5 Tips om het Tijdens Penetratie zo Lang Mogelijk uit te Houden

Hoewel voorspel en naspel onlosmakelijk verbonden zijn met een fantastische vrijpartij, is penetratie de absolute climax. Het hoogtepunt van stomende seks, hetgeen waar het voorspel naartoe leidt. Tijdens het voorspel worden jij en je partner opgewonden, om tijdens de penetratie alle remmen los te kunnen gooien. Laat die opwinding nou net het probleem zijn, als je een lange vrijpartij in gedachten had.

Penetratie voelt soms zó goed, dat snel klaarkomen nauwelijks te voorkomen is. Na enkele minuten kom je al, je partner en jezelf achterlatend in teleurstelling. In dit artikel vertel ik je enkele tips, waarmee jij het gegarandeerd langer vol kunt houden tijdens de penetratie.

Vroegtijdig klaarkomen tijdens penetratie

Seks is iets moois. Het is leuk, gezond, puur natuur én hartstikke lekker. Dat het lekker is, is echter ook een nadeel als het je doel is om zo lang mogelijk door te gaan. Een lange vrijpartij waarbij jij en je partner optimaal genieten; die maar voort blijft duren zonder abrupt te eindigen door het veel te vroeg ejaculeren van de man. Dit ideaalbeeld komt in gevaar door het doembeeld van iedere man: vroegtijdig klaarkomen.

Een orgasme is het natuurlijke gevolg van seks, het resultaat van de opgebouwde spanning tussen jou en je partner. De bloedtoevoer naar de geslachtsorganen neemt toe en specifieke spieren spannen zich samen, allemaal om een orgasme te bewerkstelligen. Bij mannen is dit de zaadlozing: de climax van een heerlijke vrijpartij.

Een orgasme of zaadlozing is dan ook puur natuur en er is absoluut niets mis met klaarkomen. Vooruit, afgezien van het feit dat het de vrijpartij abrupt afbreekt. Soms mag dat best wat langer duren. En dan is te vroeg pieken extreem zonde.

Want wat als je vaak te vroeg klaarkomt? Want als jij het hoogtepunt al bereikt, terwijl je partner daar nog lang niet is? Dit kan de seksuele relatie flink onder druk zetten. Het komt dan ook vaak voor dat mannen die te vroeg klaarkomen naar oplossingen zoeken.

Dat is heel begrijpelijk. Seks gaat om genot aan twee kanten en een vrijpartij moet lang genoeg duren voor iedereen. Grijp echter niet direct naar medische oplossingen; de oplossing voor een langere vrijpartij begint altijd bij jezelf.

Man en vrouw vrijen

Penetratie: 5 tips om het langer uit te houden

Het probleem bij vroegtijdig klaarkomen moet gezocht worden bij de penetratie. Het voorspel windt op, maar hierbij is vroegtijdig klaarkomen zelden een issue. Zodra de penetratie begint en de vrijpartij richting de climax beweegt, komt het ejaculeren echter steeds dichterbij. Misschien al snel te dichtbij.

Gemiddeld houdt een man het 7,3 minuten vol tijdens de penetratie. Mannen die aan vroegtijdige ejaculatie lijden, komen gemiddeld in slechts 1,8 minuten klaar. Een flink verschil dus. Gelukkig zijn er tips om de penetratie langer vol te houden. Zo genieten jij en je partner van een (nóg) langere vrijpartij.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Tip 1: beweging van de vrouw

Penetratie leidt tot ejaculatie doordat de vagina strak om de penis beweegt en daarmee de huid van de penis op en neer wordt bewogen. De simpelste oplossing tegen vroegtijdig klaarkomen is dan ook zorgen dat de penetratie minder strak is, waardoor je het langer kunt uithouden.

Je partner, die er natuurlijk ook bij gebaat is als jij het langer volhoudt tijdens de penetratie, kan hierbij helpen. Zo zorgen jullie samen voor een langere vrijpartij. Zoals seks bedoeld is.

Als je partner namelijk beweegt tijdens de seks, kom je langzamer klaar. De sluiting van de vagina om de penis verandert dan telkens, waardoor de penetratie minder strak is.

De bewegingsoplossing kun je overigens zelf ook toepassen, door andere bewegingen te maken dan simpelweg te stoten. Maak bijvoorbeeld een draaiende beweging met je heupen tijdens de penetratie, zodat de penetratie minder strak wordt. Zo houd je het langer vol. Varieer hierin en probeer een bepaalde ritme te zoeken waarvan jij vindt dat het werkt. Op den duur merk je vanzelf wel juist wel en niet werkt voor jou en je partner.

Tip 2: standjes om het langer uit te houden

Niet alleen het bewegen binnen één standje zorgt ervoor dat je het langer uithoudt tijdens de penetratie. Ook het wisselen tussen verschillende standjes komt hierbij goed van pas. Als je van standje wisselt, heeft de penis even rust. Een opkomend orgasme kan dan weer wegzakken, waardoor het veel makkelijker wordt om het langer vol te houden tijdens de seks.

Daarnaast verschilt tussen standjes de gevoeligheid voor jou. Dat betekent dat er standjes zijn die je helpen met het verlengen van de penetratie.

Denk hierbij aan standjes waarbij je partner al het werk doet. Dit klinkt egoïstisch, maar zelf weet je het best hoe je je penis kunt stimuleren. Dat betekent dat bij de standjes waar je partner het meeste werk moet verrichten, de stimulatie minder is. Denk hierbij aan:

 • De cowgirl
 • De andromatique
 • De scorpion

Bij deze standjes zit de vrouw bovenop en neemt zij het werk op zich. Zo houd jij het langer vol, maar deze standjes zijn ook nog eens goed voor het vrouwelijke orgasme.

Andere standjes waarbij penetratie langer volgehouden kan worden, zijn de standjes waarbij de penetratie minder diep is. Wederom gaat het niet om stoten, maar om rustigere penetratie. Zo hou je het gegarandeerd langer vol. Denk hierbij aan:

 • Lepelen
 • Body surfing (zij op haar buik liggend onderop)

Er zijn uiteraard ook standjes die je beter kunt vermijden. Deze standjes zorgen ervoor dat je juist dieper penetreert, waardoor je sneller klaarkomt. Denk hierbij aan:

 • Doggy style
 • Op z’n Grieks
 • Standje 69
 • Boor standje

Tip 3: speciale knijpoefening

Naast verschillende bewegingen zijn er ook speciale oefeningen om uit te voeren tijdens de seks, zodat je het langer kunt volhouden. De knijpoefening is hiervan de meest effectieve techniek om de ejaculatie uit te stellen.

De oefening is erg simpel uit te voeren, maar de timing is essentieel. Als je een orgasme voelt opkomen, pak(t) jij of je partner de schaft van de penis met de duim en middelvinger vast. Vervolgens knijp je erin. De erectie neemt dan af, waardoor de kans op een zaadlozing ook kleiner wordt.

Knijp ongeveer 20 seconden in de penis en ga vervolgens weer verder met penetreren. Als de oefening goed is uitgevoerd, kun je de vrijpartij vervolgen en is het opkomende orgasme weer weg. Probeer het eens uit tijdens de seks en ervaar de voordelen. Je kunt de knijpoefening in principe meerdere keren tijdens dezelfde vrijpartij uitvoeren, waardoor het vrijen flink verlengd kan worden. En dat dankzij een simpele knijpoefening.

Tip 4: oefening baart kunst

Niet alleen een oefening als de bovenstaande knijpoefening kan de helpende hand bieden. Oefening is sowieso een belangrijke factor. Je wordt vanzelf steeds beter en je houdt het vanzelf steeds langer vol.

Denk aan je eerste dag op een nieuwe school of je allereerste rijles. In het begin is het altijd spannend, maar na een tijdje loop je vol zelfvertrouwen het schoolgebouw of het CBR binnen. Alles went. Dat geldt ook voor seks.

Niemand is in één klap de allerbeste. Ronaldo en Messi waren ook niet direct zo goed in voetballen; daar zit een hoop oefening en training in. Te snel klaarkomen kan dus ook met ervaring te maken hebben, wellicht houd je het vanzelf langer vol als je vaker seks hebt.

Wil je jezelf hier op voorbereiden? Ook daarin kan ik een verband met sport leggen: je kunt namelijk zelf je conditie opbouwen. Bij seks doe je dit niet door middel van hardlopen, maar door middel van masturbatie.

Door vaak te masturberen en het hierbij zo lang mogelijk vol te houden, train je je eigen lichaam om langer te kunnen penetreren. Je went aan de langere opbouw naar een orgasme en bouwt dus als het ware conditie op.

Tip 5: let op je voeding

De laatste tip, ‘let op je voeding’, lijkt vreemd. Voeding heeft immers te maken met gezond blijven en aan je figuur denken, maar lijkt los te staan van seks. Grotendeels waar, maar er bestaat echt voedsel en drinken waarmee je je seksleven helpt. Of tegenwerkt, natuurlijk.

Bananen, eieren en chocola werken bijvoorbeeld stimulerend. Deze voedingsmiddelen hebben door bepaalde stoffen een positieve werking op je seksleven. Er zijn echter ook dingen die je beter achterwege kunt laten voor de seks, zoals:

 • Koffie
 • Energy Drink

Waarom koffie en energiedrank slecht zijn? Ze zorgen voor spanning in je lichaam, waardoor je niet goed kunt ontspannen. En jawel, door te veel spanning kom je vroeger klaar. Ontspanning is het sleutelwoord als je penetratie langer wilt laten duren.

Glas wijn

Om ontspanning te realiseren is een glaasje wijn wellicht een goed idee, maar houd het bij maximaal 1 of 2 glaasjes alcohol. Alcohol heeft namelijk ook een heleboel slechte effecten, en zodoende kan het je bedprestaties ook onderuit halen.

Drink je immers te veel alcohol, dan kan het gebeuren dat je juist helemaal niet klaarkomt. Ook kan het zijn dat je geen erectie kunt krijgen, waardoor jij en je partner teleurgesteld achterblijven in bed.

Probeer, combineer en penetreer

Probeer bovenstaande tips eens uit en combineer de tips die voor jou het beste werken. Op die manier verleng je de penetratie – en dus de ultieme vrijpartij met je partner – zo lang als jij dat wilt. Succes!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *