Vroegtijdige Zaadlozing Voorkomen? 4 Expert Tips

Heb je last van vroegtijdige zaadlozing en wil je dit graag voorkomen, dan kan dit je artikel met 7 tips van experts je helpen.

Vroegtijdige ejaculatie vindt plaats als iemand met een penis het hoogtepunt en dus ook het orgasme heeft bereikt, voordat hijzelf of zijn bedpartner dat wil tijdens het hebben van seks. Mensen die last hebben van vroegtijdige zaadlozing, hebben vaak binnen één of twee minuten een orgasme nadat zij seksueel gestimuleerd worden, en zijn vaak niet in staat om de voortijdige zaadlozing zelf te stoppen of uit te stellen.

Het is goed voorstelbaar dat dit kan zorgen voor frustratie, want je wil graag een leuke tijd hebben tijdens de seks. Deze frustratie kan ook leiden tot angst en depressieve gevoelens rondom de seksuele prestaties en rondom de zelfverzekerdheid. Hierdoor gaan veel mensen seks vermijden, om zo de negatieve gevoelens uit de weg te gaan. Maar wees niet getreurd, want misschien kunnen de tips in dit artikel je wel helpen.

Oorzaken van vroegtijdige ejaculatie

Er zijn veel verschillende oorzaken die vroegtijdige ejaculatie kunnen veroorzaken. Het kan ook zijn dat een samenloop van meerdere oorzaken vroegtijdige ejaculatie veroorzaakt. Enkele mogelijke oorzaken zijn:

 • Depressieve gevoelens of angst rondom seksuele prestaties en in het algemeen
 • Eerdere negatieve seksuele ervaringen
 • Stress, rondom de prestatie en in het algemeen
 • Problemen binnen de relatiem, zoals veel ruzie of andere problemen
 • Stress binnen de relatie
 • Erectiestoornis
 • Medische oorzaak

Het komt dus ook voor dat een erectiestoornis en vroegtijdige ejaculatie beiden voorkomen en elkaar zelfs veroorzaken. Bij een erectiestoornis ken je geen erectie meer krijgen of tijdens het hebben van de seks behouden, wat het hebben van seks moeilijk kan maken.

“Vroegtijdig klaarkomen kan impact hebben op je mentale gezondheid, maar gelukkig zijn er veel tips en technieken die je kunnen helpen om dit te voorkomen.”

Heb je straks nou al deze tips uitgeprobeerd, maar heb je nog steeds last van vroegtijdig klaarkomen en wil je dit echt graag verhelpen, dan wordt het sterk aangeraden om naar de huisarts te gaan en te laten onderzoeken wat de oorzaak is van de vroegtijdige zaadlozing. Het kan namelijk, zoals hierboven bij de opsomming is benoemd, ook een medische oorzaak hebben.

Tip nummer 1: De knijptechniek

De knijptechniek is meestal één van de eerste oefeningen die aangeraden wordt voor het voorkomen en onder controle krijgen van de vroegtijdige zaadlozing. Het is namelijk een makkelijk te leren techniek, waar je niks anders voor nodig hebt dan je handen.

De focus bij deze techniek ligt bij de timing en daarnaast moet je ook zelfbeheersing hebben. Je moet namelijk zelf, als je het gevoel hebt dat je klaar zal komen, de seks stoppen en de techniek uitvoeren. De timing is van belang omdat je precies op dat moment de zaadlozing moet verhelpen met de techniek, zodat er geen zaadlozing plaatsvindt. Je moet het dus wel een aantal keer oefenen zodat je zeker weet dat je het onder de knie hebt.

De knijptechniek voor voortijdige ejaculatie werkt door handmatig te voorkomen dat de zaadlozing plaatsvindt. Dit doe je door druk op de penis uit te oefenen. De plek waar je de druk gaat uitoefenen heet het frenulum. Dit is de plek waar de eikel de schacht van de penis raakt. Dit is dus de plek waar je op moet focussen als je de techniek uitvoert.

De knijptechniek is uit te voeren door tijdelijk te stoppen met de seks op het moment dat je het gevoel krijgt dat de zaadlozing plaats zal vinden, en vervolgens op de juiste plaats in de penis te knijpen. Op die manier knijp je de plasbuis net genoeg dicht om de zaadlozing te voorkomen. Zo kan je dus langer seks hebben.

Het is verstandig om van tevoren de knijptechniek te oefenen tijdens het masturberen, zodat je goed weet hoe de techniek werkt tijdens het hebben met seks met je partner. Bespreek de techniek van tevoren met je partner. Dit is van belang, omdat je moet stoppen met de seks en je partner hier van tevoren over ingelicht moet worden. Ook kan het zijn dat jullie overleggen dat je partner de techniek uitvoert.

Het kan zijn dat de techniek niet meteen werkt tijdens de eerste keren dat je het uitvoert tijdens de masturbatie of de seks met je partner. Dat betekent niet dat het niet werkt. Soms vergt het gewoon wat meer oefening en voordat het echt gaat werken of lukt.

De knijptechniek tijdens de masturbatie:

 1. Begin met jezelf seksueel te stimuleren en te bevredigen totdat je een erectie krijgt. Tijdens het uitvoeren van deze stap kan het zijn dat je soms even moet stoppen met masturberen, als je al het gevoel krijgt dat de zaadlozing komt.
 2. Als je het gevoel hebt dat je een orgasme krijgt, moet je meteen stoppen met masturberen. Vervolgens plaats je je wijsvinger het onder je eikel en je duim aan de andere kant van de penis ook net onder de eikel, zodat beide vinders aan beide kanten van de penis op dezelfde plek zitten en je goed kan knijpen. De plek waar je het afknijpt, heet het frenulum.
 3. Nu je vingers op de goede plek zitten moet je druk uitoefenen op de plek waar je vingers zitten onder de eikel. Begin rustig aan en geef kleine kneepjes. Knijp harder als je merkt dat dat nodig is om de zaadlozing te stoppen. Het verschilt per persoon hoe hard je moet knijpen. Het is niet de bedoeling dat je zo hard knijpt dat je pijn ervaart.
 4. Blijf op diezelfde plek waar je vingers zitten druk uitoefenen op de penis totdat je het gevoel hebt dat de drang van zaadlozing afneemt en weg gaat.
 5. Het kan zijn dat na het volgen van deze stappen de zaadlozing toch plaatsvindt. Dat is niet erg. Doe het dan nog een (paar) keer; na een paar keer oefenen zal het lukken.

De knijptechniek tijdens de seks met de partner, waarbij de partner de knijptechniek uitvoert:

 1. Overleg van tevoren dat jullie de knijptechniek gaan gebruiken. Ook is het voorafgaand aan de seks belangrijk dat je goed en duidelijk aan je partner uitlegt en laat zien hoe je het frenulum met duim en wijsvinger af moet knijpen. Laat je partner dit ook een paar keer oefenen. Daarnaast is het ook van belang om van tevoren een signaal, zoals een woord, af te spreken voor wanneer je het gevoel hebt dat de vroegtijdige zaadlozing plaatsvindt en de techniek dus toegepast moet worden.
 2. Nu kan je beginnen aan het hebben van de seks zoals je dit altijd doet.
 3. Zodra je tijdens de seks het gevoel krijgt dat je een orgasme krijgt, moet de knijptechniek uitgevoerd worden.
 4. Nadat je de techniek hebt uitgevoerd en de zaadlozing hebt uitgesteld, is het verstandig om even 30 seconden te wachten totdat jullie weer verder gaan. Zo weet je zeker dat de techniek heeft gewerkt en hoef je niet weer binnen een korte tijd te stoppen met de seks.
Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Tip nummer 2: Doe bekkenbodemoefeningen

Met de bekkenbodemoefeningen train je de bekkenbodemspieren. Dit zijn spieren die je gebruikt als je bijvoorbeeld je plas ophoudt. Bij mannen lopen de bekkenbodemspieren vanaf het schaambeen tot het stuitje en omringen de spieren het rectum, de urineblaasopening en de prostaat. Vooral daarom zijn ze van belang bij de vroegtijdige zaadlozing, want zwakke bekkenbodemspieren zijn één van de oorzaken waardoor je je zaadlozing niet onder controle kan hebben.

De bekkenbodemspier is van belang voor een goed functioneren van de bloedsomploop. Het hebben van een goede bloedsomloop in de spieren die zich in het gebied van de penis bevinden is voor het verhelpen van vroegtijdig klaarkomen van belang. Als je deze spier traint, kan je de bloedsomloop verbeteren en meer invloed krijgen op het klaarkomen.

De spieren die je traint tijdens het doen van de bekkenbodemoefeningen bevinden zich in het spiergebied rondom de penis. Deze spieren zijn bovendien actief wanneer je seksueel opgewonden raakt.

Let wel op dat als je tijdens het uitvoeren van de bekkenbodemoefeningen enige pijn ervaart, het verstandig is om gelijk te stoppen en een afspraak bij de huisarts te maken.

Een voorbeeld van een bekkenbodemoefening:

 1. Ga met je handen plat op de grond, op een yogamat of op bed liggen. Zorg ervoor dat je knieën gebogen zijn en naar het plafond wijzen.
 2. Trek vervolgens je penis, met de spieren die je rondom de penis voelt, richting je lichaam, en houd deze spier voor ongeveer vijf seconden aangespannen. Laat de spier na die vijf seconden rustig weer los.
 3. Knijp nu de spieren die je bij de anus voelt voor vijf seconden aan. Probeer hierbij niet de bilspieren aan te spannen. Ook hoef je de spieren niet heel hard en strak aan te spannen; een beetje aanspannen is genoeg.
 4. Herhaal de boven genoemde stappen nog in totaal tien keer en herhaal de gehele oefening tenminste drie keer per week.

Tip nummer 3: Masturberen voordat je seks hebt met je partner

Het zal een beetje raar klinken als je het voor het eerst leest. Masturberen voordat je seks gaat hebben met je partner klinkt onnodig, want waarom zou je masturberen als je later seks gaat hebben? Je moet het vooral bekijken vanuit de kant van het uitstellen van de zaadlozing tijdens de seks met je partner en niet masturberen met als enig doel jezelf te bevredigen.

Masturberen voor seks is niettemin een veelgebruikte techniek om de tijd voordat de zaadlozing plaatsvindt uit te stellen en om vroegtijdige zaadlozing te behandelen. Deze techniek werkt doordat  wanneer je voor het hebben van seks masturbeert, je lichaam een minder gevoelig zal zijn voor seksuele prikkels die de zaadlozing veroorzaken. Dit is een korte periode tussen orgasmes, waarin het moeilijker is om weer binnen een korte tijd een orgasme kan krijgen.

Ook bij deze techniek is de timing van belang. Je moet je lichaam namelijk voldoende tijd geven om te herstellen van het orgasme en ook om een erectiestoornis te voorkomen. Luister dus goed naar je lichaam en wacht tenminste 20 minuten tot een uur voordat je na het masturberen seks hebt met je partner.

Tip nummer 4: Geteste middelen

Naast oefeningen en technieken zijn er verschillende middeltjes die je zouden kunnen helpen bij het voorkomen van vroegtijdige zaadlozing. Enkele effectieve behandelingen zijn:

Lidocaïne (spray of crème): dit middeltje vermindert de gevoeligheid van de penis voor erotische prikkels, waardoor het meer prikkels kost om een orgasme te bereiken. De prikkels zullen door de mindere gevoeligheid niet deze de intensiteit hebben, waardoor de zaadlozing minder snel zal plaatsvinden. Het zal je zo helpen om een te vroeg orgasme te voorkomen. Dit middel is verkrijgbaar bij de huisarts.

Speciale condooms voor vroegtijdige zaadlozing: het dragen van een condoom kan de gevoeligheid van de penis verminderen en zo de zaadlozing vertragen. Ook zijn er speciale condooms die een verdovend middel bevatten, zoals bijvoorbeeld benzocaïne of lidocaïne, of van een dikker materiaal zijn gemaakt om zo de gevoeligheid van de penis te verminderen.

Sertraline: dit is een selectieve serotinineheropnameremmer, die dus de heropname van serotonine remt. Dit middeltje kan het orgasme vertragen, en dus de vroegtijdige zaadlozing bij mannen verhelpen. Dit is verkrijgbaar bij de huisarts, maar is vaak één van de laatste hulpmiddelen die voorgeschreven worden voor vroegtijdige zaadlozing.

Hoewel de bovengenoemde middeltjes getest zijn en (als ze voorgeschreven zijn) veilig zijn om te gebruiken, wordt het aangeraden om eerst de tips zonder ingrijpende gevolgen uit te testen voordat je medicijnen gaat gebruiken. Ook als je het gevoel hebt dat je ongemak of pijn ervaart tijdens de seks of in het algemeen, kan de vroegtijdige zaadlozing ook een andere oorzaak hebben en is het van belang dat je naar de huisarts gaat.

“Veel mannen hebben last van vroegtijdig klaarkomen. Je bent dus niet alleen en hoeft je er niet voor te schamen.”

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *