Werkt Stoppen Met Masturberen Voor Minder Snel Klaarkomen?

Stel je voor: Je hebt eindelijk die geweldige persoon mee uit gevraagd, de avond is magisch en alles lijkt perfect te gaan, totdat het moment suprême sneller komt dan verwacht—letterlijk. Is voortijdige ejaculatie een obstakel in je liefdesleven en wil je meer controle krijgen over je orgasme? Dan zou de oplossing weleens kunnen liggen in iets dat op het eerste gezicht tegenstrijdig lijkt: stoppen met masturberen.

Hoewel het misschien paradoxaal klinkt, kan minder masturberen in feite helpen om minder snel klaar te komen. Leer hier meer over deze fascinerende en enigszins onverwachte correlatie, en ontdek hoe je jouw seksuele prestaties kunt verbeteren op een natuurlijke wijze.

Balanceren tussen plezier en controle voor een beter seksleven?

Masturbatie is een volkomen normale en gezonde menselijke activiteit die tal van voordelen kan bieden, van stressverlichting tot seksuele zelfontdekking. Sterker nog, regelmatige masturbatie kan best nuttig zijn voor je seksleven. Het kan je helpen begrijpen wat je zelf lekker vindt en hoe je jouw seksuele opwinding op een fysieke manier kunt uiten.

Echter, er is een keerzijde. Overmatige of dwangmatige masturbatie, vooral als het functioneert als een snelle dopamine-hit voor seksuele bevrediging, kan leiden tot minder seksuele controle, en voortijdige ejaculatie tot gevolg. Dit komt omdat de handeling van snelle zelfbevrediging je lichaam kan conditioneren om sneller tot een climax te komen als reactie op seksuele stimulatie.

Seksuele onthouding = Meer Controle en Intensiteit

Dus hoe kan stoppen met masturberen dan het verschil maken? Er is zoiets als tantra, dat bouwt op het geloof dat seksuele onthouding kan helpen bij het opbouwen van zelfbeheersing en controle, waardoor je seksleven kan verbeteren. Tantra is een eeuwenoude Indiase filosofie en praktijk die zich richt op de verbinding van seksuele en spirituele energieën, allemaal voor een diepere lichamelijke en emotionele verbinding.

“Zie het als een evenwichtsoefening tussen je genot vergroten, door de seks en intimiteit bijzonderder en specialer te maken, en tegelijkertijd meer controle te krijgen zodat je minder snel zal klaarkomen!”

Volgens Tantrische wijsheden, zoals Osho Rajneesh en Charles Muir, kan het opzettelijk vasthouden van je seksuele energie je de potentie geven om meer controle over je lichaam te krijgen, waaronder ook het vermogen om je ejaculatie te beheersen. Het idee is dat door het bewust beheersen van je seksuele impulsen, je jezelf een intenser en meer voldoening schenkend seksueel leven kunt toeeigenen, en natuurlijk ook aan je partner(-s).

Westers wetenschappelijk onderzoek op dit gebied is echter nog steeds relatief beperkt, hoewel er enkele studies zijn die aangeven dat overmatige masturbatie een negatieve impact kan hebben op seksuele prestaties. Dit omdat het je libido opeet en mogelijk kan leiden tot voortijdige ejaculatie of erectiestoornissen. Dit idee komt voornamelijk voort uit de gedachte dat frequente masturbatie, vooral als het snel en zonder veel zelfbeheersing gebeurt, resulteert in conditionering van het lichaam.

“Sommige mensen kunnen masturberen als een vorm van ‘snelle opluchting’ gebruiken, wat kan bijdragen aan een mentaliteit waarbij snel klaarkomen de norm wordt.”

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al een stevige erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Voordelen van stoppen met masturberen

Stoppen met masturberen kan in deze context helpen om de basis te leggen voor een meer gebalanceerde en bewuste benadering van je seksleven. Hoewel wetenschappelijk bewijs nog in de kinderschoenen staat, zijn er bepaalde voordelen die vaak worden aangehaald door mensen die hebben deelgenomen aan NoFap of andere vormen van masturbatie-onthouding:

·         Verbeterde zelfcontrole

Stoppen met masturberen kan je helpen om meer zelfbeheersing te kweken zodat minder snel klaarkomen gemakkelijker wordt. En dat is niet alles, want je vermogen om je seksuele impulsen te beheersen kan ook nuttig zijn bij het verbeteren van andere aspecten van je leven waar zelfbeheersing een centrale rol speelt.

·         Betere focus

De dag is zo voorbij, en door minder tijd en energie te besteden aan masturbatie, kan je jezelf toestaan om beter te concentreren op andere activiteiten die positieve effecten kunnen hebben op je leven, zoals sport, werk of relaties.

·         Versterkt seksleven

Het leren beheersen van je seksuele energie opent de deur voor het leiden van een meer bevredigend en gecontroleerd seksleven. Het idee is dat als je minder snel kunt klaarkomen door te stoppen met masturberen en discipline te kweken, je meer tijd hebt om een diepere emotionele en fysieke connectie met je partner te ervaren.

Hierdoor zit je relaxter in je vel en zul je bewuster zijn over je fysieke toestand tijdens de seks!

·         Mogelijke toename van testosteron

Onderzoek suggereert dat heet stoppen met masturberen voor een langere periode (zoals een paar dagen), zorgt voor een tijdelijke toename van je testosteronniveaus, wat dan weer kan bijdragen aan meer energie en spiergroei.

·         Verbeterd zelfbeeld

Wanneer je minder snel afhankelijk bent van die snelle dopamine-hits zoals wat masturbatie kan bieden, kun je een nieuwe basis leggen voor een beter zelfbeeld en meer vertrouwen in jezelf.

“Stoppen met masturberen leert je om meer gedisciplineerd en bewust te zijn van je eigen lichaam en geest, wat natuurlijk erg goed is voor je eigenwaarde en zelfrespect.”

Stoppen met masturberen voor minder snel klaarkomen – 3 Tips

1. Inzicht in je gedrag

Is het tijd om te stoppen met masturberen, wil je allereerst begrijpen waarom je dit wilt doen. Minder snel klaarkomen is namelijk niet het enige wat stoppen met masturberen te moeite waard maakt! Is het omdat je merkt dat het een negatieve impact heeft op je seksleven? Of misschien heeft het andere negatieve effecten op je leven, zoals het verminderen van je productiviteit of mentale welzijn?

Krijg een duidelijk inzicht in je motieven. Is het omdat je betere seksuele prestaties wilt klaarzetten, of misschien meer controle over je seksuele verlangens? Jouw motief kan je helpen gefocust te blijven en je persoonlijke doelen te bereiken. Wees ervan bewust waarom je wilt stoppen, zodat je beter de stappen kunt bepalen die nodig zijn om succesvol te zijn in je onthouding.

2. Stel duidelijke doelen

Duidelijke en haalbare doelen stellen helpen je een geleidelijk pad van vooruitgang te volgen. Dit kunnen zowel korte- als langetermijndoelen zijn, zoals het vermijden van masturbatie voor drie dagen, dan voor een week, en vervolgens voor een maand, enzovoorts.

Onthoud wel, het leven is onvoorspelbaar en situaties doen zich voor die je oorspronkelijke plannen in de war sturen. Wees bereid je doelen bij te stellen zonder jezelf hard te beoordelen als je een terugval hebt. Dit is een proces van leren en aanpassen en dat is uiteindelijk wat succes brengt.

Ook kun je ‘milestone’-beloningen gebruiken om gemotiveerd te blijven. Bij het bereiken van een bepaald doel kun je jezelf bijvoorbeeld trakteren op iets dat je graag wilt, maar dat niet gerelateerd is aan de dopamine-hit die masturbatie je geeft, zoals een nieuw boek, een dagje uit, of een speciaal etentje. Zo creëer je een positieve feedbackloop voor doelwerk!

3. Ken de Tantrische waarde van stoppen met masturberen

De eeuwenoude spirituele en seksuele wetenschap genaamd tantra, ziet de kracht van seksuele energie als een weg naar grotere bewustwording en verbinding. “Seksualiteit is goddelijkheid,” veronderstelt Margot Anand, een vooraanstaand Tantra-leraar en auteur van ‘The Art of Sexual Ecstasy.’

Het vasthouden van seksuele energie om spirituele en fysieke voordelen te behalen. “Wanneer je leert je seksuele energie te beheersen, kun je deze gebruiken om je leven te transformeren,” stelt Osho Rajneesh, een andere invloedrijke Tantrische meester. Seksuele retentie is niet hetzelfde als volledige onthouding; het gaat meer over het bewust beheren van je seksuele uitdrukking om spirituele groei en levenskracht te bevorderen.

Het verdiepen in de Tantra-leer vergt wel je huiswerk doen. Er zijn gelukkig veel waardevolle bronnen beschikbaar voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp:

  • Boeken: Naast ‘The Art of Sexual Ecstasy’ van Margot Anand, is ‘Tantra: The Path of Ecstasy’ van Georg Feuerstein een uitstekende inleiding. Voor een modern perspectief zou je ‘Urban Tantra’ van Barbara Carrellas kunnen lezen.
  • Podcasts en blogs: Voor degenen die liever luisteren of kortere stukken lezen, zijn er talloze podcasts en blogs die ingaan op de Tantrische principes en hun toepassing in het moderne leven.

“De Tantrische leer kan je niet alleen helpen meer controle te krijgen over je seksuele energie maar ook een diepere laag van betekenis en verbinding met je partner toevoegen.”

Het bestuderen van Tantra kan een verrijkende ervaring zijn die verder gaat dan alleen het verbeteren van je seksuele uithoudingsvermogen. “Tantra leert je om elk moment te ervaren als heilig,” merkt Charles Muir op, oprichter van het Source School of Tantra Yoga. Met andere woorden, door je een beetje te verdiepen in deze eeuwenoude leer, kun je een weg vinden naar een meer vervullend, bewust en geïntegreerd leven, en natuurlijk minder snel klaarkomen voor een lange, intense vrijpartij!

Conclusie

In samenvatting, het idee van stoppen met masturberen zodat je minder snel kunt klaarkomen is zowel fascinerend als veelbelovend. Terwijl de wetenschappelijke basis nog steeds in ontwikkeling is, suggereren traditionele wijsheden zoals tantra dat minder masturberen de basis kan vormen voor het vergroten van je seksuele controle.

Dat gezegd hebbende, hierbij zijn een goed dieet en voldoende lichaamsbeweging eveneens onmisbaar. Het stoppen met masturberen kan dus zeker één pad zijn naar een positieve boost in je seksleven, maar het is geen geïsoleerde oplossing. Zorg daarom voor een holistische benadering die lichaam en geest omvat, want dit zal uiteindelijk het meest effectief zijn.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *