“Help, ik kom te snel klaar!” 4 oorzaken + 6 effectieve technieken

Een voortijdige zaadlozing is een veelvoorkomend en gênant seksueel probleem bij mannen.

Ik weet dat het frustrerend kan zijn om de controle over je zaadlozing te verliezen, vooral als je nog geen twee minuten seks met elkaar hebt gehad.

Deze seksuele aandoening kan een belangrijke factor zijn bij het uiteenvallen van relaties en huwelijken. Daarom is het belangrijk dat je er wat aan doet als je er  momenteel last van hebt.

Te snel klaarkomen kan verschillende oorzaken hebben. Om het probleem op te kunnen lossen moet je eerst weten waar het probleem ligt.

In dit artikel kijken we naar de belangrijkste oorzaken en ontdek je hoe je meer controle krijgt.

Tijdens het vrijen wordt er langzaam toegewerkt naar het hoogtepunt, het orgasme. Voor jezelf en zeker voor de vrouw is het niet prettig als je binnen een paar minuten al klaarkomt.

De seksuele spanning is daarna namelijk volledig weg. Je kunt je partner nog wel een orgasme bezorgen, maar de seksdrive is weg. Tijd om er iets tegen te doen!

Ik kom te snel klaar – Wanneer is het te vroeg?

Wat versta jij onder te snel klaarkomen? Mannen die binnen 2 of 3 minuten al klaarkomen kunnen inderdaad spreken over “te vroeg”, maar mogen mannen die het 3 tot 7 minuten kunnen volhouden ook klagen? Ja, dat mogen ze zeker. Met de juiste lichamelijke beheersing is het mogelijk om het klaarkomen nog wat langer uit te stellen.

Je komt te vroeg klaar als jij en/of je partner dat vindt. Je partner heeft ook bepaalde verwachtingen, maar daar voldoe je waarschijnlijk niet aan bij een orgasme binnen een paar minuten.

Of het voor jou en je partner nu een groot of een klein probleem is, je moet er iets tegen doen. Het is belangrijk om eerst te onderkennen wat het probleem is. Daar gaan wij jou mee helpen door veel voorkomende oorzaken te bespreken in dit artikel.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Te snel klaarkomen is niet alleen jouw probleem

Ook bij het te snel klaarkomen bereik jij je doel! Je begint met vrijen om een orgasme te beleven. Toch is het niet prettig om je partner niet optimaal te behagen. Ook als je partner het jou niet verwijt, zal ze er toch een naar gevoel aan overhouden dat jij niet beter presteert in bed. Praat hierover met je partner.

Tegenvallende seks is namelijk een goede reden om een relatie te beëindigen. Wacht niet tot het te laat is en onderneem nu actie. Je hoeft het probleem niet alleen op te lossen, je partner wil jou vast wel helpen.

Ga dus in gesprek met je partner. Natuurlijk speelt seks een rol binnen de relatie. Maar die relatie is, als het goed is, opgebouwd uit veel meer dan seks alleen. Het kunnen praten over elkaars problemen zou daar een belangrijk onderdeel van moeten zijn.

Hoewel het onderwerp voor veel mannen gevoelig ligt, is het wel heel belangrijk dat het niet onbesproken blijft. Want ook uw partner heeft direct te maken met de negatieve gevolgen van een te vroege zaadlozing. Het probleem niet bespreekbaar maken, zou verstoppertje spelen zijn.

Door in gesprek te gaan met je partner, of met een professionele therapeut, kunt je je gevoelens uiten. Daardoor wordt het probleem van de vroegtijdige zaadlozing gerelativeerd. Mogelijke oorzaken zullen zich aandienen, waarna u hieraan kunt werken.

Het is daarbij erg belangrijk om niet te hard van stapel te lopen. Accepteer dat uw prestaties in bed niet altijd wereldtop zijn. Dat hoeft ook niet! Het accepteren van het probleem is de eerste stap naar het oplossen daarvan. Als de eerste stap eenmaal gezet is, dan volgt de rest vanzelf…

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Het grote voordeel van minder snel klaarkomen

Er zijn meerdere redenen waarom minder snel komen een voordeel is tijdens de seks. Je kunt door minder snel te komen niet alleen langer genieten van de seks, maar ook intenser.

Door het klaarkomen uit te stellen kun je tot grotere hoogtepunten komen en de seks op een totaal andere manier ervaren. Vooral de eerste keren merk je dat de seks veel prettiger is en wil je niet meer anders.

Veel mannen maken er zelfs een sport van om het klaarkomen langer uit te stellen en doen er soms langer over dan hun vriendin. Het wordt hierdoor mogelijk om je vriendin of bedpartner meerdere keren klaar te laten komen. Niet alleen jouw seks zal verbeteren, ook de seks van je partner zal verbeteren.

Waarom kom ik te snel klaar?

Het feit dat je tijdens de seks te snel klaarkomt, heeft weinig te maken met leeftijd. Het gebeurt in de pubertijd omdat je dan nog weinig ervaring hebt met seks, maar ook als je al ouder bent en meer ervaren.

Premature ejaculatie ontstaat doordat er geen controle is over het tijdstip van de ejaculatie, waardoor het ejaculeren al gebeurt met minimale stimulatie.  Dit gebeurt dan na 1 tot 2 minuten penetreren. Er is niet één duidelijke reden te noemen voor het voortijdig ejaculeren.

Het is meestal een wisselwerking van verschillende factoren. Het is altijd een spannend moment wanneer je op het punt staat met iemand seks te hebben. Spanning en stress kunnen ervoor zorgen dat je de controle over het krijgen van een orgasme verliest.

Omdat je niet gefocust bent op de seks maar op alles eromheen vergeet je het uit te stellen en kom je snel klaar. Ook de angst om het niet goed te doen (vanwege eerdere ervaringen met te snel klaarkomen) zorgt ervoor dat je meer opgewonden raakt en hierdoor te vroeg ejaculeert.

Mannen zonder ejaculatieproblemen komen gemiddeld na 6 minuten klaar (1).

Het kan zijn dat je last hebt van een biologische in plaats van fysieke reden voor het elke keer voortijdig klaarkomen. Vanwege een tekort aan serotonine in het lichaam kan de eikel overgevoelig raken, waardoor je bij de minste stimulatie al klaarkomt.

Ook zijn sommige mannen van nature gewoon gevoeliger dan anderen, waardoor zij snel over-gestimuleerd zijn. Maar laat ik al deze oorzaken even overzichtelijk op een rijtje zetten:

Oorzaak #1: Spanning en stress

Je lichaam moet om optimaal te kunnen presteren in bed volledig “in control” zijn. Spanningen kunnen ontstaan door het vroegtijdig klaarkomen. Bij het vrijen maak jij je onbewust druk over het feit dat je al zeer snel klaar gaat komen.

Door de angst roep je juist een orgasme op. Ook als je dit weet, is er weinig aan te veranderen.  Het beste werkt het om met bepaalde oefeningen een orgasme uit te kunnen stellen. Dit geeft weer zelfvertrouwen waardoor de spanningen ook afnemen.

Stress heeft een vergelijkbaar effect op het lichaam. Je moet eerst van de stress af zien te komen voordat je begint met vrijen. Je kunt het stressgehalte al flink verlagen door een uitgebreid voorspel. Je lichaam kan dan tot rust komen. Een erotische massage kan ook wonderen doen.

Oorzaak #2: Jong en onervaren

Jonge mannen komen vaak te snel klaar door hitsigheid en door fout aangeleerd gedrag. Het gedrag is ontstaat door het masturberen. Het doel van zelfbevrediging is om zo snel mogelijk klaar te komen. Het  lichaam gaat zich hierop instellen en het zal inderdaad ook lukken om steeds sneller een orgasme te bereiken.

Bij het vrijen met een partner lopen jonge mannen vaak tegen het probleem aan dat het vrijen veel te snel is afgelopen. Ook op latere leeftijd blijft je lichaam ingesteld op het snel klaarkomen. Je zult met technieken moeten oefenen om een orgasme langer uit te kunnen stellen.

Oorzaak #3: De penis ontvangt teveel seksuele prikkels

De eikel zit vol met zenuwen. Door de eikel te stimuleren zul je sneller klaarkomen. Bij de ene man is de eikel gevoeliger dan bij de andere man. Een eikel die meer prikkels opvangt zal ook eerder zorgen voor het hoogtepunt.

Er zijn verschillende crèmes te verkrijgen die de prikkels gedeeltelijk wegnemen, maar deze vorm van medicatie heeft ook weer nadelen. Ik ben zeker geen voorstander van medische oplossingen als je de mogelijkheid hebt om het op een natuurlijke manier op te lossen. Medicijnen zorgen vaak niet voor een definitieve oplossing. Het is slechts een hulpmiddel.

Oorzaak #4: Lichamelijke of biologische oorzaken

De oorzaken van te snel klaarkomen zijn onder te verdelen in lichamelijk (biologische), geestelijk of een combinatie van beide. Met lichamelijke aandoeningen bedoelen wij bijvoorbeeld ziektes, maar er zijn ook andere oorzaken te benoemen die te maken hebben met de gesteldheid van het lichaam.

De oorzaak kan zijn een te lage concentratie serotonine. Dit is een neurotransmitter die zorgt voor het overbrengen van boodschappen. Op deze manier wordt in de hersenen een orgasme opgeroepen. Overgevoeligheid van de penis hoeft echter niet altijd dé oorzaak te zijn van te snel klaarkomen, zo blijkt uit onderzoek (2).

Door signalen op een  te vroeg moment te versturen, kan te vroeg een orgasme ontstaan. Dit klinkt als een medisch probleem, maar het is op een natuurlijke manier op te lossen.

Je weet waarom je te snel klaarkomt! Wat kun je er tegen doen? – 6 technieken

Het internet staat vol met oplossingen voor te snel klaarkomen. Helaas heb je vaak te maken met vervelende middeltjes die het seksleven niet echt op een positieve manier stimuleren.

Emla zalf is één van de populairdere middelen om het klaarkomen uit te stellen. Het blijkt dat Emla creme kan helpen om een zaadlozing langer uit te stellen, mits het op de juiste manier wordt toegepast (3).

Emla zalf moet van te voren op de eikel worden gesmeerd en heeft een verdovend effect. De eikel wordt minder geprikkeld en het is hierdoor gemakkelijker om de ejaculatie uit te stellen. Emla zalf is dan ook op het eerste gezicht een prima manier om de ejaculatie uit te stellen. Helaas zitten er verschillende nadelen aan het gebruik van Emla zalf.

Emla zalf is relatief een dure zalf, voelt branderig op de eikel en moet een bepaalde periode voor de seks op de eikel worden gesmeerd. De zalf heeft de tijd nodig om in te werken.

Seks is vaak een emotie die ontstaat. Het is moeilijk om deze emotie te onderdrukken en eigenlijk heb je geen zin om deze te onderbreken en een half uur te wachten.

In theorie lijkt Emla zalf een oplossing, terwijl het in de praktijk nauwelijks gebruikt zal worden. Gelukkig zijn er andere manieren om de ejaculatie uit te stellen en heb je in principe helemaal geen Emla zalf of andere middeltjes nodig om de ejaculatie uit te stellen.

Om de ejaculatie op een natuurlijk manier uit te stellen, is het van belang om de juiste tips en technieken te kennen. Je zult hiervoor de tijd moeten nemen en hebt een periode nodig waarin je experimenteel aan de slag gaat met een nieuw soort seks, waardoor de eikel minder gestimuleerd zal worden.

Er liggen geen methodes voor het oprapen. Vaak is het zoeken naar een methode die bij je past en kun je vervolgens aan de slag in de praktijk met het uitstellen van de ejaculatie. Het is belangrijk toe te werken naar een oplossing en de theorie zo snel mogelijk met de praktijk te combineren.

Met de onderstaande 6 technieken gaan wij het probleem niet in een keer verhelpen, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat jij het net iets langer vol gaat houden in bed. In mijn eBook heb ik meerdere technieken beschreven om het probleem permanent op te lossen. Deze vergen oefening. De volgende technieken kun je gelijk toepassen:

Techniek #1: Probeer de knijpmethode

Met de knijpmethode kan een aankomende ejaculatie worden voorkomen door in de penis te knijpen. Het is wel lastig om het knijpen in de penis goed te timen. Een orgasme is namelijk niet meer te stoppen als deze is ingezet. Vlak voordat er een orgasme ontstaat moet je stoppen met penetreren.

Pak de penis tussen de duim en de wijsvinger vlak onder de eikel vast. Knijp één keer kort en hard in de penis. Let op dat je de eikel niet aanraakt. Hierdoor kan namelijk alsnog een orgasme ontstaan. Door het knijpen trekt het bloed zich terug uit de penis en kun je niet klaarkomen.

Techniek #2: Minder inspannende en diepgaande standjes

Je kunt meer afwisseling in seks aanbrengen door verschillende ingewikkelde standjes uit te proberen. Het is beter om de lichamelijke inspanningen zoveel mogelijk te beperken.

Als het lichaam hard moet werken, is er een grotere kans dat je vroegtijdig klaar gaat komen. Je kunt het penetreren langer volhouden met standjes waarin de vrouw het meeste doet. Het standje cowgirl doet het bijvoorbeeld goed.

Ook de diepte van het penetreren kan een groot verschil maken. Bij standjes waarin je minder diep kunt penetreren zal een orgasme langer uitblijven. De penis ontvangt namelijk minder prikkels. Let bij het stoten ook op dat je niet gelijk te wild begint. Bouw de intensiteit langzaam op. Door gelijk gejaagd te stoten roep je eigenlijk een orgasme op.

Techniek #3: Ga vrijen met een condoom

Door het huid op huid contact voelt het vrijen prettiger zonder een condoom. Mannen die last hebben van vroegtijdig klaarkomen zouden juist een condoom moeten dragen om het probleem te verkleinen.

Door het rubber zal de eikel minder prikkels ontvangen en de opwinding zal minder heftig zijn. Dit kan zorgen voor het verlengen van de vrijpartij. Hoeveel langer zal van man tot man verschillen.

Er zijn ook speciale condooms te verkrijgen die een orgasme afremmen. Dit zijn zogenaamde delay condooms. In het topje van het condoom zit een middeltje genaamd Benzocaïne dat vrijkomt zodra het op lichaamstemperatuur komt. Benzocaïne heeft een verdovend effect op de eikel.

Techniek #4: De start en stop methode

De start en stop methode gaat een groot verschil maken in je seksleven en kan gaan betekenen dat je enorm veel meer gaat genieten van de seks.

Voor veel mannen lijkt de start en stop methode een onbegrijpelijke en moeilijke methode om te genieten van de seks. Probeer je echter af te vragen hoe je deze methode in je seksleven kunt inpassen en er direct mee kunt starten. Voor veel mannen is de start en stop methode een oplossing waar ze veel energie uit halen en direct een beter seksleven door ontwikkelen.

De basis van de start en stop methode is heel simpel. Het gaat erom dat je niet continue aan het penetreren bent, maar het penetreren af en toe afwisselt met iets anders. Bij penetratie zul je erg snel klaarkomen en het is moeilijk om de ejaculatie hiermee uit te stellen. Laat de penetratie nooit langer dan een minuut duren en ervaar op deze manier veel meer plezier in de seks. Vaak kom je pas na de 5e of 6e keer klaar.

In totaal heb je dan een behoorlijke tijd gepenetreerd. Veel mannen penetreren aan een stuk door en komen daardoor heel snel klaar. Voor sommige mannen zal de fase van het penetreren korter of langer duren. Luister goed naar je lichaam en probeer hierdoor de tijd van penetratie te verlengen. Stop steeds net voordat je klaarkomt en ervaar dat het veel gemakkelijker wordt om de ejaculatie uit te stellen.

Techniek #5: Seks op een andere manier

Je bent op dit misschien gewend om op een bepaalde manier seks te hebben. Wanneer je de manier van seks veranderd wordt het mogelijk om het klaarkomen langer uit te stellen en de druk er zo gemakkelijk vanaf te gaan halen.

Wanneer je seks op een andere manier hebt wordt het mogelijk om meer te gaan genieten en minder snel klaar te komen. Door minder te focussen op penetratie, maar beter je best doen met het voorspel kunnen er grote verschillen ontstaan.

Wil je dit? Dan is het belangrijk om gemotiveerd te blijven om op een andere manier seks te hebben. Probeer bijvoorbeeld pauzes te behouden wanneer je seks hebt en niet continue te focussen op de penetratie.

Veel mannen vinden het moeilijk om de aandacht niet continue te storten op de penetratie en hebben eigenlijk seks op een manier waardoor ze zo snel mogelijk klaarkomen.

Wanneer je seks hebt en de focus meer legt op penetratie is het moeilijk op dit anders te gaan doen. Wil je meer gaan genieten en het iets langer volhouden? Focus je dan meer op het voorspel en het naspel. Ook deze elementen van de seks zijn heel prettig en wanneer je jezelf meer op deze elementen focust wordt het gemakkelijker om je lichaam onder controle te krijgen.

Techniek #6: Voel je eigen lichaam

Om het klaarkomen uit te stellen is het belangrijk je lichaam echt te voelen. Probeer te voelen wat je net voor het klaarkomen voelt en op welke manier en hoe je klaarkomt. Je krijgt in de gaten hoe je jouw eigen gevoel kunt gaan besturen en wat er mogelijk is om dit gevoel te veranderen.

Wanneer je jouw lichaam beter wilt aan voelen is het noodzakelijk echt aan de slag te gaan met de tips die ik je in dit artikel ga geven. Hetgeen waar ik me in dit artikel op wil richten gaat over de ademhaling. De ademhaling is een belangrijk onderdeel wanneer het gaat om te snel klaarkomen. Lukt het je om deze ademhaling te beïnvloeden? Dan kun je het klaarkomen verder gaan uitstellen en het wordt het mogelijk om het lichaam te forceren om niet zo snel meer klaar te komen.

Het gehele lichaam staat met elkaar in verbinding en jij bent degene die aan de leiding staat van dit lichaam. Lukt het je om het heft weer in eigen handen te nemen en zelf te bepalen wanneer je wel of niet klaarkomt? Dan kun je het gevoel van seks een andere kant opsturen en wordt het mogelijk om meer te gaan genieten.

Er zijn nog heel veel andere manieren om te snel klaar komen aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld je pc spier trainen, waardoor je een aankomende ejaculatie kunt voorkomen door deze spier te aan te spannen. Dit vergt veel trainingen. Ook zijn er technieken gericht op de ademhaling.

Voor een compleet overzicht van alle natuurlijke manieren om beter in bed te worden, verwijs ik je naar mijn eBook Complete Ejaculatie Controle. Hierin beschrijf ik dat je met het toepassen van verschillende technieken het langer vol kunt houden in bed.

Onderneem nu actie en verander jezelf

Om minder snel klaar te komen is het zoals ik al eerder aangaf belangrijk om met de ademhaling aan de slag te gaan. Wanneer je met de ademhaling aan de slag gaat lukt het om jezelf te veranderen en meer tot rust te komen.

Je moet moedig zijn om actie nemen en dat ben je eigenlijk al, je hebt er namelijk voor gekozen om dit artikel te lezen. Wanneer je dit artikel leest kies je ervoor om te veranderen en het te vroeg klaarkomen met allebei je handen aan te pakken.

Het wordt vanaf vandaag mogelijk om meer beheersing over je seksleven te gaan krijgen en samen met je vriendin meer te gaan genieten. Maar hoe doe je dit nu precies? Het is belangrijk om echt aan de ontspanning te denken.

Ontspanning is van cruciaal belang wanneer je iets aan het te vroeg klaarkomen wilt gaan doen. Lukt het je om de juiste manier te ontspannen? Dan kun je jouw seksleven weer in eigen hand nemen en kun je afstand nemen van de tijd waarin dit niet is gelukt.

Referenties

 1. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1743-6109.2009.01392.x
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9884921
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12472618/

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

23 reacties op ""Help, ik kom te snel klaar!" 4 oorzaken + 6 effectieve technieken"

 1. Fluk

  says:

  Hey chris, ik wilde even hier zeggen dat jouw technieken mij (ons) heel erg hebben geholpen.
  Ik ging van 2 minuutjes naar meer dan 35 minuutjes! nu houd zij het minder lang uit dan ik! hahaha
  Heel erg bedankt!

  • Chris Coster

   says:

   Super om te horen!

   Ga zo door.

  • Aguy

   says:

   Beste Fluk

   Welke oefening heb jij gedaan zodat je het langer kon volhouden? Ik kan ze dan gelijk ook zelf toepassen!

 2. Sem

  says:

  Chris heeft helemaal gelijk, die onnatuurlijke methodes om het uit te stellen werken vaak nauwelijks en zullen je in de lange termijn niet helpen. En ik spreek uit ervaring!

  • Chris Coster

   says:

   Klopt!

   Je bent ook zeker niet de enige die dat zegt. In mijn praktijk zie ik het vaak voorkomen en ook verschillende forums staan vol met dit soort verhalen.

 3. Floris

  says:

  Techniek 5 werkte geweldig gisteravond!
  Meer voorspel, en het rustiger aan doen werkte uitstekend!
  Erg bedankt chris!

  • Chris Coster

   says:

   Geen dank!

 4. Don

  says:

  Je ebook was top! mijn vrouwtje en ik danken je zeer!!

  • Chris Coster

   says:

   Bedankt voor het delen van je positieve ervaring. Dat doet me goed!

 5. Kees graaf

  says:

  Ik ben het helemaal eens met jouw 6
  Als je je niet goed in je vel voelt, komt er ook niets van
  als je niet je eigen lichaam kent, zal het ook niet meewerken!

  • Chris Coster

   says:

   Wie is '6'?

   Je stellingen kloppen in ieder geval.

   • Kees graaf

    says:

    ik bedoelde jouw #6 :) ,->Techniek #6: Voel je eigen lichaam
    Je artikel over synthetische pillen is btw spot-on!
    die dingen zullen nooit werken zoals je het wilt, en helpen je in de long-run niet!

 6. John de Boer

  says:

  Ik lees jullie oorzaken wel voor te vroeg klaarkomen maar ik snap er niets van. Ik ben nu 36 en heb dus zeker wel ervaring in bed. Toen ik net seks had kwam ik wel snel klaar maar dat is normaal want je bent nog onervaren. Maar ik ben nou ouder en het gebeurt nog steeds!! Het is echt niet alsof ik zenuwachtig ben voor de seks of zo want ik heb het al vaak gedaan. Maar elke vrouw kijkt elke keer teleurgesteld als ik na een paar minuten al klaar kom. Ik kan gewoon niet geloven dat het aan mezelf ligt!! Ik geloof ook niet in die methodes van jullie alsof ik niet vrij met een condoom of van standjes verwissel. Het maakt niet uit ik kom gewoon elke keer snel klaar. Die start stop methode werkt vast ook niet en is ook super onhandig, moet je de hele tijd stoppen en daarna weer doorgaan enzo. Hoe kan ik hier nou echt wat aan doen??

  • Chris Coster

   says:

   Het kan zijn dat je gewoon gevoelig bent voor seksuele prikkels. Hoe veel ervaring je dan ook hebt in bed, je komt toch wat sneller klaar dan andere mannen. Hoe heb je vroeger gemasturbeerd? Als dat ook telkens kort was, kan het zijn dat je lichaam hier helemaal aan gewend is.

   Mijn advies is om het ebook "Complete Ejaculatie Controle" te lezen. Hier staan ontzettend veel tips in waarmee je BLIJVEND je orgasme kunt leren uitstellen. Je hebt de oplossing namelijk zelf in de hand!

  • Dyl

   says:

   misschien proberen een relatie op te bouwen met 1 vrouw ipv met allemaal verschillende vrouwen naar bed gaan? LIgt misschien aan vertrouwen en op je gemak zijn bij een persoon..

 7. Huib

  says:

  Beste Chris,

  Ik dacht nooit van mijzelf dat ik te vroeg klaar kwam. Tijdens het masturberen nam ik voor mijn gevoel gewoon goed mijn tijd. Om ervan te genieten. Maar dat bleek in de praktijk toch onvoldoende. Mijn eerste paar vriendinnen zeiden er niets van maar achteraf zie ik hun signalen wel. Ze hadden allebei steeds minder zin in seks en deden steeds bitser tegen me omdat ik er maar niets van snapte.. Achteraf had ik gewild dat ze meer open tegen me waren geweest, maar goed.

  Nu zei mijn vrouw er laatst wat van. Gelukkig deed ze dat op een rustig moment waar ik op mijn gemak was zodat we er goed over konden praten. Ze zei dat ik wel erg snel klaarkwam en dat dit haar seksleven ook slechter maakte. Ik was gechoqueerd; dit had ik nog nooit eerder gehoord! Dus ik ging eens op zoek op het internet en kwam uit bij uw site. Heeft u tips voor mij om het langer vol te houden in bed?

  In afwachting van uw antwoord

  Huib

 8. Hugo

  says:

  wat een uitgebreid artikel, thanks! Ik kom ook te snel klaar maar ik wist niks van dat onderwerp af. En nu ben ik helemaal op de hoogte super!

  Hugo

  • Chris Coster

   says:

   Heel goed om te horen!

 9. sophie

  says:

  Kan het zo zijn dat als een man te snel klaarkomt hij op je is uitgekeken? De eerste 4 jaar van mijn relatie had hij nergens last van 2 jaar lang al komt hij te snel klaar en ik word er erg onzeker van.

 10. peter bruintjes

  says:

  ja hij mag je wss niet meer

 11. Joris

  says:

  Beste Chris
  Ik ben een jongen van 18 jaar en kom eveneens veel te snel klaar. Ik ben echter nog maagd en kan dus alleen spreken uit mijn ervaring in masturberen. Ik vraag me dan ook af of deze technieken ook effectief zijn bij de masturbatie of enkel en alleen bij 'echte seks'. Ik overweeg ook om uw e-book te bestellen maar zijn de technieken in het boek ook toe te passen bij het masturberen en zijn ze even effectief? Ik zit er namelijk echt wel mee in mijn maag en wil er dan ook zo snel mogelijk iets aan doen, het liefst voor ik voor het eerst echt seks heb.

 12. Leo

  says:

  ik kan soms tussen 30 en 45 seconde lang klaarkomen.
  Hebben meer mensen dat ?

 13. Jeff

  says:

  Hoi,

  Ik heb het probleem bij penetratie, oraal of handwerk geen probleem kan ik zo een half uur volhouden als ik wil zonder klaar te komen. Op het moment dat het overgaat tot penetratie is het letterlijk 20 seconden. Ik voel het werkelijk omhoog schieten, niet zenuwachtig, niet gespannen, ook niet super opgewonden ofzo. Ik kan stoppen maar dat werkt niet het komt gewoon. Hoe kan dit ? of is dit dat serotonine probleem waar je het over heb ? Zo ja, is daar wat aan te doen ?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *