Kan een Seksuoloog Helpen Bij Te Snel Klaarkomen? 5 Adviezen

Vroegtijdig klaarkomen is één van de meest voorkomende seksuele problemen onder mannen. Het is funest voor je seksleven, en daarbovenop komen er ook nog eens een heleboel nare gevoelens bij kijken. Er is dus meer dan genoeg reden om iets tegen dit probleem te willen doen. Veel mannen hebben echter alle middeltjes al geprobeerd die ze in hun handen konden krijgen, zonder succes.

Iets waar veel mannen echter niet aan denken, is een seksuoloog. Dit is iemand wiens vak het is om seksuele problemen te identificeren en te behandelen. Dit klinkt natuurlijk als iets waar heel veel mannen bij gebaat zouden kunnen zijn. Daarom zal ik in dit advies bespreken of en wanneer het een goed idee kan zijn om met een seksuoloog te gaan praten!

Advies 1: Probeer eerst gezonder te gaan leven

Een seksuoloog is natuurlijk een erg professioneel persoon, die jou hoogstwaarschijnlijk kan helpen met je seksuele problemen. Dat is immers waar seksuologen voor zijn opgeleid! Dit soort hulp zal echter niet gratis komen. Hoewel dat het geld wat mij betreft meer dan waard is, zou ik je aanraden om één ding eerst te proberen: gezonder gaan leven.

Een bijzonder vaak voorkomende oorzaak van vroegtijdig klaarkomen is een ongezonde levensstijl (bron). Het voordeel voor jou is dat dit een oorzaak is waar je zelf iets aan kunt doen. Dit is waarom ik je aanraad om dat eerst eens te proberen. Als blijkt dat jouw ejaculatieproblemen hier vandaan komen, dan bespaar je jezelf een hoop tijd en geld door dit zelf op te lossen.

Waarom zou je seksuele gezondheid losstaan van de rest van je gezondheid?

Vooral je hart is erg belangrijk als het gaat om seksueel presteren. De gezondheid van je hart kun je heel effectief verbeteren door meer te gaan sporten. Vooral cardio is erg effectief als het je om je hart te doen is. Aarzel dus niet om gewoon elke dag eens een stukje te gaan hardlopen. Andere vormen van sport kunnen echter ook erg goed helpen.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Aanpassingen in je eet- en drinkgedrag

Iets wat erg slecht is voor je hart, is roken. Door de nicotine in sigaretten vernauwen je bloedvaten zich, en moet je hart veel te hard werken om bloed door het lichaam te kunnen pompen. Bovendien is roken slecht voor je longen, waardoor er minder zuurstof in je bloed terechtkomt. Je hart moet dus nóg harder werken om je lichaam van genoeg zuurstof te voorzien.

Als het op voeding aankomt, dan zou ik je aanraden om zo min mogelijk verzadigde vetten, transvetten en suikers binnen te krijgen. Ook zout is erg slecht voor je. Als je een beetje aan de zware kant bent, dan kan iets minder eten waarschijnlijk ook geen kwaad. Overgewicht is namelijk ook gelinkt aan vroegtijdig klaarkomen in wetenschappelijke studies (bron).

Wanneer je na een tijd (een aantal maanden) merkt dat je probleem een stuk minder is geworden, dan weet je dat je op het goede pad bent. Waarschijnlijk was je lichamelijke gezondheid in elk geval deels verantwoordelijk voor het feit dat jij vroegtijdig klaarkwam. Is dit niet het geval, dan heb je een ingewikkelder probleem, en zou ik je aanraden om een seksuoloog in te schakelen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Advies 2: Zet je over je schaamte heen

Zoals ik in de inleiding al even zei, komt er voor een heleboel mannen een gevoel van schaamte kijken bij vroegtijdig klaarkomen. Voor veel mannen is hun seksueel presteren onlosmakelijk verbonden met hun gevoel van mannelijkheid. Als er op dat vlak iets mis blijkt te zijn, dan voelen ze zich beschaamd en ‘minder mannelijk’.

Ik snap best waar dit gevoel vandaan komt, maar je moet je hierover heen zetten en de stap naar een seksuoloog durven zetten.

Er zijn veel meer mannen dan je denkt die met soortgelijke problemen te maken hebben. De kans dat iemand gedurende zijn leven met vroegtijdig klaarkomen te maken krijgt is bijzonder groot. Het heersende idee dat je geen man bent als je problemen hebt in bed slaat dus alleen ergens op als je vindt dat de meeste mannen geen mannen zijn.

Je houdt jezelf aan een onmogelijke standaard, en als je dit inziet, dan zal het ook een stuk makkelijker zijn om je hier overheen te zetten.

Wat misschien ook helpt om je minder te schamen tegenover je seksuoloog, is weten dat hij of zij veel ervaring heeft met vroegtijdig klaarkomen. Een seksuoloog heeft dag in, dag uit gesprekken met mannen die te snel klaarkomen. Voor hen is het dus allang niet meer iets beschamends, maar juist iets doodgewoons. Een seksuoloog is dus bij uitstek de persoon die je over jouw problemen kan vertellen.

Vind je het alsnog moeilijk om het hierover te hebben met een vreemde? Dan kun je ook eerst een gesprek met je partner over je probleem voeren. Deze weet toch al dat dit aan de hand is, en zo kun je op een laagdrempeliger manier wennen aan het praten over je seksleven. Hierdoor zal het later een minder grote stap zijn om hetzelfde te doen met een seksuoloog.

Advies 3: Bedenk wat voor therapeut je het liefst wil

Heb je eenmaal besloten dat je het aandurft om een seksuoloog te benaderen om aan je vroegtijdig klaarkomen te gaan werken? Dan heb je een belangrijke hindernis overwonnen, maar je bent er nog niet. Iets wat namelijk misschien nog wel belangrijker is, is je keuze van seksuoloog. Hier kan het succes van je behandeling namelijk grotendeels van afhangen.

Om jouw gesprekken enige kans van slagen te geven, zul je erg open gesprekken met iemand moeten kunnen voeren. Dit moet je zeker in je achterhoofd houden als je op zoek gaat naar een seksuologisch therapeut. Bedenk bij elke therapeut of je het met deze persoon over je premature ejaculatie zou kunnen hebben. Wanneer dat niet het geval is, zoek dan door.

Het kan helpen om van tevoren te bedenken wat voor therapeut je het liefst zou hebben. Ga bij jezelf na welke eigenschappen iemand moet hebben, voordat jij een gesprek over je seksuele problemen met hem of haar kan hebben. Veel mannen vinden het bijvoorbeeld fijner om een vrouwelijke seksuoloog te hebben, omdat die voor hun gevoel minder oordelend over hen is.

Of dat waar is of niet is nog niet eens zo relevant: het gaat er vooral om of jij je op je gemak voelt.

Op deze manier kies je sneller een therapeut die goed bij jou past. Ik wil er wel gelijk even aan toevoegen dat dit geen garantie is. Het kan altijd blijken dat het in de praktijk toch allemaal een stuk stroever verloopt dan je aanvankelijk had gehoopt.

Het is dan ook helemaal geen schande om van therapeut te wisselen. Jij bent uiteindelijk degene om wie het draait, en het gaat erom dat jij je bij iemand op je gemak voelt.

Advies 4: Verwacht niet in één klap genezen te zijn

De meeste mannen die te maken hebben met vroegtijdig klaarkomen, willen hier zo snel mogelijk een oplossing voor vinden. Dit is dan ook de reden dat kwakzalvers met nutteloze middeltjes hier maar al te graag gebruik van maken. Ik snap best dat je zo snel mogelijk met dit vervelende probleem wilt afrekenen.

Als jij vroegtijdig klaarkomen echt bij de wortel wilt aanpakken bij een seksuoloog, weet dan dat dit tijd gaat kosten.

Je gaat hoe dan ook niet in één klap genezen zijn. De oorzaken van premature ejaculatie zijn namelijk vaak erg complex. Het betreft vaak een combinatie van fysieke en mentale factoren, en het kan even duren voordat je hier duidelijk zicht op hebt.

Waarschijnlijk duurt het nog een heel stuk langer voor je met al deze problemen gedeald hebt. Dit is natuurlijk jammer, maar het is wel de enige manier om je probleem écht effectief aan te pakken. Ik heb eerder aangegeven dat het prima is als je van therapeut wilt wisselen als er geen klik tussen jullie is.

Dit zou ik echter afraden als je het idee hebt dat je therapeut niet snel genoeg is met je behandeling. Jij bent nu eenmaal een leek, en daarom heb je geen zicht op wat voor tijdbestek normaal is voor de behandeling van vroegtijdig klaarkomen. Als je naar een nieuwe therapeut gaan, moet je behandeling weer grotendeels opnieuw beginnen. Je bent dan vrijwel altijd meer tijd kwijt dan je wint.

Advies 5: Voel je niet te snel aangevallen

Eén van de redenen dat veel mensen niet van therapie houden, is dat het erg confronterend kan zijn. Iemand probeert jou psychologisch te ontrafelen, en dat kan al heel snel als een soort aanval gaan voelen. Dit is echter nergens voor nodig: een therapeut heeft meestal beroepsgeheim, dus al jullie gesprekken blijven tussen jullie twee.

Je therapeut is er om je te helpen, niet om je belachelijk te maken.

Misschien denk je nu: wat heeft dit met seksuologen en vroegtijdig klaarkomen te maken? Vroegtijdig klaarkomen is bijna nooit een puur fysiek probleem is; er komen meer dan eens ook psychologische factoren bij om de hoek kijken. Dit maakt dat een gesprek met een seksuoloog net zo confronterend kan zijn als een gesprek met welke andere therapeut dan ook.

Het kan dus zijn dat een seksuoloog erg confronterende vragen begint te stellen, bijvoorbeeld over je jeugd of je relatie. Ik snap het best als je even van slag bent door dit soort vragen, maar geef er wel gewoon open en eerlijk antwoord op. Als je dit niet doet, dan kan een seksuoloog je natuurlijk verder ook niet meer helpen.

Wees eerlijk naar jezelf

Het is misschien nog wel belangrijker om eerlijk naar jezelf te zijn. Veel mensen voelen zich aangevallen als ze persoonlijke vragen gesteld krijgen, omdat ze bepaalde dingen niet aan zichzelf willen toegeven.

Word je bijvoorbeeld gewezen op het feit dat er weleens problemen in je relatie zouden kunnen zijn? Dan reageren veel mensen agressief, niet omdat het een onterechte beschuldiging is, maar omdat ze dat zelf niet willen geloven.

Wees dus open en eerlijk, naar jezelf en naar je seksuoloog, dan zul je het makkelijkst en snelst resultaten zien. Uiteindelijk zul je eventuele psychische oorzaken van je probleem toch wel moeten confronteren. Eigenlijk moet je alleen maar blij zijn dat een seksuoloog de pleister nu in één keer lostrekt.

Hopelijk heb ik je in dit artikel weten te overtuigen dat een seksuoloog erg handig kan zijn bij vroegtijdig klaarkomen. Ik heb je enkele adviezen gegeven die het iets makkelijker zullen maken om een succesvol gesprek met een seksuoloog aan te gaan. Ik wens je in ieder geval heel veel succes met het bestrijden van je premature ejaculatie, waar je ook voor kiest!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *