shopify visitor statistics

Waarom Spanningen Vroegtijdig Klaarkomen Veroorzaken

Het zou een leugen zijn om te zeggen dat seks niet belangrijk is in een relatie. Iedereen heeft immers met regelmaat behoefte aan seks! Mensen zijn nu eenmaal seksuele wezens.

Maar dat betekent niet dat het ook altijd vlekkeloos verloopt als we met iemand naar bed gaan. Veel mannen krijgen te maken seksuele onzekerheid of spanningen.

Dit kan leiden tot erectieproblemen of vroegtijdig klaarkomen. Over dat laatste onderwerp gaat dit artikel. Heb jij hier last van (gehad)? Lees dan snel verder!

Waardoor wordt vroegtijdig klaarkomen veroorzaakt?

Vroegtijdig klaarkomen, wat is dat eigenlijk? Het antwoord op deze vraag is simpel: de man komt sneller klaar dan gewenst. Veel mannen die last hebben van een vroegtijdige zaadlozing, komen al klaar direct na penetratie.

Op die manier wordt het hebben van seks een belemmering, voor zowel de man als de vrouw. Het is dus erg belangrijk om het probleem van premature ejaculatie serieus te nemen. Vaak zijn er achterliggende oorzaken te achterhalen, die het vroegtijdig klaarkomen (deels) kunnen verklaren.

De stelling: spanningen veroorzaken vroegtijdig klaarkomen, klopt dan ook. Het gaat hierbij om een te hoge spanning bij de man. Vaak is dit seksuele spanning. Een voorbeeld hiervan is faalangst.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Faalangst

Veel mannen zullen het herkennen: er wordt wat van je verwacht in bed. Althans, dat dénk je! Als het over seks gaat, dan gaat het vaak over de ‘prestatie’ van de man. Kan hij het lang volhouden? Met andere woorden: de lat wordt hoog gelegd.

Als man kun je last hebben van deze hoge verwachtingen. Misschien ben jij bang dat je deze niet waar kunt maken. Hierdoor bouw je sterke spanning of onzekerheid op, die te vergelijken is met faalangst. Juist doordat deze angst wordt opgebouwd, gaat het ook vaak mis.

De remedie klinkt simpel: zorg dat de faalangst verdwijnt. Mentale spanningen horen immers niet in extreme mate bij seks. Geef jezelf dat beetje extra zelfvertrouwen, door te bedenken dat de vrouw waarmee je naar bed gaat, helemaal weg van je is.

Je hoeft niets te bewijzen, want je hebt haar immers al veroverd! Dus weg met de prestatiedrang! Genieten van het moment en van elkaar, dat is een heel goed uitgangspunt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Is er iets mis met mijn lichaam?

Als je last hebt van vroegtijdige zaadlozingen, dan kun je aan jezelf gaan twijfelen. Dat is een normale reactie. Waarschijnlijk twijfel je ook wel eens aan je fysieke gesteldheid. Maar de kans dat jij in seksueel opzicht fysiek gezien helemaal in orde bent, is heel erg groot.

Het klaarkomen – ook al is het te vroeg – laat immers zien dat je potent bent! Het werkt dus allemaal prima, alleen iets te snel. Dus streep de fysieke oorzaak maar weg. Verreweg in de meeste van de gevallen, zijn de oorzaken voor vroegtijdig klaarkomen mentaal van aard.

Oplossing: communiceer!

Het probleem is duidelijk, en de oorzaken zijn dat nu ook. Vaak gaat het om seksuele spanningen, zoals onzekerheid of faalangst. Zeker als het in het verleden al vaker mis is gegaan, dan blijft het in het hoofd spoken. Logisch.

Wil je hier een einde aan maken? Begin dan met communiceren. Het probleem van te vroeg klaarkomen, is immers niet alleen jouw probleem. Je hoeft het dus ook niet alleen op te lossen. In een goede relatie kun je het hier met je partner over hebben. Heb je geen vaste partner, dan is er vast een goede vriend of vriendin die je in vertrouwen kunt nemen.

Open en eerlijk communiceren, is de eerste stap op weg naar een fijn seksleven. Want pas wanneer jij en je partner weten waarom het misgaat, kun je er iets aan doen. Maak daar gebruik van!

Denk aan het voorspel

Vroegtijdig klaarkomen is niet iets waarvoor een pilletje bestaat. Was het maar zo simpel. Het belangrijkste is dat je helder voor ogen hebt waar seks voor jou om draait. Zeker in een relatie draait het niet alleen om lust, maar ook om liefde. Juist die combinatie maakt seks zo intiem, mooi en aantrekkelijk!

Bedenk je dus ook dat het hebben van seks een uiting van liefde is. Het is zeker geen wedstrijd, waarin je jezelf moet bewijzen. Áls je jezelf al wilt bewijzen, doe dat dan op een ander vlak. Laat zien dat je geeft om je partner en dat je haar wilt laten genieten.

Dat hoeft niet alleen door minutenlang te kunnen penetreren. Seks is zoveel meer dan dat! Maak bijvoorbeeld uitgebreid gebruik van het moment voor de daadwerkelijke geslachtsgemeenschap. Daar vind je momenten en manieren genoeg om jouw partner helemaal gek te maken.

Het voorspel is een goede manier om je lichaam te laten wennen aan het seksuele contact dat gaat volgen. Bij een vluggertje is er helemaal geen voorspel. Dat leidt er ook vaak toe dat de man snel klaarkomt, omdat het lichaam het seksuele contact niet gewend is geraakt.

Een uitgebreid voorspel zorgt er uiteindelijk voor dat je later klaarkomt.

Voorspel is ook mentaal

Het voorspel is niet alleen een fysieke voorbereiding op de penetratie, maar ook mentaal is het van belang om voldoende aandacht te schenken aan het spel voorafgaand aan de daadwerkelijke seks. Het gaat immers om het samenzijn met je partner.

Stel je open voor haar en uit je gevoelens. Hierdoor ontstaat een hele fijne en intieme sfeer, waarbinnen je alles met elkaar kunt delen. Je zult zien dat de opgebouwde spanningen tijdens het voorspel zullen verdwijnen. Komt het tijdens het voorspel tot een orgasme? Dan is dat helemaal geen probleem! Juist niet zelfs.

Het orgasme is dan slechts een eerste onderdeel van jullie spel. Na een goed voorspel, met of zonder orgasme, kan het eigenlijk niet meer misgaan!

Wat als het toch mis gaat?

Het lichaam is geen robot: je kunt het dus niet volledig sturen zoals je zelf zou willen. Het kan dus zo zijn dat je af en toe last hebt van een vroegtijdige zaadlozing. Er zijn verschillende technieken, die je kunnen helpen om het moment van klaarkomen tijdig te herkennen.

Denk bijvoorbeeld aan de start-stop techniek of aan de knijptechniek. Maar het belangrijkste is: laat je niet gek maken door het vroegtijdig klaarkomen! Heel veel mannen hebben hier last van. Je bent dus niet abnormaal en zeker niet de enige!

Bedenk je waar seks om draait: om liefde en liefkozen. Als je dat doet, dan zit je altijd goed. Op termijn zullen ook de vroegtijdige zaadlozingen dan verleden tijd worden.

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *