shopify visitor statistics

Vertraagde Zaadlozing: Even Vervelend als Vroegtijdig Orgasme

Ejaculatio retardata, ofwel vertraagde zaadlozing, bestaat in verschillende vormen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je tijdens het masturberen moeite hebt met ejaculeren, en dat het dan maar net lukt, terwijl het met seksueel contact helemaal niet gebeurt. Andersom is ook een optie; door middel van zelfbevrediging is een zaadlozing onmogelijk en met seksueel contact lukt het soms met heel erg veel moeite. Je hebt ook de anhedonische zaadlozing. Hierbij vindt er wel een zaadlozing plaats, maar ervaar je qua gevoel geen orgasme.

Een retrograde zaadlozing is hier het tegenovergestelde van. Je ervaart dan wel het gevoel van het klaarkomen, maar er is verder geen zaadlozing. Bij anejaculatie is het zo dat je nooit een zaadlozing ervaart. In dit geval wordt er vaak pas aan de bel getrokken wanneer er een kinderwens in het spel komt.

Vertraagde zaadlozing kan soms dezelfde oorzaken hebben als een vroegtijdig orgasme. Oorzaken hebben nu eenmaal op ieder individu een ander effect. Zo kan bij de een spanning en prestatiedrang leiden tot een vroegtijdig orgasme, terwijl dit bij de ander er juist voor zorgt dat een zaadlozing haast onmogelijk lijkt te zijn.

Anhedonische zaadlozing

Zoals net al benoemd is, is een anhedonische zaadlozing een ejaculatie zonder dat je het genot van een orgasme ervaart. Dit kan steeds weer een teleurstellend gevoel geven. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner is het verwarrend. Je partner zal denken dat je klaargekomen bent, terwijl dat voor jouw gevoel niet zo is. Je zult je aan jezelf twijfelen en afvragen waarom dit gebeurt. Dit komt door het gebrek aan een bepaalde stof in je hersenen die je normaal het gevoel van een orgasme geven. Helaas is er nog weinig informatie over deze zaadlozingsstoornis, omdat er nog maar weinig onderzoek naar gedaan is. Wanneer dit wel gebeurt, is er kans dat er een passend medicijn op de markt komt, zodat jij weer vol genot een plezierig seksleven kunt ervaren.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Retrograde zaadlozing

Bij een retrograde zaadlozing is het zo dat je wel het plezierige gevoel van een orgasme ervaart, maar dat er geen zaadlozing plaatsvindt. Dit is vaak een probleem dat zich in de blaas bevindt en niet in de hersenen. Het sperma gaat in dit geval niet via de urinebuis naar buiten, maar loopt het terug naar achter, richting de blaas. Normaal gesproken sluit je blaas automatisch de uitgang naar je urinebuis tijdens een zaadlozing, maar in het geval van retrograde zaadlozing niet. De blaasuitgang blijft geopend, waardoor het sperma de blaas in kan lopen. Kenmerken van retrograde zaadlozing zijn geen of weinig vrijkomend zaad bij het orgasme en troebele urine na de zaadlozing.

Door je urine te laten onderzoeken, kun je vaststellen of dit het probleem is waar je last van hebt. Als dit het geval is, kan het zo zijn dat je een beschadigde blaasuitgang is waardoor deze niet optimaal functioneert. Dit kan een gevolg zijn van een eerdere operatie aan je blaas of prostaat, of door een operatie daar in de buurt. Daarnaast kun je kijken naar welke medicatie je gebruikt. Sommige medicijnen hebben deze klacht als eventuele bijwerking. Gelukkig is een retrograde zaadlozing met de juiste medicatie goed te verhelpen. Dit komt doordat het een lichamelijk probleem is en geen psychisch probleem.

Let op, om direct de tips waar ik het meest positief over ben te ontdekken, de tips die je helpen bij het uitstellen van je ejaculatie, raad ik je aan hier verder te lezen.

 

Anejaculatie

Als je last hebt van anejaculatie krijg je nooit een orgasme of zaadlozing; het tegenovergestelde van een vroegtijdige zaadlozing dat veel vaker voorkomt, maar niet bepaald prettiger. Niet kunnen klaarkomen kan verschillende oorzaken hebben. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het ligt aan de medicatie die je gebruikt. Sommige stoffen, in bijvoorbeeld antidepressiva, zorgen ervoor dat het ejaculatiereflex vertraagd wordt. Vaak weet je niet dat dit de oorzaak is of kan zijn, omdat je hiervan niet altijd op de hoogte gesteld wordt door je arts wanneer je de medicijnen meekrijgt.

Het kan ook het geval zijn dat je last hebt van opwindingsproblemen. Hierbij heb je teveel moeite om opgewonden genoeg te raken om klaar te kunnen komen. Je wordt dus te weinig geprikkeld om een orgasme aan te wakkeren. Dit is wel weer een psychisch probleem. Het kan zo zijn dat je jezelf niet goed genoeg kent en dat daardoor je simpelweg niet weet hoe je jezelf kunt bevredigen en wat je fijn aan vindt voelen.

Een manier om dit op te lossen is een kwestie van flink experimenteren. Je kunt je geremd voelen, waardoor je je niet durft te laten gaan. Dit zorgt voor een bepaalde mate van onzekerheid en spanning. In de meeste gevallen leidt spanning juist tot een te snelle zaadlozing, maar het kan dus ook leiden tot anejaculatie en je dus geen mogelijkheid tot klaarkomen ervaart.

Ejaculatio retardata

Ejaculatio retardata, ofwel vertraagd klaarkomen, komt veel minder vaak voor dan een vroegtijdige zaadlozing. Beide is niet prettig voor jou, maar ook niet voor je partner. Vaak wordt deze klacht pas aangekaart wanneer er een kinderwens ontstaat en dit deze wens belemmert. Een vertraagd orgasme kan ineens ontstaan, ongeacht je leeftijd. Het kan ook zo zijn dat je er al je hele leven last van hebt. Ook deze klacht kan ontstaan door het gebruik van medicatie als antidepressiva. Hierdoor heb je vele malen meer stimulatie nodig om een zaadlozing te forceren. Daardoor werkt antidepressiva wel effectief voor mensen die last hebben van vroegtijdige zaadlozingen.

Daarnaast is aangeleerd gedrag ook een mogelijke oorzaak van ejaculatio retardata, net zoals dat een oorzaak kan zijn bij vroegtijdig klaarkomen, alleen is het simpelweg op een andere manier aangeleerd. Als je in je jeugd gewend bent geraakt om alleen een orgasme te krijgen door bijvoorbeeld zacht tegen een kussen of laken te duwen met je geslachtsdeel, dan is dat de manier die jij aangeleerd hebt om klaar te kunnen komen.

Hierdoor is het erg lastig om opnieuw te wennen aan andere aanrakingen door hand of mond. Ook geslachtsgemeenschap kan al een zodanig andere vorm van stimulatie zijn, dat het onmogelijk is om een zaadlozing te krijgen. In dit geval is het verstandig om professionele hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een seksuoloog.

Ontdek de methodes en tips die te snel klaarkomen tegengaan, waar ik het meest positief over ben

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een methode ontwikkeld om je orgasme/zaadlozing uit te stellen, die veel mannen heeft geholpen. Je leert onder andere het volgende:

  • Veel voorkomende fouten die mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je ejaculatie uit te stellen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie zoveel mogelijk tegen te gaan. Mijn methode en tips zijn zonder zalfjes, pillen, of andere middelen om door te slikken.

Klik op deze link om meer te weten te komen over mijn methode en om hem uit te proberen.

Drs. Chris Coster

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *