Wat is Edgen en Hoe Kun Je Je Orgasme Uitstellen? 8 Gouden Tips

Wanneer je het probleem hebt dat je te snel klaarkomt tijdens de Seks, dan kan dat erg vervelend zijn. Je voelt je er onzeker door, omdat je het zelf niet kunt stoppen, en ook je partner heeft er last van. Je schaamt je ervoor, maar tegelijkertijd weet je ook niet goed wat je kunt doen om dit probleem tegen te gaan.

Je hebt heel het internet al afgezocht en komt dan vaak terecht bij allerlei pillen of andere medicatie die je hierbij zouden kunnen helpen. Wij willen je in dit artikel echter een natuurlijke manier geven om het probleem dat je hebt tegen te gaan. Door te ‘edgen’ kun je namelijk op een natuurlijke wijze je orgasme proberen uit te stellen. Lees hier wat edgen is en 8 tips om je orgasme ermee uit te stellen!

Wat is edgen precies?

Voordat we je de gouden tips geven voor het uitstellen van je orgasme, is het natuurlijk handig om te weten wat edgen überhaupt is. Edgen is een oefening waarbij je jezelf tot het punt van een orgasme brengt en dan stopt net voordat je dat punt hebt bereikt.

Nu vraag je jezelf natuurlijk af: waarom zou je dat in hemelsnaam doen? En dat is een geen gekke vraag. We weten namelijk allemaal dat het orgasme het beste moment is tijdens de seks. Dus waarom zou iemand dat over willen slaan tijdens de geslachtsgemeenschap?

Het gaat echter niet om het overslaan; het gaat meer om het uitstellen van je orgasme.

Edgen maakt het uiteindelijk orgasme juist een stuk krachtiger. De verhoogde bloedstroom en de gevoeligheid in de penis zorgt voor een meer dramatisch orgasme. Daarbovenop komt nog het psychologische aspect van iets willen hebben dat je niet kunt krijgen.

Sommige mensen houden van edgen als een controlemethode. Het is een manier om te spelen met de persoon met wie je seks hebt; het is op die manier een populaire kinky oefening. Anderen gebruiken edgen echt omdat zij moeite hebben met het uitstellen van een orgasme. Edgen kan je leren dit uit te kunnen stellen en onder controle te hebben, doordat je stopt net voordat je klaarkomt.

Wie doet er aan edgen? De meest voorkomende discussies over edging gaan over mannen. Het blijkt geweldig te zijn voor de man om een hardere penis te krijgen en het daarnaast spannender te maken tijdens de seks. Het kan milde erectiestoornissen of een laag libido goed compenseren.

Het is echter niet alleen voor mannen. Vrouwen kunnen ook absoluut genieten van edgen. Uit onderzoek is gebleken dat het een van de meest populaire manieren is voor een vrouw om te masturberen. (Bron)

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Hoe edgen je seksleven zou kunnen verbeteren

Voor sommigen maakt het uitstellen van een orgasme het orgasme dus intenser en aangenamer. Maar voor anderen verhoogt het (ook) het verlangen naar een orgasme zoals je al hebt gelezen. Er is echter meer dan dat.

Om te beginnen helpt het jou en je partner beter vertrouwd te raken met seksuele triggers. Experimenteren met verscheidene aanrakingen en posities geeft je een betere grip op de bewegingen waarop jij reageert. Kennis maken met je seksuele kant is natuurlijk nooit verkeerd!

Edgen kan je daarnaast ook helpen bij het communiceren met je partner. Voordat je begint, moet je elkaar altijd laten weten dat je dit wilt gaan doen. Vervolgens moet je de andere persoon tijdens de actie laten weten hoe dicht je, verbaal of via lichaamstaal, bent bij het krijgen van een orgasme.

Hoe meer je communiceert met je partner (op alle gebieden), hoe beter de seks wordt!

Een ander voordeel van edgen is dat het levendigheid in de slaapkamer kan brengen. Seks wordt er minder serieus en zwaar door. Edgen is simpelweg een andere manier om speels met je partner om te gaan. Die sfeer kan het een stuk aangenamer maken in de slaapkamer!

Tot slot wordt de focus van het orgasme afgehaald als het ultieme doel van de seksuele ontmoeting. Je hoeft niet opgewonden te raken en continu opwinding op te laten bouwen. Als je je af en toe angstig of gestrest voelt om die finishlijn uit te stellen, neemt edgen die druk daar af, omdat het hele punt is het orgasme uit te stellen. (Bron)

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

8 gouden tips voor edgen om je orgasme uit te stellen

1. Oefen eerst op jezelf

De eerste stap bij edgen, is oefenen op jezelf. De meeste mensen masturberen op een vrij lineaire manier en proberen zo snel en efficiënt mogelijk een orgasme te krijgen. Maar als je orgasme juist uit wilt stellen (of door een partner wilt worden tegengehouden), moet je eerst leren hoe je jezelf kunt stoppen.

De meeste mensen hebben een zogenaamd ‘point of no return’. Als je dat punt eenmaal hebt bereikt, kun je je orgasme meer uitstellen of tegenhouden, wat je ook doet. Om zelf orgastische controle te kunnen proberen, moet je leren de tekenen van je “point of no return” te herkennen.

Probeer tijdens het masturberen een idee te krijgen hoe je lichaam aanvoelt als je orgasme begint te op te komen. Wordt je ademhaling sterker? Beginnen je tenen te krullen? Begin je te trillen? Probeer jezelf te stoppen als je orgasme dichtbij komt en laat je opwindingsniveau zakken op dat specifieke moment. Start dan weer op en breng jezelf weer in de buurt van een orgasme. Herhaal het hele proces zo vaak als je wilt. (Bron)

2. Begin rustig

Het is belangrijk dat je rustig begint tijdens de seks. Hele wilde of kinky seks maakt het moeilijk om het orgasme uit te stellen. Je hebt dan minder snel controle over je orgasme. Minder wilde seks betekend niet per se saaie seks, dus maak je hier niet druk om. Hoe beter je bent geworden in het edgen, hoe wilder de seks weer kan worden! (Bron)

3. Laat je partner zien hoe het moet

Hierna kunnen jij en je partner proberen om elkaar een voor een te ‘edgen’. Laat je partner toekijken terwijl je dicht bij een orgasme komt. Dit helpt je partner meer vertrouwd te raken met je orgasme en te leren wat de tekenen zijn van jouw ‘point of no return’. Je kunt ook met je partner praten over wat je hebt opgemerkt tijdens je eigen verkenningen met orgasmecontrole.

Het kan een tijdje duren om te leren hoe je je orgasme onder controle kunt houden samen met je partner. Daarom is het goed om te oefenen met je partner tijdens de seks. Wanneer je het met je partner doet, moet je erop kunnen vertrouwen dat je partner je vertelt wanneer hij of zij in de buurt is van een orgasme.

Dat klinkt misschien gemakkelijk, maar het kan redelijk moeilijk zijn. Raak dus bekend met je partner en hoe hij of zij reageert bij hun ‘point of no return’. Als je nog niet klaar bent om met je partner hierover te communiceren, kun je het edgen natuurlijk ook gewoon zelf blijven doen! (Bron)

4. Neem controle over de masturbatie van je partner

Op dit moment is het tijd om de controle over het orgasme van je partner over te nemen. Dit maakt de seks weer een stuk spannender, maar ook vooral intiemer. Laat je partner voor je beginnen met masturberen. Vertel hen dat ze je bevelen moeten gehoorzamen (dit is natuurlijk iets waar jullie eerder mee hebben ingestemd tijdens je grensgesprek).

Als je merkt dat je partner echt opgewonden begint te raken, beveel je om te stoppen. Dit is het edge moment.

Je kunt je partner ook vragen om je te vertellen wanneer ze te dichtbij het orgasme komen, of zelfs om je een signaal te geven. Geef ze ongeveer 30 seconden tot een minuut pauze en begin dan weer opnieuw. Herhaal dit ongeveer drie keer en vertel ze dan dat ze toestemming hebben om zichzelf te laten komen.

Je kunt het ook nog langer uitstellen als je dit fijn vindt. Je kunt hierna van rol wisselen als je dat fijn vindt, maar je kunt het ook uitstellen voor de volgende keer.  (Bron)

5. Oefenen orgasme partner

Het is natuurlijk de bedoeling dat je steeds bekender wordt met het edgen en dit makkelijker en normaal wordt. Dit kun je oefenen door zelf je partner te edgen. Hiermee wordt bedoeld dat jij nu degene wordt die je partner gaat stimuleren om tot een orgasme te komen. Jij bent nu dus ook de persoon die dit orgasme onder controle moet proberen te houden. Dit kan lastig zijn, maar oefening baart kunst!

Je kunt dit doen door middel van je partner af te trekken of te vingeren, orale seks te geven of gewoon geslachtsgemeenschap te hebben. Vertel je partner dat zij aan moeten geven wanneer zij dicht bij het orgasme komen. Je kunt ook oefenen om meer zelf hierachter te komen. Zo hoeft je partner zich hier niet op te focussen. In het begin zal dit echter nog niet lukken. (Bron)

6. Focus je op een ander punt

Wanneer dingen beginnen te escaleren en het lijkt alsof jij of je partner een orgasme nadert, leid jezelf of je partner dan af met een intens gevoel ergens op het lichaam dat niet de vagina of penis is. Beweeg bijvoorbeeld naar de tepels, nek, dijen of zelfs de anus. Dit zal de aandacht op het laatste moment wegnemen en het uiteindelijk orgasme vertragen – waardoor het nog explosiever wordt wanneer jullie eindelijk klaarkomen. (Bron)

7. Edging is niet altijd stoppen

In plaats van volledig te pauzeren of je partner of jezelf af te leiden, blijf je precies waar je bent: de vagina of penis. Als de climax nadert, ga je gewoon weg van de van deze plek. Zodra het orgasme begint te vervagen, ga je weer terug. Deze versie is als spelen met vuur, dus je moet extra intuïtief zijn.

Als het op seks aankomt, moet je soms dingen opschudden om betere resultaten te krijgen. Edgen is een leuke en gemakkelijke manier om je partner een beter orgasme te geven, zonder dat je per se voor het speelgoed of kinky spelletjes hoeft te gaan. (Bron)

8. Breng het naar een hoger niveau

Er zijn veel leuke manieren om samen met je partner met orgasme te blijven spelen. Je kunt straffen instellen voor wanneer een partner orgasmes krijgt voordat dat moest gebeuren. Misschien mogen ze bijvoorbeeld de volgende keer dat jullie twee intiem zijn geen orgasme krijgen. Of misschien moeten ze een week stofzuigen.

Je kunt ook proberen beperkingen op te leggen door je partner bijvoorbeeld vast te binden. Je zult hierdoor een onmogelijk hoog niveau van seksuele frustratie creëren.

Een andere truc is om gedurende een langere periode het orgasme onder controle proberen te houden. Geef één partner de controle over alle orgasmes van de andere partner voor een paar dagen, of misschien zelfs een week (of langer als je dat leuk vindt). De partner onder controle kan zelfs niet masturberen tenzij hij of zij hier toestemming voor krijgt. (Bron)

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *