Ultieme Stappenplan Om Vroegtijdig Klaarkomen te Voorkomen

Iedereen die ooit te snel is klaargekomen, weet dat dat niet bepaald een pretje is. Als een wilde vrijpartij ineens wordt afgebroken omdat jij je orgasme niet langer kan uitstellen, dan is dat natuurlijk een gênante en ongemakkelijke situatie. Als dit vaker gebeurt, dan kan zelfs een enorm negatief effect op je seksleven en je zelfvertrouwen hebben.

Mannen die vaak te vroeg klaarkomen, willen dit probleem dan ook maar wat graag oplossen. Vaak hebben ze echter niet de kennis die ze nodig hebben om dat te kunnen doen. In dit artikel ga ik daar iets aan doen. Aan de hand van het ultieme stappenplan in dit artikel kun jij ervoor zorgen dat je minder snel klaarkomt. Dit plan bestaat uit de volgende 6 stappen:

  1. Koop speciale condooms
  2. Stop met roken en drinken
  3. Ga stress zoveel mogelijk uit de weg
  4. Ga meer sporten
  5. Oefen met de start-stoptechniek
  6. Train je PC-spier met Kegeloefeningen

Stap 1: Koop speciale condooms

Het stappenplan in dit artikel is over het algemeen meer voor de lange termijn bedoeld. De meeste van deze stappen zullen er over een langere periode voor zorgen dat je steeds later klaarkomt. Dat is op zichzelf natuurlijk prima, maar ook in de tussentijd wil je natuurlijk gewoon normale seks hebben. De eerste stap is daarom om te investeren in een tijdelijke oplossing, namelijk speciale condooms.

Dit zijn condooms die er speciaal voor zijn gemaakt om je orgasme uit te stellen. Dit doen ze door ervoor te zorgen dat je minder voelt tijdens de seks. Voor de meeste mensen zou dat een reden zijn om deze condooms niet te gebruiken, maar als jij vaak te vroeg klaarkomt, dan kan het helpen om minder heftige seksuele prikkels te ervaren tijdens de seks. De bekendste van deze condooms is de Durex Performa, maar er zijn ook genoeg andere (veelal goedkopere) merken.

Deze condooms bereiken dit effect deels doordat ze vrij dik zijn, maar vooral vanwege de verdovende stoffen die aan deze condooms zijn toegevoegd. Deze condooms bevatten één of meerdere stoffen, meestal de stof benzocaïne, die ervoor zorgen dat je penis minder gevoelig wordt. Dit heeft het effect dat je later klaarkomt.

“Benzocaïne wordt ook gebruikt bij plaatselijke verdovingen.”

Waarschijnlijk zie je meteen al wel dat dit geen ideale oplossing is. Als jij minder voelt tijdens de seks, dan zal je er ook minder van genieten. Bovendien moet je goed opletten dat het condoom niet binnenstenbuiten zit, anders verdoof je alleen je partner. Je moet dit dus echt zien als een tussenoplossing, iets om je seksleven wat te verbeteren voordat je probleem écht is opgelost. Die echte oplossing, die vind je in de rest van het stappenplan.

Stap 2: Stop met roken en drinken

Ergens weten we allemaal wel dat het gebruik van alcohol en tabak niet goed voor ons is. Omdat de meeste mensen echter wel een biertje lusten, en ook vrij veel mensen nog steeds van een sigaretje houden, willen we hier liever niet over nadenken. Toch kun je dit beter wel doen, niet alleen met het oog op je gezondheid, maar ook als je iets aan je vroegtijdig klaarkomen wil doen.

Roken is iets wat gelukkig steeds minder mensen doen, maar er is nog steeds best een grote groep mensen die niet van hun sigaretjes af kunnen blijven. Als jouw gezondheid niet genoeg is om je te overtuigen om te stoppen met roken, dan is later klaarkomen het je misschien wél waard. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat tal van seksuele problemen, waaronder vroegtijdig klaarkomen, worden veroorzaakt door roken (bron).

Alcohol is, in tegenstelling tot tabak, iets wat in de hedendaagse samenleving nog steeds als volstrekt normaal wordt gezien. Hoewel we allang weten dat de effecten van alcohol schadelijker zijn voor onze gezondheid dan zelfs veel illegale drugs, blijven de meeste mensen toch vasthouden aan hun bier of wijn. Misschien zou dat anders zijn als mensen weten dat 70% van de alcoholisten last heeft van seksuele problemen, waaronder te snel klaarkomen (bron).

“Door te stoppen met roken en drinken kom je niet alleen later klaar, maar je voelt je ook beter.”

Als jij ervoor wil zorgen dat je later klaarkomt, zou ik je daarom aanraden om volledig te stoppen met roken en drinken. Ik snap echter ook wel dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan, gezien sociale druk en de grote rol die verslaving vaak speelt. Als het je dus niet lukt om helemaal te stoppen, is het nog altijd een stuk beter om flink te minderen met de hoeveelheden drank en tabak die je op een dag inneemt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Stap 3: Ga stress zoveel mogelijk uit de weg

Vaak denken mensen dat vroegtijdig klaarkomen een puur lichamelijk probleem is. Hoewel dat zeker zo kan zijn, kan het ook zo zijn dat mentale factoren ertoe leiden dat je te snel klaarkomt. Sterker nog: in de praktijk komt dat zelfs vaker voor dan puur lichamelijke oorzaken. Zo is stress één van de grootste veroorzakers dat mannen te vroeg klaarkomen (bron).

In de eerste plaats heb ik het hierbij over stress in het dagelijks leven. Als jij veel stress over je werk hebt, of je gestrest voelt door problemen in je relatie, of je zorgen maakt over je gezondheid, kan dat er allemaal toe leiden dat je sneller klaarkomt. Ook als je deze stress tijdens de seks helemaal niet voelt, kan deze stress nog steeds van invloed zijn op je prestaties in bed.

Het komt bij mannen echter ook regelmatig voor dat ze stress tijdens de seks ervaren als gevolg van hun vroegtijdig klaarkomen. Ook als stress dus niet de primaire oorzaak van je probleem is, zal het bijna altijd zo zijn dat stress je probleem versterkt. Wanneer jij je dus elke keer enorme zorgen maakt over de vraag of je niet te snel zal klaarkomen, maak je de kans op vroegtijdig klaarkomen alleen maar groter.

“Vroegtijdig klaarkomen is een probleem dat zichzelf versterkt.”

Het verlagen van stress is daarom iets wat voor bijna iedereen die vroegtijdig klaarkomt een enorm positief effect heeft. Natuurlijk kun je niet altijd beïnvloeden of je last zal hebben van stress, maar vaak kun je door beter te plannen al een hele hoop stress voorkomen. Ook is het belangrijk om jezelf iedere dag een rustmoment te geven, waarop je even totaal niet aan stressvolle dingen denkt.

Stap 4: Ga meer sporten

Seksuele problemen, zoals te snel klaarkomen, zijn eigenlijk gewoon gezondheidsproblemen. Het zal je dan ook niet verbazen dat een betere gezondheid kan helpen bij het voorkomen en verhelpen hiervan. De beste manier om dit te doen is door meer te bewegen.

Sport kan je helpen met het uitstellen van je orgasme. Dit lijkt vooral te maken te hebben met het effect dat sport heeft op je bloedsomloop. Seks is een proces waarbij een heleboel hormonen komen kijken, die via het bloed allemaal op de juiste plek terecht moeten zien te komen. Hoe beter dit werkt, hoe beter alle seksuele processen verlopen.

“Hoe beter je voor je lichaam zorgt, hoe beter het gaat werken.”

Het effect dat sport heeft op je conditie lijkt ook invloed te hebben op wanneer je klaarkomt. Als je uitgeput bent, heeft je lichaam sneller de neiging om klaar te komen. Als jij helemaal geen energie hebt voor seks, dan is het volgens je hersenen maar beter om er een punt achter te zetten. Je uithoudingsvermogen kan er dus voor zorgen dat het langer duurt voor je ejaculeert.

Hoewel vrijwel alle sporten je situatie verbeteren, zou ik vooral aerobics en cardio aanraden aan te snel klaarkomende mannen. Dit zijn namelijk vormen van sport die met name goed zijn voor je conditie en je bloedsomloop, en ik heb zojuist uitgelegd dat die twee aspecten erg belangrijk zijn als je je orgasme wil uitstellen.

Stap 5: Oefen met de start-stoptechniek

Aan de ene kant is te snel klaarkomen natuurlijk een fysiek en mentaal probleem, en het aanpakken van de oorzaken ervan is de meest effectieve manier om dit probleem te verhelpen. Het is echter niet het enige wat je kan doen om later klaar te komen. Dit is namelijk ook een vaardigheid, die je kan verbeteren door dit te oefenen.

Later klaarkomen kun je trainen met de zogenoemde start-stoptechniek. Deze techniek is vrij simpel: je masturbeert tot het moment dat je bijna klaarkomt, en dan stop je net op tijd om ervoor te zorgen dat je toch niet ejaculeert. Zodra je weer wat verder van je orgasme af bent geraakt, ga je weer verder met masturberen. Dit probeer je zo lang mogelijk vol te houden. Ik zou je aanraden om te mikken op minimaal 15 minuten voor je jezelf toestaat om klaar te komen.

Deze methode leert je hersenen aan dat je niet zo snel wil klaarkomen. Door te stoppen met masturberen vlak voor je klaarkomt, geef je het signaal af dat klaarkomen helemaal niet iets is wat je op dit moment wil, en dat je hersenen dat verkeerd hebben ingeschat. Als je maar vaak genoeg dat signaal afgeeft, zullen je hersenen dit op een gegeven moment begrijpen, en je steeds later laten klaarkomen.

“Soms weten je hersenen gewoon niet zo goed wat je eigenlijk wil.”

Dit is een techniek die er vooral op de lange termijn voor zal zorgen dat je minder snel klaarkomt, vandaar dat dit relatief achteraan mijn stappenplan staat. Je kan echter ook nu al profijt van deze methode hebben, namelijk door deze in bed toe te passen. Wanneer je seks hebt met je partner, kun je natuurlijk ook steeds even stoppen als je bijna klaarkomt, en je partner in de tussentijd op een andere manier bevredigen. Zo kun je de seks langer laten duren, ook al voordat je je probleem met vroegtijdig klaarkomen hebt opgelost.

Stap 6: Train je PC-spier met Kegeloefeningen

De vorige stap zou je kunnen zien als een vorm van trainen, die ervoor zorgt dat je later klaarkomt. Ditzelfde geldt voor deze stap, maar waar het zojuist ging om trainen in de zin van oefenen, heb ik het nu over het trainen van een spier. Je PC-spier is een spier die van groot belang is voor het kunnen uitstellen van je orgasme.

Deze spier kun je trainen met behulp van zogeheten Kegeloefeningen. Deze oefeningen zorgen voor een sterkere PC-spier. Er is wetenschappelijk bewezen dat deze oefeningen je kunnen helpen met het uitstellen van je orgasme (bron). Daarnaast kun je ook andere seksuele problemen, zoals erectiestoornissen, door deze oefeningen voorkomen of verholpen worden.

Waarschijnlijk heb je nog nooit van Kegeloefeningen gehoord, maar gelukkig zijn het erg simpele oefeningen, die je binnen enkele seconden kan aanleren. Deze oefeningen bestaan uit het kort aangespannen houden van je PC-spier. Dit doe je door te doen of je je plas ophoudt. Als het goed is, voel je dan een spier aanspannen bij je perineum (het stukje tussen je anus en je balzak).

“Kegeloefeningen zijn zo makkelijk dat je ze kan doen terwijl je tv kijkt of de afwas doet.”

Door tien Kegeloefeningen (herhalingen) per dag te doen, kun je je PC-spier al een stuk sterker maken. Het is wel belangrijk dat je deze oefeningen direct na elkaar doet. Hou je PC-spier steeds tien seconden aangespannen per herhaling. Als je Kegeloefeningen nog effectiever wil maken, raad ik je aan om ze liggend uit te voeren. Zo zorg je er namelijk voor dat je PC-spier al het werk doet, en niet wordt ondersteund door andere spieren.

Als jij alle stappen in dit stappenplan opvolgt, dan zal dat er op de lange termijn toe leiden dat je steeds later klaarkomt. Niet iedere stap zal even goed voor iedereen werken, omdat niet iedereen om dezelfde redenen te snel klaarkomt, maar samengenomen moet dit plan voor iedereen wel een aantal stappen bevatten die daadwerkelijk nuttig zijn. Ik heb er in elk geval alle vertrouwen in dat jij over je probleem heen zal komen, en ik wens je hier heel veel succes bij!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *