10 tips om te snel klaar komen te verhelpen + 3 misverstanden

Te snel klaarkomen is een niet te onderschatten probleem binnen een liefdesrelatie. Gelukkig zijn er voldoende manieren om er iets tegen te doen.

Wij helpen jou graag met de 10 meest effectieve tips die je vanavond al kunt toepassen.

Sommige tips zullen wel wat meer oefeningen vergen, maar stapje voor stapje zullen wij jou meenemen naar een seksleven zonder het probleem van te snel klaarkomen.

Voorkom relatieproblemen

Een relatie verbreken of vreemdgaan heeft vaak te maken met jullie seksleven.

Krijgt ze van jou fantastische seks? Dan zal ze waarschijnlijk eerder geneigd zijn om bij je te blijven.

Je begrijpt dat als je iedere keer te snel klaarkomt dit niet goed is voor je relatie.

Als jij het penetreren daarom wat langer kunt volhouden, zal jullie seksleven een stuk beter zijn.

Wij geven jou de handvatten om je partner volledig om je vinger te winden. Of eigenlijk om je penis.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Voor altijd het probleem van te snel klaarkomen de kop indrukken

Iedereen kent wel een aantal manieren om het klaarkomen net iets langer uit te stellen, maar heb jij het wel eens geprobeerd? Veel manieren zijn echt niet de ultieme oplossing.

De farmaceutische industrie belooft de oplossing te bieden, maar als je de prijzen ziet die zij in rekening brengen voor medicijnen, zijn ze vooral zelf gebaat bij het middel. Alleen al door de bijwerkingen ga je afhaken.

Door een andere manier van denken en inrichten van jullie seksleven, zul jij het te snel klaarkomen niet alleen vernietigen. Je zult een ervaringsdeskundige worden in bed.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

10 tips om te snel klaarkomen uit je leven te verbannen

Je hebt online informatie opgezocht over het te snel klaarkomen. Je hebt dus de wens om de duur van het vrijen te verlengen.

De beste tips om dit voor elkaar te boksen hebben wij verzameld in één artikel. Pas de tips toe en je kunt snel resultaten opmerken. Je kunt de duur van een vrijpartij gelijk al verdubbelen.

Tip #1: Bouw het vrijen langzaam op in stappen

Voordat je gaat penetreren hebben jullie in de meeste gevallen al een voorspel beleefd. Op het moment dat je de penis in de vagina inbrengt moet je niet gelijk tot doel hebben om het nu even heftig af te ronden. Het vrijen moet je zien als een fysiek zware training.

Er moet een duidelijke opbouw in zitten richting het moment dat je moet pieken. Door de volgende stappen te doorlopen kun je het te snel klaarkomen al gedeeltelijk voorkomen.

 • Stap #1: Ga beginnen met het spelenderwijs penetreren. Ga niet gelijk de volledige penis inbrengen, maar probeer voorin de vagina om je partner zoveel mogelijk te stimuleren. Je stoot nog niet, maar laat de penis voorzichtig de vagina verkennen.
 • Stap #2: Ga dieper penetreren, maar stoot nog in een laag tempo. De penis moet je nog niet volledig inbrengen zodat de penis nog niet overladen wordt met seksuele prikkels.
 • Stap #3: Breng je penis volledig in en ga het tempo van het stoten iets opvoeren. In kleine tempoversnellingen bereid je de laatste stap voor.
 • Stap #4: Dit is de eindsprint! Geef alles en laat een orgasme ontstaan. Vind je het nog te vroeg om al klaar te komen? Pas nu één van de andere tips toe, bijvoorbeeld tip #2.

 Tip #2: Breng een variatie aan in standjes

Tijdens het vrijen moet jij je lichaam goed in de gaten houden. Weet hoe je lichaam werkt en wanneer er een orgasme ontstaat. Probeer het punt te herkennen dat het orgasme is ingezet. Proberen om het orgasme te stoppen heeft op dat punt geen zin meer.

Dit wordt “The point of no return” genoemd. Probeer tijdens het masturberen om dit punt te herkennen. Kom je bijna klaar? Verander van seksstandje. Op deze manier wordt het geen vreemde onderbreking. Stoppen om ejaculeren te voorkomen kan bij de vrouw namelijk de opwinding wegnemen.

Varieer een paar keer van standje en je kunt het met gemak langer volhouden.

kamasutra

 Tip #3: Vrij eens een keer met een condoom

Vrijen met een condoom voelt minder intens. Dat is ook de reden dat je met een condoom langer kunt penetreren zonder klaar te komen. Ook als jij met je partner nooit meer met condoom vrijt, kun je het een keer proberen.

Je kunt nog een stapje verder gaan door zogenaamde delay condooms te gebruiken. Deze condooms bevatten een verdovend middeltje dat de eikel licht verdoofd, zodat er minder seksuele prikkels ontstaan. Deze tip biedt niet de oplossing voor het probleem, maar is zeker een keer het proberen waard.

Tip #4: Let op de ademhaling

Als je opgewonden bent, heb je de neiging om korter en sneller te ademen. Door te hijgen jaag je jouw lichaam eigenlijk op. Je kunt het klaarkomen uitstellen door je lichaam rustig te krijgen.

Dit kan door vóór het vrijen ontspanningsoefeningen (zie tip #7) te doen, maar je kunt tijdens het vrijen je lichaam ook ontspannen. Haal diep adem, houd de adem 3 tot 5 seconden vast en adem weer uit via de mond.

Dit is een kwestie van goed oefenen, want tijdens seks zul je moeite hebben om op de ademhaling te letten. Je kunt het bijvoorbeeld aanleren tijdens het masturberen.

Tip #5: Toch te snel klaargekomen? Breng haar toch nog naar hogere sferen

Nadat een man is klaargekomen is de seksuele opwinding volledig verdwenen. Als je weet dat je te snel bent gekomen, moet jij de energie vinden om nog goed voor je partner te zorgen. Ga niet slapen maar zorg ervoor dat je haar ook nog een orgasme gaat bezorgen.

In het naspel kun je precies de handelingen doen die zij heerlijk vindt. Maak desnoods gebruik van seksspeeltjes om haar ook tevreden te laten slapen. Egoïsme komt je uiteindelijk namelijk duur te staan. Zij zal minder behoefte hebben aan seks, of ze zoekt een ander om haar brandjes te blussen.

Tip #6: Train je pc spier / bekkenbodem spier

Je pc spier of bekkenbodem spier heb je nodig om plas op te houden, maar ook voor het klaarkomen is het een belangrijke spier. Door deze spier te trainen kun je tijdens het vrijen de spier ontspannen waardoor een orgasme uitblijft. Onderzoekers concluderen dat het kan helpen bij ejaculatieproblemen (1).

Mannen met een ongetrainde pc spier kunnen zich hier geen voorstelling van maken, omdat ze nu geen controle hebben over de spier. Door de pc spier weken intensief te trainen bepaal jij wanneer je klaarkomt.

Zit er een orgasme aan te komen, maar je vindt het nog te vroeg? Ontspan de spier en het lichaam moet het orgasme weer opnieuw opbouwen. Succes gegarandeerd.

Tip #7: Kom voor het vrijen volledig tot rust

Mannen die te snel klaarkomen kunnen in een negatieve spiraal terechtkomen. Er ontstaat onrust in het lichaam uit angst om te snel klaar te komen, en wat gaat er vervolgens gebeuren? Inderdaad je komt nog sneller klaar. Ook mannen die met stress in het lichaam het bed in stappen vragen om een vroegtijdige ejaculatie. Je vijanden zijn dus een gespannen lichaam en stress.

Depressie en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van een depressie weten onderzoekers dat het voor problemen met vroegtijdige zaadlozing kan zorgen (2).

Beide kun je verhelpen door vóór het vrijen een momentje rust te pakken. Ga even op een rustig plekje in huis zitten en doe een paar ontspanningsoefeningen. Later in het artikel zullen wij toelichten waar je deze oefeningen en de overige tips kunt vinden.

mediteren

Tip #8: Even extra rust in je lichaam? Probeer de kracht van alcohol

Teveel drank drinken is slecht voor je seksleven, maar na een avondje flink stappen kun je goede seks hebben. Een voorwaarde is wel dat je niet ladderzat bent, want dan hollen de prestaties in bed achteruit.

Met alcohol in het bloed gaat alles net iets trager. Ook het bereiken van een orgasme. Met iets teveel alcohol op zullen jullie ook minder geremd zijn. Ook je partner zal net iets vrijer zijn en voor uitbundigere seks open staan. Je moet het een keer proberen, maar maak er zeker geen gewoonte van. Seks onder invloed kan lekker zijn, maar laat het bij een enkele keer per maand.

Tip #9: Betrek haar bij jouw doelen en oefeningen

Je kunt stiekem oefenen om het vrijen langer vol te houden, maar wij raden jou aan om het samen te doen. Samen kun je namelijk meer bereiken.

Als jij tijdens het vrijen anders gaat ademen, op de bank je bekkenbodem spier traint of ineens met condoom wilt vrijen, zal dit vragen bij haar oproepen. Samen seksueel experimenteren kan ook goed zijn voor jullie seksleven, en dus voor jullie relatie.

Tip #10: Stel voor jezelf duidelijke doelen om de motivatie vast te houden

Onze tips zijn afkomstig van het ebook “Complete Ejaculatie Controle” van Chris Coster. Sommige oefeningen en methodes vergen veel training. Je kunt een orgasme vanavond al uitstellen met een paar van onze tips, terwijl voor andere oefeningen wel de nodige training noodzakelijk is. Stel voor jezelf duidelijke doelen en zorg ervoor dat je ze ook nakomt. Plan bijvoorbeeld op vaste tijdstippen de oefeningen voor de pc spieren in.

Hoe houd je de motivatie vast:

 • Stap #1: Erken dat er een probleem is
 • Stap #2: Motiveer voor jezelf wat je er tegen gaat doen
 • Stap #3: Houd jezelf aan je programma. Houd bijvoorbeeld een agenda bij en turf af als de oefeningen klaar zijn
 • Stap #4: Verplicht jezelf om het vol te houden tot jouw doelen bereikt zijn

3 misverstanden over het te snel klaarkomen

Er leven ook veel misverstanden over het te vroeg klaarkomen. Wij helpen deze graag de wereld uit, en daarom bereiden wij jou alvast voor op denkfouten en op smoesjes om er niets tegen te doen.

Misverstand #1: Geen enkele man in jouw omgeving heeft er last van

Realiseer jezelf dat het een veelvoorkomend probleem is. Je hoort inderdaad niemand erover, maar dat wil nog niet zeggen dat andere mannen geen problemen hebben met het te snel klaar komen. Jij spreekt er waarschijnlijk ook niet over met anderen dan met jouw partner.

Misverstand #2: Het is een chronische aandoening

Het is voor veruit de meeste mannen die er last van hebben geen chronische aandoening. Het is namelijk eenvoudig te behandelen. Alleen al doordat je onze tips gelezen hebt, zal het direct al beter gaan. Je moet een knop in je hoofd omzetten en beginnen met het toepassen van de tips en de technieken.

Misverstand #3: Medicijnen zijn de oplossing voor het probleem

Er zijn meerdere medicijnen ontwikkeld waarvan wordt gezegd dat ze het probleem van het te snel klaarkomen oplossen, maar het tegendeel is waar. Wij zeggen niet dat de medicijnen niet werken, maar wij stellen wel dat ze de problemen niet alleen kunnen oplossen. Iedere keer als je medicijnen slikt of smeert zal het geheel of gedeeltelijk werken, maar het is een eenmalige oplossing. Je moet de medicatie blijven gebruiken om een te snel orgasme tegen te gaan.

Dat moet je niet willen! Wil je nog meer tips? Wij verwijzen jou dan naar het ebook van Chris Coster.

Referenties

 1. http://uroweb.org/lifelong-premature-ejaculation-can-be-treated-by-pelvic-floor-exercises/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5008563/

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

6 reacties op "10 tips om te snel klaar komen te verhelpen + 3 misverstanden"

 1. Zowi

  says:

  ben blij met deze info :)

 2. Bram

  says:

  Dag Chris,

  Ik ben heel blij met je artikel, maar ik zit ook nog wel met wat vragen.

  Ik begin wel met het positieve; je schrijft heel duidelijk en je tips zijn voor het grootste deel ook heel makkelijk uit te voeren. Vooral de seks opbouwen, de verschillende standjes en haar oraal plezieren hebben mij al geholpen om de seks langer vol te houden. Ook de ademhaling merk ik wel dat die helpt maar dat vind ik nog wel lastig. Helpt dat echt zo veel?

  Dan het deel dat ik nog niet zo snap. Dat zijn die bekkenbodem spier oefeningen. Ik heb werkelijk geen flauw benul hoe ik daarmee moet beginnen. Wat voor oefeningen zijn dat? Hoe vaak moet je die doen? En wanneer kan dat allemaal? Enzovoorts enzovoorts... allemaal vragen zonder antwoorden.

  Ik wil echt heel graag mijn orgasme leren uitstellen om mijn vriendin bij me te houden maar volgens mij zijn die oefeningen het enige wat echt goed helpt. dus ik wil echt weten hoe je die doet. Help me!

  Groetjes,

  Bram

 3. dennis

  says:

  thanks voor de tips!!

 4. Floris

  says:

  Heb zo lang zitten klooien met medicijnen maar ik voelde me er niet per se beter onder want dan blijf ik maar afhankelijk van die dingen en ik ben bang dat ik dan steeds die doses moet bilvjen verhogen, omdat mijnn lichaam eraan gewend raakt. Maar deze tips helpen bij mij steeds langer klaarkomen te kunnen uitstellen en mijn seksleven is er echt zoveel op vooruit gegaan!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *