Wat is de Invloed van Leeftijd op Vroegtijdig Klaarkomen?

De eerste keer, we weten het nog allemaal heel erg goed. Je sluipt met zijn tweeën naar boven en duikt stiekem het bed in of je zorgt dat je haar uitnodigt op het moment dat je ouders net een weekendje weg zijn. Rozenblaadjes om het bed en kaarsjes aan. Voor sommigen is het een moment waar ze met veel liefde aan terug denken, voor anderen is het een enorm tegenvallende ervaring.

De reden dat een eerste keer enorm kan tegenvallen, verschilt per persoon. Het kan zijn dat je er te veel van had verwacht of dat het vooral pijnlijk en ongemakkelijk was. Daarnaast kan het echter ook zo zijn dat je heel snel “klaar” was. Dit hoeft niet erg te zijn, het is per slot van rekening de eerste keer en je bent niet gewend aan al die spanning en sensatie. Het kan echter het begin van een probleem zijn dat bekend staat onder de noemer “vroegtijdige ejaculatie”.

Wat is “vroegtijdige ejaculatie”? (in het kort)

Vroegtijdige ejaculatie, of te snel klaarkomen, wordt vaak omschreven als het probleem waarbij je eerder klaarkomt dan dat jij wilt. Over deze handeling heb je in feite dus geen controle. De factor vroegtijdig is er echter een waar veel discussie over bestaat in onderzoeken en onder het volk. Vaak wordt een ejaculatie als vroegtijdig beschouwd op het moment dat deze binnen twee minuten plaatsvindt. Ten opzichte van een “normale” ejaculatie (4 tot 8 minuten) is de tijdspanne dan zo groot, dat men spreek van “te vroeg” klaarkomen.

Er kan echter ook gesteld worden dat de term “te vroeg” en het feit of dit een probleem is, volledig bij de man in kwestie zelf ligt. Wanneer jij of je partner geen last hebben van het feit dat jij gemiddeld eerder klaarkomt, kan ook niet gezegd worden dat dit “te vroeg” of “vroegtijdig” plaatsvindt. Het probleem is dus ook af te doen door te zeggen dat het een subjectief oordeel is en niet een vast te stellen feit.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Gevolgen voor je dagelijkse leven

Enfin, zodra je na een vrijpartij met je partner of een onenightstand hebt vastgesteld dat je een probleem hebt omtrent te vroeg klaarkomen, kan dat vervelende gevolgen hebben voor je dagelijkse leven:

 • Sociale leven lijdt eronder: je sociale leven kan worden aangetast door een vroegtijdig ejaculatie probleem. Doordat je weet dat je aan dergelijke problemen lijdt, kun je er bewust of onbewust rekening mee gaan houden. in je uppieZo kun je bijvoorbeeld een leuke zaterdagavond uit met je vrienden afwijzen uit angst dat je in situaties komt waar jouw probleem in de weg zal zitten.
 • Stress: uit het voorgaande voorbeeld kan stress ontstaan. Daarnaast kan stress ook ontstaan doordat het gewoon niet wil lukken. Dit kan ervoor zorgen dat je met het probleem zit, wat weer gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld school of werk.
 • Sociaal isolement: dit gevolg is net iets anders dan je sociale leven dat lijdt onder vroegtijdige ejaculatie problemen. Sociaal isolement kan bijvoorbeeld ontstaan doordat erover praten een absolute no-go is. Het probleem wordt dan ook veel groter geschat dan bijvoorbeeld de problemen omtrent het krijgen van een erectie. Uit onderzoek is gebleken dat 9% van de mannen met ejaculatieproblemen helemaal geen hulp zoekt.
 • Depressie: dit alles kan uiteindelijk uitmonden in een depressie. Je sluit jezelf op, praat met niemand en hebt stress, omdat je met ejaculatieproblemen te maken hebt.

Met name bij dit probleem is het echter zo dat jijzelf vaak de “missing link” bent in het geheel. Je kunt jezelf inderdaad opsluiten of met niemand praten omdat het probleem taboe zou zijn, maar dit zijn allemaal dingen die je jezelf oplegt. Als je naar buiten treedt en opkomt voor jezelf en je problemen, is er altijd wel een oplossing te vinden. Op de specifieke oplossingen die voor handen zijn op het moment dat je jezelf als een echte man gaat gedragen, komen we straks.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Diverse oorzaken

Eerst moeten we natuurlijk kijken naar de oorzaken van het probleem. We kunnen je dan wel uitleggen wat het probleem inhoudt en wat de mogelijk dramatische gevolgen ervan zijn, maar hoe ontstaat het probleem van vroegtijdige ejaculatie nu eigenlijk?

 • Stress: ook hier speelt stress een rol. Je bent heel erg gevoelig en daardoor kom je sneller klaar of je zit juist met andere dingen in je hoofd waardoor je geen controle hebt over je eigen lichaam.
 • Overgevoeligheid: je huid of je penis is extra gevoelig voor aanraking. Dit kan zelfs zo ver gaan dat er geen penetratie aan te pas hoeft te komen om jou overstag te laten gaan.
 • Ziektes en medicatie: deze oorzaak is langdurig van aard en moeilijker te bestrijden. Ziektes kunnen vat hebben op je lichaam en je gehele leven aanwezig blijven. Medicatie moet hierdoor altijd geslikt worden. Deze twee dingen kunnen ervoor zorgen dat je gewoonweg altijd iets eerder klaar zult komen.

Een probleem van jong én oud

Alle overige oorzaken, die vaak ook als eerste worden genoemd bij een vroegtijdig ejaculatieprobleem, zijn leeftijd gerelateerd. Er wordt vaak terecht gesteld dat problemen omtrent te vroeg klaarkomen niet leeftijdsgebonden zijn. Zowel jonge mannen als mannen op latere leeftijd hebben te maken met deze problemen. Uit onderzoek blijkt echter wel dat met name oudere mannen meer te maken hebben met vroegtijdige ejaculatieproblemen.

Als je het aan willekeurige voorbijgangers zou vragen, zouden zij echter eerder aangeven dat jonge, meer onervaren mannen met deze problemen kampen. Het verschil tussen de uitkomsten van het onderzoek en de antwoorden van de mensen op straat ontstaat echter omdat er vooral onder de oudere mannen een enorm taboe rust op het praten over vroegtijdige ejaculatie problemen.

Hoe ouder, hoe beter?

Laten we daarom beginnen met de taboegroep. Oudere mannen leiden dus vaker aan het probleem dat zij te vroeg klaarkomen dan de jonge adonissen. Wat zijn hier echter de oorzaken van?

 • Minder controle: een veel voorkomend probleem is dat oudere mannen simpelweg minder controle over hun lichaam krijgen. De spieren worden iets minder strak, het lichaam iets minder gereguleerd en op het moment dat je dusdanig wordt gestimuleerd door je mooie dame, kan het zomaar eens gauw klaar zijn.
 • Continuering: men zegt vaak: “Hoe ouder, hoe beter”. Bij vroegtijdige ejaculatie problemen geldt deze slogan echter niet. Als je vanuit je jeugd al last had van te snel klaarkomen en je hebt er niks actief aan proberen te veranderen, dan zal het probleem even groot blijven op latere leeftijd.

Jong en onervaren

Ook bij jonge mannen komt het probleem voor. Weliswaar in mindere mate, maar toch kan dit voor degenen die last hebben van de kwalen nog net zo vervelend zijn. De oorzaken van vroegtijdige ejaculatie op jonge leeftijd verschillen echter wel van die van oudere mannen:

 • Seksueel onervaren: je bent nog niet zo geschoold in het seksen met het andere geslacht en daarom ben je nog heel erg gevoelig voor de seksuele prikkels en de spanningen die erbij komen kijken.
 • Prestatiedrang: met name jonge mannen kunnen soms nog wel eens het gevoel hebben de macho te moeten uithangen tegenover een vrouw. Ze willen zo graag laten zien waartoe ze allemaal in staat zijn tussen de lakens dat ze zichzelf enorm onder druk zetten. De daad kan hierdoor van erg korte duur zijn en de man in kwestie heeft voor de rest van zijn leven een klein minderwaardigheidscomplex.
 • Masturberen: waar de vorige tips nog te maken hadden met mannelijke groenheid of te grote innerlijke verlangens, heeft de volgende oorzaak een vrij medische aard. Het is namelijk zo dat als jij op jonge leeftijd veelvuldig hebt gemasturbeerd, dit op latere leeftijd kan leiden tot sneller klaarkomen. Dit werkt als volgt:

Wat kun je eraan doen?

We weten wat het probleem inhoudt, hoe het ontstaat, in hoeverre dit verschilt per leeftijd en wat de gevolgen voor het dagelijkse leven kunnen zijn. Nu moeten we alleen nog vertellen wat je er mogelijk aan kunt doen. Eerder werd al gezegd dat het initiatief vooral bij jezelf ligt. Dit is ook in de mogelijke oplossingen duidelijk terug te zien. Er is namelijk niet direct een medische oplossing voor dit probleem te noemen. Een pil kan het verschijnsel wel verhelpen (te vroeg klaarkomen), maar gaat de oorzaak van het probleem niet tegen. Er vindt dus zogenaamde symptoombestrijding plaats.

Een oplossing die meer duurzaam is en die er daadwerkelijk voor kan zorgen dat je niet afhankelijk wordt van een pilletje, is het trainen van je spieren die ejaculatie kunnen uitstellen. Op het moment dat deze spieren sterker zijn, kunnen ze het klaarkomen tegenhouden en op die manier het einde van de vrijpartij uitstellen. Zowel jij als je partner profiteren hiervan en het voorkomt voor jou en je relatie een hoop nare gevolgen.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *