grote boosdoener, omdat die zorgen voor spanning en prestatiedruk. Ga bij jezelf na of die verwachtingen van jezelf wel realistisch zijn en stel deze bij als je tot de conclusie komt dat dat niet zo is. Probeer deze oefeningen eens uit en geniet van je nieuwe seksleven!

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *