shopify visitor statistics

Wanneer Is een Snel Orgasme té Snel?

Een orgasme betekent klaarkomen, oftewel het bereiken van een hoogtepunt. Het is een van de dingen die – of misschien wel het ding dat – seks mooi maakt.

Als je een orgasme hebt beleefd, voel je je ontspannen, vrolijk en uitgerust. Maar waar is het orgasme nog meer goed voor?

Het uiteindelijke doel van seks is voortplanting. Wat seks leuk maakt, is het orgasme. Maar hieruit komt gelijk een hedendaags probleem naar voren.

Wanneer seks bedoelt is voor het genot en dus niet voor voortplanting, is een snel orgasme niet gewenst. Maar wanneer is een snel orgasme té snel?

Lees verder voor meer informatie hierover

Een orgasme voelt voor een man niet hetzelfde als voor een vrouw. Bij een man moet de eikel gestimuleerd worden; bij een vrouw de clitoris. Bij allebei neemt de seksuele opwinding toe, totdat de spieren samentrekken in de genitaliën in combinatie met een overweldigend opwindend gevoel.

Dit kan het hele lichaam overspoelen, maar zich ook concentreren op het onderlichaam. Elk orgasme is anders, soms heftig en soms minder heftig. Soms komt het orgasme snel, soms duurt het langer of komt het helemaal niet.

Hier is helemaal niets mis mee: zolang het jou en je partner geen problemen bezorgd!

Orgasme en zaadlozing

Over het algemeen komt het orgasme van een vrouw in golven. Het overspoelt je, zakt wat af, komt weer terug en zo gaat het door tot het helemaal weggeëbd is. Een man ervaart juist één heftige ontlading, wat gepaard gaat met een zaadlozing.

Hierbij komt sperma in golfjes uit de penis naar buiten. Dit kan ook heel erg snel plaatsvinden. We spreken dan van premature ejaculatie, oftewel te snel klaarkomen. Dit kan frustrerend zijn, voor de man zelf als voor de partner.

Hoe vaker het gebeurt, hoe vaker een snel orgasme op de zenuwen kan gaan werken. Zeker indien het de penetratie zelf in de weg staat. Een te snelle zaadlozing kan namelijk al na minimaal coïtaal contact ontstaan en dit kan het genot van de partner in de weg staan.

Dit resulteert vervolgens in schaamte, maar ook in angst. Hoe kan een snel orgasme worden voorkomen?

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Je orgasme vertragen

Om je orgasme uit te stellen, kun je meerdere dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld aan andere

dingen denken tijdens de daad. Ook kun je de beweging wat minder heftig laten zijn en de stimulatie langzamer plaats laten vinden.

Een condoom kan daarnaast gebruikt worden om de stimulatie te verminderen, zo kan een orgasme worden uitgesteld. Voor je begint, is het wel goed de oorzaken uit te sluiten. Deze kunnen namelijk zowel lichamelijk as psychisch zijn.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Waarom te snel klaarkomen?

In de meeste gevallen heeft een te snel orgasme een psychische oorzaak. Veel mannen zullen zich onmiddellijk herkennen in de drang om te presteren. “Doe ik het wel goed?” “Als ik maar niet te snel klaarkom..”

Door deze spanning neemt de kans op een vroegtijdige zaadlozing toe. Ook kan aangeleerd gedrag een oorzaak zijn. Al vanaf dat mannen beginnen met zelfbevrediging, doen zij hun best om zo snel mogelijk tot een hoogtepunt te komen.

Als zij dan seks hebben, wordt het ineens een heel ander verhaal. Er is dan namelijk een partner in het spel, waardoor niet alleen jouw genot belangrijk is! Op zo’n moment is het voor mannen moeilijk schakelen.

Een sterke bekkenbodem

De basis van zowel het mannen- als het vrouwenlichaam, is de bekkenbodemspier. Onze organen rusten erop en daarnaast geven ze ons de controle over onze endeldarm en urineblaas. Geen wonder dus, dat we hem elke dag hard nodig hebben om onze behoeften op te houden!

Daarnaast speelt deze spier ook een hele grote rol bij het orgasme. Heeft de man een sterke bekkenbodemspier? Dan is de ejaculatie krachtiger en bovendien is het aantal samentrekkingen hoger. Sterke spierimpulsen bij vrouwen, zorgen ervoor dat ze sneller opgewonden raken en ze meer grip hebben tijdens de seks.

Ben jij het type vrouw dat weinig voelt tijdens penetratie? Dan is het misschien geen slecht idee om je bekkenbodemspier te trainen! Kom je snel klaar als man? Dan geldt voor jou hetzelfde.

Hoe train je deze bijzondere spier? Alles wat je ervoor hoeft te doen, is dezelfde aanspanning realiseren, als die je doet wanneer je je plas ophoudt. Belangrijk is deze spier afzonderlijk van alle andere spieren te trainen. Span daarbij dus niet je billen of je benen aan. Doe het zittend, staand, liggend: wat jij maar wilt.

Met een aantal van tien keer per dag, vijf seconden per aanspanning en jij bent hard op weg naar een ultiem orgasme! Samen trainen geeft een nog leuker en erotischer gevoel. Vooral tijdens de penetratie zelf, kan het voor zowel de man als de vrouw plezierig zijn.

Geen zin of tijd om samen te oefenen? Dan zijn er verschillende tools beschikbaar die het trainen leuker en gemakkelijker maken.

 

Overige oorzaken

Een andere oorzaak kan verminderde serotonine overdracht zijn. Een vroegtijdige zaadlozing kan hier aan ten grondslag liggen. Indien dit het geval is, kan het probleem worden geholpen aan de hand van antidepressiva.

Een groot nadeel is dat het een aantal uur voor de geslachtsgemeenschap in dient te worden genomen, wat de spontaniteit van een vrijpartij geen goed doet. Therapie kan ook leiden tot goede resultaten. Hier leert de man weer controle te krijgen over zijn zaadlozing. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

Onthoud: het probleem aanpakken bij de diepgewortelde oorzaak, is altijd beter dan het te negeren en/of weg te drukken. Onnatuurlijke middelen zoals delay spray of pillen zijn dan ook geen hulpmiddelen met blijvend resultaat!

Heb jij dus het gevoel dat je orgasme te snel komt? Helpen de voorafgaande tips zelden of nooit? Schakel dan hulp in van buitenaf. Of bestel het leerzame e-book op deze website. Deze zal je zonder twijfel helpen om jouw orgasme beter onder controle te houden.

Voor je het weet, beleven jullie samen de vrijpartij van je leven!

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *