Hoe te Blijven Communiceren ondanks Te Snel Klaarkomen

Iedere man wil presteren in bed. Er heerst een grote mate van prestatiedrang binnen onze maatschappij en dit heeft zich als een olievlek over meerdere gebieden verspreid. Vooral mannen hebben de drang om overal de beste in te willen zijn en zich te profileren ten opzichte van hun collega-mannen.

In de volksmond noemen we dit vaak haantjesgedrag. Zo willen mannen het beste zijn in de sport die ze bedrijven, hogere cijfers halen dan anderen en meer vrouwen scoren dan hun vrienden. Het is een soort prestigestrijd, die vooral op gebied van vrouwen erg op de voorgrond treedt.

Al vanaf jongs af aan zijn mannen bezig met het veroveren van vrouwenharten. De druk is hoog, de concurrentie is moordend. Al op jonge leeftijd ervaren jongens de druk om ontgroend te worden, waarna al snel het volgende stressmoment aanbreekt: de ontmaagding. Ben je later dan het gros van de jongens? Dan wordt er al lacherig over je gedaan. De druk van je omgeving wordt groter en groter en hoe langer je maagd blijft, hoe erger deze druk toeneemt. Mannen van 20 die nog maagd zijn worden raar aangekeken en zijn vaak het slachtoffer van grappen en plagerijen.

Seks staat centraal bij de man

dirty talk van twee boefjesHet scoren van vrouwen en het daarbij behorende seksueel presteren blijft eigenlijk als een rode draad door het leven van de man lopen. Als de man single is wordt er verwacht dat hij zoveel mogelijk vrouwen scoort en als hij een vaste partner heeft wordt er verwacht dat de vonken er vanaf spatten in de slaapkamer.

Seks is vaak een centraal gespreksonderwerp bij mannen en mocht er iemand seksueel niet of nauwelijks actief zijn, wordt dat graag uitgemeten door de rest van de groep. Als je worstelt met je seksuele prestaties kan dat daarom erg schadelijk zijn voor het zelfvertrouwen. Veel mannen hebben last van erectieproblemen en kunnen hun penis niet stijf krijgen. Ook veel mannen hebben last van de tegenhanger van een erectiestoornis, namelijk vroegtijdig ejaculeren.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Mannen die te snel klaarkomen

Doordat seks zo’n centrale rol speelt in het leven van een man, zijn problemen op dit gebied erg vervelend. De maatschappij legt een enorme druk op de man, die altijd moet presteren tussen de lakens. Als je last heb van vroegtijdig ejaculeren, kun je als man zeer onzeker worden.

Je belangrijkste en meest krachtige wapen lijkt ineens een heel stuk minder krachtig te zijn. Waar vrouwen verwachten dat je het zonder moeite enige tijd kunt volhouden, kom jij klaar na enkele minuten. Dit gaat niet zonder gevolgen. Mannen die last hebben van vroegtijdig ejaculeren kampen onder andere met:

 • Een verminderd zelfbeeld
 • Angst
 • Stress
 • Mogelijke depressies
 • Seksuele onzekerheid
 • Onzekerheid over de relatie
 • Onzekerheid over de gezondheid
 • Schaamte tegenover zichzelf en de partner

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

De nieuwe rol van seks in onze maatschappij

Seks heeft de laatste jaren een heel andere rol ingenomen binnen onze maatschappij. Waar er voorheen een taboesfeer rondom seks heerste, wordt er nu open en bloot over gesproken. Niet alleen in privésferen, maar ook in de krant en op televisie. Seks is geen taboe meer en wordt steeds transparanter.

Geen enkel onderwerp blijft onbesproken en niets lijkt te gek, op één aspect na. Het falen van de man. Een man ontleent een deel van zijn status aan seks. Het falen op seksueel gebied wordt dan ook vaak als zeer schaamtevol ervaren en daarom heerst er een groot taboe op dit onderwerp.

Mannen zwijgen over erectieproblemenzwijgen

Mannen met erectieproblemen gaan bijvoorbeeld zelden naar een arts of dokter om hun probleem uit te leggen. Zij schamen zich ervoor en zoeken zelf naar oplossingen voor hun impotentie. Ook nemen zij vaak een erg gesloten houding aan tegenover hun partner, wat ze vaak niet in dank wordt afgenomen. Ergens is het begrijpelijk, maar communicatie is vaak een belangrijke factor als het om dit soort problemen gaat.

Te snel klaarkomen leidt tot grote schaamte

Net als een erectiestoornis leiden ook vroegtijdige ejaculaties vaak tot grote schaamte bij de man. De man schaamt zich tegenover zichzelf, maar ook tegenover de partner. Hij wil zijn vrouw kunnen bevredigen, maar doordat hij telkens binnen no-time klaarkomt, zit dit er helaas niet in. De man begint aan zichzelf te twijfelen, krijgt een verminderd zelfbeeld en kan zelfs depressief worden. De vrouw zal het zeker niet leuk vinden dat haar man telkens zo snel klaarkomt, maar in tegenstelling tot bij een erectiestoornis, zal ze het wel als een compliment zien. De man voelt zich klaarblijkelijk zo tot haar aangetrokken dat hij razendsnel klaarkomt. Toch wil een vrouw ook graag kunnen genieten tijdens de seks en een keertje langer willen vrijen dan twee minuten.

Voorkom stress en communiceer met je partner

Zoals gezegd is het van uiterst belang dat je blijft communiceren met je partner. Als je onzeker of angstig in bed bent geworden door het feit dat je telkens te vroeg klaarkomt, is het verstandig om dit te bespreken met je partner, zodat zij weet wat er speelt. Onzekerheid en faalangst veroorzaken stress en stress zorgt er weer voor dat je lichaam adrenaline aanmaakt. Het probleem hiervan is dat adrenaline de stof serotonine afbreekt. Serotonine kun je zien als een soort van ‘blijmaker’. Je hersenen maken serotonine aan als je jezelf goed voelt. Lage serotonine levels zorgen er enerzijds voor dat je een vrijpartij minder heftig beleeft, anderzijds zorgt dit ervoor dat je eikel overgevoelig wordt, waardoor je dus nog sneller klaarkomt. Dit is absoluut geen pretje als je al last hebt van vroegtijdige ejaculatie.

Oorzaken voortijdige zaadlozing Gevolg oplossing
Seksuele onzekerheid: de angst om te falen Vroegtijdige ejaculatie door toename van stress Communiceer met je partner
Aangeleerd gedrag: focus op snelle masturbatie Vroegtijdige ejaculatie door aangeleerd lichamelijk gedrag Communiceer met je partner en train ‘herprogrammeer’ je lichaam
Te veel gefocust op de partner, point of no return wordt niet herkend Vroegtijdige ejaculatie doordat er geen beheersing is tijdens de seks Communiceer met je partner over de seks
Biologisch: lage concentratie van de neurotransmitter serotonine Vroegtijdige ejaculatie gebrek aan serotonine Medicatie

Tabel 3: oorzaken, gevolgen en oplossingen voor vroegtijdig ejaculeren

Twee varianten van te snel klaarkomen

Er zijn twee varianten van te snel klaarkomen, de primaire en de secundaire vorm. Bij de eerste vorm is het probleem met te snel klaarkomen er altijd al geweest, vanaf de eerste seksuele handeling. De secundaire variant is echter te snel klaarkomen na een periode zonder problemen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met:

 • Negatieve ervaringen
 • Prostaatproblemen
 • Een erectiestoornis
 • Het gebruik van geneesmiddelen

Te snel klaarkomen: de oorzaken en gevolgen

Medici hebben door de jaren heen een aantal factoren gevonden die te maken hebben met te snel klaarkomen. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Angst
 • Aangeleerd gedrag (door te werken richting een orgasme door masturbatie)
 • Te hoge verwachtingen
 • Te veel of te weinig spierspanning

Het grote probleem is dat vroegtijdig klaarkomen een mentaal probleem gaat worden. Als het een paar keer gebeurt, ontstaat er een angst voor de volgende keer, waardoor de bijkomende stress zorgt dat je weer te snel klaarkomt. Er ontstaat een trauma doordat de man zich keer op keer teleurstelt tijdens de seks. Dit gaat van kwaad tot erger. De gevolgen zijn:

 • Minder zelfvertrouwen
 • Schuldgevoelens
 • Frustraties

Te snel klaarkomen kan een stempel drukken op het dagelijks welzijn van de man. Ook de relatie komt vaak onder druk te staan.

Bespreek je probleem met je partner

Wil je de gevolgen van te snel klaarkomen graag voorkomen? Wil je niet dat je relatie op de klippen loopt door je seksuele problemen? Begin dan met het praten met je partner. Als je partner geen idee heeft van het probleem en hoe erg je ermee zit, kan hij of zij daar ook niets aan doen. Gebrek aan communicatie is vaak de reden waarom een relatie stukloopt. Te snel klaarkomen is daar slechts een klein onderdeel van.

Laat haar weten wat er speelt

Dit kleine probleem is gemakkelijk te verhelpen als je partner weet wat er speelt. Te snel klaarkomen verberg je natuurlijk niet, dus je kunt je partner niet voor de gek houden. Zodra je er echter niets over zegt, zal het ook gaan knagen bij je partner. Als je eerlijk bent tegenover je partner, de problemen bespreekt en jezelf kwetsbaar opstelt, zal je partner het je nooit kwalijk nemen. Samen kunnen jullie een oplossing bedenken voor het probleem.

Wees een echte man en toon initiatief

Het is van belang om initiatief te tonen. Je partner zal het waarschijnlijk ongemakkelijk vinden om er zelf over te beginnen. Als jij er niet over begint, zal ze gaan twijfelen of ze er nu zelf over moet beginnen of op jou moet wachten. Jij draagt de verantwoordelijkheid en daarom is het logisch dat jij de eerste stap zet. Ben open tegenover elkaar en bespreek je probleem. Jullie kunnen samen de stress wegenemen en op zoek gaan naar manieren om de zaadlozing uit te stellen. Je zult je schaamte even aan de kant moeten zetten en bedenken wat nou het echte probleem is. Mannelijkheid gaat niet gepaard met je seksuele prestaties, maar met je vermogen om je open en bloot op te stellen tegenover je partner. Wees een echte man en bespreek je vroegtijdige ejaculatie met je partner.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *