Voortijdige Zaadlozing Behandeling: Wat werkt?

Niemand zit te wachten op een voortijdige zaadlozing. Hiervan is sprake wanneer een man tijdens de geslachtsgemeenschap eerder ejaculeert dan hij of zijn partner zou willen. Dit gebeurt voor, tijdens of onmiddellijk na vaginale penetratie en lijkt nauwelijks vrijwillig bedwongen te kunnen worden. Het is één van de meest voorkomende mannelijke seksuele disfuncties, die vaak resulteert in gevoelens van schaamte en frustratie.

Er bestaan gelukkige verschillende oplossingen om de korte duur tot de zaadlozing en het onvermogen om de ejaculatie te controleren, te behandelen. Dit artikel geeft deskundig advies over het stoppen van voortijdige zaadlozing voor de best mogelijke seks. We kijken naar de mogelijke oorzaken van te snel klaarkomen en geven 8 tips die je kunnen helpen de ejaculatie uit te stellen tijdens de seks.

Wat veroorzaakt vroegtijdige ejaculatie?

Voortijdige ejaculatie kan verschillende oorzaken hebben en is een veel voorkomend probleem bij mannen. Dit kan natuurlijk een grote deuk slaan in het zelfvertrouwen, maar het is belangrijk te beseffen dat frustratie en angst het probleem alleen maar kunnen verergeren. Inzicht in de typische oorzaken kan je helpen het probleem aan te pakken. Laten we eens kijken naar de veelvoorkomende oorzaken van voortijdige zaadlozing.

De meest voorkomende oorzaak van vroegtijdige ejaculatie is waarschijnlijk faalangst en prestatieangst. Vanwege een gebrek aan ervaring met geslachtsgemeenschap en het uitstellen van een orgasme, kunnen mannen zich zorgen maken over hun vermogen om te presteren in bed. Dit wordt ook wel overmatige bezorgdheid om de partner te behagen genoemd, wat ook kan voorkomen bij mannen die al een langer seksueel verleden hebben.

Sommige mannen denken vaak dat ze zich op een bepaalde manier moeten gedragen of de seksuele situatie onder controle moeten houden, wat voor hen alleen maar beangstigend en intimiderend kan zijn. Deze gevoelens kunnen uiteindelijk resulteren in een voortijdige zaadlozing.

Stress en angst zijn veruit de belangrijkste factoren die een voortijdige zaadlozing kunnen veroorzaken. Stress en angst lokken hormonale reacties uit, en hormonen spelen een vitale rol bij de ejaculatiereflex. Bovendien kan stress en angst ons afleiden van seksuele opwinding, wat ertoe kan leiden dat we te vroeg een orgasme bereiken. Als je goed kalmeert, zal het makkelijker zijn om seksuele opwinding onder controle te houden.

Mannen die problemen hebben in hun relatie, hebben ook vaker problemen in hun seksleven. Relatieconflicten kunnen zich op verschillende manieren uiten in het seksleven, bijvoorbeeld als te snel klaarkomen of erectieproblemen. Hoe graag je ook seks wilt, relatieproblemen kunnen je geestelijke en lichamelijke gezondheid verstoren en een negatieve invloed hebben op het seksleven.

Een laag zelfbeeld kan ook resulteren in een gebrek aan ejaculatiecontrole. Vrijen met je partner moet gelijk staan aan gevoelens van intimiteit, ontspanning en verlossing, maar als je aan jezelf twijfelt, kan het moeilijk zijn jezelf toe te staan volledig op te gaan in gepassioneerde seks.

Voortijdige zaadlozing wordt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld erectieproblemen, zelden veroorzaakt door een onderliggende ziekte, structurele afwijking of lichamelijk probleem. Een aantal biologische factoren kunnen echter een belangrijke rol spelen, zoals een chemische disbalans in de zenuwuiteinden die de erectie van de penis regelen. Er bestaat een andere (geringe) kans dat voortijdige zaadlozing wordt veroorzaakt door een infectie of ontsteking. Als je het vermoeden hebt dat dit aan de orde is, moet je een arts raadplegen die je grondig onderzoekt.

Recent onderzoek suggereert bovendien dat serotonine minder actief is bij mannen die te vroeg klaarkomen. Serotonine is een neurotransmitter in de hersenen die chemisch gedrag beloont dat goed is voor onze gezondheid. Bij mannen kan een laag serotonineniveau leiden tot overgevoeligheid van de eikel en zaadlozing in minder dan een minuut. Tekorten aan serotonine worden vaak in verband gebracht met tekorten van bepaalde voedingsstoffen, diverse medische aandoeningen en psychiatrische stoornissen zoals zwaarlijvigheid, anorexia, depressie en slapeloosheid.

Hoe voortijdige zaadlozing te overwinnen – 8 tips

De focus op ejaculatie als middelpunt van de gemeenschap, leidt vaak tot meer prestatieangst en problemen. Wanneer voortijdige optreedt en doorzet, kunnen de angst en de mentale preoccupatie met het probleem in feite ongewenste vroegtijdige ejaculatie uitlokken, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat. Om je hierbij te helpen, kijken we in de rest van dit artikel naar de beste tips die je niet alleen helpen omgaan met stress en angst, maar ook het zelfvertrouwen kunnen bevorderen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

1. Gezonder leven

Om je seksuele prestaties te verbeteren, moet je eerst een gezonde levensstijl leiden. Als je een gezonde levensstijl leidt – voldoende fruit en groenten eet en sport – kun je risicofactoren zoals stress beter vermijden. Regelmatige lichaamsbeweging helpt zowel mannen als vrouwen zich voor te bereiden op amoureuze afspraakjes. Dagelijkse lichaamsbeweging kan bovendien het zelfvertrouwen, het gevoel van eigenwaarde en het libido verbeteren. Kortom, lichaamsbeweging maakt de fysieke aspecten van seks aangenamer en kan je helpen om de zaadlozing uit te stellen.

Wist je al dat er verschillende voedingsmiddelen zijn die goed zijn voor een goed seksleven? Het opstellen van goede richtlijnen voor het samenstellen van een optimaal dieet kan een winnende combinatie zijn ter ondersteuning van je seksleven, je helpen om je op je best te voelen en helemaal klaar te zijn voor jouw volgende seksuele avontuur!

Afrodisiaca zijn stoffen die het seksuele verlangen bij zowel mannen als vrouwen kunnen verhogen. Er zijn verschillende natuurlijke producten die worden beschouwd als afrodisiaca omdat zij direct het libido en de bloedstroom verhogen. Natuurlijke afrodisiaca zijn voedingsmiddelen zoals amandelen, knoflook, oesters, bananen, cacao, asperges, avocado’s, vijgen, aardbeien en cacao. Om jouw controle over jouw seksleven te verbeteren, kun je ook overwegen natuurlijke supplementen te nemen, zoals ginseng, vitamine D, maca en L-arginine.

Het eten van een evenwichtig dieet helpt je lichaam en geest te revitaliseren, terwijl het je innerlijke balans herstelt. Voedingsmiddelen die bekend staan als afrodisiaca, helpen de geest te kalmeren, geven energie en brengen je helderheid en geluk!”

We raden het gebruik van erectiebevorderende middelen echter af. Farmaceutische middelen zoals Viagra hebben niet alleen schadelijke bijwerkingen, maar kunnen ook op zichzelf erectieproblemen veroorzaken. Dit kan ertoe leiden dat je niet meer in staat bent om van seksuele activiteit te genieten zonder het gebruik van erectiemiddelen.

2. Leer te kalmeren

Piekeren over verschillende gebeurtenissen kan leiden tot seksuele spanning en voortijdige zaadlozing. Het is dus belangrijk om te leren relaxen en seks te zien als iets ontspannends en kalmerends. Gelukkig kan veel van onze dagelijkse stress worden verlicht door oefeningen als meditatie en mindfulness. Dergelijke ontspanningstechnieken kunnen bijdragen aan meer geestelijke en lichamelijke ontspanning. Op die manier kunnen we onszelf aanleren om ons minder zorgen maken over dingen als seksuele problemen.

Voor een gezond seksleven is het immers van vitaal belang om onze innerlijke rust te vinden. Wat de oorzaak van stress ook is, we moeten leren ermee om te gaan. Andere goede ontspanningstechnieken naast meditatie en mindfulness, zijn yoga, een dagboek schrijven, lezen, leuke activiteiten met je partner of vrienden ondernemen en stressanalyse.

3. Communicatie voorop

Het is belangrijk om met je partner te praten als er problemen zijn in je seksleven. Praten met je partner is belangrijk om je te helpen omgaan met de seksuele spanning die voortijdige zaadlozing veroorzaakt. Door eerlijk te zijn, zal je partner vast en zeker bereid zijn je te begrijpen, te helpen en te steunen. Transparante communicatie zal een positieve invloed hebben op jullie seksleven. Bovendien kan het jullie dichter bij elkaar brengen door als team oplossingen te verzinnen voor de moeilijkheden die je ondervindt.

Als je bezorgd bent over je seksuele prestaties, wees er dan open over. Richt je op het vinden van een oplossing in plaats van je ervoor te schamen. Schuld en schaamte maken het probleem alleen maar erger.

4. Meer tijd besteden aan het voorspel

Voorspel is niet de enige weg naar seksueel succes, maar voor veel mensen is het een belangrijk onderdeel van hun seksuele avonturen. Volgens medische deskundigen kunnen mannen die lijden aan vroegtijdige ejaculatie dit overwinnen door het voorspel te oefenen en enkele seksuele technieken te leren.

Door je richten op andere manieren om intiem contact met je partner te maken, kun je de seksuele ontdekkingsreis langer maken. Voorspel kan het voor beide partijen gemakkelijker maken om meer te genieten van de seksuele opwinding. Als je kijkt naar de cyclus van seksuele respons, bereiken mannen eerder de piek en zijn vrouwen nog steeds in de lift.

Daarom wordt veel voorbereiding voorafgaand aan de geslachtsgemeenschap aanbevolen. Het kan helpen dat een vrouw eerder haar hoogtepunt bereikt, waardoor je als man de prestatieangst gemakkelijker achter je kan laten. Dus voordat je overgaat tot seksuele penetratie, stimuleer je je jouw partner tot een staat van hoge opwinding. Op deze manier wordt het gemakkelijker om jouw ejaculatie en haar orgasme ongeveer gelijktijdig te bereiken.

5. Ga voor seksuele posities die helpen minder snel klaar te komen

Er zijn veel seksuele standjes die helpen het orgasme uit te stellen. Dergelijke seksuele posities helpen door het verminderen van de stimulatie van de penis en de snelheid en kracht van de penetratie. Op die manier kunnen jullie beiden een langzamere en meer intensere seksuele ervaring beleven. Ga op onderzoek uit naar de beste standjes. Hier zijn alvast 3 seksuele posities die de moeite waard zijn om te proberen.

Een positie waarin de vrouw een belangrijke rol speelt bij het controleren van de seksuele actie, is samenzitten. Als de man op het bed of de vloer zit, gaat je partner op je schoot zitten en legt ze haar benen langs jouw rug voor meer steun. Dit standje helpt het orgasme uit te stellen omdat je zittend niet zo hard en snel kunt stoten. Dit maakt deze seksuele positie ideaal voor langzamere seks.

De lepelpositie is één van de populairste standjes om het mannelijk orgasme uit te stellen. Ga achter je partner liggen en breng de penis in van achteren. Beweeg zachtjes samen en geniet van deze relaxte sekspositie. Met dit intieme standje kun je het langer volhouden omdat de penetratie minder diep is en hierdoor de penis niet zo snel overprikkeld raakt. Deze positie zorgt er ook voor dat je langzamer en voorzichtiger gaat bewegen.

De cowgirl is een ander geweldig standje voor een betere orgasmecontrole. Dit is een positie waarbij de man op zijn rug ligt en de vrouw hem berijdt als een cowgirl. In deze positie heeft je partner vrijwel alle controle over de penetratie, waardoor het gemakkelijker is de drang om haar intens en snel te penetreren, te weerstaan. Door de vrouw de controle over de penetratie te geven, zal de seks langer duren en zal het haar de bevrediging geven die ze wil.

6. Doe een condoom om

Condooms kunnen goede resultaten geven bij voortijdige zaadlozing, omdat ze de gevoeligheid van de penis tijdens de seks verminderen. Bovendien zijn er sommige condooms die speciale stoffen bevatten die vroegtijdige zaadlozing voorkomen. Dit soort condooms kunnen de zaadlozing uitstellen en de geslachtsgemeenschap verlengen. Je kunt ook kiezen voor condooms die dikker zijn.

7. De bekkenbodem trainen

Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat als mannen die lijden aan voortijdige zaadlozing regelmatig bekkenbodemspieroefeningen doen, zij beter de ejaculatie kunnen controleren. Sterke bekkenbodemspieren helpen niet alleen de ejaculatie beter onder controle te houden, maar zorgen er ook voor dat er meer bloed naar de penis kan trekken, wat leidt tot een betere erectie.

Je kunt de bekkenbodemspieren vinden door de urinestroom tijdens het plassen te stoppen of te vertragen. Kegeloefeningen zijn langzame samentrekkingsoefeningen. De stappen in het doen van Kegeloefeningen kunnen variëren, maar de onderstaande tips kunnen je helpen om direct aan de slag te gaan:

  • Begin met het samentrekken van de bekkenbodemspieren.
  • Houd de spanning voor een paar seconden vast .
  • Ontspan je langzaam na het vasthouden van de spanning.
  • Herhaal deze contractie voor minimaal 10 keer of tot de spieren moe zijn.
  • Onthoud dat consistentie de sleutel is tot succes: probeer 3 kegels per dag te doen, van 10 reps per set.

Het kan gemakkelijker zijn om eerst liggend Kegeloefeningen te doen. Als je deze oefening een paar weken lang elke dag doet, zul je de lengte en frequentie van elke strekking kunnen vergroten. De oefeningen kunnen dan ook staand worden uitgevoerd, waardoor de oefening effectiever wordt en je ejaculatiecontrole zal verbeteren.

8. De start-stoptechniek

De start-stoptechniek, ook wel “edging” genoemd, is een basistrainingsmethode tegen voortijdige zaadlozing. De methode van ejaculatievertraging bestaat uit wachten tot het verlangen om te ejaculeren verdwijnt. Dit wordt ook wel gezien als een noodmethode, maar kan een belangrijke rol spelen bij het leren de ejaculatie beter onder controle te krijgen.

Hoe kun je de start-stoptechniek leren te gebruiken? Begin jezelf te stimuleren. Handhaaf het vereiste tempo en de vereiste greep om jezelf dichtbij het moment van climax te brengen. Wanneer je voelt dat de zaadlozing nabij is, stop je alle stimulatie. Als jouw opwindingsniveau is afgenomen, ga je weer verder met masturberen.

Deze methode is vooral gericht op het uitstellen van de ejaculatie en het krijgen van meer mentale controle. Het doel is om dit meerdere keren te doen alvorens de zaadlozing te bereiken. Dit kan je helpen jouw “point of no return” te leren herkennen en je opwindingsniveau te beheersen. Het is vergelijkbaar met de knijptechniek, waarbij je druk uitoefent op je frenulum met je duim en wijsvinger, maar berust op een meer “hands-off” vertraging van de ejaculatie.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze oefening slechts onderdeel is van jouw plan om voortijdige zaadlozing te bestrijden. Om voortijdige ejaculatie te stoppen, is het van vitaal belang om het op meerdere fronten aan te pakken. Als je al de tips van dit artikel combineert, zullen jouw kansen om voortijdige zaadlozing met succes te voorkomen, dramatisch toenemen!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *