shopify visitor statistics

Voortijdige Zaadlozing, Wat is het en Wat Doe Je er Aan?

Als je niet of niet echt aan vrijen toe komt dan is er sprake van voortijdige zaadlozing, ook wel premature ejaculation genoemd. De ejaculatie vindt sneller dan gehoopt en verwacht plaats om diverse redenen. De voornaamste reden is een soort van overspannenheid van de spieren. Stress zou hiervan een oorzaak kunnen zijn.

Seks hoort een ontspannende aangelegenheid te zijn. Sommige mensen zijn er echter zodanig mee bezig in hun hoofd, dat het een zekere mate van stress oplevert. Dit veroorzaakt spanningen die niet gewenst zijn. De penis en de schaamstreek kunnen hierdoor overgevoelig raken. Simpel gezegd zou een vroegtijdige zaadlozing dus te voorkomen zijn door juist van de seks te genieten in plaats van je er zorgen over te maken.

Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Met name wanneer je vaker last hebt van te vroeg klaarkomen kan het stress opleveren. Je komt dan als het ware in een vicieuze cirkel terecht. Nadat het gebeurt, zit je er namelijk mee in je hoofd en de eerstvolgende keer dat je seks gaat hebben, zal je er weer aan denken. Denken aan de vroege zaadlozing en het hopen dat dit niet gebeurt, brengt echter negatieve spanningen en gevoeligheden met zich mee. Ontspanning is dus erg belangrijk als je van plan bent om het bed te gaan delen met iemand. Je zal je hierbij volledig op je gemak moeten voelen.

Wanneer noemen we een zaadlozing ‘te snel’?

Snel klaarkomen hoeft geen probleem te zijn als het eenmalig of af en toe voor komt. Als het een structurele situatie is dan wordt het een probleem. Dit probleem uit zich zowel fysiek als mentaal, doordat mensen minder overtuigend het bed in zullen stappen. Het feest is dan namelijk vaak al voorbij voordat de daadwerkelijke seks begonnen is.

Bovendien kom je dan nauwelijks aan vrijen toe. Zeker wanneer de zaadlozing gedaan is, gaan de behoeftes aan seksuele inspanningen van de vrouw ook achteruit. We noemen een zaadlozing vroegtijdig wanneer het klaarkomen gebeurt binnen een halve minuut nadat de penis in de vagina is terecht gekomen en aan de daadwerkelijke spanningen wordt blootgesteld.

Soms gebeurt het klaarkomen zelfs voordat de seks is begonnen, omdat het voorspel ook gevoelig kan zijn. Wanneer hierbij seksuele stimulatie plaatsvindt en het klaarkomen binnen twee minuten gebeurt, noemen we dit ook vroegtijdig.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Enkele tips om de prestaties in bed te verbeteren

De meest gebruikte methode om de zaadlozing uit te stellen is de start-stop methode. Hierbij gaat het voornamelijk om het inlassen van pauzes op verschillende manieren tijdens de seks. Zo kan je er uiteindelijk met een aantal keer oefenen voor zorgen dat je het langer volhoudt. Je kan ook proberen aan dingen te denken die seksueel niet opwindend zijn.

Toch is dit tijdens de seks vaak lastig. Het aan- en ontspannen van de bilspieren kan ook werken. Daarnaast zijn er tal van hulp biedende condooms en medicijnen in de markt aanwezig. Je kan dus gerust voor jezelf bepalen welke methode je het prettigste vindt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *