6 Oorzaken Waardoor Jij Te Snel Klaar Komt

Iedere man is er wel eens tegenaan gestuit: te snel klaarkomen. Terwijl de passie volop in de bloei is met je partner, merk je plotseling dat jouw moment van extase per abuis daar is. Een acuut, onverwacht orgasme kan het feestje flink verpesten voor zowel jezelf als jouw vlam. Het kan misschien zelfs de oorzaak worden van stress en relatieproblemen. Maar wat doe je eraan?

Voortijdige ejaculatie is het gebrek aan controle over de ejaculatiereflex tijdens de vrijpartij, maar gelukkig zijn er verscheidene manieren om langer te kunnen genieten van de seksuele hartstocht. Om je hierbij te helpen, kijken we naar de meest voorkomende oorzaken die voortijdige zaadlozing teweegbrengen. Daarna nemen we de belangrijkste oplossingen met je door. Lees dus snel verder voor alles dat je moet weten om te snel klaarkomen in de kiem te smoren.

De verschillende vormen van te snel klaarkomen

Vroegtijdig klaarkomen is één van de meest voorkomende seksuele problemen van mannen – ongeacht leeftijd, seksuele voorkeur of andere factoren. Hoewel het moeilijk is een exact aantal vast te stellen, suggereren sommige studies dat het merendeel van de mannen op enig moment in hun leven te maken heeft gehad met te snel klaarkomen. Er zijn twee hoofdtypen van voortijdige zaadlozing, namelijk primaire en secundaire voortijdige zaadlozing.

Voortijdige zaadlozing komt bij individuen voor als gevolg van een verscheidenheid aan oorzaken. Allereerst moet je erachter komen of je te maken hebt met primaire of secundaire vroegtijdige zaadlozing. Op die manier krijg je een beter beeld van de mogelijke oorzaken en wordt het gemakkelijker om een gepaste oplossing te vinden.

Mannen die last hebben van primaire premature ejaculatie hebben altijd al de neiging gehad om te snel te ejaculeren, vanaf het moment dat ze voor het eerst hebben gemasturbeerd en/of seks gingen hebben. Iemand met primaire voortijdige zaadlozing ejaculeert meestal in minder dan 3 minuten na aanvang van geslachtsgemeenschap of masturbatie. Hij kan zelfs een orgasme bereiken binnen 60 seconden of tijdens het voorspel. Soms is deze aandoening al aanwezig sinds de adolescentie.

Secundaire voortijdige ejaculatie is de meest voorkomende vorm van te snel klaarkomen. Dit is wanneer een man in het verleden langere seksuele ontmoetingen heeft gehad, maar nu merkt dat hij vroeger klaarkomt dan voorheen. Dit kan verschillende redenen hebben, van een nieuwe relatie tot gezondheidsproblemen.

Te snel klaarkomen kan voorkomen in verschillende maten van intensiteit en kan grofweg worden onderverdeeld in 4 niveaus. Niveau 1 is de een sporadische vorm van vroegtijdige ejaculatie, die gepaard gaat met een gebrek aan ejaculatiecontrole, vaak als gevolg van stress of angst. Dit kan een man nogal ongemakkelijk doen voelen en het kan soms voorkomen, maar het is geen gewoonte.

Wanneer een man geregeld problemen begint te ervaren met te snel klaarkomen, kan er worden gesproken over niveau 2, waarbij voortijdige ejaculatie chronischer wordt en tot seksuele onzekerheden begint te leiden. Deze psychologische onzekerheden worden nog erger bij niveau 3, een niveau dat de psyche kan beïnvloeden omdat het als een permanente aandoening wordt geïdentificeerd, hoewel het dat niet is en kan worden opgelost.

Niveau 4 is het hoogste niveau, wanneer voortijdige zaadlozing een stoornis wordt die alle persoonlijke aspecten beïnvloedt, zoals sociale relaties, werk, geestelijke toestand, psychisch welzijn, enzovoort. Dit is het niveau waarbij een man seksuele gemeenschap liever uit de weg gaat, om mislukking en schaamte te voorkomen.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

6 veelvoorkomende oorzaken van te snel klaarkomen

Ondanks de ernst van de zaak, zijn er gelukkig oplossingen die het seksleven aanzienlijk kunnen verbeteren. Om de juiste oplossingen inzichtelijk te maken, is het belangrijk om eerst de mogelijke oorzaken te begrijpen. In de rest van dit artikel nemen we de meest voorkomende oorzaken onder de loep. Bij elk van de oorzaken zullen we mogelijke oplossingen omschrijven.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

1. Gebrek aan seksuele ervaring

Jonge mannen met weinig seksuele ervaring kunnen in situaties terechtkomen waarin ze niet goed weten hoe ze hun orgasmes moeten voorspellen en beheersen, wat onzekerheid kan veroorzaken en hun seksuele relaties kan beïnvloeden. Ze hebben nog niet het nodige uithoudingsvermogen en de nodige controle in bed ontwikkeld. Een andere belangrijke oorzaak die hiermee vaak gepaard gaat is een verkeerd beeld over seks.

Oplossing: zorg ervoor dat je een beter begrip krijgt van seksuele intimiteit. Gezonde seksualiteit omvat de componenten van communiceren en het ontvangen van liefde, het uiten van emoties en het geven en ontvangen van plezier, en het vermogen te genieten van en controle uit te oefenen over seksueel en reproductief gedrag zonder schuldgevoelens, angst of schaamte.

Een goede manier om een beter perspectief ten opzichte van seks te creëren, is door bekend te worden met het concept van tantra. Tantrische seksualiteit komt uit India en is een Hindoeïstische en Boeddhistische traditie die ernaar streeft iemands potentieel van liefde en seksualiteit te doen ontwaken door het versterken van intimiteit. Ook in het Westen neemt de belangstelling in tantra toe, om betere seksuele verbindingen en verlichting te bereiken.

Tantra is een holistische discipline die een diep bewustzijn van ieders zintuigen inhoudt, met gelijke aanvaarding van alle zintuigen. Door jezelf te ontwikkelen door middel van tantra, kunnen we uiteindelijk onszelf en de behoeften van anderen beter begrijpen. Tantrische seks is langzame, meditatieve seks, met als uiteindelijk doel genot en lichamelijke gewaarwording van de seksuele reis in plaats van te steven naar een orgasme.

Het leren van een juiste ademhaling speelt een belangrijke rol bij de overgave aan pure passie, want ademhaling is een levenskracht en een middel tot fysieke verbinding en communicatie. Dit kun je oefenen door diepe ademhalingen vanuit de buik. De buik wordt opgeblazen en het onderste deel van het lichaam wordt geactiveerd tijdens de seks. Leren ademen zonder beperkingen stelt ons in staat om samen te ademen en meer diepte en verbinding te creëren.

2. Prestatiedruk en dagelijkse stress in je leven

Prestatiedruk is waarschijnlijk één van de meest bekende psychologische oorzaken van voortijdige ejaculatie. Dit is het onvermogen van een man om innerlijke seksuele spanning onder controle te houden, wat kan leiden tot stress in plaats van genot. Prestatiedruk heeft te maken met de angst van een man om geen goede seks te hebben met zijn partner.

Het kan moeilijk zijn om hiermee om te gaan, omdat mannen meestal niet goed begrijpen wat de echte problemen zijn waardoor zij seksuele prestatiedruk bij hun partner ervaren. Mannen die seks associëren met faalangst, kunnen in een vicieuze cirkel van vroegtijdige zaadlozing belanden. Het is daarom belangrijk om uit te zoeken waarom deze spanning precies bestaat.

Prestatiedruk kan ook te wijten zijn aan een slechte omgang met stress in het algemeen, in het dagelijks leven. Het kan zijn dat werk, financiële problemen of gezinsproblemen seksuele disfunctie veroorzaken. Het gevoel van stress en het onvermogen om ermee om te gaan zonder adequate psychologische hulpmiddelen, kan aan de basis liggen van te snel klaarkomen.

Als je niet goed weet om te gaan met stress, prestatiedruk en onzekerheden, neemt de kans toe dat je moeite hebt met plezierige seks en controle over je ejaculatie. Een goede vrijpartij moet een gevoel van intimiteit, ontspanning en verlossing brengen, maar stress valt niet in deze categorie. Daarom is het belangrijk om stress te beheersen door je leven beter te managen.

Oplossing: Waarom zijn de gevoelens van stress, faalangst en spanning tijdens de seks zo sterk? Vraag jezelf af wat de mogelijke redenen kunnen zijn van de prestatiedruk en stress. Misschien vind je iemand heel erg leuk en ben je bang om als een mislukking over te komen. Wellicht maak je jezelf druk over dagelijkse dingen die je niet kan controleren of veranderen.

Stress in het dagelijks leven en prestatiedruk kunnen worden aangepakt door kalmerende oefeningen zoals meditatie en door jouw stress te analyseren. Er zijn immers veel dingen om je zorgen over te maken, ook al is dat eigenlijk helemaal niet terecht! Zelfs als stress gerechtvaardigd is, is het aan jou om gemoedsrust te vinden. Hoe je het ook wendt of keert, stress is slecht voor je gezondheid en moet onder controle worden gehouden. Beter omgaan met stress kan worden bereikt door gedragstherapie, mantra’s, diepe ademhalingsoefeningen, het opschrijven van jouw gevoelens, meditatie, lezen en ontspannen met dierbaren.

“Mantra’s zijn positieve gedachten die je hardop uitspreekt, zoals: vandaag weiger ik me druk te maken over dingen die ik niet kan controleren of veranderen. Mantra’s helpen bij het vrijmaken van feel-good-chemicaliën, zoals endorfine.”

3. Conflicten in de relatie

Conflict en misverstanden met jouw partner kunnen leiden tot seksuele problemen zoals te snel klaarkomen. Wanneer er conflicten ontstaan in een relatie, kan deze stress zich uiten in een slecht seksleven. Hoezeer je ook naar de seks verlangt, problemen in de relatie kunnen resulteren in een scheiding tussen lichaam en geest. Wanneer dit gebeurt, is het van vitaal belang te beseffen dat het slechts een moment is en dat het niet weerspiegelt wie je werkelijk bent.

Oplossing: Vind een manier om jouw leven en dat van jouw partner te verbeteren. Praat met je partner, ook over de ongemakkelijke voortijdige zaadlozing. Communicatie is niet alleen essentieel voor het hebben van goede seks, maar natuurlijk ook om stress en druk te verminderen. Als je eerlijk bent over jouw gevoelens en deze met je partner communiceert, is de kans groter dat je met elkaar een omgeving van begrip en kalmte kan vinden. Dit zal helpen jouw zorgen over seks te verminderen en je helpen jouw ejaculatie gemakkelijker onder controle te houden.

4. Overdadige masturbatie

Er zijn momenten dat je veel seksuele energie in je lichaam voelt en je het moeilijk vindt om de discipline te behouden en jezelf te onthouden. Verveling kan ook de oorzaak zijn, en het drijft je om naar pornografisch materiaal te kijken. Als je het moeilijk vindt om jezelf onder controle te houden en je aan iets zinvols te wijden, kan je echte seksleven in gevaar komen.

“Met overmatig masturberen verspil je seksuele energie en kun je seksueel inefficiënt worden tijdens de geslachtsgemeenschap met je partner.”

Oplossing: Teveel masturberen is een disciplineprobleem dat kan leiden tot erectie- en ejaculatieproblemen. Sommige mensen die zich niet kunnen inhouden met masturberen, voelen zich er schuldig of angstig over. Dit kan resulteren in verlies van de seksuele controle en voortijdige zaadlozing. Wanneer je jouw seksuele verlangen kan controleren door niet of minder vaak te masturberen, is de kans groot dat je meer controle weet te krijgen tijdens momenten van hartstocht met je partner.

Tegelijkertijd moet hierbij gezegd worden dat sommige mannen juist ervaren dat masturbatie kan helpen om de zaadlozing uit te stellen! Door een uur of twee voordat je seks hebt te masturberen, kan het gemakkelijker worden om te snel klaarkomen te vermijden. Deze seksuele bevrijding zou je behoefte om snel klaar te komen kunnen verminderen. Het is aan jou om te ontdekken wat beter werkt, wel of niet masturberen. Maar uit persoonlijke ervaring heb ik geconcludeerd dat het werken aan mijn discipline helpt bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, in het dagelijks leven en in bed!

5. Een laag zelfbeeld

Een ander veelvoorkomende oorzaak van een slecht seksleven, zijn problemen met je zelfbeeld. Het gebrek aan zelfvertrouwen is vaak verbonden met angst, wat kan leiden tot de seksuele disfunctie van te snel klaarkomen. Een laag gevoel van eigenwaarde kan leiden tot slechte seksuele beslissingen, en een hoog gevoel van eigenwaarde kan leiden tot goede seksuele beslissingen.

Oplossing: Als je een sterk gevoel van eigenwaarde ontwikkelt, zul je waarschijnlijk beslissingen nemen op basis van wat je wilt, en zul je je zekerder voelen tijdens de seks. Er is een aantal manieren waarop je je gevoel van eigenwaarde kunt verbeteren, zoals je negatieve overtuigingen identificeren en ze te omtoveren tot positieve overtuigingen, het aangaan van nieuwe uitdagingen en het verbeteren van jouw lichamelijke gezondheid, door een goed dieet en meer beweging.

6. Een hoge gevoeligheid

Tenslotte kan een hoge lichamelijke gevoeligheid ertoe leiden dat je moeite hebt met het inhouden van het orgasme. Een gevoelige penis kan niet alleen komen door fysieke oorzaken, zoals genetica, een te strakke voorhuid, of zelfs verwonding van het geslachtsdeel, maar kan ook komen doordat je een hoge verbondenheid met je partner voelt en moeite hebt om je opgewondenheid onder controle te houden.

Oplossing: Om beter te leren omgaan met een hoge gevoeligheid, kun je overwegen om speciale condooms te gebruiken die dikker zijn. Er zijn zelfs condooms en sprays met lidocaïne en andere verdovende middelen die je kunnen helpen een uitgestelde zaadlozing te krijgen door overgevoeligheid en overstimulatie tegen te gaan, maar dit heeft mogelijke bijwerkingen zoals vermindering van plezier en een ongemakkelijk gevoel of ongemak.

Een andere manier is om kennis te maken met oefeningen voor vroegtijdige ejaculatie. Meer specifiek gaat het om zelfgevoeligheidstechnieken voor het lichaam, zoals de knijptechniek of de start-stop oefening. Een andere bekende training is Kegeloefeningen, waarmee je je bekkenbodemspieren kunt versterken om meer controle te krijgen over je ejaculatie.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *