Kom Je Te Snel Klaar? Doe Dit Niet! 5 Veelgemaakte Fouten Bij Orgasme Uitstellen

Wanneer je te snel klaarkomt is dit ontzettend irritant zowel voor jou als voor je partner. Waarschijnlijk schaam je je en voel je je ongemakkelijk wanneer het weer eens gebeurt. Soms kom je misschien zelfs al klaar voordat de seks daadwerkelijk is begonnen.

Omdat je dit probleem hebt, ben je vast en zeker al op zoek gegaan naar oplossingen. Misschien heb je er zelfs al een aantal uitgeprobeerd. Dit is logisch en slim om te doen. Echter zijn er veel ‘oplossingen’ die helemaal niet helpen, maar die veel mensen toch proberen. In dit artikel zullen de veelgemaakte fouten bij het orgasme uitstellen besproken worden!

Vroegtijdige ejaculatie: wat is het precies?

Een vroegtijdige ejaculatie vindt plaats wanneer een man sneller klaarkomt tijdens de geslachtsgemeenschap dan hij of zijn partner zou willen. Als je denkt dat jij de enige bent met dit probleem, maak je dan geen zorgen; vroegtijdige ejaculatie is namelijk een veelvoorkomende seksuele klacht.

Schattingen duiden erop dat 1 op de 3 mannen wel een last hebben gehad van te snel klaarkomen.

Wanneer je het eens in de zoveel tijd wel eens hebt, dan hoef je je er geen zorgen over te maken. Iedere man heeft dit namelijk weleens. Wanneer je het echter bijna altijd ervaart binnen de eerste minuut dat je penetreert, dan is het waarschijnlijk een groter probleem.

Het is ook een probleem wanneer je de ejaculatie tijdens de geslachtsgemeenschap niet of bijna nooit kunt uitstellen. Daarnaast, als je je verdrietig of gefrustreerd voelt en daarom seksuele intimiteit vermijdt, is het handig naar de dokter te gaan.

Zowel biologische als psychologische factoren kunnen een rol spelen bij een vroegtijdige ejaculatie. Hoewel je je er nu waarschijnlijk voor schaamt, is een voortijdige ejaculatie een behandelbare en gebruikelijke aandoening. Counseling, seksuele technieken en medicijnen kunnen je helpen de ejaculatie uit te stellen (of een combinatie ervan) en kunnen de geslachtsgemeenschap voor jou en je partner helpen verbeteren.

Het belangrijkste symptoom van de vroegtijdige ejaculatie is natuurlijk dat je niet het vermogen hebt om de zaadlozing langer te uit te stellen. Meestal gaat dit dan om langer dan een minuut na de penetratie. Het is echter zo dat het probleem in verschillende en alle seksuele situaties voor kan komen, zelfs tijdens de masturbatie.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Soorten premature ejaculatie

Voortijdige ejaculatie kan voorkomen op twee manieren. Een vorm van vroegtijdige ejaculatie is ‘levenslang’ (ofwel primair). Hierbij vindt vroegtijdig klaarkomen altijd of bijna altijd plaats en begon het al bij je eerste seksuele ervaring. De andere vorm is ‘verworven’ (secundair), hierbij heb je de voortijdige ejaculatie ontwikkeld nadat je er eerst geen last van had.

Veel mannen hebben het idee dat zij last hebben van het probleem van te snel klaarkomen. Regelmatig voldoen de symptomen die zij hebben echter niet aan de diagnostische criteria voor de vroegtijdige ejaculatie. Dit betekent dat je dan ook een natuurlijke vroegtijdige ejaculatie kunt hebben. Meestal heb je in dat geval periodes van vroegtijdige ejaculatie en van reguliere ejaculatie.

Wanneer je sneller ejaculeert dan je wilt, dan is het goed om de dokter te bezoeken. Ook al schaam je je voor dit probleem, moet dit je niet stoppen om naar de dokter te gaan. De dokter ziet dit soort problemen zo vaak, dus maak vooral niet druk hierover! Door erover te praten met de dokter kunnen je zorgen over dit probleem verminderd worden. (bron)

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

5 Veelgemaakte Fouten Bij Orgasme Uitstellen

Veelgemaakte fout 1: Je van de situatie distantiëren

Veel mannen proberen door middel van zichzelf te distantiëren van de situatie een ejaculatie uit te stellen. Hiermee probeer je echter ‘slechte seks’ te hebben. Je gaat namelijk aan dingen denken die onplezierig zijn en probeert daarmee later klaar te komen. Ook voor de partner is dit vaak niet vervelend.

In het algemeen haten partners het wanneer mannen zich proberen te distantiëren door aan iets onplezierigs te denken.

Je partner heeft het idee dat jij alleen maar bezig bent met het uitstellen van de ejaculatie en niet met hem of haar. Dit is natuurlijk niet heel positief. (bron)

De dokter of een therapeut kan je mogelijk beter helpen met dit probleem. Er zijn namelijk genoeg andere methoden om de ejaculatie uit te stellen.

Veelgemaakte fout 2: Geen condoom gebruiken

Veel mannen houden er niet zo van om een condoom te gebruiken. Het is ongemakkelijk, het verpest de sfeer, hij gaat niet gemakkelijk om, en ga zo maar door. Wanneer je echter problemen hebt met vroegtijdige ejaculatie dan kan een condoom je beste vriend zijn. Zoals al eerder benoemd zou het de sfeer verpesten.

Mogelijk is het voor jou positief om even uit die sfeer gehaald te worden, zodat je minder opgewonden bent wanneer de geslachtsgemeenschap begint. Daarnaast beschermt het je uiteraard tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

Ook zijn er verschillende condooms die vertragend werken. Deze kunnen dus ook de ejaculatie voor je uitstellen. Het is belangrijk dat je in de eerste plaats de juiste maat vindt. Wanneer een condoom te klein is, kan het wrijving veroorzaken en scheuren. Als het condoom te groot is, kan hij afglijden. Dit brengt alleen maar nog meer ongemak met zich mee.

Zoek naar condooms waar ‘climax control’, ‘extended pleasure’ of iets in die richting op staat. Op het condoom zit desensibiliserend glijmiddel. Het zorgt ervoor dat de eikel minder gevoelig wordt. Mannen die het moeilijk hebben met het uitstellen van de vroegtijdige ejaculatie hebben hier dus een voordeel van.

Soms zit er aan de buitenkant van het condoom ook nog opwindingsglijmiddel voor je partner. Dit zorgt vaak voor een tinteling of verwarming en dit verbetert de ervaring voor je partner terwijl het jou dus juist vertraagd! Het is dus een win-win situatie. (bron)

Veelgemaakte fout 3: Meteen overgaan tot medicijnen

Veel mannen willen natuurlijk zo snel mogelijk van het probleem af zijn. Veel van hen gaan op het internet op zoek naar allerlei medicatie en bestellen alles om maar hun orgasme uit te stellen. Meteen overgaan op medicijnen kan echter tegen je werken. Je weet vaak niet wat er in die medicijnen zit, en of deze stoffen wel goed voor je zijn.

Daarnaast is het vaak helemaal niet nodig om medicijnen te gebruiken. Er zijn namelijk verscheidene trucjes die je zelf thuis eens uit kunt proberen voordat je overgaat op medicijnen.

Voorbeelden van dit soort trucjes zijn:

  • Masturberen twee uur voor dat je seks hebt
  • Het gebruiken van dikke condooms zodat je de sensatie in de penis vermindert
  • Seks hebben met je partner bovenop, dit is vaak minder gevoelig voor jou
  • Diep inademen om de ejaculatie reflex te stoppen

Ook is er de knijptechniek: jij (of je partner) trekt jou af en stopt vlak voordat je klaarkomt. Voor 10-20 seconden knijp je (of je partner) in het ‘hoofd’ van de penis (eikel). Daarna laat je je penis weer los voor 30 seconden en ga je hierna door met masturberen. Dit proces herhaal je een aantal keer voordat je wilt dat je klaarkomt. Zo bepaal jij wanneer dit gebeurt.

Daarnaast is er nog de stop-go techniek: het is redelijk hetzelfde als de knijptechniek. Wanneer je zelfverzekerd genoeg bent over het uitstellen van je orgasme, dan kun je seks hebben en stoppen en weer starten wanneer dit nodig is.

Tot slot kan je leefstijl ook invloed hebben op of je sneller of minder snel ejaculeert. Probeer dus ook te kijken naar de leefstijl die je hebt. Soms kunnen aanpassingen hierin de vroegtijdige ejaculatie helpen voorkomen. Denk hierbij aan het stoppen met roken, minder alcohol drinken en, wanneer je overgewicht hebt, afvallen. (bron)

Veelgemaakte fout 4: Niet de juiste medicijnen

Wanneer de trucjes niet werken, dan moet je waarschijnlijk toch overgaan op medicijnen. Wel is het dan belangrijk dat je goed onderzoek doet naar welke medicijnen goed zijn en welke niet. Je kunt niet zomaar ieder medicijn dat zegt dat het helpt uit gaan proberen. Onderzoek is dus een must.

Wanneer je de verkeerde medicijnen gebruikt, kan dit namelijk nog veel ergere gevolgen hebben dan een vroegtijdige ejaculatie.

Het beste is om simpelweg naar de dokter te gaan en de dokter je medicijnen voor te laten schrijven. Deze weet wat goed is en wat niet en vraagt ook naar welke andere medicijnen je gebruikt zodat de twee medicijnen niet tegen elkaar gaan werken of dat je rare bijwerkingen krijgt.

Ook kun je kijken naar de medicijnen die je al gebruikt. Zo zijn er namelijk medicijnen die te snel klaarkomen veroorzaken. Er zijn ook medicijnen die een ejaculatie juist vertragen. Dit zijn met name medicijnen die gebruikt worden om depressies te behandelen.

Deze medicijnen zijn er ook voor mannen die niet depressief zijn. Wanneer dit type medicijn wordt toegediend aan mannen die vroegtijdige ejaculatie ervaren, kan het helpen om het orgasme tot enkele minuten uit te stellen.

Veel voorgeschreven medicijnen

Geneesmiddelen die voor dit type behandeling worden gebruikt, omvatten selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s), zoals fluoxetine (Prozac), paroxetine (Paxil) of sertraline (Zoloft). Daarnaast worden tricyclische antidepressiva voorgeschreven, zoals clomipramine (Anafranil).

Sommige mannen met die het probleem hebben van te vroeg klaarkomen kunnen ook baat hebben bij geneesmiddelen die fosfodiësteraseremmers worden genoemd. Dit zijn medicijnen als sildenafil (Viagra), vardenafil (Levita) en tadalafil (Cialis). Een fosfodiësteraseremmer kan alleen of in combinatie met SSRI worden gebruikt.

Eén medicijn moet tegelijkertijd worden gestart, bij voorkeur in een lage dosis.

Er zijn ook mannen die te vroeg klaarkomen en kunnen profiteren van een vermindering van stimulatie die ze ervaren tijdens de seks. Hiervoor heb je een aantal crèmes die je over de penis smeert. Deze verdoven de penis gedeeltelijk om stimulatie te verminderen.

Zoals eerder al genoemd kan ook het gebruik van speciale condooms helpen bij het uitstellen van de ejaculatie. De crèmes en de condooms kunnen het plezier tijdens het vrijen wel beïnvloeden, maar dat doet een vroegtijdige ejaculatie ook. Het is aan jou om te bepalen wat het beste werkt.

Kijk bij iedere medicijn altijd goed naar de bijwerkingen en té vaak medicijnen gebruiken is nooit goed. Probeer dus altijd de medicijnen alleen te gebruiken wanneer het echt nodig is.  (bron)

Veelgemaakte fout 5: Niet alles is lichamelijk

Heel vaak denken mannen direct dat er iets mis is lichamelijk wanneer zij te vroeg klaarkomen. Natuurlijk is het probleem zelf lichamelijk, maar de oorzaak kan mentaal zijn of liggen bij de leefstijl die je hanteert. Je hoeft niet per se iets te hebben of ziek te zijn om last te hebben van vroegtijdige ejaculatie.

Zo kan het zijn dat je slecht eet en (bijna) nooit sport of beweegt. Het krijgen van een erectie heeft altijd te maken met de bloedstroom. Veel mannen verwarren werken en stress hebben met beweging en sport.

Alleen werken is helaas niet genoeg; je krijgt dan niet genoeg beweging.

Elke dag 10-15 minuten besteden aan wat oefeningen kan al genoeg zijn om je bloed goed te laten stromen. Qua voeding is het goed om verwerkte koolhydraten, suikerhoudende voedingsmiddelen/ dranken en gefrituurd voedsel te laten staan. Dit kan je ook helpen om minder vroeg klaar te komen. (bron)

Ook kan het zo zijn dat je een vroegtijdige ejaculatie hebt door psychologische oorzaken. Zo kan stress, depressie, relatieproblemen, onzekerheid, schuld en het idee dat je niet goed genoeg presteert ervoor zorgen dat je te vroeg klaarkomt. (bron)

Tot slot kan té veel masturberen of heel vaak porno kijken (en daarbij masturberen/ klaarkomen) ervoor zorgen dat je snel klaarkomt. Probeer je dus soms een beetje in te houden zodat je je partner kunt bevredigen tijdens de geslachtsgemeenschap! (bron)

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *