10 Tips om je Penis / Eikel Minder Gevoelig te Maken

Een beetje gevoelige penis hebben is natuurlijk normaal, maar van een overgevoelige penis kan je ontzettend veel last hebben. Als je penis té gevoelig is, kun je last hebben of krijgen van premature ejaculatie, ofwel vroegtijdige zaadlozing.

Een te gevoelige penis kan je seksleven beïnvloeden, maar het kan ook een impact hebben op dagelijkse activiteiten die helemaal geen verband houden met seksuele activiteiten. Voor sommige mensen kan de gevoeligheid van de penis leiden tot, zoals eerder al benoemd, voortijdige ejaculatie. Voor anderen kan de penis zo gevoelig zijn dat elk type aanraking of contact ongemakkelijk is en zij er eigenlijk heel de dag door last van hebben.

Niet elke penis is even gevoelig. En verschillende delen van de penis hebben verschillende niveaus van gevoeligheid. Als je echter merkt dat je penis of eikel echt veel te gevoelig is, dan moet je op zoek gaan naar een oplossing. In dit artikel geven we je een 10 tips om je penis/eikel minder gevoelig te maken!

Wat zijn de oorzaken van een overgevoelige penis?

De gevoeligheid van de penis kan worden veroorzaakt door onderliggende gezondheidsproblemen. In veel gevallen is hiervoor behandeling genoeg om je probleem op te lossen. Enkele mogelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld:

  • Phimosis. Deze aandoening kan voorkomen bij onbesneden mannen. Bij mannen met deze aandoening is de voorhuid te strak en kan deze niet over de eikel van de penis worden getrokken. Wanneer je Phimosis hebt, dan zal je hier last van hebben tijdens de seks, omdat de voorhuid normaal mee moet kunnen bewegen met de bewegingen die jij zelf maakt tijdens de seks.
  • Een urineweginfectie kan ook leiden tot pijn in de penis, vooral tijdens het urineren of ejaculeren. Een urineweginfectie is een tijdelijke aandoening die kan worden behandeld met antibiotica. Als je dus merkt dat je tijdens het plassen en ejaculeren pijn ervaart, dan is het wijs om een bezoek te brengen aan jouw huisarts.
  • Trauma aan de penis. Met ‘trauma’ wordt een verwonding van de penis Je kunt onder andere je penis verwonden door een blessure tijdens een contactsport, vallen of te ruige seks. Complicaties van penistrauma kunnen tijdelijk of permanent zijn. Als je trauma hebt opgelopen aan de penis, dan moet je zo snel mogelijk een dokter opzoeken om ervoor te zorgen dat het niet een permanent probleem wordt.
  • Er is enige discussie geweest in de medische gemeenschap over of en hoe besnijdenis de gevoeligheid van de penis beïnvloedt. De voorhuid is namelijk bijzonder gevoelig. Dat heeft ertoe geleid dat sommige mensen geloven dat onbesneden mannen mogelijk meer penisgevoeligheid ervaren dan mannen die besneden zijn. Resultaten van recent onderzoek hebben echter niet aangetoond dat besnijdenis de gevoeligheid van de penis beïnvloedt. Als je dus niet besneden bent en extreme gevoeligheid bij de penis ervaart, bespreek dan met je arts of besnijdenis mogelijk geschikt kan zijn voor je. Deze procedure kan erg pijnlijk zijn bij oudere kinderen en volwassen mannen. Bespreek alle voor- en nadelen van een besnijdenis op een latere leeftijd met de arts voordat je besluit de besnijdenis daadwerkelijk te ondergaan. (Bron)

Het advies is om naar de dokter te gaan wanneer je last hebt van vroegtijdige zaadlozing en een zeer gevoelige penis. De arts kent namelijk alle mogelijke oorzaken, zal deze met je bespreken en samen met je zoeken naar een oplossing!

10 Tips Om je Penis/ Eikel Minder Gevoelig te Maken

Hieronder zullen we de mogelijkheden bespreken om het probleem van een overgevoelige penis/ eikel op te lossen. De tips zullen met name gaan over ‘natuurlijke’ remedies om dit probleem op te lossen, omdat wij natuurlijk toch altijd beter vinden dan chemische troep in je lichaam gooien!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

1.     De Knijptechniek

Door in je penis te knijpen wanneer je voelt dat je op het punt staat te ejaculeren, wordt de impuls tot ejaculatie sterk verminderd. Na verloop van tijd zou je deze impuls zelf moeten kunnen herkennen en ook controle kunnen opbouwen zonder te knijpen. Je begint dus met de knijptechniek, maar later zou dit automatisch moeten gaan.

Na een paar keer oefenen, kun je een idee krijgen van wat voor jou het beste werkt. Over het algemeen werkt de knijptechniek het beste als je de volgende stappen volgt:

Vlak voordat je denkt dat je gaat ejaculeren, knijp je zelf of knijpt je partner in je penis. Je zult je duim onder of bovenop de penis moeten plaatsen om dit goed te kunnen doen. Jij of je partner knijpt in de eikel tot ongeveer 20 seconden en je je impuls tot ejaculeren voelt verdwijnen. Nadat je gestopt bent met knijpen en hebt losgelaten, wacht je weer ongeveer 30 seconden voordat je verdergaat met de seksuele activiteit. In totaal duurt deze techniek dus ongeveer een minuut. Het kan zijn dat je penis tijdens deze periode wat minder stijf wordt, maar dat is normaal.

Voor een optimaal resultaat wordt dit proces verscheidene keren achter elkaar uitgevoerd voordat ejaculatie kan plaatsvinden. Zo duurt de seksuele activiteit dus een stuk langer. Het kan ook nuttig zijn om tijdens het masturberen de knijptechniek te oefenen zodat je zelf al een beetje weet hoe het werkt voordat je het samen met iemand anders doet. (Bron)

Het fijne van de knijptechniek is dat het helemaal niet ongemakkelijk hoeft te zijn om dit te doen tijdens de seksuele activiteit. Je partner kan je namelijk helpen en door de aanrakingen die jullie samen blijven hebben tijdens die knijptechniek, blijft het spannend en seksueel. Je hebt dus helemaal niet het idee dat je bezig bent met het oplossen van een probleem.

2.     De Stop-Start Techniek

De Stop-Start techniek is ontzettend simpel en ook best logisch als je erover nadenkt. Door het stoppen van de seks of het verminderen van stimulatie wanneer je voelt dat je op het punt staat te ejaculeren, zal je impuls om te ejaculeren ook worden verminderd. Dit werkt op dezelfde manier als de knijptechniek die hiervoor besproken is, in de zin dat hoe meer je deze techniek oefent, des te zekerder je zult zijn over het uitstellen van de ejaculatie. Na verloop van tijd zul je controle kunnen opbouwen tijdens seks zonder te hoeven stoppen.

Net als bij de knijptechniek, kan het handig zijn om de stop-starttechniek te oefenen tijdens het masturberen. Sommige mannen vinden het handig om bijna tot het punt van ejaculatie te masturberen en dan te stoppen. Dit twee of drie keer herhalen voordat je ejaculeert, kan je helpen de controle over je gevoelige penis op te bouwen! (Bron)

3.     De Pull-down Techniek

Een sekstherapeut, LoPiccolo, stelt voor om je testikels licht naar beneden te trekken in plaats van te knijpen in de penis. Anders dan dat, is het principe eigenlijk precies hetzelfde.

Het is handig om alle technieken die genoemd worden in dit artikel in ieder geval één keer uit te proberen. Zo kom je er namelijk achter welke jij het fijnst vindt en welke het beste voor je werkt. Het is ook mogelijk dat zowel de Knijp als de Pull-down techniek je niet helpen. LoPiccolo suggereerde dan dat ook rustig uitademen hetzelfde effect kan hebben; dit kun je dus ook uitproberen! (Bron)

4.     Reverse Kegel

De pubococcygeale spieren (of pc-spieren) zijn de spieren tussen de testikels en de anus. Het is de spier die je gebruikt als je wilt stoppen met plassen of als je je plas op moet houden. Probeer de volgende keer dat je naar het toilet moet eens je plas te stoppen tijdens het plassen. Als dat je lukt, heb je jouw pc-spieren gebruikt. Als je niet kunt stoppen met plassen, is dat waarschijnlijk omdat je zwakke pc-spieren hebt.

Kegel Oefeningen zijn pc-spieroefeningen ontwikkeld door een gynaecoloog genaamd Arnold Kegel om urinestressincontinentie te behandelen die sommige vrouwen ontwikkelden na de bevalling. Het was in eerste instantie dus helemaal niet bedoeld om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen!

Omdat tijdens opwinding en ejaculatie PC-spieren worden samengetrokken wordt er voorgesteld om te leren hoe je deze spieren kunt aan- en vooral ontspannen (het gaat om controle). Ga dus tijdens het plassen aan de slag met deze Reverse Kegel en misschien helpt dit je wel om je spieren te kunnen ontspannen en te veel opwinding en een te vroege ejaculatie te voorkomen! (Bron)

5.     Genitale ontdekking/ verkenning

Sensuele oefeningen zijn trainingen, activiteiten of acties die je kunt doen om je opwinding beter te beheersen. Die oefeningen vereisen vaak de deelname van een partner en kan daardoor juist heel opwindend zijn. Door hier vaak mee te oefenen voorkom je een premature ejaculatie en leer je je ejaculatie beter te beheersen.

Deze koppeloefening bestaat uit het bekijken/ aanraken van de geslachtsdelen van je partner en het bekijken/ aanraken door je partner op een niet opwindende manier (ja dat klinkt inderdaad lastig). Het doel van de oefening is om het lichaam van je partner te waarderen terwijl je volledig ontspannen bent en elkaar dus niet meteen wilt bespringen.

Opwinding maakt ons erg gespannen en spanning leidt ejaculatie en in sommige gevallen dus zelfs tot vroegtijdige ejaculatie. Als je iemand kunt aanraken en aangeraakt kunt worden op een niet opwindende manier, dan kun je dit ontspannen gevoel mogelijk tijdens de seks ook ervaren en kun je de gevoeligheid van je penis beter onder controle houden. (Bron)

6.     Condoom

Je hebt het vast wel eens gehoord of mogelijk zelf misschien wel eens gezegd; “zonder condoom is de seks veel beter, anders voel je alles veel minder”. Dit is een opmerking die vaak gemaakt wordt door mannen, maar wanneer je last hebt van een overgevoelige penis of vroegtijdige ejaculatie dan kan een condoom juist je beste vriend zijn.

Condooms kunnen de gevoeligheid van de penis namelijk verminderen, wat je kan helpen de ejaculatie uit te stellen. Condooms zijn natuurlijk zonder recept beschikbaar en bijna overal verkrijgbaar. Dit is dus zeker een goed idee om eens uit te proberen! (Bron) Er zijn ook condooms beschikbaar met (licht)verdovende crèmes om vroegtijdig klaarkomen tegen te gaan.

7.     Tantrische oefeningen

Hoewel sommigen het afschrijven als waanvoorstellingen, is tantrische seks een zegen voor exploratieve stellen. Door de tantrische technieken te volgen, kunnen mannen de vroege ejaculatie beheersen en ook het seksuele leven in grote mate verbeteren.

Om deze techniek te gebruiken, trek je onmiddellijk uit en stop je de stimulatie een paar minuten voordat je je orgasme voelt opkomen. Je voelt je pc-spieren en laat vervolgens je kin rustig op je borst zakken. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de energie nog verder stijgt. Haal tot slot diep adem en voel de warmte van het lichaam van je partner en ga dan weer verder. (Bron)

8.     Strategische druk uitoefenen

Deze techniek maakt het gemakkelijk om de zaadlozing uit te stellen, de penis minder gevoelig te maken en brengt je in contact met je eigen anatomie. Om dit goed te kunnen doen, is de eerste stap het kennen van je perineum en er druk op uitoefenen. Perineum is de plek die tussen het scrotum (de ballen) en de anus ligt. Het bereikt de prostaat en het indrukken ervan helpt bij het vertragen van het ejaculatieproces.

Dit komt doordat.de weg naar de prostaat wordt geblokkeerd wanneer je erop drukt. Over het algemeen zet de prostaat uit en trekt samen op het moment van orgasme, totdat je ejaculeert. Als je erop drukt, wordt dit ritme van samentrekken verbroken en wordt het orgasme vertraagd en uitgesteld. (Bron)

9.     Veranderen van standje

Dit betekent kortom dat je ernaar streeft om minder druk uit te oefenen op je voortplantingsklieren en specifiek op de penis terwijl je geslachtsgemeenschap hebt. Dit is een veelgebruikte methode en een van de eenvoudigste posities om het te proberen is de lepelpositie; je kent het wel “lepeltje-lepeltje” liggen. Het is eigenlijk een zij-aan-zij positie waar je heel lang van kunt genieten met je partner. Als alternatief kun je ook de passieve positie proberen waar jij onder je partner ligt. (Bron)

Natuurlijk geeft het veranderen van standje je ook even een kleine pauze, waardoor de stimulatie van je penis even wordt gestopt. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het veranderen van het standje alleen te kussen en te strelen en daarna weer verder te gaan. Dit is eigenlijk de stop-start techniek, maar dan wat sensueler. Dit kun je dus doen als je de stop-start techniek al aardig onder de knie hebt.

10.  Chinese kruidengeneeskunde

Zoals we al beschreven hebben, zijn we niet voor chemische troep en willen we je zoveel mogelijk natuurlijke opties geven. Toch kan een medicijn af en toe wel handig zijn. Er zijn genoeg medicijnen die alleen natuurlijke ingrediënten bevatten; de Chinese kruidengeneeskunde baseert zich bijvoorbeeld geheel op kruiden en is dus ook volledig natuurlijk!

Een wekelijkse of dagelijkse dosis Chinese kruiden kan voortijdige ejaculatie behandelen door het seksuele uithoudingsvermogen te vergroten en de energie te verbeteren. (Bron)

Sommige onderzoeken tonen aan dat deze methode de ejaculatietijd tot wel twee minuten kan verlengen. Chinese geneeskunde is dus absoluut niet iets om over het hoofd te zien wanneer je last hebt van een gevoelige penis.

Een regelmatige dosis kruidengeneesmiddelen zoals Qilin, Uighur of Yimusake-pillen kunnen helpen bij het omhoogschieten van energieniveaus en het algehele uithoudingsvermogen tijdens alle seksuele handelingen en dus niet alleen bij geslachtsgemeenschap. (Bron)

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *