shopify visitor statistics

Werking Lichaam bij Pre ejaculatie, dit Moet Je weten!

Veel mannen hebben last van een vroegtijdige zaadlozing, ook wel een premature ejaculatie of pre ejaculatie genoemd. Maar wat is dit nu eigenlijk?

Vaak wordt gezegd dat dit een gevolg is van mentale problemen, en niet zozeer een fysieke onderliggende oorzaak. Is dat wel zo?

En wat kun je doen om een pre ejaculatie te voorkomen? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over dit onderwerp!

Wat gebeurt er bij een pre ejaculatie?

Een pre ejaculatie is een te vroege zaadlozing. Je hebt dan simpel gezegd, geen controle over het moment waarop je klaarkomt. Vaak is er dan sprake van een zeer snelle ontlading, kort of direct na de eerste penetratie, of zelfs daarvoor.

Je kunt jezelf waarschijnlijk voorstellen dat zó snel klaarkomen, een fijn seksleven behoorlijk in de weg staat. Een pre ejaculatie is niet altijd één op één te vergelijken met een (snel) orgasme. Bij een vroegtijdige zaadlozing kan er sprake zijn van een verzwakt orgasme, of zelfs van een zaadlozing zonder dat je daarbij het gevoel van een orgasme ervaart.

Door opgebouwde spanningen wordt de zaadlozing voltooid, zonder dat er sprake is van langdurige geslachtsgemeenschap.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Is de oorzaak fysiek of mentaal?

Het is niet gemakkelijk om een eenduidig antwoord te geven op deze vraag. De pre ejaculatie zelf is een fysieke gebeurtenis, maar over het algemeen wordt aangenomen dat deze wordt ingegeven door mentale omstandigheden.

Je kunt daarbij denken aan (grote) spanningen, die zowel seksueel als niet-seksueel van aard kunnen zijn. Stress op het werk kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn. Maar ook faalangst in bed of onzekerheid over je seksuele prestaties, kunnen leiden tot een vroegtijdige zaadlozing.

De gevolgen van premature ejaculatie kunnen behoorlijk vervelend zijn. Mannen die hier last van hebben, ervaren vaak sterke seksuele onzekerheid. Ook de partners hebben hier natuurlijk last van. Het is dus zeer belangrijk om, wanneer je hier last van hebt, actie te ondernemen!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Oorzaken van het te vroeg klaarkomen

Over het algemeen wordt aangenomen dat mentale oorzaken ten grondslag liggen aan het te vroeg klaarkomen. Zeker een kwart van de mannen heeft last of last gehad van premature ejaculaties. Het is dus een niet te onderschatten probleem.

De oplossing ligt ook bij het mentale aspect: het is van belang om de spanningen die de ejalucaties veroorzaken, weg te nemen. Daarvoor zijn een aantal bruikbare tips te geven.

Ten eerste is je eigen besef het belangrijkste. Daarmee wordt bedoeld, dat je voor jezelf duidelijk in kaart moet brengen met wat voor spanningen of mentale problemen je te maken hebt. Hoe gaat het op je werk? Loopt je relatie goed? Is er seksuele onzekerheid of seksuele spanning die de pre ejaculatie zou kunnen veroorzaken?

Het zijn lastige, maar belangrijke vragen. Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om goed met je partner te communiceren. Het hebben van een vroegtijdige zaadlozing is geen probleem van jou alleen, maar van jullie samen! Durf hier dan ook open en eerlijk te communiceren.

Meer tips

Naast goede communicatie, zijn er nog meer tips te geven om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. Zo is het belangrijk om veel aandacht en tijd te schenken aan het voorspel. Veel mensen vergeten dit vaak of, erger nog, ze slaan dit bewust over. Het gaat toch immers om de daad zelf, zo is de gedachte. Maar niets is minder waar.

Seks draait niet om presteren, maar om liefhebben. Het voorspel is het moment bij uitstek, waar je jouw spanningen achter je kunt laten. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het geven van een uitgebreide lichaamsmassage? Zo vestig je de aandacht op elkaars lichamen, zonder direct in seksuele actie te hoeven schieten.

Geniet en laat genieten, dat is het motto. Zonder de ‘verplichting’ dat je een goede prestatie moet leveren. Het enige wat je moet doen, is genieten van je partner en het moment!

Helpt ook een uitgebreid en langdurig voorspel niet? Dan kun je overwegen om te masturberen voordat je overgaat tot seks. Doordat je al een orgasme hebt gehad, zal je lichaam het vervolgens langer kunnen volhouden.

Heb je geen fijn gevoel bij het vooraf masturberen, dan kun je eventueel ook kiezen voor een voorspel waarbij je klaarkomt. Dat is intiem, en wanneer je voldoende tijd neemt voor de seks, dan raak je gerust nogmaals opgewonden.

Technieken aanleren

Er zijn daarnaast verschillende technieken, waarmee je jezelf kunt aanleren om het moment van je zaadlozing onder controle te krijgen. Twee veelgebruikte technieken zijn de start-stop techniek en de knijptechniek. Deze worden hieronder kort toegelicht.

Start-stop techniek

Iedere man kent wel het ‘point of no return’. De penis is dan zodanig gestimuleerd, dat een orgasme niet meer valt uit te stellen. Het is belangrijk om dit moment eerder te gaan herkennen. Dit kan door de start-stop techniek te hanteren.

Tijdens het stimuleren van de penis (door jezelf of door je partner), let je op de reactie van je lichaam. Herken je tekenen van een verhoogde staat van opwinding of van een naderend orgasme? Dan stop je even met de stimulatie.

Wanneer de opwinding weggezakt is, wordt de stimulatie hervat. Zo probeer je het klaarkomen steeds een beetje uit te stellen. Deze techniek kan zowel gebruikt worden bij handmatige, orale of vaginale stimulatie.

Knijptechniek

In aanvulling op de start-stop techniek, kun je de zogenaamde knijptechniek gebruiken. Nadert het orgasme, dan knijp je (of knijpt je partner) onder de eikel, om het reflex van het naderende orgasme te onderdrukken. Na een korte pauze wordt de stimulatie weer hervat.

Conclusie

Een vroegtijdige zaadlozing kan de seks en een relatie beschadigen. Helaas zijn er veel mannen die last hebben van een premature ejaculatie. Het te vroeg klaarkomen wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een psychische oorzaak.

Dat kan faalangst of seksuele onzekerheid zijn, maar ook stress kan een rol spelen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om open en eerlijk te communiceren. Ook zijn er verschillende technieken, waarmee je jezelf kunt aanleren het moment van klaarkomen te herkennen en uit te stellen.

Op deze website kun je verschillende nuttige artikelen over dit onderwerp lezen. Met de juiste informatie en oefeningen, hoef jij geen last meer te hebben van vroegtijdig klaarkomen!

Ontdek de unieke aanpak om het 30 minuten langer uit te houden in bed

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ik exacte stappen en specifieke instructies geef om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen en eindelijk te genieten van langdurige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *