shopify visitor statistics

Waarom Je met Masterberen Je Orgasme kunt Uitstellen

Er zijn heel veel mannen die kampen met een vervelend probleem, namelijk ejaculatio praecox, ofwel vroegtijdige orgasmes.

Dit fenomeen kan een grote druk uitoefenen op je zelfvertrouwen, maar ook op je relatie. Het brengt onzekerheid met zich mee, waardoor de druk om te presteren alleen maar groter wordt. Dit is niet erg gunstig als je van dit probleem af probeert te komen.

De oorzaak is vaak lastig te achterhalen, maar gelukkig zijn er een hoop dingen die je kunt doen om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen, zowel samen met je partner als alleen. Als je besluit om er eerst zelf aan te werken, omdat je je partner er nog niet mee durf te belasten, dan zijn er verschillende oefeningen die je kunt doen.

Het kan geen kwaad om met de meest veilige en voor de hand liggende manier te beginnen, bijvoorbeeld door te oefenen met masturberen, zoals je dat misschien nog niet gewend bent. Het kan een relatief simpele manier zijn om van een groot probleem af te komen, zodat jij en je partner beide weer van seksueel contact kunnen genieten.

Kan masturbatie een oorzaak zijn van vroegtijdige ejaculatie?

Het is heel goed mogelijk dat masturbatie een van de oorzaken is waardoor je nu last hebt van vroegtijdige zaadlozingen. Dit komt door gewoonte, wat vaak in de jeugd al is aangeleerd door vele herhalingen van hetzelfde proces. Wanneer je masturbeert, draait het om het orgasme, ongeacht wanneer deze komt. Je leert jezelf aan om zo snel mogelijk klaar te komen, simpelweg omdat dat is waar het om gaat. Het is dan een lichamelijke gewoonte om bij seksueel contact snel naar een hoogtepunt toe te werken. Simpel gezegd weet je lichaam niet beter dan dat er vaart achter moet zitten.

Dit is bij zelfbevrediging natuurlijk geen probleem, maar als het om seks met je partner gaat wel. In deze situatie wíl je niet snel klaarkomen, maar je hebt weinig keus, omdat je lichaam niet kan onderscheiden of je alleen of met zijn tweeën bent. Gelukkig is dit aangeleerd gedrag en dat betekent dat het uiteraard ook weer af te leren is. Dit vergt echter wel wat oefening.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Masturbatie als oplossing

Misschien vraag je je af hoe zelfbevrediging jou helpt bij het oplossen van je probleem, terwijl het misschien ook juist de oorzaak is. Hier zijn meerdere verklaringen voor. Zo kun je ervoor kiezen om, door middel van masturbatie, op zoek te gaan naar jouw ‘point of no return’. Dit is het moment vlák voor de zaadlozing. Stop op dit moment met masturberen en ga pas daarmee verder, wanneer je voelt dat het weg is. Wanneer je stopt met masturberen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Je kunt het proces van stoppen en weer starten steeds herhalen, de ‘start-stop techniek’, en voor jezelf tijdsgebonden doelen stellen. Daarnaast kun je een paar seconden in je penis knijpen, vlak onder je eikel met je duim op het toompje. Ook kun je je ballen omlaag trekken door met je duim en wijsvinger een rondje te maken aan de bovenkant van je balzak. Je ballen hebben namelijk de neiging om erg naar je lichaam toe te trekken vlak voordat je je orgasme bereikt.

Door het ‘point of no return’ moment te leren herkennen, zul je hier ook aan herinnerd worden tijdens de seks. Wanneer je het herkent, creëer je een keuzemoment. Je kunt ervoor kiezen om door te gaan en dan weet je dat het niet lang meer gaat duren voordat je je hoogtepunt bereikt. Je kunt er ook voor kiezen om dit moment aan te geven bij je partner, een van de oefeningen uit te voeren of  te veranderen van positie of standje, wat je meer tijd geeft en waardoor het hoogtepunt automatisch uitgesteld wordt. Het is belangrijk om te weten dat je op deze manier de mogelijkheid hebt om dit patroon te doorbreken.

Masturbatie kan je ook op een andere manier helpen bij het uitstellen van je orgasme. Zo kun je niet alleen oefenen op het uitstellen van je orgasme, je kunt zelfbevrediging ook als middel gebruiken om een snelle zaadlozing te voorkomen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een tijdje voor de daad te masturberen, waardoor de druk eraf is en de spanning tijdens de seks een stuk lager is. Omdat je dan al klaargekomen bent, zal het voor jou een tweede keer zijn een daardoor ook langer duren voordat je het hoogtepunt bereikt. Doe dit echter niet te kort voor de daad, want dan loop je het risico dat het je niet eens lukt om seks te hebben en ook dat is voor je partner niet erg prettig. Daarom is het belangrijk om niet alleen deze oefeningen te doen; praat er ook met je partner over en maak je probleem bespreekbaar. Het probleem zal vast al opgemerkt zijn, dus probeer er vooral ook samen aan te werken.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Wanneer dit allemaal niet werkt

Aangeleerd gedrag of gewoonte is een van de mogelijke oorzaken en het is het relatief gemakkelijk op te lossen door veel te oefenen. Wanneer deze methodes niet werken, kan het zijn dat er een andere oorzaak is voor je probleem. In dit geval zijn er talloze andere manieren om van je vroegtijdige zaadlozing af te komen, alleen zal masturbatie je er niet altijd bij helpen. Toch is het verstandig om hier in ieder geval mee te beginnen, omdat het nooit kwaad kan om het te proberen. Kies dus niet te snel voor een oplossing als bijvoorbeeld medicatie, want deze kunnen nare bijwerkingen met zich meebrengen.

Te snel klaarkomen kan zowel psychologische als fysieke oorzaken hebben die verholpen kunnen worden door te communiceren en het wegnemen van onzekerheden of het gebruiken van medicatie en andere uitstellende middelen. Praten met je partner is bij iedere oorzaak noodzakelijk, want anders blijft de prestatiedruk erg hoog liggen. Je partner zal je er maar al te graag mee willen helpen, want het zal ook de relatie ten goede komen. Eerlijk is eerlijk, het is ook veel plezieriger om samen op seksueel gebied vooruitgang te boeken.

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

1 reactie op "Waarom Je met Masterberen Je Orgasme kunt Uitstellen"

  1. kees

    says:

    ik ben er gek op maar ik zit er ook mee en heb er heel veel last van.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *