Relatieproblemen Als Oorzaak van Te Snel Klaarkomen: 5 Tips

Vroegtijdig klaarkomen is een van de meest voorkomende seksuele problemen in Nederland en de rest van de wereld. Het heeft grote invloed op de mannen die ermee te maken hebben, evenals hun partners. Premature ejaculatie kan een normaal, bevredigend seksleven enorm in de weg staan. Bovendien kan het tot enorme schaamte leiden bij de mannen die ermee te maken hebben.

Een oorzaak van dit probleem die mannen maar al te vaak over het hoofd zien, is problemen in de relatie. Veel mannen weten niet eens dat relatieproblemen überhaupt aan de basis kunnen liggen van vroegtijdig klaarkomen. Als dit de achterliggende reden van jouw problemen is, dan zal ik je in dit artikel gaan helpen om je relatie – en daarmee je seksleven – te verbeteren!

Tip 1: Voer een goed gesprek over de stand van jullie relatie

Relatieproblemen zijn een relatief vaak voorkomende oorzaak van premature ejaculatie (bron). Als er momenteel problemen in je relatie bestaan, dan zul je daar natuurlijk aan moeten gaan werken. Dit doe je echter natuurlijk niet alleen. Een relatie komt van twee kanten, en als je je relatie weer wil verbeteren, dan zul je hier allebei aan moeten meewerken.

Een goede manier om hieraan te beginnen, is door het voeren van een gesprek met je partner over jullie relatie.

Als je op zoek wilt naar een oplossing, dan zul je eerst duidelijk moeten krijgen wat het probleem is.

Het belangrijkste in zo’n gesprek is dat jullie de knelpunten identificeren in de relatie. Zo kunnen jullie erachter komen waar het nou precies misgaat. Spreek af om allebei hardop uit te spreken wat je denkt dat er niet goed gaat in jullie relatie.

Zo krijg je niet alleen je eigen gedachten wat beter op een rijtje, maar je krijgt ook mee hoe je partner hierover denkt. Dit is belangrijk, want jullie problemen zijn alleen opgelost als jullie allebei tevreden zijn met je relatie.

Werk naar oplossingen toe

Probeer ook samen alvast te denken aan oplossingen voor de problemen die jullie identificeren. Het is natuurlijk hartstikke mooi om te weten wat er beter kan en beter moet. Als je geen plan hebt om dit ook daadwerkelijk te gaan verbeteren, dan komt er waarschijnlijk niks van.

Een laatste belangrijke tip die ik je hierin wil meegeven, is dat je ook naar jezelf moet kijken. Het is prima om ook te zien wat je partner beter zou kunnen doen. Ik weet echter bijna zeker dat jullie relatieproblemen van beide kanten komen, en dat er ook echt verbeterpunten voor jou zijn. Een relatie kun je alleen redden als beide partijen bereid zijn om iets aan hun eigen gedrag te doen.

Als je je partner toch wilt wijzen op wat hij of zij beter zou kunnen doen, zorg er dan voor dat je dit op een rustige, niet-aanvallende manier brengt. Kritiek kan al snel aanvoelen als een persoonlijke aanval. Je kunt er dus maar beter alles aan doen om dit zo min mogelijk zo te laten lijken. Geef ook eerst je eigen fouten toe voordat je met kritiekpunten over je partner komt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Tip 2: Spreek je frustraties uit zodra ze gebeuren

De meeste ruzies komen niet zozeer tot stand doordat iemand ineens iets vreselijks doet. Vaker is er sprake van kleine ergernissen die zich opbouwen, tot er op een gegeven moment één druppel is die de emmer doet overlopen. Sommige mensen kroppen al hun frustraties in een relatie op zonder ze te uiten. Zo krijgen ze echter de kans om te groeien en om over tijd veel meer schade aan te richten.

Op een gegeven moment kan het zover komen dat je zoveel frustratie hebt opgespaard, dat deze altijd prominent aanwezig is. Je ziet niet meer een persoon waar je van houdt, alleen nog een hele hoop ergernissen en negatieve eigenschappen. Dit is natuurlijk geen goede basis voor een relatie. Het is dan ook niet gek dat in een dergelijke situatie veel sneller relatieproblemen ontstaan.

Als je al boos wordt voordat je partner iets doet, dan weet je dat je een probleem hebt.

Het is daarom belangrijk om je frustraties meteen uit te spreken, op het moment dat de ergernis in je opkomt of zo snel mogelijk daarna. Vind je bijvoorbeeld dat je partner de keuken niet schoon achterlaat? Vraag dan gewoon even vriendelijk of ze hier de volgende keer wat beter op zou kunnen letten. Zo voorkom je dat je al je frustraties opkropt en je uiteindelijk ontploft.

Wel belangrijk is dat je dit op een tactvolle manier doet, anders kan je juist precies het tegenovergestelde bereiken. Wanneer je je partner op een vijandige manier aanspreekt op elke kleine ergernis, geef je haar het idee dat ze niks goed kan doen. Dit leidt alleen maar tot meer frustratie over en weer, en zal je relatie dus niet echt doen verbeteren.

Tip 3: Luister naar de kritiek van je partner

Het is dus belangrijk om op een constructieve manier kritiek te kunnen leveren op je partner. Zo kan zij haar gedrag aanpassen en worden verdere frustraties voorkomen. Ik heb echter ook al gezegd dat relaties van twee kanten moeten komen. Als jij je relatie wilt verbeteren om je orgasme te helpen uitstellen, dan zul jij zelf ook goed moeten luisteren naar de kritiek van je partner.

Misschien erger jij je persoonlijk wel nergens meer aan in jullie relatie. Maar als je partner zich wel continu gefrustreerd voelt, dan heb je nog steeds niet echt een goede relatie. Je zult dan nog steeds erg veel te maken krijgen met dingen als ruzie en afstandelijkheid. Als je wilt dat je partner naar jou luistert, zul je dus ook naar haar moeten luisteren.

Misschien heb je eigenlijk het idee dat je zelf niks fout doet. Jij gelooft dat je partner veel meer schuld heeft aan het niet lekker lopen van jullie relatie. Eigenlijk is dat helemaal niet relevant. Mensen hebben altijd de neiging om hun eigen negatieve aandeel in dingen te ontkennen. Maar zelfs als je gelijk hebt, draait een relatie veel meer om de perceptie van beide partijen dan om de werkelijkheid.

Je kan nog zo vinden dat je gelijk hebt, maar als je partner dat niet vindt, krijg je alsnog ruzie.

Weet je niet zo goed wat je met de kritiek van je partner moet doen? Wil je weten hoe je ervoor kan zorgen dat haar frustraties in de toekomst niet meer aanwezig zijn? Dan kun je dit natuurlijk altijd gewoon aan haar vragen. Waarschijnlijk vindt zij het alleen maar fijn om te horen dat je iets aan je gedrag wil doen, en is ze meer dan bereid om je hierbij te helpen.

Tip 4: Zorg voor voldoende fysiek contact

Vaak treedt bij mensen met relatieproblemen een soort zelfversterkend effect op. Doordat er relatieproblemen zijn, raken beide partners elkaar bijna niet meer aan. Zo verdwijnt de intimiteit langzaam een beetje uit de relatie. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat beide partners nog minder tevreden worden met de relatie. Zo krijg je last van een negatieve spiraal.

Als je dan ook nog eens last hebt van vroegtijdig klaarkomen, dan wordt dit effect natuurlijk alleen maar versterkt. Het feit dat jullie seks maar een paar minuten duurt, is niet bevorderlijk voor fysiek contact. Een relatie zonder seks is natuurlijk niet bepaald bevredigend, en ook dit maakt je relatieproblemen alleen maar groter.

Het is dus belangrijk dat jullie ervoor zorgen dat je voldoende fysiek contact blijft hebben (bron). Als het neerkomt op seks, dan is het natuurlijk jammer als je te snel klaarkomt, maar daarmee hoeft het nog niet helemaal voorbij te zijn. Je kan je partner nog steeds bevredigen met je vingers en je mond om te zorgen dat zij ook bevredigd wordt.

Veel vrouwen vinden voorspel belangrijker dan de seks zelf, dus vroegtijdig klaarkomen is geen excuus voor een seksueel gefrustreerde vrouw.

Naast seksueel contact is ook gewoon fysiek contact door de dag heen erg belangrijk voor een goede relatie. Fysiek contact is iets dat mensen nodig hebben om zich met elkaar verbonden te voelen. Kleine dingen zoals een hand op iemands been of even hand in hand lopen kunnen daar al enorm bij helpen. Als je dit soort kleine dingetjes niet doet, dan zul je vanzelf langzaam uit elkaar drijven.

Tip 5: Praat eens met een relatietherapeut

Als jij en je partner er met z’n tweeën uitkomen om je relatieproblemen op te lossen, dan is dat natuurlijk hartstikke mooi. Maar je hoeft je er ook weer niet voor te schamen als dit je niet lukt. Een relatietherapeut in de arm nemen is voor veel mensen echte en uitkomst. Dit kan heel goed helpen om je relatie weer op de rit te krijgen.

Veel mensen aarzelen om een therapeut voor hun problemen te zoeken, omdat er toch nog wel een beetje een stigma om therapie heen hangt. Mensen schamen zich ervoor als ze professionele hulp moeten zoeken, omdat dat voor hen voelt als een bekentenis dat er iets mis met ze is. Ze zouden niet sterk genoeg zijn om hier zelf uit te komen.

Dit is jammer, want veel mensen zouden ontzettend gebaat zijn bij een therapeut.

Bijna iedereen heeft wel een probleem in zijn leven waar hij best professionele hulp bij zou kunnen gebruiken, en niemand is perfect. Waarom zou jij je dan schamen als jij dit nodig hebt, terwijl dit dus eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is? En waarom zou je je bovendien door die schaamte laten weerhouden?

Boek dus gewoon eens een intakegesprek, en kijk of het misschien iets voor jullie is. Je zult uiteindelijk nog steeds zelf hard aan je problemen moeten werken. Een relatietherapeut helpt je om de relevante problemen te ontdekken als je dat zelf niet kunt. Bovendien weten zij welke oplossingen voor deze problemen voor de meeste mensen het best helpen.

Dat waren ze dan, vijf tips die jou hopelijk gaan helpen om je relatie weer op de rit te krijgen. Waarschijnlijk zul je ook een erg positief effect op je ejaculatieprobleem ervaren. Zelfs als dat niet het geval is, dan zul je in ieder geval blij zijn dat je relatie beter loopt. Ik wens je in ieder geval alvast alle succes toe!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *