Zijn Medicatie rond Vroegtijdige Ejaculatie Onzin & Antidepressiva?

Ben je op zoek naar medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie?

Ik moet je teleurstellen dat daar geen specifieke medicatie voor bestaat. “Hoe bedoel je, het bestaat niet?” zal je zeggen. Ten slotte staan er nogal veel aanbieders op internet die medicijnen aanbieden tegen voortijdige zaadlozingen?

In dit artikel zal ik je uitleggen dat medicijnen rond dit probleem oorspronkelijk hele andere doeleinden hadden en dat je nogal zal verbazen. Daarna zal ik je een aantal oefeningen geven die vaak even effectief werken als medicatie en in tegenstelling tot medicijnen geen enkele bijwerking geven.

Welke medicijnen zijn er rond vroegtijdige ejaculatie?

Op internet zijn verschillende medicatie beschikbaar voor vroegtijdige ejaculatie, althans het wordt beweerd dat het daarvoor bedoeld is.

Dit zijn onder andere de categorieën die daarbij te onderscheiden zijn:

 • Tabletten/capsules/pillen
 • Sprays/crèmes

Per categorie zal ik ze bespreken.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Medicatie soort #1: tabletten/capsules/pillen

De meeste tabletten, capsules en pillen hebben eigenlijk allemaal zo’n beetje dezelfde werking.

Kort gezegd proberen ze je serotonine aan te vullen. Serotonine is een neurotransmitter (overdrager tussen zenuwcellen) en heeft invloed op veel aspecten, zoals je gemoedstoestand, slaap, emotie, seksueel verlangen en eetlust.

Het aanvullen van je serotonine kan je een geluksgevoel geven. Zo is dat ook het effect van drugs als XTC. Het nadeel is de dip de volgende dag door de uitputting van je serotonine-systeem.

Bij medicijnen rond vroegtijdige ejaculatie zorgen de volgende middelen/stoffen dat je serotonine direct dan indirect verder aanvullen:

 • Paroxetine
 • Dapoxetine
 • L-tryptofaan

Als het goed is, staat in de bijsluiter dat inderdaad één van deze genoemde stoffen hierboven het hoofdbestanddeel is. Ik zal deze 3 stoffen nu allemaal even kort bespreken.

Paroxetine 

Paroxetine staat geregistreerd als antidepressivum en niet perse als middel om vroegtijdige ejaculatie te verhelpen. Voor 70% van de gebruikers leidt Paroxetine tot klachten als verminderd tot geen libido, erectiestoornissen, genitale gevoelloosheid en opwindingsproblemen.

Dapoxetine

Dapoxetine was in eerste instantie ontwikkelt als antidepressivum maar bleek hier later niet geschikt genoeg voor. Dapoxetine behoort namelijk tot de selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s). Dit soort componenten worden vaak gebruikt als antidepressiva tegen depressie, angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Op dit moment wordt dapoxetine ook gebruikt als medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie.

L-tryptofaan

L-tryptofaan is een uitgangsstof van serotonine. Ook dit kan depressie verlagend werken aangezien het het serotonine niveau aanvult. In de eerste paar weken kan je bijwerkingen hebben als wazig zien, duizeligheid, vermoeidheid en een licht psychisch onwel voelen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Medicatie soort #2: sprays/crèmes

De stoffen bij sprays of crèmes staan niet geregistreerd als antidepressivum. Bij deze medicatie rond vroegtijdige ejaculatie wordt meestal gebruikt maakt van de stoffen:

 • Lidocaïne
 • Prilocaïne

Lidocaïne 

Dit middel wordt gebruikt voor plaatselijke verdoving bij pijn of jeuk. Denk hierbij aan KNO (keel, neus, oren) behandelingen, zenuwpijn, jeuk bij insectenbeten, en branderigheid bij aambeien en anusscheurtjes.

Wanneer je een branderig of jeukend gevoel krijgt als je de crème (deels bestaand uit Lidocaïne) aanbrengt op je penis, wordt je verzocht een dokter te consulteren.  Het wordt afgeraden het te gebruiken wanneer je vriendin zwanger is. Het medicijn kan namelijk in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht komen en is giftig als je het doorslikt,

Prilocaïne

Deze stof wordt veel gebruikt in de tandheelkunde als lokale verdoving.

Lidocaïne-prilocaïne crème

De meeste verdovende crèmes bevatten beide stoffen. Dit wordt met name gebruikt om de pijn te verzachten bij medische ingrepen, zoals infuusprikken bij kinderen.

Bestaat er dus medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie?

Zoals vernomen in de bevindingen van de medicijnen zijn er geen specifieke medicatie aan te wijzen voor vroegtijdige ejaculatie.

Alleen dapoxetine zou daar onder kunnen vallen maar het zou alsnog als bijwerking anti deprimerend kunnen werken.

De vraag is nu: is er een alternatief? En is er iets wat geen bijwerkingen geeft?

De natuurlijke wijze om vroegtijdige ejaculatie uit te stellen

Er is absoluut een natuurlijk manier om dit te verwezenlijken. De methode is gebaseerd rond verschillende wetenschappelijk studies die verschillende effectieve oefeningen hebben aangetoond om vroegtijdige zaadlozing tegen te gaan.

De methode is ontwikkeld door Chris Coster. Hij leert je het volgende:

 • Wat de oorzaak is van je vroegtijdige ejaculatie
 • De fouten die je op dit moment nog maakt die het probleem alleen maar erger maken
 • Simpele ademhalingstechnieken om het direct al langer uit te stellen
 • Hoe je jouw ejaculatiereflexen kunt herprogrammeren
 • En nog veel en veel meer

Klik op de link voor meer informatie:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *