Zaadlozing Vertragen? Houdt Het Langer Vol met deze 6 Tips

Wil jij het graag langer volhouden in bed door je ejaculatie uit te stellen en genieten van geweldige seks? De meeste mannen hebben op enig moment in hun leven last van vroegtijdig klaarkomen, maar gelukkig zijn er een aantal eenvoudige oplossingen die je kunt leren om de zaadlozing te vertragen.

In dit artikel vind je deskundig advies over hoe je voortijdige ejaculatie kunt stoppen om het best mogelijke seksleven te hebben. We kijken eerst naar de mogelijke oorzaken van te snel klaarkomen en stellen je vervolgens voor aan de 6 beste tips die je kunt toepassen om jouw zaadlozing tijdens het passievolle moment met je partner te vertragen.

Wat zijn de oorzaken van voortijdige zaadlozing?

Voortijdige zaadlozing is een veel voorkomend probleem waarbij een man tijdens de seks eerder een orgasme bereikt dan hij had gewild. Dit seksuele probleem kan voor mannen frustrerend zijn, maar het is belangrijk om te begrijpen dat frustratie en je zorgen maken het probleem alleen maar kunnen verergeren. Kennis van enkele van de meest voorkomende oorzaken kan je helpen om ermee om te gaan.

Stress en angst zijn belangrijke factoren die voortijdige zaadlozing kunnen veroorzaken. Hormonale reacties worden veroorzaakt door stress en angst, en hormonen spelen een belangrijke rol in de ejaculatiereflex. Gevoelens van stress en angst kunnen ook voortijdige zaadlozing veroorzaken omdat ze de aandacht afleiden van de opwinding. Als onze aandacht niet gericht is op ons opwindingsniveau, kan dit ertoe leiden dat we ons orgasme te snel bereiken. Door juist te kalmeren, wordt het gemakkelijker om seksuele opwinding te controleren.

Gevoelens van angst en stress kunnen te maken hebben met tal van zaken. Misschien heb je nog weinig seksuele ervaring, waardoor je prestatieangst voelt. Iedereen moet immers ergens beginnen, en oefening baart kunst! Een gebrek aan seksuele ervaring kan ertoe leiden dat je zenuwachtig wordt en daardoor moeite hebt om het lang genoeg vol te houden.

Maar zelfs met voldoende seksuele ervaring achter de rug, kunnen mannen zich zorgen maken over hun vermogen om te presteren in bed, wat kan leiden tot prestatieangst. Er zijn veel mannen die vaak het gevoel hebben dat ze zich op een bepaalde manier moeten gedragen, een erectie moeten behouden en de situatie onder controle moeten houden, en voor sommige mannen kan dit intimiderend zijn.

Mannen die relatieproblemen hebben, kunnen eerder te maken krijgen met problemen in hun seksleven. Conflicten in de relationele sfeer kunnen zich op verschillende manieren uitten in het seksleven, zoals door voortijdige zaadlozing of problemen om een goede erectie te behouden.  Hoe graag je de seksuele passie ook wilt, relatieproblemen kunnen je op mentaal en fysiek gebied tijdelijk ontwrichten en een negatieve druk uitoefenen op je seksuele prestaties.

Een laag zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen kunnen leiden tot een gebrek aan controle. Seks met jouw partner zou een gevoel van innige intimiteit, ontspanning en verlossing moeten oproepen, maar jezelf volledig laten opgaan in passievolle seks kan moeilijk zijn als je twijfelt aan jezelf.

Kortom, het is dus belangrijk om na te denken over wat de angst en stress veroorzaakt en vast te stellen waar je bang voor bent. Het is ook een goed idee om deze angst met je partner te delen voordat je de slaapkamer in gaat. Het bespreken ervan zal je angst verlichten en de intimiteit tussen jou en je partner vergroten.

Hoe lang zou seks moeten duren?

Er zijn veel mensen die zich hetzelfde afvragen: wat is de ideale duur van de seksuele gemeenschap? Voordat we het gaan hebben over hoe jij jouw seksueel presteren kun verbeteren, is het belangrijk om jouw huidige seksuele functie en prestaties in perspectief te plaatsen. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar hoe lang seks ongeveer moet duren, en daar kwamen enkele interessante bevindingen uit naar boven.

Verscheidene onderzoekers wilden weten hoe lang geslachtsgemeenschap duurt, en zij ontdekten dat een gewone vrijpartij gemiddeld tussen de 3 en 13 minuten inneemt. In deze studies werd vrouwen gevraagd om hun commentaar, en op basis van deze resultaten werd er aangegeven dat ze 1 tot 2 minuten seks meestal te kort vinden, 3 tot 7 minuten voldoende, en 7 tot 13 minuten ideaal. Een ander interessant gegeven is dat de meeste deelnemers een langere tijd, tussen de 10 en 30 minuten, te lang vonden!

Hier moet wel bij gezegd worden dat het specifiek gaat over de duur van de seksuele penetratie. Acht minuten penetratie kan dus genoeg zijn, maar er zijn ook veel mensen die van tevoren willen genieten van een half uur lang passievol voorspel. Met andere woorden: het is aan jou en je partner om uit te zoeken wat het beste werkt voor jullie. En met de volgende lijst aan tips zul je jouw seksuele prestaties ongetwijfeld naar een hoger niveau tillen!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

6 tips om je zaadlozing uit te stellen

Gelukkig zijn er wel degelijk oplossingen die het seksleven aanzienlijk kunnen verbeteren en ervoor zorgen dat je het langer kan volhouden. In de rest van dit artikel nemen we de beste tips onder de loep, samengesteld door de deskundigen. Deze tips bestaan uit verschillende technieken en manieren om te leren omgaan met vroegtijdige zaadlozing en meer uit je seksuele prestaties te halen.

1. De start-stoptechniek

De start-stoptechniek is zoals de naam al wel doet vermoeden – je stopt en start met penetratie met tussenpozen wanneer dat nodig is, waardoor je langer seks kunt hebben. Net voordat je voelt dat je op het punt staat klaar te komen, trek je je terug en haal je een paar keer diep adem totdat de drang van het orgasme wegebt. Dit is één van de meest bekende technieken om ervoor te zorgen dat je het aanzienlijk langer kan volhouden, helemaal in combinatie met de rest van de tips.

“Door deze techniek regelmatig te doen, leer je jouw orgasmes beter te beheersen en het langer  vol te houden in bed. Het zal bovendien helpen om de uiteindelijke climax veel explosiever te ervaren!”

Beoefening van deze techniek kan de geslachtsgemeenschap verlengen en het seksueel verlangen vergroten. Je kunt deze techniek zowel oefenen tijdens het masturberen als tijdens de seks. Tijdens het masturberen, stimuleer je de penis in een langzaam en gestaag tempo terwijl je je geest ontspant. Wanneer je voelt dat je dicht bij een orgasme bent, moet je alle stimuleringsactiviteiten stoppen. Let erop dat je niet te snel stopt, en stop slechts enkele seconden voor de ejaculatie.

Neem vervolgens 10 á 20 seconden rust en hervat dan de stimulatie. Herhaal deze stap 1 á 3 keer tot je je doel bereikt hebt. Je kunt ook oefenen tijdens de seks. Een extra tip: vóór de seks kun je dit openlijk met je partner bespreken. Van daaruit kun je een procedure afspreken voor het uitvoeren van de start-stoptechniek tijdens de geslachtsgemeenschap.

2. Bekkenbodemoefeningen

Bekkenbodemoefeningen, ook wel Kegeloefeningen genoemd, worden gedaan om de bekkenbodemspieren te versterken. Dit zal je helpen de zwakke bekkenbodemspieren te trainen, die de oorzaak kunnen zijn van vroegtijdige ejaculatie. Je kunt de bekkenbodemspieren voelen door het samentrekken van de spieren die de urinestroom regelen. De bekkenbodemoefeningen zijn vrijwel pijnloos en kunnen overal worden uitgevoerd.

Uit verscheidene medische onderzoeken blijkt zelfs dat het uitvoeren van bekkenbodemoefeningen een effectieve behandeling is voor mannen met seksuele gezondheids- en ejaculatieproblemen. Het is bovendien bekend dat de oefening mannen helpt om verschillende vormen van urine-incontinentie en seksuele problemen te verbeteren.

De stappen voor het thuis uitvoeren van bekkenbodemoefeningen, zijn als volgt. Begin met het lokaliseren van de bekkenbodemspieren. Om de plaats van de bekkenbodemspieren te vinden, stop je de urinestraal halverwege het plassen. Zodra je de spier hebt geïdentificeerd die deze contractie controleert, kun je deze spieren op een andere manier trainen.

De bekkenbodemoefeningen kunnen zittend op een stoel, liggend of staand worden uitgevoerd. Doe je deze oefeningen voor de eerste keer, dan is het raadzaam om eerst op jouw rug te gaan liggen op een vlakke ondergrond. Span de bekkenbodemspieren aan en houd ze vijf seconden vast. Laat vervolgens de spieren los en ontspan ze. Herhaal deze spanning 10 á 20 keer voor de volledige oefening. Probeer dagelijks 3 tot 5 sets te doen voor het krijgen van resultaat.

Voor een goede uitvoering van de bekkenbodemoefeningen, zorg je ervoor dat je jouw bil-, buik- of dijspieren niet aanspant en probeer je je spieren te ontspannen na elke oefening. Houd er rekening mee dat je diep moet blijven ademen en druk niet te hard wanneer je de bekkenbodemspieren samentrekt.

3. Maak gebruik van condooms

Condooms kunnen een goede uitkomst zijn om de gevoeligheid van de penis tijdens de penetratie te verminderen, wat de zaadlozing kan helpen uitstellen. Er zijn zelfs sommige soorten condooms die een speciaal middel bevatten dat voortijdige zaadlozing tegengaat. Langwerkende condooms kunnen de ejaculatie uitstellen, de geslachtsgemeenschap verlengen en de stimulatie verlengen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dikkere condooms of condooms die verdovende bestanddelen bevatten, zoals benzocaïne en lidocaïne, middelen die ook in vrij verkrijgbare pijnstillers zitten. Benzocaïne en lidocaïne zijn overigens ook gebruikelijke ingrediënten in speciale doekjes en sprays voor de behandeling voortijdige zaadlozing.

4. Kies seksuele posities die het uitstellen van de ejaculatie bevorderen

Er zijn een aantal seksuele standjes die kunnen helpen het orgasme uit te stellen tot zowel jij als je partner er klaar voor zijn. Sommige seksuele posities zijn gebaseerd op het verminderen van de stimulatie van de penis, terwijl andere zich richten op het verminderen van de snelheid en de kracht van het inbrengen, waardoor het mogelijk wordt om een langzamere, meer bevredigende seksuele ervaring voor jullie beiden te krijgen. We raden je aan om op onderzoek uit te gaan en kennis te maken met verschillende seksuele standjes tegen voortijdige zaadlozing. Hier zijn er 3 om alvast te proberen!

Eén van de meest populaire manieren om het orgasme uit te stellen, is door te lepelen. Dit kun je doen door naast elkaar te liggen, zodat je partner voor ligt en jij van achteren in haar komt. Schommel zachtjes samen en geniet van deze ontspannende seksuele positie. Dit is een intiem standje en het helpt je het langer vol te houden, omdat de penetratie ondiep is en de penis niet gemakkelijk overprikkeld raakt. Bovendien dwingt deze positie om langzaam en voorzichtig te bewegen, want als je te opgewonden raakt, kan hij er gemakkelijk uitvallen!

Een ander goed standje om beter de controle te kunnen behouden over jouw orgasme, is de cowgirl-sekspositie. Dit is een pose waarbij de man op zijn rug ligt en de vrouw als een “cowgirl” bovenop hem rijdt. In deze positie heeft je partner bijna de volledige controle over de penetratie, terwijl jij relatief passief blijft.

Dit standje kan helpen omdat de vrouw bovenop ligt en zij dus de controle heeft, waardoor het gemakkelijker wordt om de drang te weerstaan om diep te penetreren met sterke en snelle stoten. Door haar de controle te geven over de penetratie, is de kans groter dat de seks langer duurt en bevrediging brengt op de manier die zij verkiest.

Een andere manier om de vrouw een grotere rol te laten spelen bij het sturen van de actie, is door samen te gaan zitten. Terwijl de man op het bed zit of op de grond, zit je partner op haar knieën en buigt ze haar benen langs jouw rug voor ondersteuning. Dit standje kan helpen het orgasme uit te stellen, deels omdat het een beetje ongemakkelijk is en omdat het zittend niet mogelijk is om snel en krachtig te stoten. Deze seksuele positie is ideaal voor langzame, op de partner gerichte seks.

5. Besteed volledig aandacht aan het voorspel

Seks betekent niet noodzakelijkerwijs penetratie. Je kunt je richten op andere manieren om intiem met jouw partner te zijn. Er bestaat immers geen regel die zegt dat er penetrerende gemeenschap moet zijn! Natuurlijk is extra aandacht aan het voorspel niet de enige manier om succesvolle seks te hebben, maar voor veel mensen is het een belangrijk onderdeel van het seksuele avontuur.

“Neem meer tijd voor het voorspel, wees langzaam en geniet samen van deze seksuele ontdekkingsreis! “

Waar het echt om gaat, is dat jullie beiden seksueel tevreden zijn, want dat komt de hele relatie ten goede. Voorspel kan helpen om gezamenlijk klaar te komen en bovendien helpen om de seksuele responscyclus te hervatten, wat betekent dat je ná het eerste orgasme van het voorspel pas kiest voor seksuele penetratie. Hierdoor is de kans groter dat je het langer zal volhouden!

6. Begin oefeningen te doen die je meer op je gemak stellen in je leven

Zoals we al eerder opmerkten, kunnen stress en angst een negatieve invloed hebben op jouw ejaculatiecontrole. Veel van de stress van het dagelijks leven kan gelukkig worden verminderd door oefeningen zoals meditatie en stressanalyse. Deze kunnen een waardevolle bijdrage leveren om meer ontspanning op mentaal en fysiek vlak te introduceren, want we maken ons zorgen over veel dingen, zelfs als we er geen goede reden voor hebben!

En ook als die stress gerechtvaardigd is, moeten we alsnog onze innerlijke rust vinden. Ongeacht de oorzaak, stress is ongezond en je moet daarmee leren omgaan. Dit kan door middel van verschillende kalmeringsmethoden, zoals diepe ademhalingsoefeningen, het bijhouden van een dagboek, meditatie, lezen, leuke activiteiten met je partner, enzovoort.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *