Te Snel Klaarkomen: Synthetische Oplossing of Niet?

Een goed gesprek met je vrienden in de kroeg op vrijdagavond, je kijkt er al de hele week naar uit. Na een goed aantal biertjes en een paar mooie analyses over het Champions League voetbal van de afgelopen week, wijst een van je vrienden op die ene mooie dame die al de hele avond jouw blik probeert te vangen.

Vertwijfeld kijk je om en meteen maakt je hart een sprongetje. Haar prachtige bruine haren en blauwe ogen maken jou direct gelukkig en ze kijkt je indringend aan. Jij weet direct hoe laat het is… je moet haar afwijzen. Waarom?! Je bent bang dat je haar zal teleurstellen, omdat je kampt met problemen omtrent snel klaarkomen. Je vrienden snappen er niks van en je geeft ze gelijk… ze weten namelijk van niks.

Het grote taboe: te vroeg klaarkomen

Zoals je in de inleiding al kunt lezen, is het probleem van te vroeg klaarkomen niet alleen een heel vervelend probleem dat jou beperkt in je mogelijkheden. Het is ook een probleem waar je heel lastig met iemand over kunt praten. Er rust een soort taboe op dit onderwerp, dat voornamelijk door de maatschappij zelf in stand wordt gehouden. Mannen worden geacht een vrouw te kunnen verwennen en helemaal gelukkig te kunnen maken tussen de lakens, maar met deze problemen is dat lastig. Wat zijn precies de symptomen?

 • Een ongecontroleerde ejaculatie: je hebt geen beheersing als het gaat om het klaarkomen. Het lichaam neemt het hier van je over en gaat met je op de loop.
 • Een korte spanningsboog: over wat nu precies vroeg of te snel is bestaat veel discussie, maar over het algemeen gaat men uit van een ejaculatie die binnen twee minuten plaatsvindt.

Een groot probleem

Het feit dat nauwelijks over dit probleem wordt gesproken, zorgt er niet alleen voor dat er een taboe op rust. Het zorgt er daarnaast ook voor dat dit probleem, buiten ieders verwachting, één van de grootste seksproblemen is onder mannen. Het aantal mannen dat kampt met dit probleem is zelfs groter dan het aantal mannen dat kampt met het bekendere erectieprobleem. Het aantal mannen dat leidt aan een vroegtijdig ejaculatieprobleem is naar verwachting zelfs nog groter dan gedacht, omdat zo’n 9% van de mannen die lijden aan het probleem niet eens op zoek gaat naar hulp.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Het vaststellen van de oorzaak

Ben je zo ver gekomen dat je wel over het probleem wilt praten, maar heb je geen idee hoe het tot stand komt? Geen probleem! Je kunt gewoon langsgaan bij je dokter of huisarts. Deze kent je goed en kan aan de hand van je medische en persoonlijke geschiedenis samen met jou op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. De kans is groot dat je vervolgens zult uitkomen bij één van de volgende oorzaken:

Psychologische oorzaken Fysieke oorzaken
Stress Gevoeligheid
Angst Ouderdom
Prestatiedrang Uithoudingsvermogen
Depressie Ziektes

Stress, angst en depressie zijn oorzaken die heel erg nauw met elkaar verband houden. Stress kan voortkomen uit je dagelijks leven. Je baan of opleiding loopt bijvoorbeeld even niet zo lekker en hierdoor zit jij minder goed in je vel. Je lichaam kan hierdoor extra geprikkeld zijn waardoor je sneller klaarkomt of je kunt je aandacht minder bij de seks houden, waardoor je minder controle hebt over het moment van klaarkomen.

Angst kan daarnaast voortkomen uit vorige seksuele ervaringen en kan er ook voor zorgen dat je extra geprikkeld bent op het moment dat je een seksuele daad verricht. Deze prikkeling zorgt er vervolgens, evenals bij de oorzaak stress, voor dat de tijd totdat je klaarkomt sterk wordt verkort. Tot slot kunnen stress en angst samen leiden tot een depressie die vervolgens van invloed kan zijn op de duur van jouw vrijpartij.

Sociale en mentale gevolgenheftige stress

Dan de gevolgen van een vroegtijdig ejaculatieprobleem. Deze zijn deels hetzelfde als de oorzaken. Ook bij de gevolgen vinden we namelijk stress en angst. Van angst was al gezegd dat het uit een seksueel teleurstellende handeling kon voortkomen. Ook stress kan ontstaan als gevolg van het te vroeg klaarkomen in het bijzijn van een dame. Deze stress zal je met name ervaren wanneer je weer in de gelegenheid komt seks met een ander te gaan hebben.

Deze twee mentale gevolgen zorgen ervoor dat je sociale leven sterk kan lijden onder een probleem omtrent te vroeg klaarkomen. Niet alleen kun je bang zijn de stad in de gaan voor een “leuke” avond uit, omdat je misschien wel die ene vrouw tegen komt waar je ontzettend graag seks mee wilt hebben. Daarnaast kunnen stress en angst ook nog lijden tot het moeilijk of zelfs helemaal niet willen praten over je seksuele problemen. Hierdoor heb je niet alleen een minder goed sociaal leven, maar dreig je ook in een sociaal isolement te raken.

Wat te doen? Vertel!

Je hebt genoeg gelezen over de ellende die de problemen wat betreft te vroeg klaarkomen kunnen opleveren. Je weet ook van A tot Z wat een dergelijk probleem inhoudt en je hebt kunnen lezen door welke oorzaken je allemaal te vroeg kunt klaarkomen. Tijd voor oplossingen! De oplossingen voor dergelijke problemen zijn ruwweg onder te verdelen in twee groepen: synthetische oplossingen en natuurlijke oplossingen.

Synthetische oplossingen: pillen, je moet het maar willen

Synthetische oplossingen voor vroegtijdig klaarkomen zijn er in groten getale. De meest genoemde oplossing is echter het gebruik van Serotonerge antidepressiva (SRRI’s). Deze pillen hebben feitelijk dezelfde werking als antidepressiva. Ze zwakken je gevoel af waardoor je minder depressieve en stressvolle gevoelens ervaart. Hierdoor neemt je natuurlijke zin in seks toe en heb je controle over hetgeen je uitvoert. De controle die leidt tot het later kunnen klaarkomen, komt tot stand doordat de stof serotonine in de pillen aanwezig is. Deze stof zorgt ervoor dat de overdracht tussen de zenuwen wordt verbeterd, waardoor je minder snel klaarkomt. Voorbeelden van deze pillen zijn Prozac, Zoloft en Anafranil.

Voor de pillen wordt vaak veelvuldig reclame gemaakt als het gaat om het oplossen van seksuele problemen zoals vroegtijdig klaarkomen. De meest gehoorde argumenten naast het feit dat ze ervoor zorgen dat de daad langer duurt, zijn dat ze niet verslavend werken en geen invloed hebben op je zin in seks. Toch wordt het gebruik van de middelen sterk afgeraden. Het heeft namelijk meerdere vervelende bijwerkingen die een stuk zwaarder wegen dan de eerder genoemde voordelen:

 • De kans dat je zwaarder wordt is erg groot.
 • Je raakt steeds sneller vermoeid bij alles wat je doet in het dagelijks leven.
 • Je krijgt het sneller warm.

Naast deze medische bijwerkingen zijn er ook nog een aantal andere vervelende “bijwerkingen” van deze pillen te noemen:

 • Je wordt afhankelijk van deze pil doordat je hem elke dag moet slikken om het effect vast te kunnen houden.
 • De pillen bestrijden enkel het symptoom te vroeg klaarkomen. Het probleem en de oorzaken ervan worden niet aangepakt.

Priligy: wetenschappelijk getest dus goed?

Een nieuw middel dat met tromgeroffel op de markt is gebracht, is Priligy. Dit pilletje heeft als voo rdeel ten opzichte van de zojuist behandelde pillen dat het niet dagelijks hoeft worden ingenomen. Het creëert  namelijk een tijdelijk overschot van serotonine, dat een stuk langer in het lichaam aanwezig blijft dan bij de andere pillen. Daarnaast is dit middel in een aantal onderzoeken getest en zijn de resultaten zeer voortvarend. 80% van de mannen ondervond voordeel van het middel in de vorm van het langer volhouden van de daad.

De verhalen zijn echter een stuk rooskleuriger dan de werkelijkheid. Er zijn namelijk twee moneyzzredenen te noemen die de voordelen van dit nieuwe middel vrijwel direct tackelen. De eerste is direct ook de meest belangrijke. De financiering van de onderzoeken werd namelijk voor een groot deel gedaan door een groot farmaceutisch bedrijf. De overdonderend goede resultaten komen hierdoor in een ander daglicht te staan, aangezien er een grote kans is dat winstbejag en belangenverstrengeling een grote rol hebben gespeeld. Daarnaast was één van de “goede” uitkomsten ook dat het klaarkomen twee keer zo lang zou duren. Vele experts plaatsten hier echter direct de opmerking bij dat een man die normaliter na twintig seconden zou klaarkomen er nu nog steeds maar veertig seconden over zou doen.

Natuurlijk, duurzaam en zonder problemen

Wat blijft er dan nog wel over? Waartoe moet je jezelf richten, wil je ervoor zorgen dat je problemen omtrent te vroeg klaarkomen zullen verminderen? De oplossing is eigenlijk heel erg simpel: do it the natural way. Het kost misschien iets meer moeite en doorzettingsvermogen, maar het resultaat dat het uiteindelijk oplevert is deze moeite dubbel en dwars waard. Wat kun je allemaal zelf doen om je problemen te verhelpen?:

 • Start-stop methode: eigenlijk heel erg simpel. Wanneer je samen met je partner een seksuele handeling verricht en je voelt dat het einde nadert, stop je en neem je een pauze van een halve minuut om vervolgens weer door te gaan met de daad. Hierdoor train je in feite je uithoudingsvermogen en leer je jouw lichaam dat het niet enkel gericht moet zijn op het klaarkomen.
 • Bekkenbodem ontspanning: wanneer je te snel klaarkomt, kan dit komen door een te gespannen bekkenbodem tijdens het moment van opwinding. Door de bekkenbodem door middel van oefeningen te ontspannen, zorg je er in feite voor dat je lichaam tijdens een opgewonden moment niet overprikkeld raakt en als gevolg daarvan te vroeg klaarkomt.

Psychologische behandeling: tot slot kun je altijd de hulp inschakelen van een specialist op het gebied van seksproblemen. Je kunt met deze persoon niet alleen praten over het probleem zelf, maar ook over de oorzaken van de problemen zoals stress en angst. Door hierover te praten en bepaalde technieken toe te passen, kan de specialist deze oorzaken wegnemen waardoor jou niets meer in de weg staat om een heerlijke, lange vrijpartij te hebben.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *