Orgasme Controleren? 6 Trucjes Om Het Langer Vol Te Houden

Er zijn weinig dingen zo vervelend en teleurstellend als te snel klaarkomen. Als jij met iemand bezig bent tussen de lakens, en je hebt ingesteld op een lange vrijpartij, dan is het bijzonder irritant als een vroegtijdig orgasme ineens roet in het eten gooit. Bovendien kan het erg slecht zijn voor je zelfvertrouwen, omdat het natuurlijk geen goed gevoel geeft om je sekspartner niet goed te kunnen bevredigen. Redenen genoeg dus om dit probleem serieus aan te willen pakken. Gelukkig zijn er diverse manieren om je orgasme beter te controleren. Door een aantal simpele trucs, die je gewoon thuis kunt uitvoeren, hou je het waarschijnlijk al een stuk langer vol in bed. Als je hier wel oren naar hebt, dan raad ik je aan om verder te lezen! In dit artikel sta ik namelijk stil bij de volgende zes trucs, waarmee jij je orgasme beter onder controle krijgt:

  1. Train je PC-spier
  2. Maak je leven wat minder stressvol
  3. Gebruik de start-stopmethode
  4. Stop met roken en drinken (of doe het in elk geval minder)
  5. Ga meer bewegen
  6. Besteed meer tijd aan voorspel

Truc 1: Train je PC-spier

Misschien schrik je een beetje als je dit leest, want dit artikel zou toch uit simpele trucs moeten bestaan? Het trainen van een spier geeft je al snel het idee dat je hiervoor met gewichten aan de slag moet of uren moet rennen, maar dat is gelukkig niet het geval. Het trainen van je PC-spier is zelfs zo makkelijk dat je het kan doen terwijl je tv kijkt of aan het werk bent!

Het trainen van je PC-spier doe je met Kegeloefeningen (vernoemd naar dr. Arnold Kegel), en die oefeningen zijn zo supersimpel. Ze bestaan simpelweg uit het aanspannen van je PC-spier, en het vervolgens weer ontspannen van die spier. Het aanspannen van je PC-spier kun je doen door te doen alsof je je plas ophoudt. Als je dan een spier voelt aanspannen bij je perineum (het stukje tussen je anus en je balzak) dan is het je gelukt.

“Als iedere spier zo makkelijk te trainen was als je PC-spier, dan was iedereen waarschijnlijk een bodybuider.”

Je PC-spier is een spier die erg belangrijk is voor tal van seksuele functies. Het trainen van deze spier kan zorgen voor betere controle over je orgasme, waardoor je later klaarkomt. De werking van deze oefeningen is wetenschappelijk bewezen (bron). Ook kan het erectieproblemen verminderen, maar dat is voor dit artikel wat minder relevant.

Aan het begin raad ik je aan om 10 Kegeloefeningen per dag te doen. Doe ze wel achter elkaar, want het heeft weinig zin om ieder uur één Kegeloefening te doen. Ik raad je ook aan om je PC-spier steeds 10 seconden lang aan te spannen. Als je na verloop van tijd merkt dat het te makkelijk wordt, dan moet je dit vaker of langer gaan doen. Het trainen van een spier werkt immers alleen als het je wat moeite kost.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Truc 2: Maak je leven wat minder stressvol

Er zijn maar weinig mannen die een verband leggen tussen stress en te vroeg klaarkomen. Toch bestaat dit verband wel degelijk. Je mentale gezondheid is minstens zo belangrijk als je fysieke gesteldheid als het gaat om ejaculatieproblemen. Stress is zelfs één van de belangrijkste oorzaken van seksuele klachten, en vroegtijdig klaarkomen is hierop geen uitzondering (bron)!

“Je geestelijke gesteldheid en je lichamelijke gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Als ik zeg dat stress ervoor kan zorgen dat je te snel klaarkomt, dan bedoel ik ook echt alle stress. Het maakt niet uit of die stress iets te maken heeft met vroegtijdig klaarkomen; het kan ook gaan om stress over werk, opleiding, relatieproblemen, etc. Er bestaat ook niet zoiets als “gezonde stress“, alle stress is slecht in dit verband.

Het is daarom een goed idee om voor minder stress te zorgen in je dagelijkse leven. Indien je hier moeite mee hebt, dan kan het helpen om eens aan meditatie te doen. Veel mensen vinden dit maar zweverig gedoe, maar het kan wel degelijk helpen om je hoofd leeg te maken, zodat je niet de hele dag met stressvolle gedachten blijft rondlopen.

Als je echter een veeleisende baan hebt, of een opleiding volgt die veel van je vraagt, kan het een stuk lastiger zijn om stress te verminderen. In zo’n geval kun je vaak niet echt aanpassen hoeveel werk je moet doen, maar je kan de stress die daarbij komt kijken wel een stuk verminderen. Dit kun je doen door beter te plannen. Als je beter weet wat je allemaal wanneer moet doen, dan weet je ook beter hoeveel hooi je op je vork kan nemen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Truc 3: Gebruik de start-stopmethode

Sommige mannen zien later klaarkomen als iets wat aangeboren is, iets waarvan je maar het geluk moet hebben dat je het kan. In werkelijkheid is dat niet zo. Je orgasme uitstellen is een vaardigheid, en vaardigheden kun je verbeteren door te oefenen. Een goede manier om te oefenen met je orgasme uitstellen, is door het toepassen van de start-stopmethode.

Dit houdt in wat de naam al wel een beetje doet vermoeden: je masturbeert, en op het moment dat je bijna klaarkomt, dan stop je even met masturberen. Als je aandrang om klaar te komen weer een beetje is “weggezakt”, ga je weer verder met masturberen. Dit probeer je zo lang mogelijk vol te houden, zónder klaar te komen. Het lastigste hieraan is op tijd stoppen. Je wil vlák voor je orgasme stoppen, maar niet zo laat dat je dat orgasme niet meer kan tegenhouden.

“Er zijn maar weinig dingen waar je niet beter in wordt door te oefenen.”

Door dit te doen, leer je je lichaam aan om minder heftig te reageren op seksuele stimulering. Ten eerste wordt je penis hier gewoon iets minder gevoelig door, maar het gaat vooral om het effect op je hersenen. Je leert je hersenen aan dat je helemaal niet wíl dat je zo snel klaarkomt, en je hersenen passen zich daarop aan. Ze gaan steeds later het signaal sturen dat je klaar moet komen, waardoor je het dus langer volhoudt.

Dit is natuurlijk meer iets voor de lange termijn, maar ook op de korte termijn kun je al profijt hebben van deze methode. Je kan de start-stopmethode namelijk ook toepassen tijdens de seks. Je hebt dan dus seks met je partner, maar als je bijna klaarkomt, dan stop je even. In de tussentijd kun je je partner natuurlijk op andere manieren bevredigen. Op die manier kan je dus zelfs vanavond al later klaarkomen!

Truc 4: Stop met roken en drinken (of doe het in elk geval minder)

Ik snap best dat een pilsje op zijn tijd erg lekker is, en hoewel ik niet rook, weet ik ook hoe moeilijk het voor sommige mensen is om een peukje af te slaan. Als ik zeg dat je beter kan stoppen met roken en drinken als je last hebt van vroegtijdig klaarkomen, dan doe ik dat ook zeker niet om je te pesten. Het is helaas gewoon zo dat er een bewezen link is tussen vroegtijdig klaarkomen en alcohol en tabak.

“Als je je lichaam vol rotzooi giet, is het niet zo gek als niet alles meer goed werkt.”

Tabak bevat bijvoorbeeld nicotine, een stof die je aderen vernauwt. Dit leidt tot problemen met je bloedsomloop, en dat is funest voor het seksueel functioneren van een man. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat rokers een significant hogere kans op vroegtijdig klaarkomen hebben dan mannen die niet roken. Dit geldt niet alleen voor mensen die hun leven lang gerookt hebben, maar ook voor jongere rokers (bron).

De negatieve effecten van alcohol zijn ook al meermaals wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Zo zijn er onderzoeken waaruit blijkt dat 70% van alle alcoholisten last heeft van seksuele problemen. Het probleem dat het vaakst voorkomt is, je raadt het al, te snel klaarkomen (bron). Dat zijn aantallen die er niet om liegen, want als je naar de gehele mannelijke bevolking kijkt, komt maar 20-30% van hen te vroeg klaar.

Ik raad je dus aan om volledig te stoppen met roken en drinken, maar ik ben ook niet zo naïef dat ik denk dat de meeste lezers daarnaar gaan luisteren. Daarom wil ik je meegeven dat het ook al aanzienlijk kan helpen om flink te minderen. Die paar biertjes en sigaretten minder kunnen al een enorme verbetering teweegbrengen. Je moet dan natuurlijk wel de zelfbeheersing hebben om het bij een paar biertjes te houden. Heb je dat niet, dan is helemaal stoppen eigenlijk de enige echte optie.

Truc 5: Ga meer bewegen

Ik heb eerder uitgelegd dat je geestelijke gesteldheid van grote invloed kan zijn op het wel of niet kunnen uitstellen van je orgasme. Dat neemt echter niet weg dat ook je lichamelijke gezondheid samenhangt met je seksuele functioneren. Seks is voor een groot deel natuurlijk een lichamelijk proces, dus als je lichaam beter werkt, kan dat een enorme invloed hebben.

“Als jij het maar enkele minuten volhoudt in de sportschool, kun je in bed vergelijkbare prestaties verwachten.”

En wat is er nu beter voor het verbeteren van je lichamelijke gezondheid dan meer sporten? Als jij al langer weet dat je eigenlijk meer zou moeten bewegen, dan is je probleem met vroegtijdig klaarkomen dus een goede motivatie om het eindelijk eens te gaan doen. Vooral cardio en aerobics zijn geschikt als je je orgasme wil uitstellen, om redenen die ik hieronder zal uitleggen.

Allereerst is seksueel uithoudingsvermogen natuurlijk gewoon een vorm van uithoudingsvermogen. Het verbeteren van je conditie zal je daarom ook helpen om het langer vol te houden in bed. Cardio en aerobics zijn allebei uitermate geschikt voor het verbeteren van je conditie, en daarmee dus ook voor het uitstellen van je orgasme.

Daarnaast hebben aerobics en cardio een enorm stimulerend effect op je bloedsomloop, en ook dit is van groot belang als je later wil klaarkomen. Een goed functionerende bloedsomloop is van levensbelang voor het seksueel functioneren van het mannelijk lichaam. Als dit niet goed werkt, kan dat niet alleen leiden tot vroegtijdig klaarkomen, maar ook tot andere seksuele problemen, zoals erectiestoornissen.

Truc 6: Besteed meer tijd aan voorspel

Mannen die te snel klaarkomen, hebben vaak de neiging om het voorspel zoveel mogelijk over te slaan. Ze weten dat ze het toch al niet lang volhouden, en ze zijn bang dat het voorspel dat probleem alleen maar verergert. Als ze al volledig opgewonden zijn wanneer ze aan penetratie beginnen, zal het vast nóg minder lang duren. Ik snap dat je dit denkt, maar het is volledige onzin.

Sterker nog, als je het voorspel overslaat, bereik je het tegenovergestelde: de seks zal alleen maar minder lang duren. Allereerst is dat natuurlijk zo omdat voorspel ook onderdeel van de seks is. Bovendien kunnen mannen die snel klaarkomen het tijdens voorspel vaak veel beter volhouden dan tijdens penetratie. Meer voorspel betekent dus meer tijd om te genieten van seks, voor zowel jou als je partner.

“Voor veel vrouwen is voorspel zelfs belangrijker dan penetratie.”

Wat je misschien verbaast, is dat penetratie meestal óók langer duurt wanneer je daarvoor meer aan voorspel hebt gedaan. We weten nog niet precies waarom dat het geval is, maar het zou kunnen komen doordat je minder stress ervaart als je langer aan voorspel hebt gedaan. Je bent dan meer ontspannen als je aan de seks begint, en ik heb eerder al uitgelegd dat dit van groot belang is om je orgasme uit te stellen.

Reden genoeg dus om eens wat meer tijd voor het voorspel uit te trekken. De seks zal hierdoor niet alleen langer duren, maar ook een stuk beter worden. Zelfs als je uiteindelijk tóch weer heel snel klaarkomt tijdens penetratie, heb je jezelf en je partner al een stuk langer kunnen bevredigen tijdens het voorspel. Dat maakt het minder erg dat de penetratie wat korter duurt.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *