shopify visitor statistics

Voortijdige Ejaculatie Voorkomen? Pak de Oorzaak Aan!

Zo’n 15 tot 30% van de mannen heeft er last van: voortijdig ejaculeren tijdens de seks. Een erg vervelend probleem waar mannen niet graag over praten.

Het kan leiden tot schaamte, een moeizaam seksleven, relatieproblemen en zelfs depressiviteit.

Om deze gevolgen van te snel klaarkomen te voorkomen, kun je een aantal dingen doen. Deze maatregelen worden in dit artikel uitgelegd.

Oorzaken van een voortijdige ejaculatie

Het hebben van een voortijdige ejaculatie kan komen door een aantal zaken. Cijfers leren dat het in ieder geval niet te maken heeft met leeftijd: vroegtijdig klaarkomen komt niet alleen voor in de puberteit, ook oudere mannen met meer ervaring hebben er last van.

Onrealistische doelen kunnen een oorzaak zijn van voortijdige ejaculatie. Door de druk van het goed willen presteren, en het idee dat seks minstens een half uur zou moeten duren (wat niet klopt: een ideale situatie is wanneer de penetratie 7 tot 10 minuten duurt), ontstaat er angst en onzekerheid. Door spanning en stress is er dan minder controle over de ejaculatie.

Er zijn mannen die van nature een overgevoelige penis hebben. Aanrakingen worden dan ervaren als extra gevoelig, en zorgen sneller voor een voortijdige ejaculatie.

De bekkenbodemspier speelt een belangrijke rol bij opwinding en het hebben en krijgen van een orgasme. Als deze spier te veel gespannen is, bijvoorbeeld door stress en spanning, kan dit leiden tot overmatige prikkeling waardoor er geen controle is over de ejaculatie en deze vroegtijdig ontstaat.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere oorzaken, die bijvoorbeeld te maken kunnen hebben met ziektes, de prostaat, genetische aanleg en een te lage concentratie van bepaalde stoffen in de hersenen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Vroegtijdig ejaculeren, wat kun je er aan doen?

Mannen die last hebben van vroegtijdig ejaculeren, hoeven niet te vrezen dat er helemaal niets aan te doen is. Er zijn een aantal tips en oefeningen die kunnen helpen bij het voorkomen van voortijdige ejaculatie.

Een voorbeeld hiervan is door het trainen van de bekkenbodemspier. Dit is de spier die je ook gebruikt om urine mee af te knijpen als je nodig moet plassen. Door deze spier vaker aan te spannen en weer te ontspannen, kun je hem trainen en wordt hij minder gevoelig. Hierdoor krijg je controle over de ejaculatie en kun je deze zelf uitstellen.

Een andere oefening is dat je je van tevoren inbeeldt hoe je graag zou willen dat de situatie er in de slaapkamer uit zou zien. Op die manier focus je je op de positieve aspecten van seks. Als je voordat je seks gaat hebben goed weet wat je graag wil en waar je je op moet concentreren, kan dit ervoor zorgen dat je erectie langer duurt en de ejaculatie wordt uitgesteld.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Houd rekening met jezelf

Er zijn nog veel meer oefeningen en handige tips te vinden die helpen bij het uitstellen van een ejaculatie. Elke man is anders, dus voor iedereen geldt dat een bepaalde oplossing het beste werkt. Het belangrijkste is dat je doet wat voor jou het meest prettig is, en dat jij en je partner een fijn seksleven kunnen hebben.

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *