shopify visitor statistics

Was te Snel Klaarkomen Vroeger ook al een Probleem?

Er zijn een aantal zaken in het leven van de man die hem tevreden maken en houden. Op zondagavond rustig en ongestoord voetbal kunnen kijken, een of meerdere grote auto’s in zijn garage hebben staan en seks waarbij ze het langer dan twee minuten volhouden.

Het leven van een man kan zo simpel zijn, ware het niet dat het leven tussen de lakens zo gecompliceerd kan zijn.

Mannen zijn geïnjecteerd met een eeuwenoud verlangen naar goede prestaties in de slaapkamer. Ze zijn gevoelig voor complimenten over hun seksuele prestaties en willen hun bedpartners imponeren met indrukwekkende capriolen, die uiteindelijk moeten leiden tot een hoge mate van genot bij de vrouw. Nieuwe standjes worden uit de kast gehaald, nieuwe technieken worden toegepast en de meesten zijn niet vies van een uitgebreid voorspel. Als de man zijn vrienden weer ziet in de kroeg is de kans aanwezig dat hij meteen begint te pronken over zijn seksuele prestaties van afgelopen nacht.

De keerzijde van de seksuele prestatiedrang

Er is echter ook een keerzijde van de drang naar goede seksuele prestaties. Niet iedereen heeft namelijk het zelfvertrouwen, de ervaring en de skills in huis om een vrouw seksueel te bevredigen. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar er zijn enorm veel factoren waar een man rekening mee moet houden.

Het niet beheersen van allerlei opwindende technieken en standjes is een probleem dat te overzien is. Vaak word je, naarmate je meer ervaring krijgt, wat handiger in bed. Als je een vaste partner hebt, praten jullie over de seks en voelen jullie elkaar naar verloop van tijd perfect aan. Er is echter een probleem waar veel mannen tegenaan lopen en waarvan ze niet goed weten hoe ze dit moeten oplossen. Het gevolg?

 • Een gebrekkig zelfvertrouwen
 • Een negatief zelfbeeld
 • Gevoelens van schaamte
 • Angst voor geslachtsgemeenschap
Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Het probleem van te snel klaarkomen

Het probleem waarover we het hebben is natuurlijk te snel klaarkomen. Veel mannen ondervinden problemen met het uithoudingsvermogen tijdens de seks. Dit betekent niet dat ze na twee minuten uitgeput zijn, integendeel, ze hebben vaak erg veel energie tijdens de geslachtsgemeenschap. Het probleem is echter dat deze mannen vaak erg snel klaarkomen. Dit kan binnen enkele stoten, een minuutje of binnen twee minuten zijn. Je hebt het gevoel dat je eigenlijk nog niet begonnen bent, maar je komt al wel klaar. Als man wil je indruk maken op je vrouw, haar bevredigen en haar een seksleven bieden waar ze van geniet. Als je telkens te snel klaarkomt, wordt het wel een hele lastige zaak om je vrouw te bevredigen.

Vaak reageert de vrouw lachend of verbaasd na een vroege ejaculatie. Ze glimlacht vriendelijk en probeert je gerust te stellen door te zeggen dat het niet erg is, maar diep van binnen weet je dat dit niet de waarheid is. Natuurlijk wil ze je niet kwetsen en ze vindt het waarschijnlijk heel erg vervelend en sneu voor je, maar ze baalt ook. Ze wil een man die haar seksueel kan bevredigen en niet iemand die telkens te vroeg klaarkomt. Je schaamt je voor je seksuele prestaties en wordt onzeker. Je kunt gevoelens van angst ontwikkelen voor de geslachtsgemeenschap en daarnaast kan je relatie onder druk komen te staan. Je beseft dat er een kans bestaat dat je vrouw op een gegeven moment haar heil elders gaat zoeken.

2fast2furious

Let op, om direct de tips waar ik het meest positief over ben te ontdekken, de tips die je helpen bij het uitstellen van je ejaculatie, raad ik je aan hier verder te lezen.

 

Het orgasme: meer dan een zaadlozing

Het orgasme is meer dan alleen een zaadlozing. Een orgasme is een climax van geestelijke en lichamelijke opwinding. De opwinding begint bij nul en loopt langzaam op als je geprikkeld wordt door seksuele of erotische gedachten. Deze opwinding heb je onder controle en bij het afdwalen van je gedachten, bewust of onbewust, zal de seksuele opwinding weer verdwijnen. Tijdens de seks wordt deze opwinding erg gestimuleerd. Mannen staan erom bekend af en toe beestachtige trekjes te kunnen tonen tijdens de seks, omdat de opwinding zo groot wordt.

De opwinding wordt langzaam hoger tijdens de seks, totdat er op een gegeven moment een point of no return wordt bereikt. Dit is het moment dat enkele seconden voor de zaadlozing ontstaat. Als dit moment aanbreekt, weet je dat je binnen enkele seconden gaat klaarkomen en is er niets meer aan te doen. De opwinding kan niet meer gecontroleerd worden en verandert snel in een orgasme.

Voortijdige zaadlozing

Bij een voortijdige zaadlozing voelt de man niet zo goed hoe hoog zijn opwinding al is. Ineens is daar het point of no return en dan weet je als man al genoeg. Het klaarkomen kan niet meer worden gestopt. Het beheersen van de seksuele opwinding en het daarmee voorkomen van een te snelle zaadlozing is vooral een kwestie van ervaring. Het is dan ook niet onlogisch dat de meeste mannen die problemen hebben met een te vroege zaadlozing, jonge mannen zijn.

Waarom kom ik te snel klaar?

Er zijn echter een hoop mannen die op latere leeftijd last blijven houden van vroegtijdig klaarkomen. Er zijn een aantal oorzaken te vinden die dit verschijnsel kunnen verklaren.

Gevoelig lichaam

Sommige mannen hebben nou eenmaal een lichaam dat gevoeliger is dan andere lichamen. Het voordeel is dat je wellicht nog meer overweldigd bent door de seks en meer geniet dan andere mannen. Het nadeel is dat je vaak te vroeg klaarkomt om je partner optimaal te bevredigen.

Geen beheersing

Voor sommige mannen is de opwinding en de stimulatie van seks gewoon te veel. Je krijgt al snel het gevoel alsof je niet meer kan stoppen zodra je eenmaal begonnen bent. Het is alsof je met je fiets van een steile berg afrijdt en eigenlijk al direct merkt dat je remmen het niet doen. De controle is weg en je fietst zo door naar een orgasme.

Masturbatie

Raar maar waar: te veel masturbatie in je tienerjaren kan ervoor zorgen dat je lichaam anders reageert op seks. Je hebt je lichaam jarenlang geleerd om zich te focussen op de verkeerde dingen, namelijk het zo snel mogelijk klaarkomen bij opwinding.

rustig aan

Uithoudingsvermogen in cijfers

70% van de mannen heeft aangegeven dat ze wel eens te maken hebben met een vroegtijdige zaadlozing. Het gemiddelde uithoudingsvermogen van een man met vroegtijdige ejaculatie is 1.8 minuten, terwijl een ‘normale’ man het gemiddeld 7.3 minuten volhoudt. 7 minuten is eigenlijk al te kort om je partner optimaal te bevredigen, maar gelukkig is hier de duur van het voorspel niet bij ingerekend. In tabel 1 is een overzicht te zien van de gemiddelde duur van een vrijpartij.

1 tot 5 minuten 6 tot 10 minuten 11 tot 15 minuten 15 tot 30 minuten Langer dan 30 minuten
20% 35% 25% 15% 5%

Tabel 1: gemiddelde duur van geslachtsgemeenschap

Wat willen koppels zelf?

Een belangrijke vraag is natuurlijk: hoe lang vinden koppels dat seks gemiddeld zou moeten duren? Natuurlijk verschilt dit per koppel, maar gemiddeld kwam een Amerikaans onderzoek uit op deze gegevens:

 • De meeste koppels vinden dat seks tussen de 7 en 13 minuten zou moeten duren.
 • Twee minuten werd als veel te kort ervaren.
 • 3 tot 7 minuten werd als net genoeg ervaren.
 • 30 minuten werd als veel te lang ervaren.

Ander onderzoek laat daarnaast zien dat:

 • Er gemiddeld 5 tot 9 minuten besteed werd aan voorspel.
 • Er gemiddeld 10 tot 14 minuten besteed werd aan seks.

Te snel klaarkomen: een taboe onderwerp

Voor veel mannen is het bespreken van seksuele wanprestaties een taboe onderwerp. Ze schreeuwen het van de daken als het goed gaat, maar zodra er problemen zijn, zoals te snel klaarkomen, zwijgt men in alle toonaarden. Op deze manier wordt het probleem opgekropt en is het moeilijk om deze mannen te helpen. Ook missen zij belangrijke communicatie naar hun partner toe, omdat ze het niet fijn vinden om erover te praten. Met alle gevolgen van dien. Wil je af van je vroegtijdige ejaculaties? Communiceer dan met je partner en zoek samen naar een geschikte oplossing.

Te snel klaarkomen is zo 1950

We kunnen het onszelf misschien niet meer voorstellen, maar er was een tijd dat vrouwen eigenlijk enkel uit plichtsbesef met hun man naar bed gingen. Vrouwen genoten niet van seks, seks diende enkel als middel om de man te voorzien van genot en opwinding. Het ging niet om seks die voor beiden fijn was, maar enkel om het klaarkomen van de man. Het maakte in die tijd natuurlijk niet uit hoe lang jij het volhield als man en eigenlijk hoopte de vrouwen er steeds vurig op dat het zo snel mogelijk weer voorbij zou zijn.

Verschuiving van seks voor mannen

Anno nu is seks gelukkig enorm veranderd. Seks gaat niet meer over het genot van de man, maar om het genot voor de man en vrouw. Samen probeer je elkaar te bevredigen en de focus ligt op het geven van een orgasme aan zowel de man als de vrouw. Als man kun je niet achterblijven en dien je ervoor te zorgen dat je jouw vrouw te allen tijde kunt voorzien van seksueel genot.

Deze verschuiving van seks is voor veel mannen positief (zij kunnen excelleren in de slaapkamer), maar helaas voor een deel van de mannen ook negatief. Zij hebben nog steeds een natuurlijke oerdrift naar een snelle ejaculatie en kunnen hier dan ook weinig aan doen. Gelukkig zijn er verschillende methodes die je erbij kunnen helpen om je ejaculatie onder controle te houden en waarmee je het weer langer vol kunt houden tussen de lakens!

Ontdek de methodes en tips die te snel klaarkomen tegengaan, waar ik het meest positief over ben

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een methode ontwikkeld om je orgasme/zaadlozing uit te stellen, die veel mannen heeft geholpen. Je leert onder andere het volgende:

 • Veel voorkomende fouten die mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je ejaculatie uit te stellen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie zoveel mogelijk tegen te gaan. Mijn methode en tips zijn zonder zalfjes, pillen, of andere middelen om door te slikken.

Klik op deze link om meer te weten te komen over mijn methode en om hem uit te proberen.

Drs. Chris Coster

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *