5 Redenen om Geen Durex Performa / Orgasmic Condooms te Kopen

Durex performa

Vorige week kreeg ik de volgende mail in mijn inbox en deze wil ik graag in dit artikel behandelen:

“Hey Chris,

Ik zie dat je veel waardevolle tips geeft op je site om te snel klaarkomen te stoppen. Toch vroeg ik me af wat jou ervaringen zijn met Durex Performa en of je mij dat aanraadt.

Al tijden heb ik last van vroegtijdige ejaculeren en nu wil ik er écht vanaf. Mijn vrouw heeft ook minder vaak in seks gekregen hierdoor vermoed ik. Ik wil de makkelijkste oplossing en dat is deze denk ik.

Groet, Robert”

In dit artikel zal ik de vraag van Robert uitgebreid beantwoorden.

Wat is Durex Performa/Performax intense? Een snelle uitleg

Met de Durex Performa (en Durex Orgasmic) zou je je ‘performance’ oftewel ‘prestatie’ in het Nederlands kunnen verbeteren. Daarmee bedoelen ze dat je het langer kunt uit stellen uithouden, oftewel het uitstellen van je zaadlozing. De condooms zijn verkrijgbaar in pakjes van 3, 12, 24 en 72 condooms.

De condooms worden ook wel ‘Climax Control Condoms’ genoemd of vertragende (ribbel) condooms, welke te koop zijn in een drogist als Kruidvat of Etos.

Ik vind de naam ‘Performa’ op zichzelf al eigenlijk problematisch. Daarmee suggereer je dat mannen moeten presteren in bed. Hierdoor neemt de prestatiedruk toe, waardoor je juist sneller klaarkomt, en verder van je doel komt te staan.

Maargoed, dit nadeel is nog te overzien want het is slechts een naam. Toch zijn er heleboel redenen om deze condooms niet te kopen/bestellen. Deze zal ik zo bespreken. Eerst zal ik vertellen op welke manier Durex Performa zou moeten werken.

Dit is het reclame filmpje van Durex Performa:

Er zijn trouwens ook nog een heel aantal andere condooms die claimen het orgasme uit te stellen. Hier zijn een aantal andere:

 • Durex Orgasmic
 • Durex Mutual Climax
 • Condomi Max Love
 • Billy Boy Endurance
 • Armor Strong
 • RFSU Power
 • Pasante ((Infinity) Delay
 • EXS Delay
 • Etc.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Durex Performa / Orgasmic samenstelling, ingrediënten en werking

Je zou in eerste instantie denken dat Durex Performa of Durex Orgasmic een condoom is met een dikkere laag rubber latex waardoor je minder snel klaarkomt, maar dat is niet waar.

Deze condooms bevatten namelijk van binnen de stof benzocaïne.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Wat is precies benzocaïne?

Benzocaïne is een stof die wordt gebruikt bij lokale verdovingen waar een snelle werking vereist is en het liefst kort duurt (denk aan circa 15 minuten).

Benzocaïne is officieel dus een pijnstiller. Doordat deze stof aan de binnenkant van het condoom zit zou je tijdelijk je penis verdoven om zo het orgasme uit te stellen. Dit is overigens een vergaande toepassing van de stof. Origineel werd het namelijk voornamelijk gebruikt bij de medische behandeling van huid en slijmvliezen zoals bij pijn door zweertjes in de mond (aften), maag en darm.

De stof benzocaïne wordt gebruikt in andere medicijnen, zoals tegen:

 • Verkoudheid
 • Keelpijn
 • Maagpijn
 • Wratten
 • Aambeien
 • Etc. etc.

Nog een grappig feitje: in  het criminele circuit wordt benzocaïne wel eens gebruikt om het gewicht van een pakket cocaïne te verhogen.

Hoe werkt benzocaïne bij deze condooms?

Aan de binnenkant van het condoom zit een creme/gel/zalf met benzocaïne, wat er uit ziet alsof er glijmiddel bovenaan het condoom zit. Deze emulsie smelt wanneer het in contact komt met de huidtemperatuur waarnaar het zich verspreidt over de eikel van de penis.

Wat zijn de bijwerkingen van anti-ejaculatie middelen?

Op een (zeer korte) Wikipedia pagina over benzocaïne (wat aan de binnenkant van condooms zit) staat letterlijk:

Het is een gewone pijnstiller zonder bijwerkingen voor mensen met hartziektes en andere aandoeningen.

Dat is natuurlijk klinkklare onzin. Allereerst bestaat er niet iets zoals een ‘gewone pijnstiller’. De term ‘gewone’ zal je nooit in een medisch wetenschappelijk onderzoek vinden. Ook dat benzocaïne geen bijwerkingen heeft, is onmogelijk, want ieder medicijn heeft bijwerkingen.

Aangezien de pagina erg kort is (en dus ook onwaarheden bevat), gok ik dat iemand met belang in deze industrie deze pagina heeft opgezet. Voor als je het nog niet wist: iedereen kan zich aanmelden op Wikipedia en een pagina schrijven of bewerken. Meestal wordt dat gecontroleerd maar soms glipt er wat tussendoor.

Er is nóg een pagina over benzocaïne op Wikipedia. Deze komt met hele andere feiten. Zo staat er bovenaan in een opvallende blauw box:

Vanwege het hoge risico op sensibilisatie is de stof in farmaceutische naslagwerken[1] alleen nog opgenomen als allergeen.

De term “sensibilisatie” betekent kort gezegd dat je allergisch reacties kunt krijgen van deze stof, waar je steeds heftiger op kunt gaan reageren.

Als we verder onderzoek doen, komen we op betrouwbare sites die de volgende bijwerkingen geven van benzocaïne. Allergische reacties op deze stof komen relatief vaak voor en deze kunnen zich uitten op de volgende manieren:

 • Irritatie van de huid of huiduitslag
 • Intens brandend gevoel
 • Zwelling
 • Blaarvorming
 • Misselijkheid

Overdosis bij benzocaïne

Als je te veel benzocaïne gebruikt ontstaan de volgende symptomen:

 • Ademhalingsproblemen
 • Onregelmatige hartslag
 • Epileptische aanvallen

Als je extreem veel gebruikt kan je in coma raden om te komen overlijden. Je moet dus te allen tijde zo min mogelijk van deze stof gebruiken.

Laten we het nu hebben over de 4 redenen waarom je Durex Performa of Durex Orgasmic en andere ejaculatie vertragende condooms niet moet kopen.

Reden #1: het effect is té zwak of té sterk

Wanneer je op internet eerlijke ervaringen leest, dus niet op medicijnen sites maar op forums, zie je vaak de volgende nadelen voorkomen:

 1. Het condoom werkt amper, er wordt dus bijna niets ervaren van de verdovende stof
 2. Het condoom werkt zo verdovend dat het de plezier van seks wegneemt (of zoals iemand het op het fok forum zei: “Bij mij werkte het dus wel, maar ik vond er geen hol aan.”)

Je moet dus maar geluk hebben dat het voor jou niet te zwak of te sterk werkt.

Reden #2: de kosten lopen snel op

Iedere keer als je een condoom gebruikt als dit ben je 1 euro kwijt. Als je 2x per week hebt, is dat al snel €100 per jaar. Daarbij zal een condoom ook regelmatig scheuren waardoor je er meerdere in één sekspartij gebruikt.

Er zijn ook gewoon natuurlijke manieren om je ejaculatie uit te stellen. Zo heb je pauze-en-knijpen techniek. Deze methode werkt volgens sommige studies even goed werkt als het medicijn terwijl dat een volledig natuurlijk en gratis methode is.

Wat je doet, is dat je net voordat de seks té opwindend wordt (en je wilt gaan ejaculeren) jij of je partner de schacht van de penis indrukt met je duim en twee vingers.

Na 20 seconden laat je los en ga je verder met de seks. Dit kun je zo vaak herhalen als je wilt.

Uiteraard zijn er nog meer technieken. De beste technieken worden besproken in mijn boek Complete Ejaculatie Controle.

Reden #3: je vriendin wordt de dupe

Kijk, als je iets doet wat jou minder genot oplevert maar je vrienden evenveel of zelfs meer moet je dat natuurlijk doen. Maar in dit geval ga je dus condooms gebruiken waardoor je vriendin ook minder gaat voelen.

Geloof me… vrouwen hebben net als jij het liefst seks zonder condoom… ze dromen er over, ze fantaseren over en willen je 100% voelen… en dus niet met een laagje rubber latex om je penis.

Nu heb je ook Durex Performax Intense met voor de man de verdovende stof benzocaïne en voor de vrouw ribbels en noppen om haar sneller een orgasme te brengen.

Het grote probleem is alleen dat slechts 20-25% van de vrouwen kan klaarkomen via penetratie, en een condoom met ribbels en noppen gaat dan niet opeens wonderen doen.

Uiteraard kan je wel condooms gebruiken om SOA’s te voorkomen of als manier om niet de vrouw ongewenst zwanger te maken, dus als voorbehoedsmiddel. Maar als je een vaste vriendin hebt die een anticonceptiemiddel gebruikt, wil je toch lekker zonder condoom seks hebben!

Reden #4: je wordt misleid waar je bij staat

Het valt me altijd op dat als je naar webwinkels kijkt voor pillen, crèmes en sprays dat ze zoveel mogelijk de bijwerkingen proberen te verstoppen in kleine lettertjes.

Zo weten bijvoorbeeld veel mensen niet dat pillen, crèmes en sprays om vroegtijdige ejaculatie uit te stellen bijna allemaal officieel geregistreerd zijn als anti-depressivia, zoals de stof dapoxetine die vaak wordt gebruikt.

Je moet dan 2 maal daags die pillen nemen. Met de stof dapoxetine wil de farmaceutische industrie gebruik maken van de bijwerkingen van dit medicijn.

Een stof als dapoxetine (of paroxetine) heeft namelijk als bijwerkingen een verminderd tot geen libido geven, erectiestoornissen, genitale gevoelloosheid en opwindingsproblemen. Op die manier kan je inderdaad je ejaculatie uitstellen maar niet op de manier die jij waarschijnlijk wilt.

Veel mannen klagen op forums dat hun emotionele welzijn afgevlakt is door het innemen van deze pillen. Dat is logisch want anti-depressivia zorgt ervoor dat je emoties afgeremd worden. Als je dus verdrietig bent, voel je minder verdrietig dan normaal maar dat geldt ook voor blijdschap.

Reden #5: niet de oorzaak aanpakken

Dit blijft altijd de belangrijkste reden om geen medicijnen, pillen, crèmes of sprays te gebruiken, want met al deze middelen los je NOOIT de oorzaak op van je ejaculatieprobleem.

Maar dat is het nou juist precies… de medicijnenindustrie wilt juist niet dat jij de oorzaak van het probleem oplost want dan kunnen ze jou niets meer verkopen. Het liefst willen dat jij een levenslang abonnement hebt op hun pillen. Kortom, een customer for life!

Als je eigenwijs bent en toch Durex Performa wilt kopen en gebruiken

Waarom zou je een condoom kopen met verdovende stof aan de binnenkant kopen om je ejaculatie uit stellen als je ook een normaal condoom kunt kopen dat je sowieso al minder stimulatie geeft?

Je zou ook 2 condooms over elkaar kunnen doen. Maar zoals ik hierboven heb omschreven: de oorzaak van je probleem ga je er nooit meer oplossen, het kost je geld en met een beetje inzet van natuurlijke oefeningen kan je je ejaculatie ook uitstellen.

Het enige alternatief voor medicijnen waarbij je de oorzaak aanpakt

Wil jij het volgende:

 • Spontane seks kunnen hebben zonder condooms?
 • Eenmalige investeren in een oplossing die potentieel voor de rest van je leven kan werken?
 • De echte oorzaak aanpakken van te snel klaarkomen?
 • Je vriendin blij maken met ultiem genot zonder gebruik van condooms?
 • Een methode die werkt zonder enige bijwerkingen?

Al deze punten zijn te vinden in mijn methode genaamd Complete Ejaculatie Controle.

Dit is een boek die je stap-voor-stap uitlegt hoe je van vroegtijdige zaadlozingen af komt. Volg de oefeningen op en je zult het steeds langer en langer uithouden in bed, zonder één enkele bijwerking.

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

13 reacties op "5 Redenen om Geen Durex Performa / Orgasmic Condooms te Kopen"

 1. Daan

  says:

  Erg handige review, thanks!
  Kan jij btw meer reviews maken zoals deze? misschien zelfs sexspeeltjes? haha
  zou wel erg handig zijn om te weten wat ik voor mn meissie moet kopen ;)

 2. Floris

  says:

  Ik kan het vrijen met een condoom toch niet eens meer doen hoor.
  Met condoom voel ik zo weinig, dat ik het beter zelf kan doen.
  Toch een leuke review :)
  groetjes! - Floris

  • erik

   says:

   ja maar dan is het risico op soa's wel groter! Tenzij je een vaste relatie hebt... Maar vraag het dan wel f eerst aan je meisje, want niet iedereen kan het waarderen dat jij per se zonder condoom seks wilt hebben..

 3. Guus

  says:

  Benzocaine is inderdaad een vies goedje! blijf daar meters van vandaan! Heeft mij mannetje een vies litteken gegeven doordat het zo irriteerde dat ik het ging krabben :(
  Goed dat je mensen hierover waarschuwt...!

 4. Giel

  says:

  Bedankt voor de waarschuwing, scheelt me wat centjes :)

 5. Paul

  says:

  Dat deze stoffen in condooms mogen, belachelijk zeg :S

 6. Finn

  says:

  Hey Chris,
  dit is misschien een rare vraag, maar kan ik de condooms niet hergebruiken? gewoon even omspoelen ofzo, ik weet het niet....?? ik heb ze namelijk nog nooit gebruikt en om nou condooms elke dag te blijven kopen lijkt me ook niet handig....

  • Chris Coster

   says:

   Hoi Finn,

   Nee dat kan zeker niet! Condooms kunnen sowieso niet tegen water, dus als je ze zou omspoelen zouden ze lek worden en werken ze niet meer. Gewoon elke keer een nieuw condoom gebruiken (of een ander anticonceptiemiddel natuurlijk)!

 7. Niels

  says:

  Allemaal leuk en aardig dus, condooms met een spulletje waardoor je niks meer voelt, maar dat maakt je seks dus ook niet beter! Lekker wegblijven van dit soort onzinproducten!

 8. Kareltje

  says:

  Condooms zijn al best orgasme vertragend toch? Dan zou je zon extra stofje ook niet nodig hebben naar mijn mening.

 9. Dirk

  says:

  Ik wist helemaal niet dat er een gek stofje in die condooms zat. Dacht dat ze gewoon extra dik waren zodat je minder snel klaarkwam. Dat mag toch helemaal niet met zo'n stofje erin? Ik vind dat heel gek dat dat gewoon kan. Zeker als je er allergies voor kan zijn.

  Maar goed ik zocht dit dus omdat ik ook met een condoom om wel snel klaarkom. Dus daar wil ik wat aan doen. Ik dus op zoek naar een middeltje om je orgasme wat later te krijgen. En ik kwam ook die condooms tegen maar dat is dus blijkbaar niets.

  Heb jij niet een beter idee om je orgasme uit te stellen. Ik heb ook genoeg pillen en tabletjes enzo gezien tegen vroeg klaarkomen. Hoe goed werken die? Of moet je toch wat anders doen.

  Mvg,

  Dirk

  PS 2 condooms over elkaar moet je niet doen. Ze kunnen dan makkelijker scheuren door de wrijving. Dan weet je dat.

 10. a. Meijer

  says:

  je mag toch noooit 2 condooms over elkaar doen? Tenzij je zin hebt in poepluiers en slapeloze nachten over 9 maanden....

 11. Roel

  says:

  Avond!

  Bedankt voor je informatieve stuk, komt helaas voor mij te laat(dat gebeurd mij dan weer zelden). Een flinke blaar op mijn voorhuid tot gevolg, zelfs bij weinig gebruik(1-2x per week). Belachelijk dat er niet een dikke waarschuwing op die pakjes staat... nu maar rustig aan en hopen dat het geneest.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *