Te snel klaarkomen oplossing? 12 tips voor meer zelfcontrole

Te snel klaarkomen is een veel voorkomende seksueel probleem onder mannen. De cijfers willen nog weleens verschillen, maar zo’n 10 tot 30% van de mannen heeft regelmatig last van premature ejaculatie (1).

Dat komt doordat veel mannen niet weten waarom ze eigenlijk te snel klaarkomen, en denken dat het niet op te lossen is.

Er zijn wel degelijk oplossingen voor te snel klaarkomen! In dit artikel leg ik je 12 tips uit om meer controle te krijgen over je orgasme, zodat de kans groter is dat je niet meer te snel klaarkomt.

Deze technieken zijn allemaal veilig, natuurlijk, en vereisen geen medicijnen of iets dergelijks.

Tip 1: Kijk of je je levensstijl kunt verbeteren

oplossing1Niet alle mannen weten dit, maar je levensstijl kan heel veel invloed hebben op je premature ejaculaties. Hoe gezonder je namelijk leeft, hoe kleiner de kans dat je te snel klaarkomt. Dit heeft te maken met een aantal factoren, zo blijkt uit onderzoek (2).

Ten eerste kan het gebruik van alcohol en nicotine je vermogen om je orgasme te controleren, verminderen. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je lichaam dehydrateert, waardoor er minder bloed naar je penis kan stromen. Hierdoor kan het al moeilijker zijn om een erectie te krijgen.

Roken heeft voor een deel dezelfde invloed – de nicotine belemmert een gezonde bloedtoevoer naar de penis. Daarnaast brengt het je centrale zenuwstelsel in de war, waardoor je je minder kunt focussen op de seks en het uitstellen van je orgasme. Je komt daardoor eerder klaar, omdat je te weinig controle hebt.

Mocht je regelmatig alcohol drinken en/of roken, stop hier dan direct mee. Het is beter om er helemaal mee te stoppen, aangezien deze stoffen meer kwaad dan goed doen voor je lichaam.

Als je wilt leren om je orgasme uit te stellen, is dit de eerste stap.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Tip 2: Ga meer bewegen

Uit onderzoek blijkt dat er een relatie bestaat tussen een gebrek aan beweging en te snel klaarkomen (3). Mensen die last hebben van premature ejaculatie, blijken minder intensief en minder vaak te sporten dan mensen die hier geen last van hebben. Hoe dit komt, is nog niet helemaal bekend.

Het lijkt er echter op dat sporten een oplossing kan zijn voor te snel klaarkomen.

oplossing2

Er zijn wel verschillende links te leggen tussen sporten en je prestaties in bed. Sporten zorgt bijvoorbeeld voor:

 • Een betere bloedsomloop, waardoor er meer bloed naar de penis stroomt;
 • Betere longcapaciteit, waardoor je je ademhaling beter onder controle kunt houden (lees verder meer);
 • Je verbetert je fysieke conditie, waardoor je het letterlijk én figuurlijk langer kunt uithouden in bed;
 • Tijdens het sporten maken je hersenen meer serotonine aan: een tekort aan deze neurotransmitter is gelinkt aan vroegtijdig klaarkomen.

Kortom, hoewel het niet helemaal duidelijk is waarom, kan sporten ervoor zorgen dat je niet meer te snel klaarkomt. Nu hoef je geen topsporter te worden; dagelijks 30 minuten bewegen kan al voldoende zijn om meer controle te krijgen over je orgasme.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Tip 3: Let op wat je eet

Verbazingwekkend genoeg heeft je eetpatroon veel invloed op wanneer je klaarkomt. Bepaald voedsel kan je helpen om je orgasme uit te stellen, terwijl ander eten het alleen maar erger maakt. Het kan dus de moeite waard zijn om eens te kijken naar wat jij normaal gesproken eet.

Zo is eten dat rijk is aan vet en suiker slecht voor je vermogen om je orgasme uit te stellen. Veel vet eten kan namelijk de doorbloeding naar je penis verminderen, waardoor je last kunt krijgen van erectieproblemen. Daarnaast kan dit soort eten de hormoonbalans in je hersenen verminderen, waardoor je onder andere minder testosteron en serotonine in je lichaam hebt.

oplossing3

Wat moet je dan wel eten om meer controle te krijgen over je orgasme? Hier zijn een paar voedingstips:

 • Noten en zaden
 • Asperge
 • Blauwe bessen
 • Eieren
 • Donkere chocola
 • Wortels
 • Avocado
 • Bananen
 • Bonen en paddenstoelen

Tip 4: Problemen in je relatie kunnen een rol spelen

De afgelopen tips gingen vooral over lichamelijke factoren die een rol spelen bij premature ejaculatie. Dat is echter niet het complete plaatje.

Bij te snel klaarkomen is er ook een hele belangrijke, psychologische component.

oplossing4Psychologische stress en ongemak kunnen namelijk een grote invloed hebben op je seksleven. Een voorbeeld hiervan zijn relatieproblemen. Mannen die meer relatieproblemen hebben, zijn eerder geneigd om te snel klaar te komen.

Een slechte relatie vertaalt zich meestal al snel naar een slechter seksleven. Wanneer jullie veel ruzie en stress in jullie relatie hebben, is het logisch dat je niet heel goed je best doet voor de seks.

Jullie doen het vooral ‘omdat het moet’. Het is dan ook niet gek dat je te snel klaarkomt – je doet niet je best om het zo lang mogelijk vol te houden.

Aan de andere kant kan de stress van je relatie er ook voor zorgen dat je minder geconcentreerd bent. Door de stress gieren de hormonen door je lijf en gaat je hartslag snel te keer: factoren die ervoor zorgen dat je sneller klaarkomt.

Heb je dus problemen in je relatie? Dan is het zaak om die zo snel mogelijk aan te pakken – niet alleen omdat je te snel klaarkomt, maar ook omdat ze je relatie in het algemeen in gevaar brengen!

Tip 5: Breek door de vicieuze cirkel van te snel klaarkomen

Ik kan me voorstellen dat het bij jou zo gaat: je hebt seks met je vriendin, en je komt een keer te snel klaar. Dat wil je de volgende keer natuurlijk voorkomen; je wilt haar laten genieten tijdens de seks en lang door kunnen gaan. Het lukt alleen niet, en je komt wéér te snel klaar. Zo blijft het maar doorgaan.

Oftewel, door faalangst in bed blijft je premature ejaculatie aanhouden.

Dit kan heel lang blijven duren – tenzij jij besluit om er iets aan te doen! Hiervoor is het heel belangrijk om met je partner te praten. Want zeg nou zelf, het is toch heel raar dat je ‘bang’ moet zijn om te snel klaar te komen voor je partner? Zij is juist degene die alles van je accepteert, en met wie je het over alles kunt hebben.

En de reden waarom vrouwen vaak gefrustreerd zijn is niet vanwege de voortijdige ejaculatie. Uit een studie onder 1500 vrouwen blijkt dat het vrouwen niet zozeer om de korte duur van seks gaat, wat ze wél vervelend vinden is dat het bij mannen met ejaculatieproblemen vaak alleen maar draait om het uitstellen van de zaadlozing. Hierdoor geven ze vrouwen onvoldoende aandacht in bed (4).

Ga daarom gewoon het gesprek met haar aan. Vertel haar dat het vroegtijdig klaarkomen je dwarszit, en dat je er een oplossing voor wilt zoeken. Maak haar duidelijk dat je haar ook lange seks gunt, maar dat het je op deze manier niet lukt. Samen sta je sterker dan alleen – ook in het geval van te snel klaarkomen.

oplossing5

Tip 6: Let tijdens de seks op je ademhaling

Heb je er weleens op gelet hoe je lichaam tekeergaat tijdens de seks? Je merkt het misschien niet, maar hoe dichter jij bij je orgasme komt, hoe heftiger jouw lichaam reageert. Je hartslag gaat keihard omhoog, je begint te hijgen als een hond en je spieren spannen zich aan.

Je kunt je orgasme uitstellen door deze lichamelijke reacties onder controle te krijgen.

Een goede oplossing hiervoor is het doen van ademhalingsoefeningen. Hierdoor leer je om altijd de controle over je ademhaling te houden. Hoe minder snel je ademhaalt, hoe minder jouw lichaam ‘denkt’ dat je bijna klaarkomt. Andersom geldt hetzelfde: als jij steeds sneller gaat ademhalen, kom je ook sneller klaar.

Begin dus met het controleren van je ademhaling met oefeningen. Pas deze daarna toe tijdens het masturberen, wanneer je op je gemak kunt oefenen zonder dat je partner erbij is. Vervolgens kun je de geleerde technieken gebruiken tijdens de seks. Je zult zien dat het veel makkelijker wordt om je orgasme onder controle te houden.

Tip 7: Er bestaat geen magische pil tegen te snel klaarkomen

Ondanks wat vele bedrijven je zouden vertellen, bestaat er geen magisch medicijn tegen te snel klaarkomen. Hoewel er ontzettend veel soorten pillen, zalfjes, crèmes en sprays te koop zijn op internet, doen ze vaak niet wat ze beloven.

oplossing6Sommige middeltjes hebben zelfs bijwerkingen. Zo kunnen de crèmes en zalfjes je penis zo ongevoelig maken, dat je bijna niks van de seks voelt. Het spul kan ook overgedragen worden op je vriendin, waardoor ook zij minder van de seks merkt. Daarnaast werken pillen tegen te snel klaarkomen als antidepressiva – ook niet wat je wilt, wanneer je niet depressief bent…

Bovendien zijn al die medicijnen ontzettend duur. Je betaalt zo een paar euro per keer dat je seks hebt. Ga maar na hoeveel dat op jaarbasis is als je zo’n twee tot drie keer per week met elkaar naar bed gaat. Ontzettend zonde toch, als die middeltjes niet eens werken?

Maar wat nog wel het allerbelangrijkste is: ze zijn geen oplossing voor je probleem. Hiermee bedoel ik dat ze het probleem niet permanent oplossen; zodra je stopt met de medicatie, ga je weer te snel klaarkomen. Je betaalt dus tientallen euro’s voor een middel waar je van afhankelijk wordt.

Blijf dus af van medicatie als:

 • Priligy
 • Promescent
 • Emla
 • Kamagra / Camagra
 • Vimax
 • Libido Forte
 • Paroxetine / Dapoxetine
 • En nog veel meer

Tip 8: Pas de start-stopmethode en de knijpmethode toe

De start-stopmethode en de knijpmethode zijn veelgebruikte manieren om je orgasme uit te stellen tijdens de seks.

Met deze methoden laat je je orgasme wegebben vlak voordat je klaarkomt.

De start-stopmethode geeft eigenlijk al veel weg in zijn naam: je stopt met stimulatie vlak voordat je klaarkomt, en gaat daarna weer verder. Het idee is dat, als je op tijd stopt, je orgasme weer ‘wegvloeit’, waardoor je daarna verder kunt gaan met de seks.

Hierbij is het belangrijk om het point-of-no-return te leren herkennen. Dit is het uiterste punt voor je orgasme, op het moment dat je de ejaculatie niet meer kunt tegenhouden. Op dit punt krijg je het waarschijnlijk heel warm, voel je het bloed naar je penis stromen, en ga je misschien trillen. De kunst is dus om vóór dit punt te stoppen.

Dit moet je namelijk ook doen bij de knijpmethode. Deze werkt eigenlijk hetzelfde als de start-stopmethode, maar nu knijp je ook nog in de top van je penis voor het point-of-no-return. Het idee is dat je je orgasme als het ware ‘wegknijpt’.

oplossing7

Deze methoden kun je oefenen tijdens het masturberen, en daarna toepassen bij de seks. Het kost even wat oefening voordat je het dit punt kunt herkennen, dus daarom is het beter om dat in je eentje te doen.

Tip 9: Kies de juiste standjes tijdens de seks

Verschillende seksstandjes uitproberen is niet alleen goed voor je seksleven, maar ook als oplossing voor te snel klaarkomen. Sommige seksstandjes zijn namelijk minder stimulerend voor jou dan andere.

Dit zijn met name de standjes waarbij jij niet de leiding hebt.

oplossing8Oftewel, standjes waarbij jouw partner meer het voortouw kan nemen. Dit zijn standjes zoals de cowgirl, waarbij jij op je rug ligt en zij bovenop je zit. Doordat zij jou aan het berijden is, kun jij gewoon achteroverleunen en genieten. Het is namelijk meer stimulerend voor jou wanneer jij het tempo bepaalt.

Andere standjes die je kunt toepassen, zijn bijvoorbeeld lepeltje-lepeltje en op jullie zij. Deze standjes zijn wat langzamer, waardoor je meer tijd kunt nemen om elkaar te laten genieten – en waardoor je minder snel klaarkomt.

Ten slotte: wees niet bang om het wat rustiger aan te doen bij de seks. Je hoeft haar niet ontzettend hard en snel te nemen als een pornoster om haar te laten genieten. Take it slow – besteedt meer tijd aan het voorspel en orale seks. Dit is voor haar sowieso veel fijner, en zo kan de seks voor jullie beiden langer duren.

Tip 10: Train je pc-spier met kegeloefeningen

oplossing9Je pc-spier is de spier die je gebruikt wanneer je je plas ophoudt – en wanneer je klaarkomt. Ken je dat gevoel dat er iets in je bekken zich snel samentrekt tijdens je orgasme? Dat is je pc-spier die aan het werk is en die ervoor zorgt dat je sperma kunt spuiten.

Door je pc-spier te trainen, kun je meer controle over je orgasme krijgen.

Wanneer je pc-spier niet goed getraind is, heb je weinig controle over wanneer deze zich aanspant of ontspant. En dat is precies níet wat je wilt – het ongecontroleerd samentrekken van je pc-spier zorgt er namelijk sneller voor dat je klaarkomt. Je wilt dus zelf bepalen wanneer je pc-spier zich aan- of ontspant.

Dat doe je met zogenaamde kegeloefeningen. Deze houden in dat je afwisselend je pc-spier aanspant en weer ontspant. Je kunt denken aan oefeningen als:

 • Zo lang mogelijk je pc-spier aangespannen houden
 • Snel afwisselen tussen aan- en ontspannen
 • Je pc-spier zo lang mogelijk ontspannen houden
 • Afwisselen tussen lang en kort aanspannen

Als je dit soort oefeningen twee tot drie keer per dag doet, merk je na een aantal weken al resultaat. Maar hoe moet je dit nou toepassen bij de seks? Heel simpel: tijdens de seks hou je de pc-spier zo lang mogelijk ontspannen. Hem op dit moment aanspannen zorgt er juist voor dat je sneller klaarkomt.

Wanneer je voelt dat je orgasme eraan komt (point-of-no-return), pas dan ga je de pc-spier hard aanspannen. Hiermee bereik je hetzelfde resultaat als met de knijpmethode. Het trainen van je pc-spier is dus een goede oplossing voor te snel klaarkomen.

Tip 11: Focus meer op orale seks en voorspel

Mannen denken soms dat ze net als pornosterren moeten zijn: ze moeten de seks urenlang volhouden, aan voorspel wordt niet gedaan, en een vrouw komt het lekkerst klaar als je haar gewoon hard neukt. In de werkelijkheid zit het wel anders.

Vrouwen vinden seks veel beter als je meer tijd besteedt aan voorspel en orale seks.

En wat is daar het andere grote voordeel van? Juist – jij komt er niet sneller door klaar! Je slaat dus twee vliegen in een klap wanneer je meet tijd besteedt aan voorspel en orale seks. Maak haar extra opgewonden voordat je aan de penetratie begint.

Niet alleen zal zij het meer waarderen als je op deze manier aandacht aan haar besteedt, je zal het ook merken in de lengte van jullie seks. Dit is dus een prima oplossing om te snel klaarkomen te voorkomen, en tegelijkertijd goede seks te hebben.

Tip 12: Combineer deze tips!

oplossing10Geen van deze tips zal op zichzelf werken als een oplossing voor te snel klaarkomen. Als je ze echter met elkaar combineert – dan word je pas echt beter in bed! Je zult merken dat je het veel langer uithoudt in bed, en dat zonder medicijnen of andere middeltjes.

Het belangrijkste dat ik je nog wil meegeven, is dat je hierover praat met je partner. Je kunt al deze technieken wel in je eentje proberen, maar uiteindelijk hebben jullie samen seks. Als zij weet waar je mee zit en wat je toepast om het aan te pakken, dan kan ze je ermee helpen.

Ik wens je verder veel succes met het toepassen van deze tips! Laat me in de reacties weten of ze voor jou gewerkt hebben, of als jij nog andere tips hebt om je orgasme uit te stellen. We kunnen namelijk het beste van elkaar leren. Ik ben benieuwd naar je reactie!

Referenties

 1. https://www.urologyhealth.org/urologic-conditions/premature-ejaculation
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27590186
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27590186
 4. http://www.eurekalert.org/pub_releases/2014-05/uoz-wrs052014.php

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

1 reactie op "Te snel klaarkomen oplossing? 12 tips voor meer zelfcontrole"

 1. [email protected]

  says:

  K begrijp nu niet waar ik moet beginnen is er niet ergens een stappenplan hoe ik moet beginnen en wat ik moet doen om hebt. Klaarkomen uit te stellen en langer seks te hebben

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *