7 Tips Om Jouw Orgasme Uit Te Stellen en Samen Klaarkomen

Zoals iedereen weet is het vaak een stuk makkelijker voor een man om klaar te komen dan voor een vrouw. Dit is zo, omdat vaak enkel penetratie niet genoeg is voor een vrouw om een orgasme te krijgen.

Soms is het dus zo dat de man wel een orgasme heeft en de vrouw onbevredigd is na de seks. Nu kun je dit natuurlijk daarna nog regelen door met je handen en mond aan het werk te gaan, maar samen klaarkomen is toch het allerleukst. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Lees het hier!

Wat is een orgasme?

Een orgasme is een gevoel van intens genot dat optreedt tijdens seksuele activiteit. Het wordt soms (klaar)komen of het hoogtepunt genoemd. De meeste mensen kunnen orgasmes krijgen. Als je een orgasme hebt, kan je hart sneller kloppen en kan je ademhaling veranderen.

Verschil bij mannen en vrouwen

Als je een vaginaal of clitoraal orgasme hebt, gaat een intens plezierige vrijlating van seksuele spanning gepaard met samentrekkingen van de geslachtsspieren.

Sommige mensen kunnen ejaculeren als ze een vaginaal orgasme hebben. Een heldere vloeistof spuit uit klieren dichtbij de urethra tijdens intense seksuele opwinding of tijdens een orgasme. De klieren worden de klieren van Skene genoemd (of de para-urethrale klieren).

Als je een vagina hebt, kun je mogelijk kort na het eerste orgasme meer dan één orgasme ervaren als je nog verder gestimuleerd wordt.

Als je een penis hebt, zorgt een orgasme ervoor dat de spieren samentrekken en sperma uit de penis spuit. Dit wordt ejaculatie genoemd. Hierna kun je meestal een tijdje geen orgasme meer krijgen.

Die zogeheten herstelfase, waarin de penis en testikels weer krimpen tot hun normale grootte, kan enkele minuten tot enkele uren duren. Dit verschilt dus per persoon. (Bron)

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al een stevige erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

7 tips om jouw orgasme uit te stellen en samen klaar te komen

Er is niets magischer dan zo enorm verbonden te zijn met je partner dat je tijdens de seks tegelijkertijd een orgasme krijgt. Jullie zijn allebei gekomen, wat geweldig is, gezien het feit dat de kloof tussen mannen en vrouwen in het orgasme helaas springlevend is.

Hieronder lees je hoe je een orgasme kunt uitstellen om samen klaar te komen.

1.     Draag een condoom (met climaxcontrole)

Een normaal condoom, dat is gemaakt met een dun laagje latex, kan het gevoel verminderen en kan je seksuele activiteit verlengen. Je kunt ook condooms kopen die speciaal zijn ontworpen om de climax te vertragen. Deze condooms zijn meestal gemaakt met een dikkere laag latex.

Sommigen gebruiken een verdovend middel zoals benzocaïne of lidocaïne om het gevoel op het oppervlak van de penis te verminderen. Dit kan de tijd die nodig is om een climax te bereiken, verlengen. (Bron)

“Als je normaal volledig overweldigd raakt door seks, is iets minder gevoel zo erg nog niet.”

Seks met een condoom voelt daarnaast beslist anders aan, en je kunt hiervan profiteren om ervoor te zorgen dat je het langer volhoudt in bed. Je hoeft dus niet per se condooms te gebruiken die gemaakt zijn voor het uitstellen van orgasmes. De sensaties op je penis zullen iets zwakker zijn met een condoom om, wat zich zou kunnen vertalen in langere sekssessies en dus ook het uitstel van het orgasme! (Bron)

2.     Doe het rustig aan

Om ervoor te zorgen dat je het als man langer volhoudt en samen klaarkomt, moet je langzaam beginnen. Begin bijvoorbeeld met om de paar seconden één stoot en stoot rustig.  Daarna kun je geleidelijk (zoals elke twee minuten) een tandje omhoog gaan, tot het punt waarop er elke seconde een stoot is. Als je het gevoel hebt dat je klaarkomt, moet je even stoppen met stoten en een paar seconden wachten tot je jezelf weer in bedwang kunt houden. Begin dan weer opnieuw. (Bron) Hiermee kun je een orgasme uitstellen!

3.     Masturbeer voor geslachtsgemeenschap

Mogelijk kun je de ejaculatie tijdens geslachtsgemeenschap uitstellen door een uur of twee eerder te masturberen.

Het kan zijn dat je niet in alle gevallen van tevoren op seks kunt anticiperen, maar als je het kunt, kan deze strategie nuttig zijn om een orgasme uit te stellen. (Bron)

4.     Doe het opnieuw en opnieuw

Een krachtig voorspel vóór de seks kan wonderen verrichten. Je kunt niet alleen een orgasme krijgen, waardoor je vriendin waarschijnlijk vaker komt tijdens de seks, maar als je voor de seks ejaculeert, zou dat de finishlijn moeten vertragen.

Voor veel mannen kost het een bepaalde hoeveelheid tijd om ‘op te laden’, wat betekent dat je voldoende tijd moet hebben om tevreden te zijn en het orgasme uit zou moeten kunnen stellen. (Bron)

5.     Fysieke sensatie verminderen

Er zijn veel variaties op dit thema, maar het basisidee is hetzelfde. Seksuele opwinding bestaat grofweg uit fysieke plus psychologische stimulatie – ‘wrijving plus fantasie’, zo je wilt.

Verminder de fysieke sensatie en je hebt de helft van het probleem verwijderd. Nu is het veel gemakkelijker om onder de zogenaamde orgasmedrempel te blijven.

De klassieke manier om langer mee te gaan door het gevoel te verminderen, is door een condoom te gebruiken. Andere populaire methoden zijn het verdoven van de penis met plaatselijke verdoving: sprays, doekjes, crèmes, enz.

Deze werken allemaal volgens het principe van verminderde opwinding zoals we hierboven hebben besproken. Wie anders dan een man die samen wil klaarkomen zou ooit proberen om minder opwindende seks te hebben?

Een interessante variatie op dit thema, dat je nog steeds als verminderde opwinding zou classificeren, is de zogenaamde ‘coïtale aligneringstechniek’. Hier is hoe je die techniek toepast:

plaats je penis zo diep mogelijk in haar vagina. Alleen het buitenste deel van haar vagina heeft spieren die je penis stevig kunnen vastgrijpen. Als je je penis diep in haar houdt, blijft de gevoelige eikel van je penis ver weg van het nauwere buitenste deel van haar vagina.

Als je je bekken stevig tegen het hare drukt, kan ze nu tegen je lichaam heen en weer bewegen om haar eigen clitoris te stimuleren. Veel goede clitorisstimulatie voor haar, maar je penis blijft vrijwel onbeweeglijk in haar, waardoor fysieke stimulatie voor jou tot een minimum wordt beperkt. Dit zorgt ervoor dat je je orgasme uit kunt stellen en samen klaar kunt komen. (Bron)

6.     Psychologische opwinding verminderen

Seksuele opwinding houd je in het moment. Als je jezelf uit het moment haalt, zal je opwinding waarschijnlijk afnemen. Je gaat misschien langer mee, maar het wordt waarschijnlijk geen erg gedenkwaardige seks. Toch is de psychologische opwinding verminderen wel een goede manier om je orgasme uit te stellen.

Er zijn veel manieren om jezelf uit het moment te halen, door jezelf af te leiden en aan iets anders te denken. Sommige mannen proberen het langer vol te houden door aan irrelevante dingen te denken (zoals: hoeveel hoofdsteden kun je noemen?).

Ook zou een man zichzelf aan iets negatiefs of onaangenaams kunnen laten denken om zichzelf uit te schakelen. Zijn minst favoriete basisschoolleraar bijvoorbeeld.

Andere technieken zijn onder meer het vermijden van seksposities die je bijzonder spannend vindt. Of partners vermijden die je bijzonder spannend en aantrekkelijk vindt.

Begrijpelijk, als aanpassingen aan een lage opwindingsdrempel. Maar duidelijk somber, als strategieën om te vrijen.

Partners hebben de neiging deze technieken te haten. Zou je seks willen hebben met iemand terwijl ze aan hun minst favoriete leraar denken? Je wil dat je partner aan jou denkt en zich opgewonden voelt door jou.

Het gaat tenslotte niet alleen om de duur van de geslachtsgemeenschap. Het gaat er ook om of je emotioneel aanwezig bent bij je partner, of gewoon tafels aan het vermenigvuldigen bent in je hoofd.

Als je partner echter niet weet dat jij aan iets anders denkt, hoeft het misschien niet zo’n probleem te zijn. Het zorgt er daarnaast natuurlijk voor dat jullie samen klaar kunnen komen en jij je orgasme uitstelt, wat wel het doel is. (Bron)

7.     Verschillende seksposities

Nog een manier om het langer vol te houden in bed en je orgasme uit te kunnen stellen, is het kijken naar de standjes die jullie doen in bed. Het ene standje zorgt er namelijk voor dat je snel het hoogtepunt bereikt, terwijl andere ervoor zorgen dat je het langer kunt volhouden in bed!

Hieronder zullen we de standjes geven die je kunnen helpen het langer vol te houden in bed en je orgasme uit te stellen:

Spooning

De eerste penetratie kan in deze positie een beetje lastig zijn, maar het is absoluut uitvoerbaar en de moeite waard. Jullie liggen allebei op jullie zij, in dezelfde richting. Je bekken moet lager zijn dan dat van de dame.

Buig als vrouw voorover bij de heup en til je bovenbeen op, wat hem zal helpen zijn penis naar je toe te leiden. Een beetje glijmiddel zal het proces ook gemakkelijker maken.

Als zij eenmaal op haar plaats zit, kun je lekker naast elkaar kruipen. Je hebt de leiding over de meeste actie, die meer lijkt op schommelen dan stoten, maar je kunt de bewegingen aanpassen. Je kunt je armen om haar heen slaan voor extra kracht.

Side by side

Ga op je zij liggen, tegenover elkaar. Je bekken moet lager zijn dan het hare. Ze moet haar bovenbeen optillen en om jouw middel wikkelen. Net als bij het lepelen, vereist penetratie hier een beetje manoeuvreren.

Eén van jullie zal je hand moeten gebruiken om jouw penis naar haar toe te leiden. Het kan zijn dat zij haar lichaam een beetje van het jouwe moet kantelen, of haar been hoger moet tillen. Nogmaals, glijmiddel is je beste vriend.

Als je eenmaal binnen bent, laat dan de dame haar been stevig om je heen slaan. Ze kan beweging initiëren door je dichterbij te drukken voordat je loslaat, of je kunt bewegen door voorzichtig weg te trekken en dichterbij te duwen. De helft van het plezier zit hem in het uitzoeken hoe je tegen elkaar kunt grinden!

Het kruis

Jij ligt op je zij, met je gezicht naar haar toe. Zij ligt op haar rug, loodrecht op jouw lichaam, met haar benen over de zijkant van jouw bekken gedrapeerd. Zij drukt haar kruis tegen dat van jou en opent haar benen zodat jij haar kunt penetreren.

Jij kan heen en weer bewegen en haar dijen vasthouden als hefboom. Zij kan zichzelf ook dichter naar of verder van je af duwen, door haar benen te gebruiken om de beweging te starten.

Vrouw bovenop

Je gaat op je rug liggen met een kussen onder je hoofd. Zij zal over je heen gaan zitten, met haar benen aan weerszijden van je lichaam, en op je penis. Zij leunt dan naar voren en steunt haar lichaamsgewicht op haar ellebogen.

De vrouw heeft hier de volledige leiding, dus ze zal je signalen moeten lezen of je moeten vragen of je te dichtbij bent. Ze wiegt langzaam tegen je aan, door haar heupen heen en weer of in cirkels te bewegen. Ze stopt af en toe om met je te zoenen of je nek te kussen.

Aangepaste doggy style

Laten we eerlijk zijn – doggy style is erg leuk, en het kan een spelbreker zijn om het op te geven om samen klaar te komen en je orgasme uit te stellen! Daarom stellen wij deze variatie voor.

Begin in normale doggy style, met de vrouw op haar handen en knieën en jij op je knieën achter haar. Laat vervolgens de vrouw haar lichaam langzaam naar het bed zakken, zodat zij volledig op haar buik ligt. Jij moet met haar meegaan, zodat hij er niet uit valt.

Van daaruit kan jij ofwel op haar gaan liggen, met je buik op haar rug, of op je knieën gaan zitten, met je benen aan de buitenkant van haar benen. De beweging is helemaal aan jou, maar het is meer een langzame grind dan het diepe stoten van een normale doggy style. Dat zorgt voor het uitstel van een orgasme.

Zittend

Ga zitten met je benen gekruist. Laat de vrouw langzaam op je schoot zakken. Zij gebruikt haar hand om je penis naar haar toe te leiden. Ze wikkelt dan haar benen om je rug en haar armen om je nek.

Ze kan met verschillende hoeken spelen door naar je toe of van je af te leunen. Ze kan op en neer bewegen, of haar heupen in verleidelijke cirkels bewegen. Of jullie twee kunnen synchroniseren door naar elkaar toe en van elkaar af te bewegen. (Bron)

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *