shopify visitor statistics

De Mogelijke Oorzaken van Te Snel Klaarkomen

Te snel klaarkomen is nog steeds een onderkend probleem. Veelal wordt het tegelijk ook gezien als een taboe. Vrouwen en mannen maken er beide grappen over, terwijl de meeste mensen het wel eens hebben meegemaakt. Dit maakt het des te pijnlijker en, voor mensen die er last van hebben, ook ongemakkelijker om over te praten.

Het verschijnsel komt zowel bij jongeren als bij ouderen voor en het is dan ook een probleem dat niet zozeer leeftijd-gebonden is. Wel moeten we erkennen dat bij ouderen de kans op te vroeg klaarkomen nu eenmaal iets groter is dan bij jongeren. Toch zal het probleem ook bij jongeren een taboe blijven, zolang we er niet openlijk over discussiëren.

Het belangrijkste onderdeel van het probleem is het deel van de erkenning. Wanneer het probleem erkend wordt, kunnen er namelijk oorzaken en met name ook oplossingen voor het probleem worden gezocht. Zolang we niet eerlijk zijn, zullen deze oplossingen vaak ook niet gevonden worden. Het is daarom van belang dat we de ervaringen en de oplossingen rondom dit probleem gaan delen in de toekomst.

Alleen op die manier kan er mee omgegaan worden en alleen op die manier kunnen we de algemene prestaties in bed van mannen verbeteren. In hoeverre de verbetering zal slagen ligt natuurlijk ook aan de motivatie van de personen in kwestie zelf. De een houdt nu eenmaal meer van een vluggertje dan de ander. Hier is dan ook op zich niets mis mee.

Te hoge verwachtingen kunnen zorgen voor flinke problemen

We kennen allemaal het oud Hollandse spreekwoord ‘Hoogmoed komt voor de val’. En dat is zeker ook in dit geval van toepassing. Wie namelijk hoogmoedig is, wekt bepaalde verwachtingen op. Deze verwachtingen op seksueel gebied kunnen nog wel eens tegenvallen. Een verwachtingspatroon heeft namelijk ook een bepaalde behoefte die het met zich mee brengt. En wanneer niet in deze behoefte wordt voorzien zal er een zekere mate van teleurstelling zijn. Te vroeg of te snel klaarkomen is hiervan een bekend voorbeeld voor vele mannen. De kans op een herhaling van de seksuele activiteiten en de mate van aantrekkingskracht zullen hierdoor zeker afnemen. Ook daarom is het belangrijk om het probleem te erkennen. De druk om te moeten presteren en de angst die mannen hebben om niet goed genoeg te zijn in bed kunnen namelijk zorgen voor een seksuele onzekerheid.

Een gevolg hiervan kan zijn dat er stressverschijnselen voorkomen, omdat men niet met deze specifieke druk om kan gaan. Onrealistische doelen, bijvoorbeeld het idee dat het seksuele contact minimaal een half uur moet duren, leiden in het algemeen tot stress. Dit geldt ook voor situaties in het arbeidsleven. In de seksuele wereld kan deze stress en spanning er voornamelijk voor zorgen dat de controle over de zaadlozing compleet verdwijnt. Het kwijtraken van deze controle heeft als absolute dieptepunt een te snelle zaadlozing als gevolg. Wanneer je wel controle hebt over je zaadlozing ben je namelijk in staat om deze uit te stellen. Bij stress zijn je hersenen niet in staat om deze situaties te herkennen. Wederom benadrukken we hierdoor het gevaar van het kweken van verwachtingen. Deze verwachtingen worden namelijk zelden waargemaakt. Die teleurstelling kan simpelweg voorkomen worden door de verwachtingen al enigszins in te perken.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Jong geleerd is fout gedaan

Als we dan toch in de trend van de spreekwoorden zitten kunnen we er de ‘jong geleerd is oud gedaan’ nog wel aan vast plakken. Ook dit is namelijk ten zeerste van toepassing als het gaat om seksueel contact met je partner. Het is namelijk zo dat de meesten gewend zijn om van jongs af aan snel klaar te komen. Het doel van masturberen toen je klein was, was namelijk vaak niet het genieten van het gevoel maar juist het moment van de ejaculatie. Je werkte als het ware toe naar het moment van klaarkomen. Dit had automatisch tot gevolg dat je zo snel mogelijk bij dat moment probeerde te komen.

Ook is in veel gevallen de seksuele activiteit in eerste instantie gebaseerd op vluggertjes. In de jongere jaren vond seks namelijk stiekem, geruisloos en vooral ook vlug plaats. Dit betekent dat je het als man waarschijnlijk niet gewend bent om lang seks te hebben. Op zichzelf is dat een hele normale zaak. Het verwachtingspatroon wil echter dat we het vanaf een zekere fase opeens langer volhouden. Toch is het lichaam dit niet gewend. Deze contradictie zorgt ervoor dat veel mannen last hebben van het te snel klaarkomen. De frustraties die hiermee gepaard gaan zijn soms begrijpelijk, maar het snappen waar het probleem vandaan komt mag gerust meer worden verklaard. De tijden van taboes zouden in deze vrije maatschappij toch wat meer bespreekbaar kunnen zijn.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

De bekkenbodem kan een belangrijke rol spelen

Bij seksuele activiteit zijn opwinding en spanning een constante factor. Wanneer er sprake is van opwinding, zal de erecte penis sneller groeien en een grotere spanning hebben. De bekkenboden speelt hierbij een belangrijke rol. Dit geldt overigens zowel voor mannen als voor vrouwen. Bij het aanspannen van de bekkenbodem heeft dit namelijk vaak als gevolg dat de seksuele opwinding toeneemt. Dit is iets wat je bij de verschillende activiteiten natuurlijk wilt bereiken. Deze spanning moet echter niet in overspanning overgaan, want dan kan te vroege zaadlozing plaatsvinden. De aanspanning van de bekkenbodemspieren zou bijvoorbeeld voor overspanning kunnen leiden wanneer er sprake is van stress. Hierdoor verlies je als man wederom de controle over je ejaculatie.

Echter kan naast een overspanning van deze spier ook een onderactiviteit van de bekkenbodemspier zorgen voor het te snel klaarkomen. Een minder actieve bekkenbodemspier zorgt namelijk eveneens voor minder controle, waardoor het uitstellen van het orgasme lastig wordt. Kortom, het is belangrijk om hier een goede middenweg in te vinden en het is tevens belangrijk om de problemen die er om welke reden dan ook zijn omtrent het klaarkomen te erkennen. Alleen door problemen te erkennen kunnen deze op een structurele manier worden aangepakt. Openheid en eerlijkheid zijn hierbij dan ook erg belangrijk en zullen op de lange termijn resultaat bieden.

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *