Waarom Stress Vroegtijdig Klaarkomen kan Veroorzaken

Wanneer je last hebt van vroegtijdige zaadlozingen, zul je waarschijnlijk vaak met je handen in het haar zitten. Je voelt je radeloos en hebt geen idee hoe je het op kunt lossen, als jou dit keer op keer blijft overkomen.

Je komt als het ware terecht in een vicieuze cirkel. Er bestaat een grote kans dat stress de veroorzaker van dit probleem is, maar het probleem brengt alleen nog maar meer stress met zich mee. Het zal je misschien niet gerust stellen, maar er zijn een hele hoop mannen die met hetzelfde probleem kampen.

Wat wel heel geruststellend is, je kunt hier wat aan doen. In dit artikel geven wij tips waardoor vroegtijdig klaarkomen tot het verleden zal behoren.

Onderzoek heeft uitgewezen dat één op de 10 mannen met dit probleem rondloopt, waarvan veel mannen al klaarkomen binnen 30 seconden. Je lijdt officieel aan premature ejaculatie wanneer je vaak tot altijd een hoogtepunt bereikt binnen slechts twee minuten.

Dit heeft natuurlijk een negatieve invloed op het intieme leven met je partner. Misschien durft diegene er niets over te zeggen, of in het ergste geval neemt ze het je kwalijk. Gelukkig gebeurt dit zelden. Meestal zal je partner er alles aan willen doen om je hierbij te helpen.

Er bestaan verschillende hulpmiddelen om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen. Er bestaan medicatie en verdovende crèmes, maar voordat je hiermee begint, zijn er gelukkig ook nog een hoop andere opties die je kunt proberen. Natuurlijke methodes, dus geen medicijnen en dure crèmes, zijn goede en effectieve hulpmiddelen die je eenvoudig zelf kunt proberen.

Wanneer stress de oorzaak is

Hoe kun je de kern van jouw probleem omzetten van ‘ik kom te snel klaar’, naar ‘wanneer zal ik eens klaarkomen’? Je kunt zelf beslissen wanneer je een orgasme krijgt, wanneer je wel de controle hebt over je zaadlozing.

Zo kun je er op den duur zelf voor kiezen of je bijvoorbeeld een kwartier seks hebt of een half uur. Het is een methode die heel simpel inspeelt op je stressniveau, want stress veroorzaakt vroegtijdig klaarkomen.

Wanneer je een hoge mate van stress ervaart, door persoonlijke problemen of een drukke baan, kan dit een grote rol spelen in het seksleven. Het kan zo zijn dat je niet meer helemaal geconcentreerd bent op het huidige moment wanneer je seks hebt met je partner, omdat je teveel nadenkt over de angst dat je te snel klaarkomt. Dit gegeven maakt je op voorhand al nerveus en dit zorgt voor prestatiedruk.

En als je ergens onrustig van wordt, is het wel de druk die je op je eigen schouders legt. Door de stress die je ervaart, zul je ook een versnelde ademhaling hebben en je fysiek te veel inspannen. Dit heeft allemaal te maken met één ding; de onderliggende angst om te snel klaar te komen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer oorzaken die een vroegtijdige zaadlozing als gevolg hebben, maar dit zijn enkel de psychologische factoren die invloed hebben op je orgasme. Alle zojuist genoemde dingen hebben natuurlijk een overlapping. Stress zorgt er automatisch dat je meer gaat piekeren, waardoor je zenuwachtig wordt en je ‘verkeerd’ gaat ademhalen.

Het is dus belangrijk om even goed na te gaan welke oorzaak op jouw situatie van toepassing is en op welke manieren zich dit uit. Alleen dan kun je gericht op zoek gaan naar een passende oplossing en je stresslevel verlagen.

Ga na waar de stress vandaan komt. Is het door een externe factor, zoals werk of zijn er negatieve aspecten binnen je relatie? Het maakt niet uit waar het vandaan komt, maar als je weet waar het door komt, kun je er pas echt iets aan veranderen.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Stress verlagen

Ten eerste is het belangrijk dat je rekening houdt met je ademhaling. Zorg ervoor dat deze rustig en langzaam is tijdens de seks. Een langzame ademhaling zal je hersenen ervan overtuigen dat er geen reden is om gespannen te zijn. Zo kun je beter je zaadlozing uitstellen.

Een andere factor die je zelf in de hand hebt, is je fysieke inspanning. Hoe meer je je inspant, hoe eerder je ejaculatie plaats zal vinden, omdat je er zoveel kracht achter zet. Ontspannen van je spieren is dus erg belangrijk.

Je kunt dit bewerkstelligen door bijvoorbeeld samen met je partner op zoek te gaan naar fijne standjes waarbij je partner het voortouw neemt. Als je vrouw of vriendin bovenop jou zit, kun jij beter relaxen. Zo zijn er nog een hoop andere standjes die je kunt proberen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Goede communicatie met je partner

Wat misschien wel het meeste invloed heeft op je stressniveau, is goede communicatie met je partner. Wanneer je alleen al het gevoel hebt dat je overal over kunt praten, zal dit een grote blokkade wegnemen. Je leert elkaar te vertrouwen, ook op seksueel gebied leer je elkaar daardoor goed kennen.

Je krijgt door wat de ander fijn vindt en dit verlaagt te druk om te presteren enorm, simpelweg omdat je zeker weet dat je partner fijn vindt wat je doet. Er zal steeds minder bevestiging nodig zijn. Dit hoeft overigens niet alleen geoefend te worden met penetratie. Ook orale seks, massages en andere vormen van voorspel kunnen jullie hier goed bij helpen.

Ondanks dat je veel samen kunt doen, is het ook goed om jezelf mentaal te trainen tijdens het masturberen. Met behulp van masturbatie kun je jezelf aanleren om het ‘point of no return’ moment te herkennen.

Baas over je eigen lichaam en geest

Wanneer je dit doorhebt, kom je iedere keer weer in de situatie waarin je de mogelijkheid hebt om te kiezen. Je wordt je bewust van het feit dat je een keuze hebt. Als je jezelf mentaal volledig onder controle hebt, zal ook je lichaam zich hierop aanpassen. Dit betekent dat je geen onverwachte zaadlozingen meer zult ervaren, omdat je deze zelf in de hand hebt.

Ook kun je jezelf aanleren om de angst vlak voor je orgasme te accepteren en jezelf het tegendeel te bewijzen. Je kunt jezelf geruststellen wanneer de angst om de hoek komt kijken, door tegen jezelf te zeggen dat het oké is om ‘bang’ te zijn, maar dat je weet dat het ongegronde angst is. Want je hebt zelf in de hand wat er gaat gebeuren.

Op deze manier ben je de baas over je eigen lichaam en geest en daarmee zal vroegtijdige ejaculatie verleden tijd zijn. Let er wel op dat deze methode voornamelijk helpt wanneer er geen fysieke oorzaken zijn. Toch is het altijd goed om controle te hebben over je angsten, ongeacht in welke situatie.

Stress is voor niemand goed en het kan vervelende gevolgen hebben op lange termijn, dus het is te allen tijde verstandig om daarmee om te leren gaan en je stressniveau te verlagen.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *