shopify visitor statistics

Premature Ejaculatie of Niet Klaarkomen, Wat is Erger?

Premature betekent in principe vroegtijdig of voortijdig. Een vrije vertaling zou de indruk kunnen wekken dat dit alleen voorkomt bij jonge volwassenen. Maar dat is absoluut niet het geval.

Wanneer je ouder wordt, is de kans op vroegtijdige zaadlozing juist groter. Om dit te voorkomen, kun je nu al met bepaalde oefeningen aan de gang gaan om je seksleven op peil te houden. Dat kan bijvoorbeeld door de Kegel oefeningen uit te voeren, waarbij je langzaam je eigen lichaam beter leert kennen.

Je komt erachter hoe het lichaam en de penis reageren op verschillende prikkels en impulsen. Het einddoel van deze oefeningen is dat je meer controle over je penis en lichaam krijgt. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder.

Wanneer je voelt dat er een zaadlozing aan zit te komen, kan je bijvoorbeeld je tempo tijdens de daad verlagen of minder diep penetreren. Hierdoor neemt de seksuele spanning enigszins af en kan je na een stukje ontspanning weer prima doorgaan.

Dit soort oefeningen kunnen jouw seksleven en zelfvertrouwen verbeteren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je ontspannen bent in je hoofd. Het grootste gedeelte van de seksuele spanning bevindt zich namelijk tussen de oren.

Als het daar goed zit en je zelfverzekerd bent, kun je een heel eind komen op seksueel gebied. Dit heeft ook een positieve invloed op jouw sekspartner(s). Al met al, hebben jouw seksleven en jijzelf hier alleen maar profijt van.

Van te snel klaarkomen tot niet klaarkomen

Seksuele problemen kunnen bij mannen enorm van aard variëren. Zo worden de problemen rondom te snel klaarkomen steeds vaker besproken. Het lijkt erop dat het taboe op dit gebied binnen de kortste keren dan ook eindelijk doorbroken wordt.

Naast mannen die snel klaarkomen, is er ook een groep mannen die het regelmatig niet voor elkaar krijgt om überhaupt klaar te komen. Ook dit is iets waar mannen zich in het algemeen voor schamen.

Tijdens de seks werk je namelijk naar een hoogtepunt toe, waarbij je de ander ook het gevoel kan geven dat de seksuele spanning tot een hoogtepunt komt. Als dat niet lukt, kan dat erg teleurstellend zijn.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Oorzaken

Om meerdere redenen gebeurt het toch regelmatig dat mannen niet kunnen klaarkomen. De drie belangrijkste redenen bespreken we hier kort.

Op de eerste plaats staat overmatig alcoholgebruik. Doordat je alcohol nuttigt heb je je lichaam niet meer onder controle. Je hersenen worden er namelijk flink door aangetast. Dit zou een reden kunnen zijn dat je erg snel klaarkomt, maar in het algemeen komt het om deze reden vaker voor dat men niet in staat is een orgasme te bereiken.

De tweede reden dat mannen niet in staat zouden zijn om klaar te komen, is het rookgedrag. Evenals bij alcoholgebruik tast roken je hersenen aan. Bovendien staat er niet voor niets op een pakje sigaretten aangegeven dat roken je seksleven kan belemmeren. Dit is dan ook zeker niet gelogen.

Mensen die veel roken hebben niet alleen in het algemeen minder behoefte aan seks, maar zijn ook vaker niet in staat om een erectie te krijgen. Dan wordt seks hebben natuurlijk wel erg lastig.

Het derde probleem waardoor niet klaarkomen, maar zeker ook waardoor erg snel klaarkomen veroorzaakt wordt, is stress. Doordat je in je hoofd te veel bezig bent met een orgasme, kan het zijn dat je hierdoor juist sneller klaarkomt. Die focus zorgt namelijk voor een bepaalde spanning.

Deze spanning en stress zorgen dat je juist niet meer aan het genieten bent van het moment, omdat je met je hoofd niet meer in het moment leeft. Daardoor heb je wellicht een kans dat de erectie afneemt en het klaarkomen niet meer gaat lukken.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Praten kan helpen

Dit soort problemen zijn erg vervelend en de vraag is dan ook: hoe kan je hier iets aan doen? Als je fysieke problemen ondervindt bij het bereiken van een orgasme waardoor je te snel klaarkomt, dan kan de dokter je helpen.

Een huisarts is in staat om de oorzaak van dit probleem te achterhalen. Medicatie is echter alleen aan te raden wanneer iemand kampt met een bepaalde lichamelijke oorzaak of ziekte. Alleen een arts kan dit vastleggen.

Zoals eerder verteld zijn alcohol en nicotine niet bevorderlijk voor het seksleven. Daardoor kan je jezelf op dit gebied al een plezier doen door deze middelen in mindere mate te gebruiken. Overmatig gebruik is namelijk in alle gevallen natuurlijk niet goed voor de gezondheid.

Als het probleem een meer mentale aard kent, kan je huisarts je bijvoorbeeld doorsturen naar een seksuoloog. De seksuoloog kan precies achterhalen waar het mentale probleem zich voordoet en waarom. Door middel van gesprekken en een soort therapie kan je het probleem van voortijdig klaarkomen of niet klaarkomen dan verhelpen.

Een seksuoloog heeft veel ervaring met dit soort problemen en zal dan ook snel door hebben waar het probleem ligt. Hierdoor is het voor zo iemand makkelijker om aan te geven hoe je probleem verholpen kan worden. Over het probleem praten is ook een goede optie.

Actie ondernemen

Om het taboe te doorbreken moeten we sowieso met zijn allen meer seksuele problemen bespreekbaar maken. De oplossing zal op den duur voor de hand liggen. Hierdoor hoef je dan niet wekenlang met dit probleem rond te lopen.

Je kan jezelf namelijk door tegenvallende seksuele prestaties helemaal gek maken. Deze onzekerheid zou echter geen effect op je dagelijkse functioneren moeten hebben. Als dat wel het geval is, dan is het zeker een aanrader om het probleem te bespreken.

Daarnaast kun je op deze website terecht voor verschillende oefeningen en technieken die jou helpen om premature ejaculatie te voorkomen.

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

1 reactie op "Premature Ejaculatie of Niet Klaarkomen, Wat is Erger?"

  1. jelte

    says:

    Net heb ik je eboek + bonussen aangeschaft, maar k vind alleen maar verwijzingen naar je boek, tussen de zeker nuttige verhalen door hoor, maar is t niet zo dat ook één van de aanbiedingen een video bevat? Die kan k niet vinden…

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *