shopify visitor statistics

Waarom een Ejaculatie bij een Man, Niet Hetzelfde is als een Orgasme

De meeste mensen denken dat een orgasme bij mannen hetzelfde is als ejaculeren. Dat is ook logisch, omdat deze beide verschijnselen vaak tegelijkertijd optreden. Toch zit er wel een verschil in een orgasme en een ejaculatie.

Daarom is het goed om beide gebeurtenissen los van elkaar te bespreken in dit artikel. Het besef dat deze twee fases apart van elkaar kunnen voorkomen, is namelijk weer een stukje kennis over jouw lichaam.

Hoe beter je je lichaam kent, des te makkelijker het is om je lichaam onder controle te houden. Dit geldt ook voor de ejaculatie. Deze zou je dan ook meer in eigen hand kunnen hebben.

Wil jij ook meer controle over je lichaam? Lees dan verder

Het uiteindelijke doel van het delen van deze kennis is een beter seksleven voor jou als lezer. Want dat is een belofte die we je kunnen maken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat mensen die hun lichaam beter kennen ook echt beter zijn in bed.

Zij weten het langer vol te houden tijdens seksuele activiteiten en zijn vaak ook beter op de hoogte van de behoeftes van hun sekspartner. Praten over seks is al lang geen taboe meer, dus waarom zou je deze kennis dan niet tot je willen nemen?

Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat door de stimulatie van het septum een orgastisch gevoel wordt opgewekt. Het septum is trouwens een bepaald deel in de hersenen dat onderdeel is van het limbisch systeem.

Dit orgastische gevoel hoeft niet gepaard te gaan met een ejaculatie. Sterker nog, dit gevoel kan zelfs voorkomen zonder een erectie. Dit toon dus al aan dat ejaculatie en een orgasme niet altijd dezelfde betekenis hebben.

De opwindingsfase overspoeld de hersenen

De opwindingsfase begint met seksuele prikkels, die de hersenen op een bepaalde manier activeren. De hersenen zijn verantwoordelijk voor een reactie waar seksualiteit mee wordt geassocieerd. Dit hoeft niet altijd meteen een erectie te betekenen.

De eerste prikkels kunnen zowel visueel als sensueel zijn. In de opwindingsfase gebeurt er erg veel in de hersenen. Deze worden overspoeld met endorfine. Ze geven de hersenen een impuls, waardoor je als man een gevoel van welbehagen krijgt. Je wordt gedreven om dit gevoel in stand te houden of dit gevoel te laten toenemen.

In deze fase zijn niet alleen de hersenen erg actief, maar ook het lichaam laat bepaalde verschijnselen zien, die we herkennen bij de seksuele activiteiten. In deze opwindingsfase wordt namelijk ook de productie van voorvocht in werking gezet. Dit voorvocht zorgt ervoor dat de penis meer gestimuleerd raakt en het is tevens een teken van extreme opwinding.

Dit gevoel wil je dus in stand houden of doen toenemen. Het bloed wordt tijdens de seksuele activiteiten afgevoerd naar de penis, waardoor een erectie ontstaat. Dit komt doordat er kleppen zijn die de bloedvaten afsluiten en het bloed richting de penis voeren.

Er komt meer bloed in de penis omdat het hartritme en de bloeddruk toenemen. De zwellichamen zijn een opvangcentrum voor dit bloed. De drang om te ejaculeren neemt toe naar mate de opwinding en de erectie langer duren. Deze seksuele spanning leidt uiteindelijk tot een orgasme.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Het orgasme is een moment waarop het lichaam de touwtjes in handen neemt

Wanneer de seksuele activiteiten doorgaan, nemen de impulsen en prikkels toe. Je werkt naar een orgasme toe. Dit doe je niet alleen mentaal, maar in het lichaam en met name ook in de penis speelt zich hier een heel proces af.

Dit is ook één van de redenen dat mannen na het klaarkomen niet meteen nog een keer seks kunnen hebben. Het herstel hangt onder andere af van het lichaam, maar een orgasme vraagt dus enorm veel energie van het lichaam.

Wanneer een orgasme nadert, neemt de productie van voorvocht af en vormt de top van de penis een soort spleetje. Bovendien worden de teelballen omhoog getrokken in de balzak en worden zij ook harder. Dit proces kan je overigens prima oefenen door middel van Kegel oefeningen. Op die manier kun je je lichaam trainen om het langer vol te houden in bed.

Je zou hiermee je ejaculatie uit kunnen stellen. Niet alleen in de schaamstreek gebeurt er veel, maar mannen zullen bijvoorbeeld ook merken dat hun ademhaling versneld en dat zich in het lichaam onwillekeurige spiersamentrekkingen kunnen voordoen.

Dit betekent dat sommige spieren zich samentrekken waardoor je een krachtig maar toch ook verkrampt gevoel kunt krijgen. Op dat moment neemt het lichaam als het ware de touwtjes in handen. De ontlading die volgt is zowel psychisch als lichamelijk van aard. De spieren in de onderbuik zullen zich bij een orgasme samentrekken.

Het aantal samentrekkingen verschilt natuurlijk per persoon en per keer, maar ligt gemiddeld op ongeveer 8 contracties met een tussenperiode van een kleine seconde. Daarna zouden er nog een aantal kleinere contracties kunnen volgen.

 

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Hoe meer hoe minder hard

Over het algemeen neemt de kracht van een ejaculatie en de hoeveelheid sperma af, naarmate je vaker op een dag klaarkomt. Volgens vele studies neemt het aantal ejaculaties dat je per dag kunt hebben ook af naarmate je ouder wordt.

Hierbij geeft men aan dat dagelijkse ejaculatie veelal bij jongeren plaatsvindt, terwijl bij veertigers dit aantal op twee keer per week zal liggen. Hierbij zijn natuurlijk individuele verschillen mogelijk, dus de aantallen bieden zeker geen uitsluitsel.

Als je je lichaam goed kent, kan je in ieder geval wel langer van seks genieten dan wanneer je onwetender bent. Zo blijkt maar weer dat kennis erg waardevol is!

Het goede nieuws is dus, dat jij wel meer controle kunt krijgen over zowel je orgasme als ejaculatie. Dit zal jouw seksleven en zelfvertrouwen een positieve impuls geven. Op deze website zijn tal van interessante en nuttige artikelen te vinden die jou daarbij op weg kunnen helpen.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *