shopify visitor statistics

Voortijdige Ejaculatie Voorkomen? Ja, het kan!

Het komt vaak voor dat mannen snel klaarkomen, te snel. De vrouw heeft dan nog niet haar hoogtepunt bereikt, waardoor dit kan leiden tot teleurstelling en frustratie aan beide kanten.

Als je beter wil presteren in bed, is het belangrijk dat je het langer vol kunt houden. Een voortijdige ejaculatie voorkomen, heeft alles te maken met controle. Dit bekent dus dat je wel controle kunt krijgen over jouw orgasme en ejaculatie.

Zo houd je het als man langer vol en kunnen jullie samen langer en intenser van seks genieten. Een voortijdige ejaculatie voorkomen, is aan te leren door middel van verschillende oefeningen.

Je hebt nu alleen nog de juiste informatie en tips nodig om aan de slag te gaan! Lees dit artikel voor meer informatie en tips.

Definitie voortijdige ejaculatie

Er is sprake van een voortijdige ejaculatie of vroegtijdige zaadlozing, wanneer de zaadlozing van de man sneller plaatsvindt dan hij of zijn partner wenst. Deze voortijdige zaadlozingen gebeuren meestal vlak vóór of kort na de penetratie.

Wanneer een zaadlozing optreedt voor het stadium van een orgasme wordt dit hypotone ejaculatio praecox genoemd. De zaadlozing is dan zwak en er is amper of geen sprake van het beleven van een orgasme. Anderzijds kan er sprake zijn van te snel tot een orgasme komen, hypertone ejaculatio praecox genoemd. Wel is het lastig vast te stellen waar nu precies de grens ligt van een voortijdige en een normale zaadlozing.

Dit klinkt misschien allemaal ingewikkelder dan het is, maar laat dit nou net een veel voorkomend probleem zijn waar veel mannen last van hebben. Het goede nieuws is gelukkig dat het geen onoplosbaar probleem is.

Het is daarnaast goed om te weten dat een groot deel van de mannen vindt dat hij te snel klaarkomt. Je bent dus zeker niet de enige en misschien heb je voor jezelf te hoge verwachtingen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Seksuele ontevredenheid heeft negatieve invloed op relatie

Uit veel onderzoeken blijkt dat ontevredenheid over het seksleven vaak leidt tot vreemdgaan. Wanneer seksuele bevrediging uitblijft, kan dit een negatieve invloed op een relatie hebben. Een vrouw zal dit misschien niet snel toegeven, maar des te belangrijker is het om dit bespreekbaar te maken.

Voordat je jezelf op de vrouw richt en haar behoeftes beter leert kennen, is het noodzakelijk om als man de controle over je eigen lichaam te verkrijgen. Het is immers lastig om jouw sekspartner te bevredigen wanneer jij binnen 3 minuten al overvallen wordt door een orgasme of zaadlozing. Een vroegtijdige ejaculatie voorkomen, is dus iets waar je snel mee aan de slag moet.

Voordat je aan de slag gaat, is het raadzaam om je partner op de hoogte te stellen van je probleem en haar te vertellen dat je hiermee aan de slag gaat. Je kunt hoogstwaarschijnlijk rekenen op begrip en medewerking, zodat jullie dit probleem samen aanpakken.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Leer de stadia van jouw seksuele opwinding kennen

Seksuele opwinding is de geestelijke en lichamelijke voorbereiding op geslachtsgemeenschap. Seksuele opwinding vindt vaak plaats tijdens het voorspel, maar vaak loopt de opwinding hiervoor al hoog op.

Bij een man is dit te herkennen aan een erectie en het afscheiden van voorvocht. Bij een vrouw zwellen de schaamlippen op en komt er vocht vrij. Dit alles is bedoeld om de lichamen klaar te maken voor penetratie. Je kunt bij jezelf herkennen wanneer jouw seksuele opwinding toeneemt.

Let hierbij op de lichamelijke signalen zodat je kunt voorkomen dat de opwinding te heftig toeneemt. Dit is een manier om te zorgen dat je minder snel klaarkomt. Natuurlijk gaat dit je de eerste keer niet meteen lukken, dus neem de tijd om jouw lichamelijke signalen en sensaties te leren herkennen.

Wanneer je korte pauzes en onderbrekingen inlast tijdens het voorspel of de daad zelf, stel je dus een voortijdige ejaculatie en een orgasme uit. Een leuk bijkomend voordeel is dat dit het voor jouw partner ook een stuk spannender maakt. Haar orgasme en seksuele opwinding zal in heftigheid toenemen wanneer je zorgt voor deze pauzes tussendoor.

Besteed aandacht aan het voorspel

Veel vrouwen genieten van het voorspel, sommige vrouwen vinden zelfs het voorspel belangrijk dan de daadwerkelijke gemeenschap. Tijdens het voorspel kun je ervoor zorgen dat je sekspartner klaarkomt en dat zij vooraf al volop geniet.

Wanneer je weet dat je een tweede keer klaar kunt komen, is het ook slim om tot een zaadlozing te komen tijdens het voorspel. Een tweede orgasme laat namelijk langer op zich wachten en zo zorg je dat jij hier langer over doet tijdens de penetratie.

Je hebt geen haast

Neem de tijd en doe rustig aan, seks is tenslotte bedoeld om samen van te genieten. Tijdens de seks is het niet alleen leuker om van standjes te wisselen, maar dit zorgt er ook voor dat je een voortijdige ejaculatie voorkomt.

Wanneer je merkt dat een bepaald standje gaat zorgen voor een te snel hoogtepunt, wissel dan naar een minder stimulerend standje. Je leert op deze manier ook welk standje het lekkerste is voor jouw partner. Behalve het wisselen van standjes, kun je ook kiezen om een condoom te dragen wanneer je dit niet al deed. Een condoom zorgt simpelweg voor minder wrijving tijdens de penetratie. Een goede manier dus om het langer vol te houden.

Voel je je onder druk staan of ervaar je een opgejaagd gevoel tijdens de seks? Dergelijke gevoelens tijdens de seks kunnen ontstaan door de druk die je op jezelf legt. Dit kan te maken hebben met faalangst of door het hebben van een onrealistisch verwachtingspatroon. Focus je daarom op de seks zelf en op je partner, blijf in het moment.

In gesprek gaan met je partner over jullie verwachtingen en behoeftes op seksueel gebied kan ook erg inzichtgevend zijn en is daarom zeker aan te raden. Nogmaals, je hebt geen haast!

Ontspan je spieren en focus op je ademhaling

Jezelf ontspannen speelt een grote rol bij een voortijdige ejaculatie voorkomen. Een rustige ademhaling verlaagt de spanning zowel geestelijk als lichamelijk. Adem daarom rustig in door je neus en adem langzaam weer uit door je mond. Wanneer je dit vaker herhaalt, merk je al gauw het effect.

Let ook op de ontspanning van je spieren en probeer zo min mogelijk op je armen te leunen of een andere houding aan te nemen waardoor de spierspanning toeneemt. Het is namelijk bewezen dat spanning en stress het proces van een voortijdige zaadlozing versnellen.

Al deze tips zijn eenvoudig toe te passen en ook hier geldt: oefening baart kunst! Wil je meer weten over dit probleem? Lees dan eens het  onderstaande eBoek over vroegtijdige ejaculatie of bekijk de andere artikelen.

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *