shopify visitor statistics

Waarom er Nog Steeds een Taboe Rust op Voortijdige Zaadlozing

Eén op de vijf mannen heeft er in het dagelijks leven last van. Toch zullen de meeste mannen het tegen hun vrienden, kennissen en familie glashard ontkennen. En dat is precies wat er nu net verkeerd gaat.

Praten over vroegtijdige zaadlozing is helaas vaak nog een taboe. Terwijl het eigenlijk een hele normale en veel voorkomende zaak is, waar je als man zeker over zou kunnen en moeten praten. Een voortijdige zaadlozing is een bekend verschijnsel dat al snel weggewuifd of weggelachen wordt. Dit maakt de situatie nog een stuk moeilijker voor mannen die hier last van hebben.

Wil of kan jij hier (nog) niet over praten? Lees dan dit artikel voor meer informatie en mogelijke oplossingen voor jouw probleem.

Mensen voelen zich er goed bij wanneer ze hun mening en vooral ook hun gevoel kwijt kunnen bij een bekende. Uit onderzoek blijkt echter dat weinig mannen hun probleem van voortijdig klaarkomen bespreekbaar maken bij vrienden. De voornaamste reden hiervan is schaamte.

Ze kunnen hier op de een of andere manier niet op een comfortabele manier mee leven. Verschillende opties zijn mogelijk voor het omgaan met dit probleem. Je kan deelnemen aan discussiegroepen en er zijn er ook mogelijkheden voor therapie om het voortijdig klaarkomen te stoppen.

Zowel mentale therapie met hulp van psychologen en seksuologen als fysieke therapie en oefeningen zoals de Kegel oefeningen, kunnen ook een uitkomst bieden. De vraag is natuurlijk hoe ernstig je probleem is en in hoeverre je er behoefte aan hebt om deze hulp te gebruiken.

Zeker is in ieder geval wel, dat het eindresultaat een stuk gunstiger wordt dan nu en dat je seksuele ervaringen na de verschillende vormen van therapie of oefeningen positiever zullen zijn.

Wat is een voortijdige zaadlozing en waardoor ontstaat het?

Een voortijdige zaadlozing kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. In eerste instantie zal men altijd spreken van het te snel klaarkomen. Te snel klaarkomen is echter een relatief begrip.

Gaat het hierbij om het klaarkomen binnen een korte tijd (binnen drie minuten) tijdens de penetratie? Dan kan je het inderdaad onder deze categorie scharen.

Er zijn echter ook gevallen waarbij de zaadlozing al plaatsvindt tijdens het voorspel of voordat er seksueel contact is geweest. In dat geval kan je pas echt spreken van voortijdig klaarkomen. Je bent dan namelijk in principe al klaar voordat er daadwerkelijk seksuele gemeenschap heeft plaatsgevonden.

Als dit het geval is, wil dat nog steeds niet zeggen dat schaamte op zijn plek is. Een derde van de mannen in Nederland heeft namelijk wel eens een voortijdige zaadlozing gehad. Dit is vergelijkbaar met een natte droom, waarbij de broek dus nat is op het moment dat je wakker wordt. Bij voortijdig klaarkomen is de broek al nat voordat hij eigenlijk uit gaat.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Seksuele (ont)spanning

Om dit te voorkomen zijn er verschillende technieken en therapieën. Het belangrijkste is eigenlijk heel simpel. Als man moet je tijdens de seks gewoon ontspannen zijn.

Als je in staat bent om ontspannen te zijn, zullen je spieren namelijk ook niet te gespannen raken. Als je spieren ontspannen zijn, is de kans kleiner dat de zaadlozing erg vroeg plaatsvindt.

Een zaadlozing vindt normaliter pas plaats als de seksuele spanning zodanig hoog is dat er geen houden meer aan is. Dit betekent dat de mannelijke zwellichamen zich met bloed hebben gevuld. De doorstroming zal dan worden afgekapt omdat je spieren op volle spanning staan en het aangemaakte sperma komt hierdoor vrij.

Om een lang verhaal kort te maken, het is gewoon belangrijk dat je als man een bepaalde spanning in je lichaam weet te ontwijken. Seksuele spanning is goed, maar nervositeit en overspanning zorgen ervoor dat je de controle over de belangrijke spieren kwijtraakt. Hierdoor zal een snelle zaadlozing makkelijker voorkomen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Het taboe doorbreken heeft alleen maar voordelen

Het is algemeen bekend dat wanneer een taboe doorbroken wordt, het voor opluchting zal zorgen. Zo was bijvoorbeeld het huwelijk voor homo’s jarenlang onder de categorie taboe te scharen. Sterker nog, het was in veel gebieden en landen gewoon verboden voor mannen om met elkaar te trouwen.

Toch werd het op een gegeven moment wel legaal en was het geaccepteerd om erover te praten. Kijk maar naar het resultaat op dit gebied om te begrijpen en vooral ook om te beseffen wat het doorbreken van een taboe met een grote groep mensen kan doen. Deze grote groep mensen is namelijk gewoon in staat om voor aandacht te vragen en dus ook te krijgen voor hun gevoel.

En zo kan het ook gaan met het probleem van voortijdig klaarkomen. Mensen die voortijdig klaarkomen, zijn namelijk niet bewust van de schaal waarop dit probleem voorkomt. Maar door het probleem bespreekbaar te maken, zal een grotere groep in de gelegenheid raken om hun probleem aan te pakken. En dat is natuurlijk alleen maar prettig.

Wanneer mensen massaal hun probleem durven te bespreken en aanpakken, zullen er meer mensen uitsluitsel kunnen geven over hoe zij van vroegtijdig of voortijdig klaarkomen af zijn gekomen. Door deze ervaringen te delen, kan de kwaliteit van het seksleven van deze mensen enorm toenemen. Dit is dan op zijn beurt ook weer erg positief voor de algemene levenskwaliteit van de mensen.

Kortom, het taboe rondom snel klaarkomen mag of moet eigenlijk worden doorbroken. Door ervaringen te delen kunnen mannen met dit probleem van elkaar leren. Het hoeft dan niet langer een probleem meer te zijn.

Weg met die onzekerheid. Je kunt vandaag nog beginnen met verschillende oefeningen om voortijdig klaarkomen te voorkomen.

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *