shopify visitor statistics

Waarom Voorspel Helpt Tegen Vroegtijdige Ejaculatie

Seks is heerlijk! Maar het kan ook een bron van spanningen zijn. Heb jij bijvoorbeeld te maken met een vroegtijdige ejaculatie?

Dan stap je toch even wat minder zeker het bed in. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn! Want seks, dat is voornamelijk bedoeld om liefde te uiten en samen genot te ervaren.

Daarbij moet je spanningen uiteindelijk achter je kunnen laten. Natuurlijk hoort een beetje spanning er wel bij.

Als je last hebt van te vroeg klaarkomen, dan kan een goed voorspel uitkomst bieden. Lees verder over hoe een goed voorspel helpt tegen vroegtijdige ejaculatie

Wat is de reden van het te vroeg klaarkomen?

Allereerst is het belangrijk om de oorzaken van een vroegtijdige zaadlozing te kennen. Te snel klaarkomen kan door verschillende dingen worden veroorzaakt. In de meeste gevallen is de oorzaak psychisch.

Veel mannen hebben te maken met een zekere vorm van prestatiedrang. Hoewel seks helemaal niet bedoeld is als wedstrijd, wordt het vaak wel als zodanig benaderd. Het gevoel dat je jezelf moet bewijzen, moet je daarom ook zo snel mogelijk achter je laten!

Het is belangrijk om te bedenken waardoor jouw vroegtijdige ejaculatie veroorzaakt zou kunnen worden. Is het een vorm van faalangst of onzekerheid? Bedenk je dan dat jouw bedpartner je leuk vindt! Dat geeft al een flinke boost aan zelfvertrouwen.

Pieker er verder niet teveel over, maar bedenk wat je er aan kunt doen. Dat begint bij het voorspel!

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Voorspel

Veel mensen vergeten vaak het voorspel bij seks. Dat is ontzettend jammer, want dit is misschien wel het meest intieme onderdeel van een goede vrijpartij.

Er is tijd en ruimte om te zoenen, te strelen en te knuffelen, maar ook voor intiemere seksuele handelingen. Het voordeel van het voorspel, is dat je dit rustig af kunt wisselen.

Veel mensen denken echter dat het voorspel slechts bedoeld is om ‘snel op te warmen’, zodat de echte daad zo snel mogelijk verricht kan worden. Penetratie is echter helemaal niet het belangrijkste onderdeel van seks. Juist de opbouw naar deze seksuele daad, maakt het spel zo interessant en spannend.

Als je het voorspel slechts gebruikt als snelle ‘warming-up’, dan verhoog je de kans op een vroegtijdige zaadlozing. Er is (te) weinig tijd om je lichaam te laten kalmeren. Dus stop met haasten en start met genieten!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Waarom is voorspel belangrijk?

Veel mannen denken bij seks eigenlijk maar aan één ding: penetratie. Het penetreren van de partner wordt gezien als het hoogtepunt of het doel van seks, met het klaarkomen als de ultieme afsluiting daarvan. Het voorspel wordt dus vaak vergeten. Té vaak.

Een goed voorspel is belangrijk op zowel fysiek als emotioneel vlak. Het is een feit dat je zonder voorspel veel sneller klaarkomt. Dat heeft te maken met fysieke en emotionele gewenning – of juist het ontbreken daarvan.

Tijdens het voorspel went je lichaam immers aan seksueel contact met een ander lichaam. Elke keer dat je met iemand het bed deelt, moet je lichaam wennen aan seksueel contact. Het is namelijk alleen in een seksuele context, dat je penis of andere erogene zones worden aangeraakt. Het lichaam reageert hierop en moet daar even aan wennen.

Bij een vluggertje, wordt daaraan geen aandacht besteed. Het lichaam krijgt geen tijd om te wennen aan het contact, met een snellere zaadlozing als gevolg. Maar ook emotioneel gezien is het belangrijk om aan voorspel te doen. Seks is immers niet enkel en alleen bedoeld om te presteren, integendeel zelfs.

Seks is een samenspel, geen wedstrijd. Door elkaar in het voorspel te liefkozen, kun je wennen aan deze emotionele staat. De prestatiedrang zal dan ook afnemen, waardoor je de penetratie uiteindelijk langer vol zult houden.

 

Een lang(er) voorspel

Hierboven is genoemd waarom het voorspel zo belangrijk is. Het mag dus wel duidelijk zijn, dat we meer tijd moeten uittrekken aan het voorspel dan dat we normaal gesproken doen. Maar een langer voorspel, hoe werkt dat?

Heel simpel: neem uitgebreid de tijd om van elkaar te genieten. Het voorspel is niet bedoeld om elkaar zo snel mogelijk van alle kleding te ontdoen. Begin met alle kleding nog aan. Het zoenen wordt vaak haastig afgewerkt, om maar te komen tot intiemere seksuele handelingen. Besteed eens wat meer aandacht aan een goede zoen, en neem daar ook de tijd voor. Je zult zien dat het werkt!

Uiteindelijk verdwijnen de kledingstukken natuurlijk wel naarmate het voorspel langer duurt. Maar ook dan hoef je nog geen haast te maken. Je kunt best van elkaars lichaam genieten, zonder direct over te gaan tot orale stimulatie of geslachtsgemeenschap.

Denk bijvoorbeeld eens aan het geven van een heerlijke massage. Vanzelfsprekend mag deze massage wel spannend en een tikkeltje brutaal zijn!

Klaarkomen mag!

Een ander feit is, dat veel mensen niet klaarkomen tijdens het voorspel. Maar het is helemaal niet verboden om al tijdens het voorspel klaar te komen. Ook kun je er voor kiezen om je vriendin of vrouw al naar een eerste hoogtepunt te brengen.

Wanneer je zelf bent klaargekomen tijdens het voorspel, dan kun je het tijdens de geslachtsgemeenschap wat langer volhouden. Besteed tijdens het voorspel bijvoorbeeld eens aandacht aan het geven en ontvangen van orale seks.

Vergeet het naspel niet

Het voorspel kan dus helpen om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. Maar vergeet na de seks ook niet samen te genieten van een intiem naspel. Seks draait immers om liefkozen en geliefkoosd worden, en het naspel speelt daarin een belangrijke rol.

Tijdens het naspel kun je alle emoties en spanningen die bij seks komen kijken, achter je laten. Geniet van elkaars aanwezigheid en ontspan! Raak je weer opgewonden tijdens het naspel? Dan kun je natuurlijk beginnen met een ‘extra ronde’!

Conclusie

Seks draait om samenzijn en liefde tonen. Maar natuurlijk ook om lust! Veel mannen ervaren tijdens de seks echter een zekere mate van prestatiedrang.

Soms kan dat leiden tot spanningen en zelfs tot te vroeg klaarkomen. Het voorspel speelt een hele belangrijke rol bij het voorbereiden van zowel lichaam als geest op de seks. Het heeft dus ook invloed op het (te vroeg) klaarkomen.

Een goed voorspel kan daarom leiden tot het uitstellen van de zaadlozing. Dit komt jouw seksleven en dat van je partner dus zeker ten goede!

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *