Orale Seks en Vroegtijdig Klaarkomen, Een Goede Mix?

orgasme uitstellen koppel

Iedere man heeft het wel eens gehad in z’n leven. Je ligt samen in bed. De spanning neemt toe tijdens het voorspel en jullie beginnen aan ‘de volgende ronde’. Je bent net bij haar binnengekomen en dan… Kom jij al klaar. Zonde, want jij wilde nog wel even door. Je bedpartner vindt het vast niet erg voor deze keer.

Ze vat het vast op als compliment, omdat jij door haar en haar lichaam zo snel bent klaargekomen. Geen probleem, maar als jij elke keer nét voor of nét na het begin van de sekspartij klaarkomt, is er wel wat aan de hand.

Dan heb je last van een vroegtijdige ejaculatie, ook wel “ejaculatio praecox” genoemd. Andere benamingen zijn vroegtijdige zaadlozing of te snel klaarkomen. Er is sprake van een vroegtijdige ejaculatie wanneer je als man net voor of vlak na de penetratie al klaarkomt.

Minimale stimulatie voor, tijdens of kort na de penetratie zorgt ervoor dat jij al een zaadlozing krijgt. Je komt hierdoor sneller klaar dan je zou willen of vroeger dan je partner zou willen. Dit is echter niet altijd een goede indicatie. We spreken van te snel klaarkomen als je binnen enkele seconden, oplopend tot maximaal één minuut, na de daad een zaadlozing krijgt. Er zijn een aantal zaken waardoor je sneller klaarkomt. Orale seks is er hier één van.

Orale seks en te snel klaarkomengriek

Orale seks is spannend en vaak een geliefd moment bij het voorspel. Bij orale seks bevredig je de ander door middel van tong en mond. Je kunt ook je handen gebruiken om de ander te bevredigen. Bij cunnilingus, oftewel beffen, verwent de partner de schaamlippen, vagina en clitoris van de vrouw. Bij fellatio (pijpen) geeft de partner aandacht aan de penis en ballen.

Een andere manier is anilingus (rimmen). Bij deze variant liefkoos je de anus met je mond of tong. Zowel bij de man als de vrouw is orale seks een extra stimulans in bed. Doordat de ander jou bevredigt en jou naar hogere sferen brengt, raak je opgewonden. Het gebruik van tong en de mond bij de bevrediging zorgen voor een extra dimensie, waardoor merendeel al klaarkomt. Als orale seks goed wordt gedaan, is het heerlijk en kun je snel tot jouw hoogtepunt komen of jouw bedpartner tot haar moment suprême.

Extra stimulans voor meer opwinding

Orale seks leidt door de spannende bewegingen met de tong en mond tot extra prikkels, mits het goed gedaan wordt door je partner. Heel opwindend, maar niet handig als je last hebt van vroegtijdige zaadlozingen. Doordat orale seks een stimulans is voor extra spanning en opwinding, kun je orale seks beter uitstellen of de orale bevrediging subtiel laten doen.

Misschien lijkt het op het begin raar, maar het gaat jullie beiden helpen. Jouw partner weet ook wat orale bevrediging met haar doet. Echter, iedereen ervaart orale seks anders en de één komt er eerder van klaar dan de ander. Wat kun jij of wat kunnen jullie samen doen om een vroegtijdige zaadlozing uit te stellen? Hieronder vier tips.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Tip #1: Praat met je partner

Het idee dat jouw partner jou (zo) oraal gaat bevredigen, kan al een impuls zijn om klaar te komen. Bespreek dit daarom met je partner. Laat je bedpartner weten dat orale bevrediging voor jou op dit moment niet zo handig is, omdat je dan te vroeg klaarkomt. Niet fijn voor jezelf én ook niet voor haar. Zorg daarom dat je afspreekt dat je haar tijdens het voorspel lekker verwent, maar dat jouw partner dit bij jou beter even kan laten.

Wees duidelijk dat dit niet aan haar kwaliteiten ligt tijdens het voorspel, zodat hier geen misverstanden over ontstaan. Door orale seks bij jou even te bannen uit jullie voorspel, zorg je dat jij minder opgewonden bent voordat je bij haar naar binnen gaat. Dit vergroot de kans op een vroegtijdige zaadlozing.

Merk je dat de zaadlozing steeds langer wordt uitgesteld als je haar penetreert tijdens de sekspartij? Begin dan rustig met het opbouwen van het voorspel inclusief orale seks bij jou. Wees hier dan niet direct te gretig mee, maar begin subtiel en bouw dit elke keer tussen de lakens iets verder uit. Zo kunnen jullie samen langer genieten in bed en van de vrijpartij daarna.

Kunnen jullie beiden echt niet zonder orale seks bij het voorspel? Geen probleem, dit kan ook. Zorg er alleen wel voor dat jullie dan gebruikmaken van iets minder opwindende technieken. Een aantal voorbeelden?

  • Zoen elkaar sensueel
  • Streel de ander
  • Lik de erogene zones van je partner, zoals haar oorlel of lies
  • Bijt zachtjes op haar lip bij het zoenen

Een andere optie is dat jouw partner niet meteen ‘all the way’ gaat met de orale bevrediging. Ze kan ook tijdig stoppen. Word je als man erg opgewonden van orale bevrediging van je bedpartner? Dan is het verstandig om (tijdelijk) bij het voorspel spannende technieken te vermijden. Als jij zelf ook geniet van de orale bevrediging van je bedpartner, word je hierdoor zelf tevens opgewonden. Hierdoor kun jij al bijna aan je ‘tax’ zitten als je haar gaat penetreren. Niet handig. Ook het feit dat je jouw bedpartner ziet genieten van jouw kunsten leidt vaak tot opwinding en veel prikkels. Als je merkt dat jij opgewonden raakt van wat jouw orale technieken doen met je partner, stop hier dan tijdelijk mee. Misschien jammer voor jou en je bedpartner, maar als jullie willen voorkomen dat jij meteen klaarkomt zodra jullie beginnen met de sekspartij, is dit ook zonde. Maar heren, wees gerust. Uit onderzoek blijkt echter dat veel vrouwen orale seks wel op prijs stellen, maar andere dingen in bed net zo leuk vinden (zie figuur 1).grafiek vtouw

Figuur 1: Opinie vrouwen en orale seks

Overleg daarom met elkaar welke technieken jullie willen gebruiken tijdens het voorspel en of jij en jouw bedpartner wel orale seks willen. Geef tijdens het voorspel ook aan wanneer je (te) opgewonden raakt en merkt dat de prikkels door je lijf gieren. Stop dan zelf met de bevrediging of laat je partner stoppen en ga verder met strelen en zoenen, zodat de sensuele spanning bij jou afneemt. Als de bevredigingen van jouw bedpartner voor jou niet erg opwindend is, kun je ook doorgaan met het (oraal) bevredigen van haar. Zodra zij klaar is voor de daadwerkelijke sekspartij, kunnen jullie van start. Nu mag ook de sensuele spanning in jouw lijf weer toenemen.

Tip #2: Adem in, adem uit

Je ademhaling is een goede indicatie voor wat er speelt in je lichaam. In rustige toestand is je ademhaling rustig en kalm. Je ademt rustig in en uit en hebt vaak niet eens door dat je ademhaalt. Als je gespannen bent, je intensief inspant of als er veel adrenaline in je lichaam aanwezig is, versnelt je hartslag en adem je oppervlakkig en snel in. Bij seks komt er veel spanning en opwinding kijken, waardoor je ademhaling versnelt. Door de sensuele strelingen en het sensueel zoenen bouwt de spanning zich op in je lichaam. Je hart begint sneller te kloppen en je ademhaling wordt onrustiger. Door je bij het voorspel al te focussen op je ademhaling, kun je merken of je opgewonden raakt.

Focus je hier niet te erg op. Jouw aandacht moet natuurlijk wel bij het voorspel en je partner liggen, maar wees je bewust van je ademhaling. Als je merkt dat je ademhaling oppervlakkig en onrustig wordt, trek je dan even terug van het voorspel. Richt je op jouw partner en laat het (orale) voorspel bij jou even voor wat het is. Als je merkt dat je ademhaling rustiger wordt en je dieper inademt, kunnen jullie het voorspel weer rustig opbouwen bij jou. Merk je dat je ademhaling constant onrustig en oppervlakkig blijft gedurende de orale seks? Vermijd dit dan voorlopig. Belangrijk is dat jullie beiden lang kunnen genieten van de sekspartij en dan moet je soms wat offers maken. Door bij elk voorspel goed te letten op je ademhaling en hier bewust mee om te gaan, leren jullie een weg te vinden om elkaar oraal te kunnen bevredigen, zónder dat jij net voor, tijdens of vlak na de penetratie klaarkomt.

Tip #3: Stress

RelaxStress is funest bij seks. Vroegtijdig klaarkomen is een groot seksueel probleem bij mannen, waarvoor veel mannen zich schamen. Angst en frustratie zijn ook veelvoorkomende gevoelens bij te snel klaarkomen en dan hebben we het nog niet eens over schuldgevoel tegenover je partner. Al deze gevoelens kunnen bijdragen aan stress. Jouw stresslevel kan alleen al toenemen wanneer jullie samen in bed liggen. Stress kan ook onverwachtse dingen met je doen.

Je kunt door de stress sneller klaarkomen dan gewenst, juist omdat je hier zo bang voor bent. Zorg daarom dat je stress vermijdt tussen de lakens en relax. Hoe? Praat met elkaar over jouw gevoelens van angst, frustratie, schaamte en schuldgevoel. Wanneer je de lucht klaart en jouw gevoelens bespreekt met je partner, neemt jouw stress af of verdwijnt zelfs. Ook als je uitlegt aan jouw partner hoe de situatie voor jou voelt en je een vroegtijdige zaadlozing niet met opzet laat komen, neemt eventuele onbegrip af bij jouw partner.

Tip #4: Feel comfortable

Een vrijpartij is voor het merendeel van de mensen lekker en opwindend en zorgt voor ontspanning. Ontspannen zijn tijdens of na de seks is hierbij belangrijk, anders wordt seks een onnatuurlijke activiteit en in sommige gevallen ‘een moetje’. Op je gemak voelen gaat hand in hand met ontspannen. Zorg dat je je op je gemak voelt in bed of bij je bedpartner. Voel je je tijdens een ‘one-night-stand’ of bij scharrels ongemakkelijk? Vermijd deze situaties dan tijdelijk of helemaal. Blijf jezelf en voel je fijn en comfortabel (met jezelf) tussen de lakens en met wie je in bed ligt. Zo ontstaat een voortijdige zaadlozing niet of minder snel door onzekerheid, twijfels of (te) hoge verwachtingen van jouw kant of van je (kersverse) bedpartner.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *