Medicijnen bij te snel klaarkomen? Lees ons onderzoek + 5 alternatieven

Jij en je bedpartner(s) zijn het hier hoogstwaarschijnlijk unaniem mee eens: te snel klaarkomen is enorm vervelend. Sterker nog, het is wereldwijd een enorm probleem! Wel 20 tot 30 procent van de mannen heeft wel eens last van te snel klaarkomen. Dit verschijnsel heeft zelfs een naam in de geneeskunde: premature ejaculatie.

Gelukkig kun je hier iets aan doen! Toch zoekt maar 10 procent van de mannen die te snel klaarkomen hulp hiervoor. Speciaal om jouw seksleven helemaal te genezen, hebben wij onderzoek gedaan naar medicijnen bij te snel klaarkomen. Je leest hier alles over de medicijnen en krijgt ook nog een aantal tips over alternatieve behandelingen van ons.

Wat is te snel klaarkomen?

Uit onderzoek van de online seksshop EasyToys blijkt dat wel twintig tot dertig procent van de heren af en toe te vroeg klaarkomt. Als dit zo nu en dan een keer gebeurt, is het niet heel erg. Het kan je spannende one-night stand wat verpesten, maar er is geen reden om je zorgen te maken. We spreken pas van premature ejaculatie als je regelmatig, of zelfs altijd, te vroeg klaarkomt. Het kan erg naar zijn om alsmaar te vroeg klaar te komen. Je kunt last krijgen van stress, onzekerheid, frustratie en natuurlijke slechte seks.

Al deze problemen kunnen zorgen voor relatieproblemen, want goede seks is nou eenmaal heel belangrijk. Maar wanneer kom je nou te vroeg klaar? Ten eerste: als jij en je partner er last van hebben! We hebben ook een iets duidelijkere maatstaaf voor je. De gemiddelde vrijpartij duurt zo’n drie tot zes minuten, exclusief voorspel. Schrik je van deze periode? Haal jij met moeite twee minuten? Of nog erger, maar één minuut? Dan is de kans groot dat jij last hebt van te snel klaarkomen.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Verschillende vormen van te snel klaarkomen

Niet elke man komt op dezelfde manier te snel klaar. Te snel klaarkomen heeft verschillende oorzaken, waarover je straks meer zal lezen, en komt voor op meerdere manieren. Er zijn drie soorten premature ejaculatie. Deze zet ik natuurlijk voor jullie op een rijtje, van de meest ernstige tot de minst ernstige.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Te snel klaarkomen vorm 1: anteportale ejaculatie

Maar liefst 5 procent van de mannen die te snel klaarkomen halen de penetratie niet eens. Dit is een heel ernstige vorm van te snel klaarkomen.

“Omdat je tijdens het voorspel al klaarkomt, kom je nooit eens toe aan de real deal.”

Dit wordt door artsen direct behandeld als een vorm van premature ejaculatie.

Te snel klaarkomen vorm 2: primaire premature ejaculatie

Primaire premature ejaculatie houdt in dat je (bijna) altijd te snel klaarkomt. Dit is al sinds je eerste seksuele contact en is altijd zo gebleven. Als je altijd binnen 1 minuut vanaf het begin van de penetratie een zaadlozing hebt, erkennen artsen het probleem direct. Bij zaadlozing binnen anderhalf tot 2 minuten penetratie wordt er eerst gekeken naar andere problemen dan premature ejaculatie.

Te snel klaarkomen vorm 3: secundaire premature ejaculatie

Secundaire premature ejaculatie lijkt op de primaire, maar is een minder groot probleem. Secundaire premature ejaculatie is het verschijnsel waarbij periodes van normale zaadlozing worden gevolgd door periodes van te snel klaarkomen. Dit kan soms een symptoom zijn van andere aandoeningen of bijwerkingen van geneesmiddelen.

De oorzaken van te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen wordt vaak gezien als een psychische aandoening, net als een erectiestoornis. Net als bij erectiestoornissen kan te snel klaarkomen echter ook een fysieke aandoening zijn. Meestal is het een soort vicieuze cirkel van oorzaken.

Fysieke oorzaken van te snel klaarkomen

Klaarkomen is een fysieke gebeurtenis, dus te snel klaarkomen kan fysieke oorzaken hebben. Het kan zijn dat deze fysieke oorzaken vanzelf overgaan, maar het kan ook een teken zijn van iets waarvoor je behandeld moet worden.

Te snel klaarkomen door schildklieraandoeningen

Bij een te snel werkende schildklier, ook wel hyperthyreoïdie, werkt het lichaam sneller dan gebruikelijk. Hierdoor werkt je hart sneller dan gebruikelijk en stroomt het bloed sneller door je lichaam. Dit zorgt vaak voor een meer erecte, maar ook overgevoelige penis. Hierdoor kom je te snel klaar. Ook kan het zorgen voor zenuwen en slaapproblemen. Dit zijn allebei problemen die kunnen leiden tot vroegtijdige zaadlozing. Schildklierproblemen kunnen worden behandeld door de dokter.

Te snel klaarkomen door diabetes

Diabetes kan zorgen voor lage bloedsuikerspiegels en hoge bloedsuikerspiegels. Bij een te hoge bloedsuikerspiegel kan je zenuwproblemen krijgen en last krijgen van problemen met de productie van stikstofoxide. Dit kan allebei leiden tot te snel klaarkomen. Ook diabetes kan behandeld worden door een arts.

Te snel klaarkomen door overgewicht

Uit onderzoek blijkt dat mannen met overgewicht maar liefst drie keer zoveel kans hebben op vroegtijdige zaadlozing dan mannen met een goed gewicht. Wel 51 procent van de mannen die te snel klaarkomen hebben last van overgewicht. Net als bij diabetes, wat soms hand in hand gaat met overgewicht, leidt overgewicht tot hoge bloedsuikerspiegels. Bovendien heb je vaker een hoge bloeddruk, of een verhoogd triglycerideniveau. Deze verschijnselen zijn allemaal in verband te brengen met te snel klaarkomen. Kom je te snel klaar? Misschien moet je dan aan de lijn.

Te snel klaarkomen door infecties van de prostaat

Een prostaatinfectie kan ervoor zorgen dat je te snel klaarkomt. De prostaat is namelijk verantwoordelijk voor de zaadlozing. Gelukkig kan een geïnfecteerde prostaat goed behandeld worden door de dokter.

Mentale oorzaken van te snel klaarkomen

Erectiestoornissen zijn vaak het resultaat van angst, onzekerheid en andere emotionele problemen. Ook premature ejaculatie kan het gevolg zijn van mentale problemen die ervoor zorgen dat jij te snel klaarkomt.

Te snel klaarkomen door stress en andere emotionele problemen

Mentale problemen worden vaak ook fysieke problemen. Stress kan dus leiden tot te snel klaarkomen. Bij stress raken de hormonen cortisol, noradreline en serotonine uit balans in je lichaam. Dit leidt tot een verzwakking van de ejaculatiereflexboog. Door stress heb je dus minder controle over je zaadlozing. Bovendien wil het lichaam graag klaarkomen als je stress hebt. Zaadlozing werkt namelijk stressverlagend, en de zenuwen zijn uitgeput als je gestrest bent. Door een lagere hoeveelheid serotonine wordt de eikel gevoeliger, waardoor je sneller klaarkomt. Stress is een groot probleem en kan op meerdere manieren behandeld worden, bijvoorbeeld door een arts of psycholoog.

De rampzalige combinatie

Sommige mannen hebben last van zowel erectiestoornissen als te snel klaarkomen. Dit is niet gek, te snel klaarkomen kan namelijk komen door het onvermogen om de erectie te controleren. Hierdoor kan het zijn dat je zo snel mogelijk wilt klaarkomen, zodat je je erectie niet verliest. Ook kan het gebeuren dat je daadwerkelijk niet onder controle hebt wat er met je penis gebeurt.

Medicijnen tegen te snel klaarkomen

“De medische wereld zorgt voor medische wonderen, en kan ervoor zorgen dat jouw seksleven een boost krijgt.”

Voor het behandelen van premature ejaculatie is medicatie! Speciaal voor jullie hebben wij onderzoek gedaan naar medicijnen tegen te snel klaarkomen. De medicijnen die het beste werken tegen te snel klaarkomen, zijn SSRI’s (serotonineheropnameremmers).

Paroxetine en Sertraline

Paroxetine en sertraline zijn medicijnen tegen depressie en stress. Deze lossen dus naast de premature ejaculatie ook eventuele emotionele problemen op die hiermee gepaard gaan. Het zijn stoffen die het lichaam zelf aanmaakt, dus het zijn eigenlijk supplementen. Eén van de bijwerkingen van deze medicijnen is dat je minder snel klaarkomt. Paroxetine en sertraline worden 2 maanden lang elke dag geslikt. Daarna kun je het gebruik van dit medicijn in overleg met de huisarts afbouwen. De bijwerkingen van SSRI’s zijn niet heel zwaar, maar tellen wel mee. Dingen waar je last van kunt krijgen bij het gebruik van dit medicijn zijn:

 • Duizeligheid
 • Een droge mond
 • Slaperigheid óf slapeloosheid
 • Hartkloppingen
 • Transpiratie
 • Verstopping
 • Gewichtstoename
 • Misselijkheid

SSRI’s worden ook voorgeschreven aan mannen die geen last hebben van stress of depressie. Mannen onder de vijfentwintig jaar worden niet behandeld met deze medicijnen.

Dapoxetine

Dapoxetine is een andere SSRI. Dapoxetine vertraagt het orgasme ongeveer een halve tot een hele minuut. Dit middel is echter veel sterker dan paroxetine of sertraline en kan dus ook niet dagelijks geslikt worden. Je slikt het middel 1 tot 3 uur voor seksuele activiteit. Dit is een groot nadeel, want je kunt dus niet spontaan seks hebben als je gebruik maakt van dapoxetine. Bovendien zijn de bijwerkingen van dapoxetine veel sterker:

 • Duizeligheid
 • Flauwvallen
 • Verlaagd libido (al helemaal naar als je dit middel voor betere seks gebruikt)
 • Diarree
 • Hoofdpijn
 • Sufheid (kan heel erg worden in combinatie met alcohol of andere medicatie)

Om dapoxetine nog een klap te geven: het werkt niet bij iedereen.

Verdovende crèmes of gels

Als jij geen gebruik kan, wil of mag maken van SSRI’s ter behandeling van te snel klaarkomen, zijn er verdovende crèmes of gels die je problemen kunnen oplossen. Deze verdovende crèmes en gels werken op basis van de stof lidocaïne. Deze middelen zijn eigenlijk niet gemaakt voor premature ejaculatie, maar voor andere overgevoeligheden op de huid. Het is niet verstandig om dit middel op eigen houtje te gebruiken. Het is aan te raden om in overleg met de huisarts, hoe ongemakkelijk dit ook is, het gebruik van lidocaïne te starten. Aangezien dit middel nooit is getest voor deze doeleinden, kan het zijn dat je last krijgt van ernstige bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn:

 • Roodheid van de huid
 • Zwellingen
 • Gapen
 • Rusteloosheid
 • Aanhoudend branderig gevoel op de eikel
 • Duizeligheid
 • Spraakstoornissen
 • Moeilijker bewegen
 • Slechter horen
 • Slechter zien

Bovendien lost het niks op. Je komt inderdaad minder snel klaar, maar het komt wel onverwachter. Je merkt namelijk niet dat het orgasme nadert. Bovendien, en dit is meestal sowieso verstandig, moet je een condoom dragen bij het gebruik van verdovende crèmes. Je kunt namelijk ook de vagina verdoven. Het bekendste merk van lidocaïnecrème is Emla. Die is belachelijk duur: 50 euro voor 5 gram.

Alternatieven voor medicijnen bij te snel klaarkomen

Medicijnen hebben veel voordelen, maar vaak zijn de bijwerkingen een groot nadeel. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je problemen te verhelpen. Je leest hier een aantal alternatieven voor medicijnen bij te snel klaarkomen.

Alternatief 1: Performa-condooms

Sommige mannen houden de seks langer vol als ze bescherming gebruiken. De meeste condooms zijn echter gemaakt om zo min mogelijk gevoel te blokkeren. De Durex Performa-condooms zijn gemaakt om te zorgen dat je niet zo snel klaarkomt. Deze condooms bevatten een klein laagje benzocaïne aan de binnenkant, op de plek waar de eikel in de condoom zit. Benzocaïne is minder sterk dan lidocaïne en is getest op het gebruik voor de behandeling van te snel klaarkomen.

Alternatief 2: Billy Boy Endurance-condooms

Als je nou geen fan bent van al die crèmes en medicijnen kun je ook het Billy Boy Endurance-condoom gebruiken. Dit condoom heeft een soort ring vlak voorbij de eikel en is net iets dikker dan gewone condooms. Hierdoor wordt de gevoeligheid van de eikel een beetje verminderd, waardoor je de seks langer volhoudt.

Alternatief 3: denk aan de ander

Jij bent niet de enige die moet klaarkomen, je partner ook! Denk daarom tijdens de seks niet teveel aan of, hoe en wanneer jij klaarkomt. Denk aan hoe jij de ander het orgasme van zijn of haar leven kan geven. Hierdoor ben je minder gevoelig voor stress over je eigen zaakje daar beneden, en kan het zomaar zijn dat je het langer volhoudt. Bovendien hoef je helemaal niet te stoppen als jij snel klaargekomen bent. Er zijn genoeg dingen die jij kunt doen om de ander te bevredigen ná jouw orgasme. Wie weet krijg je wel opnieuw een erectie en kan je nóg een keer.

Alternatief 4: één keer hoeft niet alles te zijn

Sommige mannen kunnen meerdere keren achter elkaar een goede erectie krijgen. De tweede keer dat je seks hebt in een korte periode duurt meestal langer. Je kunt dus best nadat je te snel bent klaargekomen weer overgaan op het voorspel en daarna nog een keer vrijen.

Alternatief 5: stel je verwachtingen bij

In (porno)films lijkt het soms alsof seks wel uren kan duren. Dit is natuurlijk niet de realiteit en het is ook niet wat jij moet verwachten. Deze verwachtingen maken het alleen maar lastiger voor jou om je orgasme te beheersen en niet te snel klaar te komen. Praat ook met je partner over hoe het zit daarbeneden.

“Comfortabele seks is goede seks!”

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *