10 slimme tips om je ejaculatie uit te stellen met 10 minuten

Je ejaculatie uitstellen is essentieel wanneer je het maar een paar minuten kunt uithouden in bed. Doe je hier niet aan, dan loop je kans dat dit voor relatieproblemen gaat zorgen.

In dit artikel zal ik je 10 goede tips geven die je kunnen helpen om in afzienbare tijd je orgasme en ejaculatie langer uit te stellen.

De tips zijn grotendeels wetenschappelijk onderbouwd en zeer krachtig, ook al op korte termijn.

Voordat ik met de 10 tips begin, zal ik eerst een aantal cijfers bespreken rond het orgasme uitstellen, officieel ook wel vroegtijdige ejaculatie genoemd.

Hoe vaak komt vroegtijdige ejaculatie voor?

Op internet staan overal zeer hoge percentages rond vroegtijdige ejaculatie en je zaadlozing uitstellen. Uit onderzoeken blijkt bijvoorbeeld dat 20 tot 30% van de mannen last heeft van vroegtijdige ejaculatie (1).

In werkelijkheid is dit niet correct. Bijna al deze cijfers komen namelijk uit onderzoeken die gesponsord zijn door de medicijnenindustrie. De medicijnenindustrie ziet graag hoge cijfers zodat ze de klacht of ziekte kunnen ‘aanpraten’, ook wel ‘disease mongering’ genoemd. Dit is een strategie om de omzet van medicatie te doen verhogen.

Uit onafhankelijke onderzoeken komt naar voren dat ongeveer 10% last heeft van vroegtijdige ejaculatie (2).

vroegtijdige-ejacualtie-frequentie

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Wat is het gemiddelde uithoudingsvermogen?

Het gemiddelde uithoudingsvermogen van een man met vroegtijdige ejaculatie is 1,8 minuten (3), terwijl een “normale” man het gemiddeld wat langer volhoudt.

Maar wat is nu een goed uithoudingsvermogen om een vrouw optimaal te plezieren? Hier zijn de cijfers:

 • 0-2 minuten: rampzalig voor het genot van de vrouw
 • 3-7 minuten: gebrek aan genot voor de vrouw
 • 7-14 minuten: redelijk genot voor de vrouw
 • 15-30 minuten: optimaal genot voor de vrouw
Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Hoe vroegtijdige ejaculatie je relatie binnen no time kan slopen

Seks zegt alles over jouw relatie met je vriendin of vrouw. Hebben jullie een slechte relatie? Jullie seksleven zal dan ook slecht zijn.

Dit kan veroorzaakt worden door de ingedutte relatie, maar jullie relatie kan ook in een dip zitten door de slechte seks.

Als je te snel ejaculeert zal je nooit genoeg tijd hebben om haar de intense bevrediging te geven die ze nodig heeft om klaar te komen. Je komt zelf wel aan je trekken, maar liever heb je natuurlijk dat je vrouw ook geniet.

Jij laat haar genieten in bed, en zij zal in de omgang ook prettiger worden. Mensen zeggen wel eens dat seks belangrijk is in een relatie. Eigenlijk kun je wel zeggen dat jullie relatie voor 100% gaat om de seks.

In bed is dus de plek om te laten zien wat je in huis hebt. Seks zorgt ervoor dat bepaalde hormonen vrijkomen waardoor jij je meer verbonden voelt met je partner.

Let op: wees voorzichtig met medicijnen!

Op internet zie je overal advertenties over medicijnen die je zaadlozing zouden moeten uitstellen. In werkelijkheid zijn bijna al deze medicijnen anti-depressivia. Er wordt namelijk veel gebruik gemaakt van Paroxetine als hoofdbestanddeel. Opmerkelijk is ook dat uit onderzoeken blijkt dat bij het overgrote gedeelte van de mannen medicijnen niet werkt.

Als het wel werkt, werkt het omdat Paroxetine als bijwerkingen je libido verminderd, genitale gevoelloosheid geeft en opwindingsproblemen teweegbrengt. Je hebt dus gewoon minder verlangen naar seks en daardoor kun je het langer volhouden.

Door de vele bijwerkingen stoppen mannen meestal al snel met het medicijn. Overigens kost je deze medicijnen zo’n €300 tot €500 per jaar. Je neemt dus een duur abonnement op een farmaceut. Doktoren krijgen geregeld een vergoeding van de farmaceut wanneer ze het verkopen aan hun cliënten. Ga er dus niet direct vanuit je medicijnen nodig hebt. Probeer eerst de meest voor de hand liggende oorzaken te vinden, die ik nu ga bespreken.

De 3 meest voorkomende oorzaken

Er zijn over het algemeen 3 oorzaken van vroegtijdige ejaculatie:

 • Conditionering: als je veel hebt gemasturbeerd hebt in je tienerjaren kwam je waarschijnlijk ook zeer snel klaar. Hierdoor heb je je lichaam getraind om zeer snel te reageren op stimulerende prikkels. Consequentie is ook dat je waarschijnlijk een zwakke pc spier hebt (straks daar meer over).
 • Gevoeligheid: sommige mannen hebben van nature een zeer gevoelige penis. Bij deze mannen werkt condoom gebruik goed om hun orgasme uit te stellen of masturberen voorafgaand aan de seks.
 • Intensiteit: sommige mannen raken zeer snel opgewonden van stimuli. Vaak komt dit door een verstoring in de hersenen wat betreft opwinding en lichamelijk contact. Een man zou dan al kunnen klaarkomen terwijl een vrouw haar kleren aan het uitdoen is.

De 10 gouden tips om je ejaculatie langer uit te stellen

Nu gaan we de 10 tips bespreken om je zaadlozing langer uit te stellen.

Tip #1: train je pc spier

Je PC spier is één van de belangrijke spieren rond je bekkenbodemspieren. Deze spier gebruik je bij het ophouden van je plas.

Met name als je zeer nodig naar de toilet moet, train je deze spier. Een onderzoek uit 2014 bevestigt dat mannen met ejaculatieproblemen hun zaadlozing langer kunnen uitstellen met kegel oefeningen (4).

PC spier

Schematische weergave PC spier

Om de pc spier te trainen zijn er meerdere oefeningen. Deze oefeningen gaan meestal over het kort aanspannen van de spier en daarna ontspannen. Dit is eigenlijk net zoals je spieren traint op de sportschool.

Meest gebruikte kegel oefening

Het trainen van de pc spier (onderdeel van de bekkenbodemspieren) noemen we kegel oefeningen. De meeste gebruikte oefening is om je pc spier een aantal seconden aan te spannen een daarna te ontspannen.

Voorbeeld:

 • Stap 1: Span je pc spier aan voor 5 seconden
 • Stap 2: Ontspan je pc spier weer voor 5 seconden
 • Stap 3: Herhalen

Om je pc spier sterker te laten worden raad ik je aan om deze oefening dagelijks te doen, en het liefst op een vast tijdstip. Je kunt het onderstaande schema volgen (of aanpassen naar je eigen wensen):

Week 1 5 seconden 3/4 sets p/d 10 herhalingen per set
Week 2 7 seconden 3/4 sets p/d 10 herhalingen per set
Week 3 10 seconden 3/4 sets p/d 12 herhalingen per set
Week 4 12 seconden 3/4 sets p/d 12 herhalingen per set

Tip #2: ademhaling

Mannen onderschatten vaak de kracht van rustig ademhaling om je ejaculatie uit te stellen. Wanneer je dicht bij een orgasme komt, trekken de spieren van je lichaam zich meer aan. Om dit proces tegen te gaan, is het belangrijk om rustig te ademen en te ontspannen.

De beste techniek daarbij is om langer in en uit te ademen. Ik raad je aan om 5 seconden in te ademen en 5 uit te ademen. Ik begrijp dat je partner dit misschien wat vreemd vindt, maar je kunt altijd zeggen: “Ik houd het nog even uit, omdat ik nog langer van je wil genieten.”

Tip #3: stop-en-start techniek

Dit is de meest bekende oefening wat betreft gedragstherapie voor het uitstellen van de ejaculatie en kan het liefst gecombineerd worden met stap 2 van hierboven.

Wanneer je je ejaculatie aan voelt komen, kan je dus even stoppen en rustig ademhalen. Het is zeer belangrijk dat je weet wanneer die piek er komt. Zo niet, dan kom je op de point-of-no-return en dat houdt in dat je de opwinding niet meer kunt stoppen waarnaar je ejaculeert.

Het herkennen van deze point-of-no-return is volgens studies doorslaggevend om het klaarkomen verder uit te stellen. Je kunt dit leren door te oefenen met je partner tijdens de penetratie of tijdens masturbatie.

De start-en-stop methode kun je zien als een auto die opstart en daarna weer even uitschakelt zodat de motor kan afkoelen. Daarna zet je de motor weer aan.

Stop en start methode

Tip #4: knijpoefening

De knijpoefening is wetenschappelijk gezien de meest effectieve methode om je zaadlozing uit te stellen. Wanneer je het wilt uitstellen, stop je met de penetratie en knijp jij op je partner met de duim en wijsvinger op de schacht van de penis. Door het knijpen op de schacht reduceert de sterkte van de erectie en is de kans op vroegtijdige ejaculatie aanzienlijk minder.

Je kunt deze techniek blijven herhalen, waarbij je je partner ook instrueert om dit voor je te doen. Het is wel even oefenen waar je precies op de schacht moet drukken om voor jou het beste resultaat te krijgen. Dit is namelijk voor iedere man net wat anders.

schacht-penis

Tip #5: afleiding zoeken

Wanneer je erg opgewonden raakt, kan je aan onderwerpen denken die je minder opgewonden maken. Uit een Brits onderzoek blijkt in ieder geval dat denken aan wiskunde, werk of je oma effectieve onderwerpen zijn.

Toch raad ik je deze tip niet aan om continu toe te passen want je moet ook blijven genieten van de seks.

Oma grootmoeder

Tip #6: condoom gebruiken

Wanneer je een condoom gebruikt, ervaar je sowieso iets minder genot. Veel mannen (en vrouwen) vinden seks zonder condoom ook lekkerder omdat ze dan meer voelen bij de penetratie. Maar om je orgasme uit te stellen is dit wel handig.

Tip #7: van te voren masturberen

Voordat je seks gaat hebben, kan je al een keer masturberen. Of je kunt je laten aftrekken of pijpen door je partner tot een hoogtepunt. Als je daarna begint aan de penetratie is je penis een stuk minder gevoelig en dus houd je het langer vol.

Tip #8: aan de ballen trekken

Nog een techniek om de ejaculatie uit te stellen is dat jij of je partner aan je ballen trekt. Deze techniek is alleen wat minder effectief dan de knijptechniek, maar kan wel tegelijkertijd gebruikt worden.

Tip #9: voorhuid naar achteren trekken

Wat ook zou moeten helpen is om je voorhuid meerdere keren per dag naar achteren te trekken. Door de wrijving raakt de penis gewend aan het gevoel en hierdoor zal het ejaculeren ook uitgesteld kunnen worden.

Tip #10: kies het juiste seksstandje

De standjes waarbij jij niet zelf je penis beweegt,  maar waar de vrouw heen en weer beweegt geeft jou een langer uithoudingsvermogen. Kijk dus uit met missionaris en doggystyle, waar jij het werk doet. In plaats daarvan zou je beter cowgirl (woman on top) kunnen doen. Het beste is misschien nog wel om het om te wisselen, dus eerst een positie waar jij het werk doet, dan zij en dan jij weer etc.

Cowgirl sex positie

3 cowgirl standjes waar de vrouw het ‘werk’ doet en je het langer kunt uithouden

Stel je ejaculatie langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je zaadlozing uit te stellen, raad ik je mijn ebook aan. Ik help al jarenlang mannen op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Ik heb een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

De grootste fout die je kunt maken, is het probleem onderschatten. Vroegtijdige ejaculatie kan jouw vrouw bijna dwingen om vreemd te gaan of om de relatie te verbreken. Ze zal het gooien op een andere reden, maar jij weet dat jouw probleem hier zwaar aan heeft bijgedragen.

Uit een Zweeds onderzoek blijkt dat bij mannen die te snel klaarkomen de kans op een duurzame relatie 63% lager ligt. Dat zijn uiteraard geen verrassende resultaten.

Bekijk hier mijn methode: Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Een herbeleving van je seksleven

De in mijn ebook beschreven technieken laten jou en je partner opnieuw seks beleven alsof jullie voor het eerst seks hebben. Door het verlengen van het vrijen gaan jullie de seks veel intensiever beleven.

De ejaculatie uitstellen heeft ook effect op je zelfvertrouwen en op de energie in jouw lichaam. Je hoeft niet meer bang te zijn voor het vroeg klaarkomen en dit geeft jezelf en je partner een boost. Je durft meer en je laat je vrouw alle hoeken van je slaapkamer zien.

Jullie kunnen nu ook weer seksstandjes uitproberen waarbij je wel diep penetreert. Laat zien dat jij het nu langer vol kunt houden. In deze standjes is er ook een grotere kans dat de vrouw een orgasme gaat beleven tijdens het vrijen. Je hoeft dus niet meer in het voorspel je vrouw klaar te laten komen.

Jij en je partner zullen door de betere kwaliteit van de seks ook weer vaker behoefte hebben aan seks.

Wat leer je zoal in mijn ebook?

Je leert alles over je orgasme uitstellen in mijn uitgebreide ebook vol met oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Hier een aantal dingen die je zult leren:

 • Een bewezen methode om te vroeg klaarkomen permanent te verbannen
 • De grootste fouten die mannen maken
 • Een techniek om vrouwen meer genot te geven en het zelf langer vol te houden
 • Hoe je je ejaculatie reflexen kunt herprogrammeren
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek nu het ebook en ontvang tevens GRATIS bonusboeken erbij.

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Succes met je ejaculatie uitstellen!

Referenties

 1. https://www.urologyhealth.org/urologic-conditions/premature-ejaculation
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2721550/
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4184676/
 4. http://uroweb.org/lifelong-premature-ejaculation-can-be-treated-by-pelvic-floor-exercises/

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

25 reacties op "10 slimme tips om je ejaculatie uit te stellen met 10 minuten"

 1. Paul

  says:

  Top tips! Hier kom ik wel verder mee.

 2. Joseph

  says:

  Ja, dit is top informatie, gelijk ook het ebook gekocht en vanavond is het al een stuk beter gegaan :) :) :)

 3. Ron

  says:

  Eindelijk een beetje normale avond gehad met mijn vriendin, god wat heb ik dat gemist zeg..
  Tip4 deed het perfect voor ons, erg bedankt!

 4. Ruben

  says:

  Waarschuwing voor iedereen die tip 5 wilt proberen, het kan soms ook TE goed werken, hahaha!
  anyway, bedankt voor de tips ;)

 5. Noah

  says:

  Kegel oefeningen zijn btw geweldig voor de vrouwen om ook te trainen, het voelt fantastisch wanneer ze haar spieren aanspant!

 6. Max

  says:

  Hey Chris,
  Bevat het ebook ook de beste standjes om ejaculaties uittestellen?
  groetjes, max

 7. Teun

  says:

  Wat betreft tip #9,
  zijn besneden mannen dus dan ook minder gevoelig?

 8. Angelo

  says:

  ik was serieus met me eerste meisje maar werd gebruikt beetje lullig. Gelukkig geen spijt niet gespannen onzeker veel langer geduurd dan verwacht eigenlijk. altijd opzoek geweest na vastigheid naar dit & 23 jaar vrijgezel stond tegenwoordig voor alles open. kreeg een voorstel van leuke meid voor friends with benefits met goede afspraken dat we altijd vrienden blijven. dus even waar het om gaat de seks ze was erg gespannen denk penetrateren lukte steeds niet wel lang voorspel gehad & zoo. met veel geduld moeite wel rustig natuurlijk wilde van standje wisselen weer niet lukken toen wel door de presentatie druk denk ook een beetje kwam te vroeg klaar. wilde dat niet laten merken bleef de erectie houden dus blijven doorstoten zonder te stoppen na de tweede ronde nooit geweten het gevoel blijven houden niet hoeven wachten of slap geworden. misschien was ze onzeker dus heb haar bovenop laten gaan als beesten te keer gegaan trillend kwam ze tot een orgasme geweldige ervaring was me tweede meisje. we hebben het vaker gedaan ben erachter gekomen dat ik zonder te stoppen door kan gaan iets minder prettig de tweede keer maar sta voor de vrouw me mannetje vindt ik belangrijk. me pc spier is erg sterk maar helpt alleen om het orgasme paar keer terug te duwen. kan wel doorgaan alleen zou me eerste ontlading willen uittellen blijft moeilijk hoor als man kunnen we best moeilijk ontspannen. maar moet denk erg te vreden zijn zelf is het bij mij niet perfect heerlijk is het om een vrouw zoo te zien willen alleen steeds meer haha. goeie vrouw bovenop ik ben dominant maar dat is geweldig beste standje voor vrouw & man we kunnen langer volhouden zij kom makkelijker tot een hoogte punt. sorry voor dit lange bericht tips zijn welkom groet

  • Chris Coster

   says:

   Bedankt voor je verhaal. Het klopt inderdaad dat als de vrouw bovenop gaat (ook wel cowgirl standje genoemd) het uitstellen van de ejaculatie makkelijker gaat.

   Dit komt omdat zij de bewegingen maakt in plaats van de man. Ook is dit het vaak het favoriete standje van vrouwen (meestal tezamen met doggystyle) omdat vrouwen hiermee orgasmes kunnen krijgen via de g-spot.

 9. Tommy

  says:

  Is het ook mogelijk op de PC spier teveel te trainen?
  ik wil namelijk niet dat mn vrouw er pijn door krijgt als mijn lul te sterk is

  • Chris Coster

   says:

   Je pc spier te veel trainen is eigenlijk niet mogelijk, het is niet zo dat je penis er groter door wordt als je veel kegeloefeningen doet. Je zult je vrouw dus geen pijn doen met een sterkere pc-spier!

 10. Pieter

  says:

  Ik ben nu 21 jaar en heb net voor het eerst een echte relatie. Ik ben dan ook nog maagd en heb alleen ervaring met masturberen al ben ik wel een keer gepijpt maar toen kon ze het niet echt goed dus kwam i kniet zo snel klaar. Nou ben ik bang dat ik tijdens de seks te vroeg klaar ga komen nu ik dit artikel gelezen heb. als ik masturbeer dan hou ik t namelijk niet heel lang vol en ik stel t zelf ook niet echt uit. denk dat ik zon 5 minuten per keer aan het masturberen ben nooit langer dan 10. als ik ook met mn vriendin aan het knuffelen enzo ben word ik al best wel opgewonden. ben dus hartstikke bang dat k de eerste keer veel te snel klaarkom en dat ze me niet meer ziet staan. moet ik nu al met die kegeloefeningen beginnen of moet ik t maar gewoon afwachten? en is het echt zon afknapper om de eerste keer snel klaar te komen? ik wil echt niet voor lul staan!

  groetjes pieter

  • Chris Coster

   says:

   De eerste keer vroeg klaarkomen is helemaal niet erg, bijna normaal zelfs. Je bent waarschijnlijk heel zenuwachtig, dus dan kom je al sneller klaar dan normaal. Mijn advies is om het gewoon rustig aan te doen en je zo veel mogelijk te ontspannen. Als je probeert rustig te blijven, stel je eigenlijk al je orgasme uit. Wees niet te veel bezig met of je het wel goed doet, maar luister naar haar signalen. Ze laat het je snel genoeg merken als je het goed (of niet goed) doet - kreunen is altijd een goed teken!

   Daarnaast: nu kegeloefeningen doen heeft nog niet zo'n zin. Je weet niet wat je normale uithoudingsvermogen is tijdens de seks, dus je weet ook nog niet of de kegeloefeningen echt zin hebben. Als je vaker tijdens de seks merkt dat je eerder klaarkomt dan je zou willen (na 1 of 2 minuten al), dan is het een idee om met kegeloefeningen te beginnen. Maar voor nu: relax, ontspan je en geniet van je eerste keer!

   • ken de haes

    says:

    ik heb ook dat probleem ze is zelfs lust gaan zoeken bij iemand anders en daarom zegt ze dat ze me niet meer graag ziet heb ook last van suiker ziekte en eigenlijk wil ik alles doen om haar terug een goed gevoel te geven want ik zie haar ontzettend graag maar ik vrees dat het te laat is

 11. Thijs

  says:

  Huh, geen idee gehad dat die pillen eigenlijk antidepressiva zijn! Wat raar dat ze die zomaar mogen verkopen dan! Ik vind dat echt bizar eigenlijk.

  Groetjes Thijs

 12. anoniem

  says:

  hallo

  mijn vriend heeft het probleem dat hij of geen of halve erectie krijgt en als hij wel een erectiekrijgt enorm snel klaarkomt,vaak binnen de minuut met een uitzondering van max 3 minuten
  dit is voor ons beide heel erg vervelend en frustrerend want hij komt heel snel en krijg de kans niet om er in mee te gaan
  hij houd het idd langer uit bij pijpen of aftrekken en als ik de cowgirl ben (dan komt hij juist niet hoe k ook mijn best doe) maar om altijd zelf bovenop te zitten is ook niet echt leuk meer omdat andere posities ook lekker zijn maar het nooit lang duurt
  hoe zouden we deze problemen het beste kunnen aanpakken?
  hij heeft er totaal geen controle over en voelt het vaak ook niet aankomen

  groetjes gefrustreerde anoniem

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *